Коментари - Армения отказа учения на организацията, която в Ереван наричат „пистолет, който не стреля“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

продажниците-копейкаджии овиняват арменците че били продажни...

Ебалнико найноридажен Ти ли бе уруспиьо .мю Ха ха

копейките загубиха ума и дума. хахахаха

Там където арменец е минал, евреин не минава Няма никой

Ами да не станем и по зле, след като зеленски дава украинско гражданство на всички румънци.. ако решат остатъците от украинците да се защитават един ден, до Дунава ще стигнат

Въртят задника насам,натам Те не са признали автономия на Карабах но искат руснаци да се сражават През 1824 г.Рудив побеждава английските войски и разселва арменци в сегашна Армения и Карабах Без Русия нямаше да се пие за арменци и грузинци в Кавказ. Нямаше да се чуе за българи,гърци и сърби. Преди 100 г Русия им дава областта Карс с Арарат. Прекъсват връзки с Русия и се договарят с Англия и Америка.Турците им взимат Карс а Америка и Англия подвиват опашки Сега правят същото и ще изчезнат както и ние

И още нещо: Армения да не писка за арменския геноцид в началото на 20-ти век, НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

Арменците са бизнесмени,банкери,режисьори и много много продажни повече от ,,БГ,,МАТЕРИАЛЪТ.

Армения тръгва по пътя на Украйна .... Който слуша само Сащ много ще страда .

Тръгва по на баба то шортите. Не прочете ли статията? Мужиците се правят, че не чуват защото са заети да нападат в обратна посока с готвачи. Човек да се зачуди какво ще остане от орките ако ги подхване НАТО!

руснаците да не ги почнат, не случайно всички НАТОвци се кълнат че не воюват с Русия,тъй че обратната хипотеза е само за вярващи в Дядо Коледа...

кажи го на ФРГ, Япония, Южна Корея...

И докато руснаците се начудят и наиграят с другите си съседи в Армения ще бъде поканен френски военен контингент и северноазиатците ще духат супата (по Любо Пенев)

До колкото си спомням, Пашинян молеше на колене Макрон да му прати военен контингент, за да изгони азерите, но получи среден пръст.

Европа вече не позволява на такива да седят на два стола. При сърбите също! Или са с Европа или са с путлеристан!

Западното изтъпяване в ход. много тъпа статия, ба си и експертите. Дето нищо не разбират. Просто Арминия иска организацията ОДК да й решава нейните проблеми. Начин на лична употреба. И понеже й беше отказано, сега го играят сърдитите. Ама така хубаво може да се наиграят, че може и да ги няма. Проблемът е в Нагорни Карабах. Във войната с Азърбейджан през 90-те Армения заема значителни територии, които са исторически на Азърбейджан. За почти 3 години, Армения си чешеше колективно кой каквото има. И не предприеха стъпки по легализацията на Нагорни Карабах като република. Нито я присъединиха към Армения, нито я признаха за самостоятелна република. Пълна глупост, защото вече почнаха да се появяват в управлението прозападните дебили грантоядци.. Които са толкова зле, че не могат да разберат, че западът има интерес от тях като колони, да им изсмучат ресурсите и да създадат поредната гореща точка край Русия. Като хич не ги е грижа за матряла арменци. В резултат: Азърбейджан не страда от западните вируси, подготви се добре, като и Турция ги подготви, която си има планове за завладяване на Кавказ от султан Ердоган. И си върна териториите в Нагорни Карабах. Де факто, които са нейни. Арменците изпищяха на умряло. И да не са те виновни, ОДК им е виновен, защото не се намесил. А тази организация няма никакво правно основание да се намесва, тъй като Армения не е нападната. Армения е бедна , малка и слаба държава. Съществува само благодарение на Русия. Дръпне ли се Русия и няма ли ОДК, Азърбейджан с турска помощ за много кратко ще им видят сметката. САЩ и Западът само ще излязат с остри декларации и ще се възмущават и подкрепят. Те от Армения имат интерес само за поредната война около Русия.. Западът не прощава на човешкия интелект.

SirBob

Добре казано, точно така е.

Малоумен

Нема такава смешна организация на планетата!!!! Абсолютен майтап!

Пашинян се гушкаше с американците и реши, че може да седи на два стола. Естествено руснаците го отебаха, американците му подадоха голям и черен както правят винаги. Сметката я платиха обикновени арменски момчета на по 20 години, които ги клаха азерските свине с тяхната евродемократична газ.

аз пък виждам как Пешанян сега оцвирва руслямистанците. Когато трябваше да се намеси путя го фана шубето. В Казахстан беше бунт, в Карабах война, пък той великия шахматист планираше една тридневна специална военна обосрация...

Уникална била организацията... друго си е Турция като заплашва Гърция, че ще дойде някоя нощ да ги изколи. Но за Нато-то или добро или нищо, като за умрял.

