Коментари - "Артекс": Спирането на "Златен век" ни струва 1.8 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките, загубили 1,8 милиона. Можеха още 2-3 мезонетчета да отпуснат на Цвъки за същите пари.

На мен толкова ми струва управлението на ГЕРБ.

Еми като продавате евтино на бедни партийни функционери сега нема да ревете!

Изгониха туристите от морето. Изгониха селяните от селата. Изгониха инвеститорите. Изгониха българите от България. Сега остава да изгонят хората от София и да приключваме. Някой клати държавата, но не било някой, а били държавниците. И "Златен век" ще стърчи като надгробна плоча над умрялата ни държава.

Юдо-масоните.На вас ви казват не вярвайте на очите си- това е само теория на конспирацията.

Да фалират бе, егати наглеците.

Не е трябвало да го почват, самото място е неподходящо , вижда се от самолет. Щом са рискували, означава, че могат да си го позволят, за разлика, от милиони други почтени граждани.

Минаха евроизборите и от "Артекс" пак понадигнаха главичка!!!

Законна, но безумна.Едно Златно недоразумение на фона на съществуващите сгради и Японския хотел.

Изборите минаха и сега всички проверки завършват без забележки -цялата пасмина в държавта е невинна като сълза

Абе, ИК Лозенец, Marian Bashur, ще ме извинявате, ама след 2 години законна сграда, а сега според Б.Б. незаконна, защо не поискахте оставките на разписалите решението? Нали 2 години разправяха същите тези, че всичко е наред? Къде са им оставките?

Какво решава оставката - никой не поема отговорност, дори не финансова, събуди се!

народа го еказал ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА , ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ БЪЛГАРИНА ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЕРВА ЧЕ ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ! НЯМА ТАКОВА НЕЩО БЕ! СЛЕД 1989Г. БЪЛГАРИНА БЕЗ ДА РАЗБИРА СЕ СЪГЛАСИ И СИ ДАДЕ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА СТАНЕ КОЛОНИЯ! В МОМЕНТА БЪЛГАРИТЕ НЕ ОСЪЗВАТА ЧЕ СА РОБИ! СЪЩОТО НЕЩО Е И С АРТЕКС, УЖ ТРЯБВАЛО ДА ПИТАТ ХОРАТА ДАЛИ БИЛИ СЪГЛАСНИ, БЕ КОЙ ЩЕ ВИ ПИТА БЕ КОГАТО НА СРЕЩА СТОЯТ МИЛИОНИТЕ! БЪЛГАРИЯ - КОЛОНИЯ!!!

Колония е когато друга държава ти нарежда какво да произвеждаш и на кого и за колко да продаваш. Точно като преди 1989, когато на хората и през ум не им минаваше, че би трябвало да ги питат.

хахахахаах А кой ти каза да купиш хамерикански самолети??? СМЕШКООО, преди не знаели хората, а сега не били колония, сега имаш банани, ама си след банановите държави ...САШОООО, САШОООООО много си Тъ П.

Да осъдят лично Фандъкова, а не общината

може да я съди!! Разбирате ли драги? Единствено народа може да усъди кметовете, министрите и депутатите!!

Чакаме надлежно Артекс да обяват фалит ! При такава загуба всяка фирма като Артекс обявя

Фалит ! Фалит !

Ти имаш ли идея колко обекти на какви суперместа в София има Артекс??? Да, ще я фалират, ако искат да я заграбят.

Никакви 1.8 милиона не са загубили тези измамници ,няма и от какво да ги загубят ,пренасочили са техниката и работниците по другите си многобройни строежи а тези "загубени" 1.8 милиона са ги снесли на съда за да им пусне наново строежа .

Защо Дир.бг не пише за тоновете боклуци,които са изчистени след събора на БСП на Бузлуджа,да видят хората,какви хора ходят там,а пишат срещу тези,които допринасят за развитието на София и България?

Артекс не допринася а се сраства с държавата, 34 етажа на малка улица си е ЗАДРЪСТВАНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ!!!

