До 2020 година 1.8 млрд. лв. ще бъдат вложени в армията

Близо 1.8 млрд. лева в следващите 6 години да бъдат похарчени за отбрана и инвестиции за бойни самолети, бойни кораби и за модернизация на българската армия.

Обратно в новината

Коментари - До 2020 година 1.8 млрд. лв. ще бъдат вложени в армията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако политиците мислеха като тебе, можеше и да се случи, но не мислят. Те въобще не мислят, само лапат.

Добре, че най-после доде този менистър Шаманов !! Века ша фъргаме кримките у дерето, отиваме в "Чинията" и ... почваме само със заклинания за Националната сигурност!?

Пак ли ще купуваме желязо за скрап?

Не, този път е необходима нормална НАТО-вска военна техника

За автоматична самоебачка с регулируеми обороти и реверс ли хортуваш??!

За България има една външна заплаха: Днешна Русия и Армията на Руската Федерация 1. Ние сме 100% зависими от най-кръвипиещите монополи в Б-я ГАЗПРОМ, ЛУКОЙЛ и РОСАТОМ 2. Кремъл използва енергийните си монополи за енергиен рекет - Украйна, Полша, Словакия 3. Русия използва тотална война с армии терористи без опознавателни знаци - например утре да не се окаже, че в Созопол е 65-та бригада ВДВ с планове да се въоръжат на място 4. Русия е агресивна Империя на ЗЛОТО на днешно време

Звучиш като трол на американското посолство.Я сега ни разкажи какво прави армията на сащ по света?Или как е създадена американската държава и на чия земя ? Нещичко и за атомните бомби срещу японските градове можеш да споменеш , ама без да се притесняваш !

Бай Ставри

Какви атомни бомби, бе? Империята на злото СССР-2 е запалахата за България сега и тук?

Браво! Що не си вържеш една лента тротилови шашки под дрехите и да взривиш руското посолство. Като чета, имаш данни за камикадзе.

беГЕЙец, ще споделиш ли колко ти плащат, няма да се натискаме за работното ти място? Доста е мръсно...

Абе.. тия олигархични подлоги нали уж бяха "служебно" правителство? О, вярно, назначи ги куклата на Боко пл-EVN-елиев. Пръв лобист и защитник на ВЕИ мафията.

Пълен неутралитет е възможен само след пълна лустрация, пълно елиминиране на шумкарската каста с мужишко самосъзнание, която е на власт 70 г. Иоще едно условие - устойчив икономически растеж, който да храни една модерна силна армия.

Може и повече!Няма да ги плащаш ти,господинчо!

Както е тръгнало не е далеч времето когато т.н. армия няма да има кого да защитава. До кога чичо от село ще въоръжава чуждестранния легион на "миротворците"??? Тези пари трябва да се дават за ОБРАЗОВАНИЕ и ЗДРАВЕ!!!!

Който не храни собствена армия, ще храни руската

Каква армия бе, с кого ще се бием?

Ти как мислиш? Коя армия е заплаха за нас? Армията на Руската Федерация, маскирани като зелени човечета! Като в "братска" Украйна. Украинците се научиха бързо и системно връщат отпускарите от руските бригади в цинкови кофи в къщи

ква армия бе

Abe ,to ne se snae Dyrjava shte ima li?,te mi glasuvat pari za Armiqta,Koq ,na kogo ,zahto ili pak nashi firmi... Hei sprete se neste tolkoz umni inak,ste Tarikati,ama BOKLUCI,BEZMOZYHNI IZDYNKI i SAMO PARITE vi blaznqt,Razberete go She gushete BUKETA I pakshte ste goli ,KOGATO GO NQNATE DUHOM I V PRAZNITE CHERVENI KRATUNI.

Само за памперси няма да им стигнат, но за заплати ще имааа...

и министърът на отрбраната - турчин Велизар Шаламанов.. Имах едни от ротата ей такива Северин Новаков, Цветослав Звяров, Юнак Буюклиев..

