Асен Меджидиев: клиничните пътеки ще бъдат повишени с 8-10%

Комисията по здравеопазване изиска от министъра на здравеопазването да предостави пълната документация по избора на имот за детска болница

Обратно в новината

Коментари - Асен Меджидиев: клиничните пътеки ще бъдат повишени с 8-10% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая НЗОК, за какво е въобще? За каквото и да отидеш на лекар си плащаш? Даже и не дай Боже нещо да закъсаш по-сериозно, а си внасял години наред и пак си плащаш ??? Такава кражба на пари едва ли има някъде по света?

Увеличението няма да покрие дори инфлацията... за американски самолети и гас имаме пари, за българските медици - не.

НЗОК , да се закрие , тя е скъпо струваща дублираща структура ! Непрекъснато говорят за безплатната противогрипна ваксина за хора над 65г , но къде са ? ДЖИ-парито ми каза , че нямал за мен , малко му били дали , явно има таен търг ?

Трябва да се вдигнат. Всичко друго е популизъм и тъпчене на място. Здравеопазване се прави с пари

парите с които оперира здравната каса са предостатъчно за истинско здравно обслужване на хората,но големия проблем е тоталната липса на правила и контрол. Всеки в системата е намерил своето кранче и точи ли точи средства на здравноосигурените,без да могат горките осигурени да упражнят какъвто и да е контрол. Колкото и много средства да се съберат за здраве вечно ще са недостатъчно при тази система. Така,че драги най напред пълен ремонт на системата и след това ще се види какво и къде има.

ще се усвоява т.нар. излишък, какво значи излишък-всички средства за отчетена дейност са изплатени и ако в касата приходите от здравни вноски са повече, то тези средства задължително остават като резерв! Следващата година е възможно да има нужда от по големи разходи , няма никакво основание да се харчат парите на касата до стотинка! Платени са им и без това всички средства на цялата гилдия без особен контрол и отчетност,ненормално е да получават още средства накуп?

Kalin

Пълнене на гуши без изобщо нещо да се подобри.Болниците са в окяна състояние условията са трагични и тия пари ще потънат в джобовете на бездушни лекари!

Де парите да сигаха до лекарите ,та да говориш подобни глупотевини.Парите отиват в джобовете на малцина в управителните съвети на болниците,г-н Тиков като основен играч в здравеопазването и най-вече в партийните каси(основно ДПС и БСП)

Повишаването на цените на клиничните пътеки с 10% е намаляване на цените на клиничните пътеки с 10%. Приходите от осигуровки растат с 20%, цените на консумативите растат с повече от 20%, заплатите на лекарите растат с още повече. Не става от къде да се вземе разликата, освен да е за сметка на пациента - или да доплаща или да получава по-малко и по-некачествено лечение.

Трябва да се усвои излишъкът от касата, това е цялата работа... Пак ще се облажат кардиолози, онколози и "ковитолози" ... Грандиозните кражби продължават, а населението умира по стъбищата пред болниците. Гоноцидът върху българският народ е в пълен ход.

Нещо не се разбра, пари от къде!? Да не би държавата да започне да осигурява служителите си на реалните доходи, които им раздава?

Противен, По-Противен, Най-Противен, Кадър на Радев...

БАБА УРСУЛА е живяла в Америка и мъжът й е свързан с Пфайзер. И не само за нея. Синът и дъщерята на бившия премиер на Италия-Марио Драго са свързани със световни банки и експериментални медикаменти. Макрон е член на Билдърбергския клуб в който са участвали и двама българи- Николай Камов и Кристалина Георгиева.

Ще падне булшевишко плюскане

Урсула фон дер Лайен се разследва от Европейската прокуратура. Съпругът на Урсула фон дер Лайен - Хайко фон дер Лайен управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия.

По данни на Сметната палата до ноември 2021г. Европейската комисия е подписала от името на държавите членки договори за 71 милиарда евро за 4,6 милиарда дози от в@ксината т.е. по 10 дози за всеки гражданин на ЕС. Урсула фон дер Лайен се разследва от Европейската прокуратура. Съпругът на Урсула фон дер Лайен - Хайко фон дер Лайен управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия.

Гнус, нови схеми за източване на хазната !!!

Лъжат предизборно

Чии пари раздава тоя манго Асан , в апарламента само боклук, в министерствата боклук ...БГ е клоаката на Европа .

Какво значи да се повиши броят на хоспитализациите, за да се усвоят средствата от повишението/? ЗаЩото в първа гр болница, очно отделение правят фалшиво хоспитализиране под предлог, че така болният не плаща за изследванията. Това е идиотизъм на здравната каса ... сами създават правила за точене

Идиотизма е на лекарите и на Теб , че не си подал сигнал до НЗОК! ЩЕ ИМ прекратят договора за тази пътека бъди сигурен! Подаваните сигнали бре !

Наложи ми се ходя по болници последните 4 месеца. Не за мен. Посетих 4 болници по няколко пъти за различни неща. Бях придружител. Въпреки клиничните пътеки и направления се доплатиха около 7000 лева. В една от болниците имаше ред и организация. В останалите цареше пълен хаос. Следваха абсурд след абсурд и пълно безумие. Извод? В болница трябва да ходи човек здрав и прав. Да си запише преглед след 2 седмици и така. Ако човек има сериозен здравословен проблем нещата са като руска рулетка. Може да оцелееш или умираш. 50 на 50 шанс. Имаме кадърни лекари и сестри. Малко но имаме . Техника и апаратура имаме. Нямаме никаква организация и правила на работа. Нямам думи просто.

И имаме лекари убийци . Пример Пирогов

Клинична пътека за луди политици, че напоследък резко се побъркаха масово!

дайте всичко за изфантазирани самолети и Украйна и сигурно и със 100% ще се вдигнат

Асен Меджидиев: клиничните пътеки ще бъдат повишени с 8-10% - а колко % ще се откраднат ?!?