дето гори отпадъци във неговите ТЕЦове?? Каква е връзката на Артекс с Бузлуджа?? Аааа или просто да продължим да пропагандираме колко са лоши БСП, а ГЕРБ са света вода ненапита!!

Лозан и Елисавета Панови дали вече имат определено апартаментче от 300кв.м. в"Златен век"?

Я от село Яна,като застана на баиро и са види цела Витоша,ни ми пречат небостъргаче,ни София,тя даже са не види. Що не додете тука,ми сте отишле у таа гъчканица в София,ка да имате там гледки,като е сграда до сграда,елате тука и гледайте,нема да ви пречи нищо от баиро.

Щото е по-скъпо да си вземеш къща от апартамент в София. Иначе с удоволствие ще дойда, ама...

Бартекс напрово трябва да се закрие за това, че работи задкулисно с властта. Нямаше една глоба за търговия с влияние. Малко са им загубите.

Никола Вапцаров,Мариан Башур,Георги Кадиев,Борис Бонев са лицата,които протестират срещу развитието на София и те стоят зад организации,като ИК Лозенец и Спаси София! Те са и членове на БСП или по някакъв начин обвързани с БСП! Цялата тупордия е да се омаскарява властта за да може БСП един ден да се завърне на бял кон,като спасител и принцеса КУрнелия да управлява заедно с кукловодите си,като Иван Костов и подобни... Опичайте си мозъците,когато тези ви карат да ходите да протестирате! Ако ще протестирате се организирайте без тях,защото те не търсят решаване на проблемите на София,а политически дивиденти!

Глупости на зле платен трол.

Поинтересувай се и ще видиш,доста неща има в медиите за тях!

се сещате кой ще плаща обезщетенията на тази фирма - няма да са перонално тези, които са спрели строежа, а отново всички ние....... Няма такава мафиотска схема, при това облечена в законови правила!

Съдете Борисов. Той спря строежа незаконно.

Жал ми е за Артекс -това не са малко пари, потънали в сметките на съдиите за да отменят спирането на строежа.

Сега фирмата ще съди държавата и някой трябва да плати .

живея на 200м от сградата, много си е хубава

сянка ти пази, да не ти заври мозъчето ??!!

си или скеле и кран

А пускането колко излезнА? За един приятел в общината питам...

Трябва да си много тъп или откровенно да не разбираш ситуацията в България да си помислиш, че някой ще тръгне да строи незоконен НЕБОСТЪРГАЧ и ще остави ей така да бъде спян недовършен.

Я па да реча,вия софиянето,като не ви изнаса София,елате на село бе! Тука не се строи изобщо,нема пари грам,нема и работа де с нея да изкарваш пари,ама има работа на двора и полето. По цел ден ше копате,плевите,ше гледате стоката и ше дишате чист въздух! Вечер ще си наберете домате и краставици от градината и ше си направите салата,ше си боцкате ракиика и ич нема да ви е... Тук шум от коли няма,няма задръствания,гледки има,колко ви душа сака,нема строителство и не пречи на никой да са нагледа на природа. Нема строителство,нема и пари,ама поне за ядене от бустаня и градината,па и от стоката може да се живее. За какво сте са забиле у таа София,елате тука на гледките,на чистия въздух и тишината и си живейте живота,па и така ще се понапълни с хора,та да не се унищожава провинцията,че сега се напълни с цигани и да та е страх да заспиш сам у къщата си,че може да влезнат и да та убият за 5 лв и 2 краставици,елате на село да запрем тия цигане да са не множат толкова...

НАГЛИ И АЛЧНИ

Нормалните хора биват смачкани от всяко актче, всяко държавно законче написано от престъпно некомпомпетентни хора с голямо самочувствие за позиция в оществото, за които народа мисли че са долни свини! Как така близките до властта могат да си правят каквото искат с милиони и да има вратични в закона за тях. Съдебната система нещо не работи и няма механизъм да бъде проверена и дефектните индивиди вкарани в затвора!

Селенджър иди и си купи ти апартамент в този небостъргач и си закачи снимката на гърдите си ,за да те видят всички колко си умен."инвеститори"тъп.ци. Ние простите искаме София да има строителство ,като в Париж например.Защо не?

