17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кюрдите живееха добре в довоенна Сирия. После ги подлъгаха с американска помощ и мечти за автономия. Ако им е останала капка разум, още утре ще вдигнат сирийското знаме и ще обявят военните си отряди за част от редовната сирийска армия

Редовно Башар ги разреждаше. И последователността на събитията ти се губят и съответно лъжеш нагло. САЩ не са ги подлъгали, а Башар започна война срещу народа. Едва тогава Кюрдите тръгнаха със САЩ.

Да вероятно така е станало, особено като така казват на ул. Козяк. Абе ти изобщо знаеш ли къде е Сирия?

ти знаеш ли къде е Сирия? Знаеш ли от кога се заговори за автономия? Знаеш ли от кога е тази война? От де ви намират толкова прости бе? Кажи си сметката да ти пратя 20 лева, че барем спреш с глупостите които пишеш за копейки.

Този, който прави геноцид срещу собствения си народ, време е да го оправят като Садам.

Кой прави геноцид срещу собствения си народ? Миналата седмица един от шефовете на ВВС в интервю директно каза, че хим. атаките от пролетта на 2018 са били инсценировка на ИДИЛ и " белите им каски на Сорос- 200 млн. финансиране им бяха изсипани от САЩ и Англия за 2- 3 години". Мани ги тия лакърдии, вече не сме 90- те или началото на 2000- те та да верваме на " западната платена и контролирана медийна пропаганда".

за руснаци, русофили и резаци

Човек поддържал дискриминация на 70% от народа в Сирия днес ни убеждава, че турците и идил щели да се отнесат по- зле с кюрдите. Кюрдите, обаче ще победят. А Асад ще се разкара.

Ти беше там или си чел? Да поспорим?

ти бил ли си в Русия и Австралия да знаеш, че съществуват. А на луната ходил ли си? може пък да е лампа. малоумник

Абе, гумен, Ердоган избива кюрдите в собствената си държава. От две години не е спрял с бомбардировките в анадола. БОМБАРИРА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! А кюрдите в Сирия гласуваха за Асад на последните избори, а не за Ердоган.

абе знаем лафа ма рашките като биеха по всички други 3 години но не и по ИД. Помниш ли го или го забрави удобно? Всички били терористи. Нали така?

властта в дамаск?? територия в която всеки си бомбардира както , когато и каквото си иска си имала власт??

Не всеки. Само терористите от ИДИЛ и съюзниците им терористи от други групировки, подкрепяни и финансирани от САЩ, Франция, Англия, Израел, СА.

В Сирия само Руснаците имат самолети и бомбардират. ИДИЛ са отроче на Русия и Башар. Те се биеха срещу опозицията на Башар.

как му се иска да завземе петролните полета на кюрдите :))))

Асад да си прибере мирно ВСИЧКИ Сирийски шпиони, които са сега в Европа. За да не се налага да ги убиваме или сирийците да бягат с разпрани гъззове кат Осман Ага през 1865 г.

Може би не би имал нищо напротив, но мисля, че ще влезе в противоречие с леля Меркел по въпроса. Нали тя ги покани? Но не се притеснявайте - дайте им да си починат едно поколение, да се мултиплицират, да си създадат локални гета и да започнат да мародерстват.

аре стига глупости бе. ей... като почнете па не се спирате. не е лесен тролския живот.