Турция само си приказва, защото там предстоят избори. В НАТО не е имало вътрешна война никога. И за да не ми изтъкнеш Кипър, ще ти обясня каква е историята там - Кипър обявява независимост от Британия и вътрешни сили се организират да го присъединят към Гърция. В този момент Турция го напада и окупира наполовина. Кипър не е бил никога член на НАТО и най-вероятно няма да бъде докато не се разрешат вътрешните проблеми. Колкото до Турция, достатъчно е САЩ да им се намръщят, и Ердоган ще спре с плещенето на глупости. Към момента ги толерират, защото го играят посредник с Путлер.

по-прясно е, а и от тогава на островите редовно гинат войници и от двете страни, а НАТО си прави оглушки за това че НАТОвски самолети свалят НАТОвски самолети във въздушното пространство на НАТО-)

Прав си, но Вътрешни сили се организират да го присъединят към Гръция е малко странен начин да кажеш "гръцките националисти правят преврат с цел присъединяване към Гърция". "Превратът в Кипър от 1974 г. е военен преврат, извършен от кипърската армия и гръцката хунта. На 15 юли 1974 г. те свалят законно избрания президент Макарий III Кипърски и го заменят със съединистки националист – Никос Сампсон, който формира марионетно правителство.[1][2] Целта на този преврат е анексирането на остров Кипър от Гърция и създаването на Гръцка република Кипър.[3][4][5][6][7] Последици Основна статия: Турска окупация на Кипър"

Жалко за арменците !

Следващият път, когато се сдърпат с Азърбайджан, когато на Пашинян му се разклати стола или им спретнат поредната шарена револция, да се оплачат на арменския поп. Или на НАТО. И да кажат "чао" на всичко, които досега са имали.

Е каква ще е разликата от сега?

Колко си малоумен и сам не знаеш, кремълски маргинал

Даже на арменците почна да им идва акъла в главата. Само родните русороби остават за си живуркат в измисления РУСКИ СВЯТ

Страната, в чиято столица е сключено споразумението за създаване на военно-политическия блок, вече не е негов член; две от шестте държави членки воюват с други държави, но със собствени сили; други две постоянно воюват помежду си.

Представети си само воя, който ще се надигне, ако НАТО не защити един от членовете си.... :))))))))))))))) Обаче, сега е ок... Някак си, всичко е наред, щом е русия. :))))))))))

Ми естествено пуфтящата...преставяме си...то не става да провеждаш антируска политика а после да чакаш от там помощ... първата работа на тамошния соросоид Пашинян беше да отиде в Брюксел да се оплаква от Турция...там му се изсмяха... После почна да се надява на американската и френската арменски диаспори а руснаците им гледаха сеира.. Накрая се намесиха и ги разтърваха ма тия не си взеха поука и продължават...и няма да има и Армения...скоро

И още...като си познала без да искаш - защитава членовете си... В Армения никой не е влиза - Карабах е територия на Азербайджан...международно призната при това...

Да, знам. Путин печели. Ако не друго поне сърцето ти със сигурност. :))

Как пък за всичко против руслямията намират оправдание родните путиноиди бе:))))

дето спазва това което е подписала... да ти го повторя това което е подписала, и не се мъчи да обяснява че за едни може а за други не-)

Е, тя русия подписа, не само, че гарантира границите на Украйна, не само, че няма претенции, а и че няма и да я напда... Пък какво става сега?

Абе ти не си добре!

Будапещенския меморандум с гаранциите, които русия поема, има много важни клаузи за пълния неутралитет на Украйна. Украйна я засилиха за ЕС и за НАТО. Така Украйна наруши Меморандума. Защо се иска от Русия да го спазва. Отделно, отделяйки се от СССР , тя имаше определени финансови задължения към Русия, които след 30 години все още не е изплатила.

просто защото Украйна все още няма двустранно призната граница с Молдова, Беларус и... Русия, като Украйна сама прекрати работата на комисията която трябваше да извърши работата по делимитацията и демаркацията на границата между Русия и Украйна. А ако се надяваш на Будапещенският меморандум то там има точно две обещания- в отношенията между двете държави да се спазва Устава на ООН, и Русия да не използва ядрено оръжие срещу Украйна, защото Украйна никога не е имала ядрено оръжие, а това което все още стоеше на склад от времето на СССР тя предаде на САЩ. И като капак на всичко Украйна така и не ратифицира Будапещенския меморандум, ерго той така и не влезе в сила, което позволи на Украйна да анексира през 1997-а година руският автономен окръг Крим и руският автономен град Севастопол, които по онова време са субекти в състава на Руската федерация.