Простия, явно не знаеш, че Париж е строен в съвремения си вид преди почти 150 години.

знаят, че в Париж няма начин да се построи сграда по-висока от околните !За центъра става дума ! Изключенията са "кулата" Монпарнас , построена висока по особени (пожарни) съображения и разбира се, квартала "Дефанс" , където са само високи сгради ! В Париж, техният Артекс няма как да построи сграда по-висока от останалите !

Така че следващия път гледайте да си "вградите мощна енергийна защита" в стените на сградата ...... и повечко апартаменти с асансьори да заложите, че току виж минал още някой министър, погледнал в изкопа и решил, че точно апартамент с асансьор му трябва .. а ако не сте ги планирали и проектирали какво ще правите ??

да накарат Артекс да бутне бетоненото скеле! Че има идиоти сред мат'ряла - има (докъм 80%), но Артекс са се взели на много сериозно и бутат рушвети ли бутат! В крайна сметка, има Артекс, има проблем! За магистратите да не говорим. И те всичките заедно в кюпа - и на боклука!

Искам само едно да попитам от къде строителните фирми имат тия милиони проверяват ли се тия пари и от къде ги взимат, за да са толкова богати?Дават по три милиона за терен дори и повече на шопите за да строят тия грозни кооперации.Кой осигурява ПЪРВОНАЧАЛНИЯ КАПИТАЛ НА СТРОИТЕЛНИТЕ фирми и законен ли е софтуеъра с който проектират сградите?

колко са им стрували? или бкп-то им дава отстъпка на тях?

Ето, че все пак поправката Артекс влезе в действие!!! Иначе една камара депутати от ГРОБ ни обясняваха, че тя няма действие за строежи почнати преди нея ......

реши, че дрОгарето е заслужило да строи ама не е финално, щото денги нет! мурзилко.

Тук е толкова прост народа ,че изобщшо не бива да се инвестира,в каквото и да е,защото винаги ще бъдат недоволни! Затова и ще има отлив на инвестиции и орязване на доходите,защото народа е прост! На българина все някой друг му е виновен,първо Русия му беше виновна,после ЕС и САЩ,цял свят му е виновен,за да е зле! Който и да дойде на власт тук няма да има оправия,защото народа е прост,чете жълти медии,вярва на всякакви глупаци,като Бареков,Слави и подобни,простотия до шия! Сега протестират срещу прокуратурата,която пък за разлика от преди за пръв път се разработи,но не,простолюдието излиза подплатено от разни кукловоди без да се усеща и протестира срещу прокуратурата за да бъде тя отново съсипана,а БСП-ДПС-Да България-ДС мафията да си избере свой човек и да може да са спокойни,че никой няма да ги закача. Съсипаха КОНПИ заради една тераса,а не гледат,че те разследваха хора за пране на пари за милиарди,не реват срещу олигарсите,а срещу разследващите,е няма по прост народ от българския! Ловят се и на разни организации,като ИК Лозенец и Спаси София,които са подплатени отново от БСП-ДС мафията и в тях членуват техни хора,че дори сега го обърнаха и на политически цели от тези организации,ама не,народа вярва на жълтата преса и на глупостите и лъжите,които се леят всеки ден,не вярва на нищо друго вече....

да не бъркаме инвестициите, които са в полза на цялото общество с това недоразумение, като тази сграда ! Макар че и тя е "инвестиция"..Но само за Артекс .. Инвестиция за влияние ! Но е много сложно за да го разбереш!

Прокуратурата за пръв път се разработи.Установи даже, че ТАД щели да правят саботаж и атентат като....напръскат с поливните системи на градинките преминаващите кортежи и да всеят смут в националната сигурност ?! Разбираш ли? Разбираш ли за колко тъпи ни смятат вече ?

му е "златното" на този бетонен паралелепипед, щръкнал насред ниското строителство на тази част на София ? Прилича на забит мамул насред нива !

Ето,поредния дето не е чел нищо за сградата! Това ще е най модерната и технологична сграда в България,може да се поинтересуваш малко,а не да бързаш и ти да лаеш! Каквото се опитат да въведат ново в България все простолюдието бърза да лае срещу него!