Какво казва Асад не е меродавно. САЩ отдавна предадоха кюрдите. Интересното е как го е казал "тези, които залагат на САЩ" ... 90% вече разбраха за какво иде реч и знаят, че трябва да избират между Асад и Ердоган. Но явно има още 10% които все още са лоялни на запада, поради една или друга причина. Тези хора бяха използвани като инструмент за отслабване на Сирия, която е отявлен враг на Израел още от създаването на ционистката държава. Реално единствения съсед, който е все още враждебен към ционистите. И явно за това е играта. А криво да седим, право да си приказваме, и САЩ и Русия имат интерес ционистката държава да съществува. За това и за Израел задачката е решена. В момента текат преговори, кой и по какъв начин ще разкара Иран, но така, че да не "хвърли кравешкото ако в работещия вентилатор". Израелците имат опит в правенето на такива глупости, но мисля, че за сега ги сдържат. И нека не забравяме - кой е Асад? По какъв начин стана той президент на Сирия? Не беше ли случайно брат му наследник на трона, а той спокойно си практикуваше като офтамолог в Англия. И изведнъж случаааайно брат му загива в атентат с кола бомба(аз лично залагам на МОСАД) и той се връща да оглави държавата. А дали не му е казано нещо в Англия? Дали не са го посъветвали? Само ще вметна, че венецуелския самозванец Гуайдо и той е учил в САЩ. Та ... който е прочел малко от новата история на Сирия знае, че след като Башар взема властта от баща си, Хафез, започва безпрецедентно отваряне на Сирия към света, както и увеличаване на правата на малцинствата. Това не е по нрава на консервативните кръгове от обкръжението на баща му, и му подрязват крилцата след по-малко от година. След по-малко от седем години имаме "пролет". Всичко друго е история. Според мен точно тук прозира един световен ред, който се определя не от правителства, не от "противопоставящи" се блокове а от хора в сянка. Хора, които определят коя държава ще се издигне и коя ще падне. До сега евреите бяха във възход, но мисля, че апогеят им отмина. Поради естеството на създаване на държавата им шанса, да завършат зле е голям. А това големите не го искат. Това, което предвиждам занапред е - сваляне на Мадуро във Венецуела и оформяне на американски блок с лидер САЩ. Последните ще се изтеглят но не веднага от арабските страни, които им генерират само загуби. Русия и Китай ще увеличат могъществото си и ще създадат по-тесни връзки с Иран и арабите. Все още не знам как, но хората в сянка ще накарат Иран да се откаже от унищожението на ционистката държава. Тук човешкия живот няма значение. Сирия беше използвана като рана, в която да се вмъкнат всички бацили, гной и мръсотии, и всякакви радикални ислямистки отрепки, които да бъдат унищожени. Човешките съдби и трагедии надали трогват хората в сянка ...

Хм, Асад е много снизходителен към Сирийските демократични сили.... Сирийски ДЕМОКРАТИЧНИ сили и руски БУНТОВНИЦИ :)))

И тоз наследствен талантливец и той като водача на латиноамериканско обществено мпс- най-добрият избор, на ръце да го носиш, с мед и масло да го храниш. - Братската назначенска номенклатура трябва да е поддържа, как иначе )).. Де ви го севернокорейският гений модел последно поколение? А-а-а , цепи се от колектива, шсе караме...

кажи ми кого жащитаваш, за да ти кажа кой си! Колко ниско като човешко същество трябва да си, да защитаваш Путин и Асад??? За мен еабсурдно да си го помисля, но не и рубладиите, дето за капа с рубли и майка си ще продадат! И не защитавам никого, да предваря етикети като соросоид, което е елементарна контраатака, когато нямаш аргументи.

На амбразурата! да защитим православния славянин миролюбец АСАД!

Асадчо правилно говори. Американците искат да разделят страната му на 2-3 по-малки и израел да вземе едната, турция другата. В същото време турция иска да изколи, както тя си знае колкото се може повече кюрди, понеже знае че турция е страна с повече кюрди отколкото тюрки и могат да си вземат страната в даден момент.В цялата работа едно е ясно в цялата работа народа ще страда а световните лидери не умират.

а русия е там от аЛТРУИСТИЧНИ ОДБУДИ, ТАКА ЗА ИДЕЯТА, НЕ ЗА ДА ПРЕКЪСНЕ КОНКУРЕНТНИ ГАЗОВИ КОРИДОРИ, НАЛИ?

Русия е там за да събере каквото асадчо е решил да даде, да не умира, както направи кадафи. По принцип такива диктатори дават блага от страната, за да получат лични облаги - този филм го гледаме в България, то се случва и по света в други страни където народа няма значение.

От няколко часа по цялата фронтова линия в Идлиб сирииската армия нанасяна масирани артилерийски удари по позициите на Хаят тахрир аш Шам. Дали пък не тече артилерийска подготовка, преди атака. Ако е така, май Асад ще подгони към Европа още няколко десетки хиляди джихадисти-главорези. Да си ги дондуркаме тука, докато си поотпочинат и се захванат да ни поизколят и да си направят един Европейски халифат.

Мустак ефенди ще вземе летището в София под аренда, без пари за да може да долитат директно в столицата, тия високопоставени джихадисти. После нашият ДАНС ще обяснява, след 20-30 години как са изтървали края на терористичните клетки и ще се обясняват как действат по сигнал и цялостна картина те не могат да определят без политическа воля ;D

Асад е прав.