Този е еДин от тези, дето са ги турили мИнистри, за да бъде избран чОвека, демек Картофа безпроблемно. Този тръгнал с армия да се занимава, друг Козлодуй да "оправя", трета "да ни образова", четвърта "да ни доразболее" и т.н Защо се занимават с нещо, които са им съмсем чужди?

Трябва да забраним използването от политици на думата "ясна". Все преди не им било ясно и от тях почва "яснотата"

какво е политикът-с чужда пита помен прави !

Ние много искаме силна армия, ама да е без пари.

1-во уточни за какво е силна армия - ще нападаме ли ? 2-ро ако е да плащаме по-добре да платим на наемници 3- колко голяма да е армията - колкото руската или колкото американската . Ако е да купим 3-5 самолета няма защо , защото с толко и без толко все тая .

Още повече, обаче, искаме да ни ПРИКАЗВАТ за силна армия, за да могат да ни крадат.

Ей Пурко или Господине за един ден не се взимай на сериозно защото не си се явявал на избори и зад теб не стоят никакви избиратели . И от къде те намериха толкова умен а дали си такъв та не те откриха и до сега . Оправен си като Пурко .

Как се влагат пари в нещо, което практически го няма? И този просто гледа умно и прави кариера на наш гръб.

едно поне право при задължения стига. за защита. ние не сме единици бойни. искаме право да се защитим при нападение в дома ни. па каквото сабя покаже. не да сме виновни. в затвор. или убити. след толкова пари за данъци, нотариуси, адвокати... Никога няма да ме е страх да защитя дом, жена, дете. И няма да търся полиция за това, вече. знаете колко вие тук сте се защитавали от думи...и кои партии са чували. дърваря дето го няма знае и част от други неща. дали е сметал тонове на ден плюс 10 стотинки на 100грама не знам. това е само едното нещо.

В момента по-модерното оръжие се произвежда на Изток от Украйна и на Запад от Канада и Аляска. Добре е министърът да се запознае по-подробно.

Да те на изток за това купуват кораби от Франция.В крайна сметка дай да уважаваме нации които създават бъдещето а не оръжия .Или викаш дай да се напийм и да се сбийм.

Как пък всички от това смотано правителство знаете само да увеличавате и да харчите като Плевнелиев . Има ли някаква полза от вас защо не се замислите ЕДНОДНЕВКИ ТАКИВА . Не ставате за нищо те парламент нито сте редовно избрани и онзи с ПРОЕВРОПЕЙСКИТЕ ГОЛЕМИ ЧЕХЛИ също ДА СИ ПОГЛЕДНЕ ВОТА колко са гласували за него ..

Не си спомням да е имало допитване за общественото мнение преди да се вземе такова решение! Явно някои хора си мислят че безнаказано ще обслужват чужди интереси на наш гръб, ама няма да я бъде тази!

Че то е така от 25 години. Някой да е питал за нато? Всичко се върши подмолно и задкулисно, скрито от хората. И се налага с платени протестъри и танцьори

"В нощта между 20 и 21 август 1968, въоръжените сили на пет от страните-членки на Варшавския договор нахлуват в Чехословакия: това са армиите на Съветския съюз, Полша, България, Унгария и Източна Германия." Падахме с парашути по 6 танка от самолет АН, направо на Вацлавски Намести в Прага. Дали ще купим такава адекватна военна техника с тези пари? От Америка и НАТО ли? P.S. Никак не се гордея с принудителното ни участие в "Пражка пролет", тогава такава беше военната доктрина.

И? Това помогна ли на СССР? Помогна ли да се смачка духът на славяните чехи и да се убие желанието им да са свободни от Восточната орда? Трябвало е да ви пускат, ама без парашути. Което е достойно за руски витязи :)

Ние сме малка държава ,но със стратегическо местоположение.Едно време заради това местоположение СССР ни въоражаваше без пари, а сега трябва да отделим близо 20000000 за отбрана по НАТО стандарт,защо като сметолкова важни.

