Армията на Хафтар свали два турски безпилотни самолета южно от Триполи

Силите на фелдмаршала изгубиха стратегическия град Ал-Асабаа на около 50 километра от столицата на Либия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Либия още дълги години ще гори. И помежду другото - Хафтар е подкрепян от САЩ, нищо че купува руско оръжие. Дори си е купил и руско-говорящи наемници, предимно чеченци и дагестанци- един чеченец върши повече работа от 100 турчина.

2 дрона и какво?...и изгубиха стратегически град. Не разбирам фелдмаршала на това ли му вика победа..

Виж каква е цената им мойто момче.. и то на парче! И тогава говори....Да не говорим, че такива дронове не се строят за 5 минути в някое мазе или работилница на автоджамбазин.

Май туркестански дронове са свалени от незивестни миг-29 и Су-35....Които преди няколко дена са се появили от нищото на летищата контролирани от Хафтар. Поне по спътниковите снимки така изглеждат....А и един туркестански военен кораб нещо се е взривил в пристанището.....След попадение на управлеми авиобомби в него....

I TAM LI IMA BASHIBOZUK

Американски дрон който се сглобява в тюркието. За да има ефект обаче, не дронове а башибузука трябва да бъде целен. Така както накуп пратиха при Алаха 30+ заптиета в Сирия.Като повечето хора..нищо против обикновеният турчин дето си седи у дома. И аз съм ходил там и мога да кажа че са достатъчно дружелюбни и добронамерени когато посещаваш търговските им обекти. Но с тях само търговия и толкоз.

Любима песен на путювите мажоретки е как САЩ еднолично съборили Кадафи, като свенливо забравят че това стана с удобната мълчалива подкрепа на Рассия която хич даже без да се засрами налапа либийския дял от износа на енергоресурси за ЕС. Днес пишман-стратега е заложил на мустакатия 'фелдмаршал' на който обаче кампанията му приключва (за руска нерадост). В чисто военен аспект - абсолютен успех е масираното използване на дронове от Турция. Русия тук просто няма с какво да отговори и помогне на 'съюзниците си'. Мултики, хиперзвуци, хвалипръцковщини, обаче когато стане въпрос за дронове - за Рашка гроздето е кисело.

Разбира се. Светска Турция известна с технологиите и научната си база (всички сме чували за известните турски учени) бие силно религиозните руснаци чийто най велико културно постижение е превръщането на джамия в църква и сглобяването на американски оръжия на тяхна територия ;-)

Турците го дават почти велика сила вече, ама реално толкова пари дължат, че някой друг ще бере плодовете.

Поутихна патакламата покрай вируса и човечеството се върна към нормалните си занимания - войни, нарушаване на договори, санкции, ескалация на напрежение, бандитизъм и други. Върхът на цивилизационното развитие на този вид. Хайде, да идва голямата чума и да приключва тази история.

А бе друзя?Защо се опитвате да ни внушите лъжите на руската пропаганда,че Хафтар е американска марионетка която действа срещу признатото правителство в Либия?След като руският спецназ ,,Вагнер” войва на страната на Хафтар?

Либия - това е още едно място в което аркадашите решиха да забоксуват. Светът се напълни с ненормални лидери - Тръмп, Ердоган, Меркел, Ким, а и Путин вероятно не е стока. Борис Джонсън? Абсолютни откачалки и хора, които въобще не са за там. За страничен наблюдател Борисов даже изглежда като капацитет сравнене с тия

вероятно ?!

За да изглежда борисов капацитет, наблюдателят трябва да е "доста страничен", примерно от Марс!

А само да питам къде е ЕС и НАТО, борят Коронавируса! Кашата в Либия я забъркаха точно те - годината бе 2011, а Франция и Великобритания тогава водеха кампанията, с подкрепа от САЩ. Кадафи е мъртъв, а политиците които бяха на власт тогава се оттеглиха - Саркози, Камерън, Обама и Хилари Клинтън. Италия подкрепи военните действия, както и Дания, Норвегия и тн, Германия доколкото си спомням се въздържа. Във всеки случай това са фактите и като разтръскаш кошера трябва да си поемеш отговорността. Такава няма - години по късно в Либия враждуват фракции както е било винаги впрочем, така живеят тези хора, а Турция и Русия са на терен. Великобритания написна съюза, Франция със серия атентати я сложиха на мястото и, а Хилари Клинтън и демократите ореваха света, че с загубили власта заради намеса на Путин в изборния процес. Ето това е. За Украйна и Сирия и Ирак да не говорим. Би трябвало хората добре да се змислят.

Нормално, Хафтар е с американсо въоръжение, а чалмите с руско

До сега твойте обвиняваха Русия че снабдява Хафтар.

Ауе ти ни читешъ ли уъ. Они отдавна произвеждат безпилотни самолети. водеща нация в света - Турция!

'водеща в света Турция' бабинта ти.

Първите приятели Путин и Ердоган са във война! Путин подкрепя Хафтар с техника и персонал, Турция изпрати аскер да се сражава срещу Хафтар... и Путин!

не тъпако, не са във война. Турчина се опитва да отхапе от Либия, САЩ там поддържат Хафтар който е против турчина. А Русия продава оръжие на Хафтар. СА и ОАЕ участват с пари. Простичко като баклава....

значи ЧВК Вагнер геройски мрат за САЩ?! Ти да видиш..

Путин продава оръжие и на едните, и на другите. Какво странно има?

турските резанки ядоха хурката в Идлиб сега ще я ядат и в Либия. Само че този път няма да са само 33 жертвите.

Халифа Хафтар е американски гражданин. Имал си къща в САЩ и си живеел там някое десетилетие. Свързват го и с ЦРУ. САЩ разби поредната държава, където преди либийците получавали пари дори да не работят. А там ходеха да работят и българи. А разделенията на такива държави са, защото не са образуване на етнически принцип. А на това кой колонизатор, как се е разбрал, от къде до къде, е тяхна територия. И са теглили прави линии за граници между държавите. За част от тези войни са виновни още колонизаторите, като Англия, Франция и другите.

Кажи си приказката баби: как Хафтар бил 'ЦРУ-шник', нищо че последно беше в Масква беше на инструктаж; а с разните там Панцири и ЧВК Вагнер руски миндили пак ЦРУ го е снабдило.

Пък съобщават за множество жертви между руските войски които подържат Хафтар Обикновено се цитират от украинските СМИ!

Е ти ако питаш Украинците, руснаците аха да поискат да станат техен васал :D

A кoлко пaнцирa ce изпaриха, щo нe пишeтe зa пaнциритe ма...