Родилка почина след секцио в Асеновград

37-годишна родилка е починала в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Асеновград след усложнение при планирано раждане със секцио.

Обратно в новината

Коментари - Родилка почина след секцио в Асеновград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно кофти анестезиолог не я е интубирал правилно и се е задушила жената при пълната упойка и сега си измислят оправдания. Не останаха лекари в България, това е истината.

това е наj-вероятната причина и почти в 90 % от случаите е оновна причина за фатален краj.

Всяко раждане е риск за майката и бебето, а на това отгоре по статистика смъртните случаи от следродилни усложнения са 5 пъти повече при ражданията със секцио, отколкото при естествените.

Изпуснали сте родилка, защото не е била кръвопрелята навреме и с достатъчно кръв ?????? А за оня псевдобизнесмен с големите очи , как се намериха 200 ( двеста !!!) банки кръв ?? Това е абсолютно недопустимо и няма център , който да ви откаже кръв , особено за родилка !! А след секцио , да сте чували за профилактично поставяне на фраксипарин или нещо от този вид ??????

В цял свят е много трудно предварително да се диагностицира рискът от възникване на белодробна тромбоемболия..??? ако имате предвид африка азия и канарските острови ??? някои ходил ли е на специлизаця в развитите страни в тази област японя австралия англия америка германия бих казал и франция как как деистват в такива случаи ...... неим вярвам и дума , проблем има но има и решение което е доста скъпо и наи вероятно затова става дума .

Светла им памет и на двете мами.. Душата ми се свива, като си помисля как ще го преживеят, обвинявайки себе си, тези сирачета, случилото се с майчиците им.

Ясно е че във въпросната болница няма акушер- гинеколози и ако има мисля, че познанията им са под въпрос и следва да бъдат проверени преди някой друг да си замине, щото някой още учи недоученото. Защо в други големи градове не се случва?

И защо в БГ се ражда масово със секцио ? Страх ги е да не им се разшири нещо дупката и да им афектира негативно сексъъ ли ?

Защо мислиш, че винаги е желано? Удобно е за лекарите. И защо умират все българки?

Не знам, затова питам.

Странно защо са тези минуси. Масово неграмотен народ. СЕКЦИОТО Е ПЕТОРЕН РИСК, абсолютно ненужно е освен в най-краен случай. Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак...

Има си начин на раждане създаден от природата. Това да се оставиш в ръцете на акушери да те оперират си е руска ролетка.

2 смъртни случая са много за 1 родилно - да го затворят. моят семеен лекар ми каза за 30 години практика нямам смъртен случаj, а работи в интензивно.....и дори не е доцент.

Скандално! В 21 век с наличието на каква ли не техника. За съжаление много лекари са недостатъчно компетентни.

Най-българският град! Асеновградчани са бъългарската гордст! Наистина доста беди ги сполетяха ,но ние сме с Вас,няма да Ви изоставим!!!

ДрОгарЕ, виновен е батБойко, защото лично не е направил секциото. изобщо той за всичко е виновен, даже затова, че още има България и даже има икономически ръст.Ах, само ако ние, от БСП-то дойдем на власт, в Асеновград ще умира всяка втора родилка, такъв е нашия девиз - колкото по зле, толкова по добре за нас дрОгарЕте...

вашата мутра последно член ли е на БКП или най-после си скъса партийната книжка? Че навремето напусна системата само и само да си остане комунист. Та така, другарю!

lu4ka

Когато отидете на лекар или родите в т.н. демократични страни, тогава да ви чуем какво ще говорите. Българските лекари са сред най-добрите в света.

Ти качеството ли имаш впредвид или цената. И двете са в полза на анатемосаните от тебе страни. Дори в Турция са много, ама много по-добри от нашите. Не случайно тежките случаи отиват в Германия,Австрия или Турция. Не съм чул тежко болен от т.н. от тебе демократични страни да е дошъл да се лекува в България.

lu4ka

Вярвам си. Чакаш 2 месеца за рентген и раждаш с една акушерка.

"Българските лекари са сред най-добрите в света" Мозъчната пръдня на деня ! Нищо в бг не е на световно ниво !

Как така хем се чакат резултатите от аутопсията, и хем - "по настояване на близките й аутопсия няма да бъде направена?!?!"

Според едни статистики в България (и не само) огромна част от населението са грамотни но не разбират онова което четат, ( в България над 40%). Мисля се нарича Функционална неграмотност. То хората са го написали

Ти, разбира се, си част от същите тези 40%!

Se taia

Това са два отделни случая. В единия се чакат данните от аутопсията, в другия - близките са отказали аутопсия.