най-модерната , казваш ? Ама външно това променя ли вида й на мамул ? Вътре, разбира се, асансьорите може да са със златни бутони-като на Цветанов ! Това как променя живота и вида на София? Въздуха ли става по-чист, слънцето ли напича повече , водата й идва налягането ли...?! Лайната от тази високотехнологична сграда на кебапчета ли ще приличат по вид и по вкус?

се навъдихте ! А псалми, изписани по фасадата ще има ли ?Пък и защо не дадеш пример за "високотехнологична жилищна сграда" ? Ще се върти спрямо Слънцето ли? Или кенефите й ще са вътре, а няма да са на двора ?

Това е на първа инстанция засега втора и трета не се знае какво ще отсъдят течене бързите да коментирайте

По-добре кажете , колко ви струва пускането на това незаконно чудо.

Досещате ли се КОЙ ще плати тези 1800 000 лева на Артекс ? Точно така : Премиера ги спира ( предизборно) без значение дали законно или не , минават изборите и съда съвсем резонно( а може би платено?) се произнася по същество . А междудругото в т.н.р. Дирекция За Независим Строителен Контрол ( ДНСК) работят ЦЕЛИ 410 ДЪРЖАВНО ПЛАТЕНИ СЛУЖИТЕЛИ на които основната задача е да установяват дали едно строителство е законно или не !!! Разбирате ли в каква АБСУРДНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ?!?

Дори не четох какво е написано, самото заглавие така ме просълзи, че .... рев, рев....горките хорица от артекс...рев, рев...

направете на бездомния Горанов един апартамент от 300 кв. за 50 хиляди лева и загубите ще ви се върнат стократно !! Аз ли да ви уча ?

Да наричеш това грозилище насред София "Златен век"е пълна прос..тия. Вднешна България само прос..ците и крадците са добре.Няма такава държава.

реално погледнато строежа не спазва буквата на закона, така че това го пишеме инвестиционен риск за Артекс.

Беееееееее,бееееееееееееее,абе искам си в кошарата бееееееее,искам да си живея в кошарата,какви небостъргачи,какви молове и заводи ви гонят,искам си кошарата бееееееееее.... Ама искам и високи заплати беееееее....

На село има предостатъчно строителство. И къщи, и училища и детски градини. Хора няма.

не знам от кое село си, ама вземи отиди в градината и се огледай. Сега си представи, че на отсрещната улица се появи сграда дето е 30 етажа и постоянно бучат разни коли около нея... Дали кокошките ти ще продължат да снасят? На чужд гръб и 100 етажа са малко.

Както си заблеял, не виждаш и част от картинката.

Щом квичи Артекс значи Бойко е на прав път!

Миризливец, нито Артекс, нито любимият ти Боко са на прав път.