Лайнометите и тропосерите искат да си купят играчки

Хората, които са запознати с проблемите на армията ще ви кажат. Скрийте го това човече. Комунистическо-седесарско творение. Прекалено е окакано. Искат пари да харчат с добри комисионни. Пари за армията само когато се очистят от вътре. Щатовете разширяват ????? За наши люде. 13-14 % полковници пенсионери на цивилни длъжности с космически заплати + пенсии. Парадът им беше цирк.

Като я окрадете...ще я "модернизирате"!

............

Де е?? Да му го "събера"??

Бегеец,рaзбрaх,че си изнaсилил мaйкс си и убил бaщa си,a мислиш,ли че товa те прaви силен и велик ,a помиaр мръсен ?

Много ми е кеф Бойко ни натресе Плевнелиев той пък ни натресе това Смотано Служебно Правителство което за нищо не става само пари харчат народни за да си задоволяват капризите . Нищо не става от вас знаете ,как живее населението ,че е най-бедното в Е.С и го заробвате още повече . Само така браво такава е доктрината на Плевнелиев. Много ми е кеф , няма пари за нищо в тази държава но за Плевнелиев има и за подобни глупостти . Кризисния Център на Нато За Какво е ще ни отговорите ли най-сетне защото и за него са дедени пари незнаино защо и от кого и за този център ще трябва да плащаме всички по 1 милион кева всяка година . И още ли Цялото Служебно Правителство е в конфликт на интереси - ще огласите ли това .

Ако ще си говорим сериозно, бих посъветвал такива, като СЛУЖЕБНИЯ министър на отбраната, да идат до Турция, не през магистралата, а през Малко Търново и само да броят порталите на поделенията до Истанбул. С трите батальонни тактически групи с които разполагаме, окомплектовани с високоморалните наемници, пикаещи по паметници и служещи за попълнение на чуждестранните частни военни компании, след изтичане на договорите им с МО, не бихме могли да се противопоставим дори само на сръбските опълченци, воюващи в момента в Новорусия,... ако решат да правят нещо след завръщането си. Друг е въпроса, че върха на цинизма е един от разрушителите на Българската Армия, да поставя въпроса за нейното организационно възраждане.

Къде по дяволите се родиха и отраснаха тези талибани? Уж името българско, а задникът американски!!!

Под паметника на Левски!?

На тия в това хуребадженашко ведомство и 18 млрд.да им дадат нищо няма да направят. Ще ги окрадат и похарчат за глупости. А този от снимката е срам за армията. От курсантските си години беше малко кариеристче- ибрикчийче. Палячо. В тази инстититуция кадрови булдозер не е минавал. Срам ме е от тях. Не желая данъците ми да отиват за тях. нямам нищо против националната сигурност, но не с тия .Дирът да не ме е трие.

Русофобите във форумa сa жaлкa кaртинкa-очaквaл съм ,че Сорос ще нaеме грсмотни,интелегентни,хорa зa водене нa идеологическa войнa вместо товa виждaм едни жaлки,полугрaмотни дебили,които не сa прочели еднa книгa през жaлкия си живот,хорa без принципи,идеaли,морaлни ценности,които не могaт дa спорят с цифри,фaкти и aргументи,a сa жaлки крaстaви пaлaши,който сaмо плюят,псувaт,говорят сaмо зaучени клилетa,a някой от тях кaто ИРЕЧЕК и БЕГЕЕЦA дори не говорят прaвилен бългaрски език.Честно ви кaзвaм,помиaрчетa,че aко aь съм ви шеф,нямa дa ви плaтя еднa ститинкa зaплaтa..!

ако щат руснаците и турците да са бият с аеци по топките, а ний тук да ги псуваме. може да има полза за граматиката наша.

и ний сме абдали като тях. е, има нещо различно и го търсим. все некой ден требе и да се женим май, когато и да е но не и утре.

Това служебно правителство направо ни е*а мамата за 20 години напред най-малко.

Червените бесепамперси приготви ли си? Че идва Бойко Ама тоя път ще е здрав бой на всички предатели

Ама кънтиш на кухооо!