Ето инфо по въпроса на английски. What raises the risk of blood clots during pregnancy? The three main risk factors (things that increase risk) for developing deep vein thrombosis and pulmonary embolism are abnormal clotting, reduced blood flow, and damage to the veins. These risks are all higher during pregnancy, most likely because of: Changes in hormone levels and blood composition that influence clotting. Reduced blood flow in the legs due to the weight of the fetus pressing upon veins. Injury to veins during delivery or surgery. Inactivity after cesarean section surgery or delivery. Women who are obese, are older than 35, or have a family or personal history of blood clots have a higher risk of developing a clot that can lead to pulmonary embolism. After delivery, the risk for blood clots is higher than during pregnancy. This risk usually returns to normal after a few weeks after delivery.2 If a woman has a cesarean section, she is even more likely to develop one or more of these clots. .............. link link/baby/tc/pregnancy-and-the-increased-risk-of-developing-blood-clots-topic-overview

lu4ka

Лекарите в Англия може да имат вина, макар че от написаното не ее ясно каква точно може да е вината.

Много съжалявам за жената. Дано почива в мир. Съболезнования на всички близки..

Родилките след цезарово сечение имат висок риск от развиване на тромби/съсиреци от кръв/ и трябва да се движат, да не са неподвижни. Докторите ако не са взели мерки против това са виновни. "... Inactivity after cesarean section surgery or delivery.... " ...... ". If a woman has a cesarean section, she is even more likely to develop one or more of these clots...." . Току що прочетох това на този сайт. link webmd. com/baby/tc/pregnancy-and-the-increased-risk-of-developing-blood-clots-topic-overview

И затова на родилките се предписва тромбопрофилактика, нещо като Делтапарин. Това практикува ли се в България?

Недопустимо е в 21 век да умират пациенти в БОЛНИЦА от КРЪВОЗАГУБА при ПЛАНИРАНА ОПЕРАЦИЯ. Така мисля аз.

за да разберете точно какво е станало и как е трябвало да бъде, четете какво са писали тук червените биклуци/путлерци.

ние сме експерти по всичко, затова ни плащат много рубли.

Престанете с това секцио или нормално.Жена,която ражда, е в риск,това е.Мен,ако питате,по-добре да не раждат,че като гледам какво поколение възпитават...

Стар бастун е абсолютно прав.Всяка жена иска секцио и е права.Рисковете обаче,и при двата вида раждане са си рискове.Емболия може да има и при нормално,и при секцио.Не винете лекарите за това!Една жена,която ражда,винаги е в риск.

В БГ масово се ражда чрез "секцио", докато в останалия свят това е крайна мярка, ако родилката не може да роди по вагинален път. И няма никакво значение на колко години сте. Жалко, че в БГтова е масова практика.

Така се източва здравната каса, в държави "по-слабо развити" от нас като Холандия, Япония и др., ако нямало усложнения се е раждало вкъщи.

И да ви кажа, че естественото раждане е най-безопасното и най-полезното за родилката и бебето, въпреки, че се характеризира с родилни болки. При цезаровото сечение е по-вероятно да възникнат усложнения и смърт.

Абе досега ми обясняваше, че са я убили умишлено щото не дала пари, а сега усложнения и смърт от цезарово! Ти можеш ли да си на едно мнение със себе си за порече от 1 чес?

Добре как да ти го обясня. И аз незнам какво точно е станало, защото съм само страничен наблюдател. Нямам никакви доказателства. Но ако трябваше да залагам, щях да заложа 80% умишлено умъртвяване от лекарите и 20% смърт заради ненужното секцио. Така доволен ли си!?!

Има епидорална упойка, с която болките са съизмерими със секциото. Струва около 100 лева и е истинска благодат за жените, които раждат нормално.

Родилка почина час и половина, след като роди в Асеновград В малките градчета нивото на медицинско обслужване е паднало драстично.

Правилно. Могат например жените да раждат в окръжен град.Няма чак толкова раждания и така ще е по разумно,но трябва закон.

Асеновград не е съвсем малко градче, има много окръжни и областни градове които са по-малки от него.

Ако жена има проблеми през бременността си със сигурност трябва да избере специализирана клиника. Всеки един проблем на бременните трябва да се приема изключително сериозно за да се стига до фатален край. А изречението че наркоманите са предразположени към белодробна емболия просто е абсолютно неуместно в тази статия. Най честия проблем за емболии при родилките са тромбофилиите- генетични или придобити.А тяхното наличие може лесно да се запозре от добрите лекари. Няколко инжекции хепарин или подобни препарати спасяват животи. Лека й пръст.