Младият Вапцаров е наследник на тази част от рода Вапцарови, която успява да извлече най-много дивиденти от смъртта на поета Никола Вапцаров. Привилегиите включват постове в страната и чужбина, безвъзмездно получаване на жилища за партийния комунистически елит, възможности за обучения в чужбина, които обикновените граждани никога не получават и много други. За капак на всичко, рода Вапцарови води безкрайни дела за собственост на къщата-музей на поета в Банско. Предявяват и претенции за обезщетения, възлизащи на повече от 1 млн. лева пропуснати ползи за времето, в което къщата е ползвана като музей. С това наследниците на великия поет си навличат гнева на хората в Банско, които и до днес не одобряват алчността им. Това те недвусмислено показват и на изборите за кмет на Банско, на които младият Никола Вапцаров се явява и печели едва... 25 гласа. С подобно фиаско завършват и опитите на роднините му да го направят кандидат за евродепутат от БСП, след което той не се поколебава да стане член на УС на партията на отцепилия се от БСП Георги Кадиев. Това е и поводът да го видим сред водещите фигури на граждански протести, припознати от Кадиев и партията му „Нормална държава“. Тактиката на Кадиев беше проста и очевидно печеливша – печелене на популярност сред гласоподавателите, защитавайки техни инициативи. За логично мислещите граждани е трудно за вярване как внук на ЦК на БКП, син на дипломат на комунистическия режим, част от ДС, днес може да е „яростен защитник“ на гражданските интереси и да нарича себе си „обикновен човек“, който застава срещу олигархиятка. Доверието в неговата искреност е още по-разклатено и от факта, че след като уж защитавайки общестевните интереси става заместник-кмет на Десислава Иванчева, той 6 месеца не се явява на работното си място. Този си злополучен пост той заслужи, заставайки на челните редици на протестите срещу застрояването на кв. Младост, в които водеща фигура бе и Георги Кадиев. Същата тактика в момента се прилага и към друга подобна кауза – Никола Вапцаров е с мегафон в ръка и яхнал общественото недоволство на протестите на ИК Лозенец, въпреки че все още е представител на политическа партия „Нормална държава“. Преекспонирането на проблемите на кв.Лозенец и събитията, които последваха за многофункционалната сграда „Златен век“, недвусмислено показват, че това е поредния пример за печелене на популярност и постигане на политически цели чрез граждански инициативи. Въпреки че безотговорните му и неистиннни изявления му докарват дела в съда, това надали го притеснява, тъй като политическите цели оправдават средствата. Ясно е за всички, че Никола Вапцаров използва ИК Лозенец за политически цели – нещо, което е изрично забранено от закона и подсъдимо. А “ГЕРБ са защитници на законноста”- декларира Бойко Борисов не веднъж. Прийомите и стратегиите на тези „граждански активисти“ са очевидни. Въпросът е къде е прокуратурата и защо не разследва грубото използване на гражданските сдружения за политическите цели – нещо, изрично забранено от Конституцията на Република България?

на повечето хора не им пука кой зад какво стои... Пример - 97-ма целият народ (почти) направи Костов премиер на страната. След 4 години беше низвергнат от същият народ, който даде властта на ДС.

1.8 милиона ... точно колкото един мезонет с гараж и асансьор между тях.

Мутрата спря строежа. Ама Артекс продължава да строи. Щото си е платил. Мутрата го заобикалят..

Не го заобикалят-просто са му платили, на него или на партията му-все тая....

Георги Кадиев и Никола Вапцаров използват ИК Лозенец за политически цели – нещо, забранено от закона Заради все по-отслабващото доверие в политическите партии у нас, неправителствените организации и местните граждански инициативи се превърнаха в алтернативна форма за изява на общественото мнение Демократичният механизъм на този вид обществено заявяване на гражданско мнение е гарантиран и от чл. 12 от Конституцията, според който „Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси и не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.“ Дали обаче е така в действителност? За съжаление реалността в България компрометира и този вид демократична активност, при това под погледа на все по тресящата се от скандали прокуратура. Примери за това как явни активисти заменят гражданските каузи с политически постове и амбиции има вече достатъчно. Виждаме го да се случва и с Борис Бонев, който от основател на неправителствената гражданска организация „Спаси София“ се превърна в кандидат за кмет на София. Дори Йорданка Фандъкова не скри учудването си, че защитник на обществените интереси стартира политическа кариера, яхвайки гражданските протести. Такъв пример е и небезизвестният Никола Вапцаров, който открито използва ИК Лозенец като политическа платформа на партията на Георги Кадиев „Нормална държава“. Политическата кариера на Никола Вапцаров има колеблива история и включва редица скандали и опити да се впише в редиците на БСП като наследник на т.нар. червена бурожазия.

София отдавна е спряла да се развива. Наливането на бетон и презастрояването нямат нищо общо със развитие.

Да бе,спряла е,затова дойдоха всички българи от цяла България тук,понеже е спряла да се развива! София за последните 10 години се разви много,само до преди 10 години беше едно огромно село с панелки! Сега има работа за цяла България тук,лошото е,че провинцията оскотя и се презасели с цигани,но инвеститорите все пак гледат да инвестират там,където има хора! София ще продължава да се развива и да е мотора на икономиката на България!

незаконното строителство "развитие" ли му казваш??? И може да престанете с тая история Герб vs. БСП... Това са двата крака на едно и също милиционерско чудовище.