Не е. Американецът лъже, никакво изтегляне няма да има, без да е сигурен че завоювания от кюрдите коридор няма да остане под негово влияние. Кюрдите са инструмент за това и никой не може да ги пипне, нито Асад, нито Ердоган.

Интересно, нали според запада и нашите прозападни галфони дните на Асад като президент на САР бяха преброени... Пък то какво стана, а????

ше иляди напук на шляканите евролиберасти!

Че то по-голям галфон от тебе няма!

путин им го върна тъпкано заради студената война и сърбия заради косово ,следват РЕПАЦИИТЕ на на нато и сащ. има ли още вярващи в еврокочната ес

Въ еврокочната има върващи, но они ша са сваршът зариди РЕПАЦИИТЕ.

Този Асад започна да разказва вицове. Със сигурност руснаците го подучват.

" Никой не обича кюрдите освен ... планините."

Щото определено не в Дамаск По едни време го криеха на руска подводница Щото било опасно за него в Сирия

-)

На МКС са го качили. Инкогнито.

Всички ченгета трябва да изчезнат, а не да работят в мвр, данс и... Доносници, съсипан човешки съдби от 1944 до 2019,резил,акъл не искаме десен човеци, но е време да им покажем на червени, сини, пембе жълт картон, и не честите да им строят психодиспансери, а трябва те там, достатъчно погубено животи и след 1989 помним... Бог ще ви съди не вие гадняри...

Требе кво си сака, дохода да е сред най - високите, смърртни присъди за политиците и полицайте да се забрани достъпат на чужденци до България и прочее..

Крайно време беше да го заяви. Сирийските кюрди са граждани на Сирия и единственно Дамаск може да ги защити. САЩ са просто поредните нашественници които преследват своите си интереси.

Винаги трябва да се търси диалог... Компромис от двете страни и така. Всеки лош мир е по добре от всяка война

Бг дс на власт, грипен убива невинните, тук диктатура булгаристана, алчни кучета, болни от бяст

Земята им е от Арарат до Ирак вкл. Мюсюлманите -кюрди и християните-асирийци са собствениците на тази земя. Кюрдите младежи и девойки, от целият свят, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТБИВАТ ВОЕННАТА СЛУЖБА В РОДИНАТА. Кремълските, манхатънските, ерусалимаските евреи и дьмонетата на Мустафа Кемал и Ердоган никога няма да позволят свободен Кюрдистан. Първия арабин(семит) се появява в Сирия в началото на 8-ми век, когато Свети Крал Тривелий разбива при Цариград 250000 армия на джагалите. Князете на Дунавска България извеждат потеклото си от асирийските царе.С тях сме една ДНК линия - Анатолийската, почитаме еднакво Слънцето като олицитворение на Божият Син, прескачаме еднакво огньове, извиваваме еднакво хора от стотици и хиляди хора свързани в кръг (Слънцето).

.

Шило

Вярно е. Ако кюрдите искат да водят пълноценен живот, трябва да преговарят с Дамаск. Иначе,

Шило

Иначе рискуват да останат най-малко изолирани в някакви анклави.

https://fakti.bg/bulgaria/361902-rumen-radev-otnovo-e-v-mejdunarodna-izolacia

Каква връзка има с темата.

Е, какво да прави Радев сред второстепенни политици?!

По същия начин и нас ще ни предадат на турците.

Кюрдите да емигрират в раша, там ги чака светло бъдеще

Шило

Ами ако искат- да емигрират.

Тъпанар!

ама не искат

-)

Американец =терорист ИД е тяхно творение

Благодарим ви, Барак Хюсеин Обама, Макрон, Меркел и Доналд Трумп. Благодарение на вашата убийствена политика, Башар Ал-Асад се задържа вече повече от пет години на власт, Сирия си върна 99 процента от територията и Русия се разви като най-мощния фактор в Близкия Изток!

Русия освободи Сирия. Американските войски се изтеглят от Сирия след поражението си. Кюрдите трябва да се разберат с Дамаск. Асад е прав - янките ще продадат кюрдите на Турция срещу пари. Те нямат морал - правят всичко за пари.

Теб ще продадем като роб в иран