да така е, но винаги има едно голямо, черно но. та, когато бременна жена отива на преглед с цел потвърждаване на бремеността, и нейъното проследяване, задължение на лекаря би било да снеме анамнеза от жената и да разпита за абсколютно всичко подробности - от наследствени болести, диабет в родата, високо кръвно, да я разпита за нейното здраве, минали и хронични заболявания. самият факт, че е на 37 години изисква по-голямо внимание. интересно ми е това дали е свършено?

Хепарин добре,но преди операция всички подобни лекарства задължително се спират,защото после не могат да й спрат кръвоизливите...друг е въпросът,на какво наблюдение подлежат в подобни градчета...то в София,където уж са добрите специалисти ги изпускат,какво остава за провинцията

Как да отида мама на лекар кто знам какъв адвокат съм???????????????.

Ами ходи на врачки, баячки....едни там леят куршум....

Преди да пишете, напънете малко гънките на мозъка...всеки имал право да избира как да роди...дрън-дрън.В Германия цезаровото сечение се прилага само при риск за живота на майката или новороденото,тука всяка втора иска цезарово раждане.Стига сте плюли по лекарите,защото всяко раждане е непредвидимо,днес жените все по-трудно раждат по много причини-ранен секс,голи кръстове през зимата,наркотици,алкохол,безразборен секс,обездвижване (масово работят седнали на стола по цял ден)и още хиляди неща.Спрете с тази омраза към нашите лекари,никой не е застрахован и все някога опира до тях,нямате ли малко поне уважение и накрая-не съм лекар,но ценя труда им

А знаете ли, че това е втори смъртен случай в тая болница, в рамките на един месец (прочетете в местните медии, ако не ми вярвате)! Момичета, не раждайте там за нищо на света!

Стига с тези глупости защо жените раждали по-трудно. Да, това са част от причините, но като се погледне общата статистика, определено смъртността при родилките е в пъти по-малко от преди 20 и повече години. Като цяло имам заболяване, което всички светила в областта казваха, че трудно ще забременея, но уви стана от първия път. Спазвах всички указания на докторите през бременността и родих здраво дете, но това не попречи в момента на раждане със секцио (поради сериозен здравословен проблем) да объркат дозата с животоподдържащите ми лекарства, което ми костваше три дни реанимация. Истината е, че светът в момента е съвсем различно място и трябва самите родители да подхождат сериозно, както към момента на зачеване, така и през бременността. Трябва да има повече информация какви биха били очакваните усложнения от бременността, а това вече е въпрос на личен избор. Иначе моите уважения към докторите, които проследяваха бременността ми, но не и към онова лице, което допусна почти фатална грешка.

Е каква полза след като опрем и те ни убиват. Я кажи с твоя пилешки мозък какво мислиш по въпроса. Аз имам роднина който в живота си е бил само една нощ в болница и след тази една нощ трябваше да го погребем. Това ли е качеството на твоите доктори. И какво ,ще треперим да казваме истината защото може да опрем до тях. Те полицаи ли са или доктори?

престанете да говорите глупости, белодробната емболия е неспасяема.

Ако беше лекар щеше да знаеш, че белодробната емболия е много лесно да бъде изкуствено предизвикана.

Чакай бе човек! Ти казваш, че това е умишлено ли?

Категорично невярно. През 2015 г. Брат ми получи белодробна тромбоемболия. Днес е напълно нормален работоспособен човек. Спасиха го в Окръжна болница в София.

Лекарите си искат 600те лева на ръка за раждане, иначе имат склонността при раждане без да искат да умъртвяват родилката.

Айде стига сте говорили глупости! Едно е да се прояви небрежност, съвсем друго е "да искат да умъртвят родилката". Никой не иска да си навлича куп дела, проверки,стрес и тн умишлено.

А лекарите без пари ли да работят. Нали и те издържат семейства и те трябва да си купуват хляб, за да се изхранват. От здравната каса не получават почти нищо. Политиците и разни сенчести бизнесмени ограбват най-безскрупулно здравната каса. Ако родилката не си плати на ръка на лекаря, лекаря нищо няма да получи.

Медицината не гарантира 100% успеваемост на интервенции и лечения. За сравнение без съвременната медицина смъртността при различни интервенции и лечения е била доста висока. А преди въобще да има медицина при заболявания и т.н. смъртност 98%. Така че половината да спаси медицината и медиците си е спасение за половината, които трябваше да умрат.

Лека й пръст на жената! По-голяма трагедия от това детенцето да расте без майка няма.

привържениците на борисов и путин разбират от всичко.

Лекарите са едни от най-корумпираните! Няма такъв, на който да му дадеш пари и той да ги откаже!

Ти на колко лекари досега си давал пари? или само си плюеш колкото да не заспиш. отдавна вече парите за раждане не се дават на ръка. Ама откъде пък смотан идиот като тебе ще го знае.