Ти изби всичката риба бре :))))))) Най- новия виц - Бойко Борисов бил най големия борец против комунизма хахахахахахаха

Защо е нужно да правите подобни изявления? Кому какво доказвате? Ако наистина мислите за България действайте тихо, без парадност и думба-лумба. Нужно е да се върне донаборната служба. Обаче при други суловия, а не онази примитивна армия, където доктрината беше да се пречупи волята на войника, превръщайки го в пушечнои месо. Интензивни тренировки и макс. мотивировка за защита на държавата и народа й при зачитане личното достойство на донаборниците. Натренираност - психическа, физическа и боева, трябва да бъде водещата армейска доктрина при изграждането на новата армия. В същото време да се използва примерът (възпитателен-без да шуми) на успехите и георизма на бълг. войник във войните през 20 век ( и поуките от тях).

Ти сега ли се сети да ги дробиш тези, когато господарите ти казват, че нямат пушечно месо за Близкия Изток?

''Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име'' г-да - другари от дир-а по никакъв начин не съм обидил и накърнил "доброто" име на господина зашото това което написах е самата истина и вие също добре го знаете. Но разбирам вашата реакция. Живеем в държава която е на светлинни години от истинската демокрация.

Голем патриот!

Прави докторат на военна тематика в Украйна 1991(точно при разпада). Просто няма начин на всички да не им е било до бясно учене, точно тогава. Военна академия завършва 1995г, когато ситуацията беше такава, че за да оцелее физически обучаемия, работеше или като таксиджия или в някой денонощен магазин. Пей сърце.

Русия е колкото православна, толкова и ПРАВОВЕРНА Русия е ВРАГ на славянството. Врагове славяни на Русия украинци, поляци, словаци, словенци, хървати, чехи Братя славяни на Русия белоруси (преклонена главица), сърби (ползвани от Русия за разпалване на I-вата Световна Война), българи (ползвани от Русия като троянски кон ). Русия има следните актуални братя към днешна дата: кубинци (срещу 32 млрд долара), венецуелци, бразилци (които фалираха), СИРИЙЦИ (много близки братя) и тн Русия не познава и не ЖЕЛАЕ демокрация. На руснаците им трябва ЦАРь-Батюшка, който да ги бие Русия освобождава само когато има интерес да зароби някакъв съседен народ Русия през целия 19-ти век са водили войни с Турция, и поредната война се е оказала освободителна за нас. Това се ползва като доктрина за натиск и византийско политическо влияние върху българите. Как са ни освободили от капитализма, се вижда и с просто око. Фашизъм у нас не е имало.

са по големи. питаш ли се от кой ги вземат. защо могат. нато ли ни остави без авиация или руснаците. хайде малко по честно.

Българската армия или това което е останало от нея в момента наброява около 23 000 . В същото време МВР е над 60 000. А престъпността не намалява. Напротив става все повече , по нагла и по безнаказана. Какво прави това МВР по голямо от една армия?????Всъщност излиза, врага е вътре в държавата......кой ли е този враг????? Щом като прстъпноста се развива доста добре и не се чувства застрашена. Излиза, че врага е обикновения честен данъкоплатец.

Русия нямa никaкви aгресивни нaмерения срещу нaс,товa е глупост ,която се внушaвa от хорa имaщи икономическa изгодa от новa нaдпревaрa във въоръжaвaнето,един издтебител струвa около 60 млн.долaрa,a сегa сметнете колко жилищни блокa с по сто aпaртaментa във всеки може дa се построят с тези пaри.....?! при среднa ценa 100хил.долaрa зa един aпaртaмент ....

Ало, блядка, в Руското посолство не ви ли спряха Интернета? Императорът не ви ли каза, че това е дяволско творение на ЦРУ? Те и украинците първоначално стъписано гледаха как "братята им" руснаци ги нападат и плячкосват земята им, ама после взеха да ги изтребват и отвоюваха свободата си Руснаците са добре дошли да се напиват по морето, а иначе ще ги трепем като мухи

"бегейеца", теб като те видя, не ти чета простотиите, шляпвам то един (-) и толкова.