Ей д-ре много се засягаш БЕ? По-спокойно, прибирай и не се бой! Но и не обиждай! ОК?!

Много д-ри сте накацали и цъкате ли, цъкате! вСЕКИ ВИ ЗНАЕ, ЧЕ СТЕ НЕКАДФЪРНИ И КОРУМПИРАНИ!!!!

До 11 - Запознайте се по-подробно със секциото и тогава се изказвайте. След 35 годишна възраст е препоръчително такова. И още-всяка жена,ВСЯКА! има правото да избира как да роди. Пожелавам ви да го усетите лично и тогава да философствате.

няма право да избира, това да не е козметичен сеанс за разкрасяване и прочее..! Избора се дава/оставя на детето А не се отнема, още с пръкването му на бял свят.После... Що, В тоя днешен свят са деформирани всички, от главите !..

И по какво съдите, че не съм го изпитала? Просто не съм от най-новата реколта раждащи задължително със секцио и кърмещи непременно сред тълпите фьешън бг-мамми.

В България, поне официално, не съществува опция цезарово сечение по желание...

раждаите само в големи болници в големи градове, в малките градове каквото и да ви говорят - не е същото.

аааа мене не ми пречи 8 съм ги родила до сега - проблеми йок

може и лекарите да не са виновни в някои случаи, може и в тоя, но е факт, че болницата в Асеновград от край време е пародия.

къде е фактът? По какво съдиш?

аз и двама близки имаме горчив опит с тази болница. В крайна сметка там не помогнаха на никой от нас. Нямат апаратура, нямат специалисти.

факт е, че ти си глупак.

а ти няма какво да кажеш в защита на болницата и злобееш.

Секцио, глезотии и ето го резултатът. Природата е дарила жените с чудесен механизъм за естествено раждане. Жалко за майката и бебчето й...

момче, виждам, че много разбираш от медицина. нещо за ишиас и дископатия да ми препоръчаш?

Този е диван философ, ама ако му се наложи да му извадят едно 3кг бебе отдолу ще го видя

Хехе, добре, направихте ме момче :) 2 часа след естествено раждане щъках из коридорите на АГ. Това, че горката жена била на 37 не е автоматична индикация за секцио.

Родил съм се по естествен начин, 5.850 и майка е била на 36.

все едно маникюр - за всеки, който иска. А това е много особена и сложна интервенция, всяка такава медицинска интервенция носи своите рискове. Спрете да да диплите пари за планови секции и ще спрат такива фатални случаи. Българските рекари умрат да махат матки /особено в Плевен/ и да правят секцио - всичко това е заради хилядарки, които слагат в джобовете си, ненаяли се!

Бог да пази всички родилки и бебенца! Всяко раждане е опасно и всяка операция също.

...за съжаление рисковете при нормалното раждане не са по- малки. Я си спомнете колко смъртни случаи имаше назад във времето от естествено раждане и усложненията след него. Стига стеревали срещу секциото. В кой век живеем. И без съвременнат медицина смъртността би бил анад 50 процента. Има дани , ако някой иска да чете и да се образова подробно...аман от закостенели разбирания. Ами дайте и клапи на сърцето да спрат да сменят!

има си места където кракът ти не бива да стъпва.... реален пример е болница в провинцията... то в София няма свястна болница камо ли в Асеновград... в такива болници и баща ми и двамата дядовци си заминаха.... тотално неграмотни лекари

редно е да кажеш от кво си заминаха. Щото иначе си е чисто храчене.

единия си отиде от неправилна биопсия в Ловеч която по късно остановиха в София че е раково образование и не е трябвало да се пипа... втория получи инфаркт във болницата... дятката го намериха на сутринта с копчето в ръка.... натискал звънеца завалията ама дежурния бил заспал.... та на никой в тоя бранш не му е до помагане, парата е най важна!!!

но продължават да гласуват за комунистите е това е резултата, кражби и безхаберия, корупцията убива хора събудете се

един комунист вече три мандата управлява и ту едни комунисти го подкрепят, ту други.

пълен дебил си, вероятно си жертвата на пьян аборт

Родилката винаги е с единия крак в гроба, мир на праха и...

Кокетността на останалите в България , еле в провинцията, лекари е критично НИСКА !

оставка!, Те това не се беше случвало по нашите земи!!!

И после кой ще изражда следващите? ти ли?

докторе - сами си го направихте, като прикривахте колеги и се правихте на отворени!

А колко пари взеха, за да я уморят по този начин. Щом няма набити "лекари", значи е българка - от вида "търпеливус овчедушис булгарикус".

3 родилки починали за 2 седмици в тази "болница" .... Смъртността в касапницата е по-ниска.

как само 3 бе? Поне 100.

отде ги измисли тези 3 починали родилки?