Това е нова легенда. Разновидност на стара, дето НАТО няма да се разширява. За да може русия да си наказва който иска от старите страни, а? :)))))))))))))) А, има клайза, че Украйна не е истинска държава и русия може да си вземе каквото иска? :)))

Значи, не само документа дава право на русия да прави каквото си иска, но и Украйна не го е подписала, така или иначе. :))))))))))))))) ЛЕле какъв махмурлук ще ви нагази, като нацепят на рашка до топките... :)))) Това да ти се обърне целия свят не е шега работа. :))))) Ама вие сте като котките. Падате винаги на краката си, нали ниджи? :))))

Защото трите "държави" които първи се отделиха от СССР не спазиха устава за създаването на съюза... а никоя няма право да се ползва от облагите постигнато с противоправни действия. Тъй че Украйна гори от всякъде, а и какво толкова ново има в това което съм написал?! Ти да не би да си паднал от Марс или си се родил в колба, в някоя украинска лаборатория-)

Всеки знае Пашинян, пиян арменец недоебан, до ушите е посран!!!

Че ОДКБ е руското Нато и Русия е поела отговорността да защитава от нападение членовете а миналата година остави нагорни карабах на азербайджанските кучета да си правят гавра с арменците. Така че да ... да си под крилото на Русия няма ама никаква файда

ОДКБ е КОЛЕКТИВНА организация, и вече трета година дежурните бойни части на организацията се командуват от Пашинян-)

нагорни карабах е автономия не е част от договора

И защо точно Армения се жалва?! Защо точно Пашинян не взе необходимите мерки, така както направи за Казахстан?! 06.01.2022 "Председателят на Съвета за колективна сигурност на ОДКБ, министър-председателят на Армения Никол Пашинян направи тази сутрин следното изявление: Във връзка с призива на президента на Република Казахстан К.-Ж.К. Колективните мироопазващи сили на ОДКБ към Република Казахстан за ограничен период от време с цел стабилизиране и нормализиране на ситуацията в тази страна , Съветът за колективна сигурност на ОДКБ, в съответствие с член 4 от Договора за колективна сигурност, реши да изпрати Колективните мироопазващи сили на ОДКБ в Република Казахстан за ограничен период от време с цел стабилизиране и нормализиране на ситуацията в тази страна." А в момента втората ръководна фигура, генералният секретар на ОДКБ, е представителя на Казахстан Имангали Нургалиев Тасмагамбетов,точно от онези хора на които Пашинян изпрати в помощ военните от ОДКБ;)

Пашинян е отгледан и обучен Соросоид. По собствените му признания. .... Русия буквално му спаси премиерстворо и властта преди година от настъпващите Азери и Опозицията в Ереван. Но Английскиите служби са там и действат,както и тези на САЩ. Пашинян се почувства силен и неблагодарно зпичн да забива отново ножове на руснаците. Да видим докога....

Ми няма да гледаш много дълго... Вчера беше Карабах...утре Ереван... Русия ще си прибере арменците, турците територията и всички доволни

И без това в Русия сега има повече арменци отколкото в Армения... Напълно лоялно, християнско образовано население

Или само си дрънкаш на изус ?

Унгарски евреин превърнат в икона на либерализма... Други въпроси!?

Докато Украинците от Ловов мачкаха руснаците в Донбас, и аз не вярвах, че Русия може да пази който и да е било. Сега Русия тепърва ще придобива самочуствие.... а арменците върват по стъпките на Кипър, в кипър има окупациони войски на Турция и на Британия, Пашонян е Биртански гражданин, така че под претекст за охрана ще докара малко окупациони войски и от запада , но руснаците няма д аможе да ги изкара от региона, защото руснаците, бяха теи които сключиха примирието със Азерите без руснаците азерите ще си отчупят още по големи части Русия придобива самочуствие защото с лекота се справя с обединениете санкции на 50 държави, спрявя с това което произвжда военно промишелния комплекс на 50 държави

е що минсу бе? пак ли някой внук на болшевик ми сложи минус само тези хора никога не са мислили с главите си

Първо си тъпо руско пропагандаторче. Второ кипър от кога е член на нато? Трето когато турците прибраха половината кипър-турция и гърция бяха ли членки на нато??? Много обичам лъжци и манипулатори като тебе ще знаеш.

ПОртугалия откога е член на НАТО а!? Когато Индия ги нападна и взе Гоа, де беше НАТОто ммм!?

Тоя същият гори руското знаме на площада в Ереван и вееше знамето на ЕС. После, когато азерите го за вряха в на кучето перисталтиката, тоя пълзеше на 4 крака пред Русия да помага. Сега пак се зъби. Да очакваме скоро азерите да си вземат още арменска територия, нали.

статията внушава, че ОДКБ е пристолет който не стреля, но все пак накрая признава, че пистолета все пак е стрелял - през януари 2022 г. в Казахстан. И да, защо ОДКБ да праща войска срещу азерите в Карабах при положение, че Карабах е международно призната от всички, в т.ч. Армения, територия на Азербейджан?

ще са в НАТО до 1 година! Кавказ минава на ръчно управление от султана!

Влиазането на тези държави в НАТО няма с нищо да добави към военните възможности на НАТО. Само ще бъде място за американски бази. Тоест силата на НАТО не се увеличава а само разтяга. Китай ще бъде хем раздразнен и още повече с Русия, хем приятно изненадан от разтягането на американските сили. А Китай и Русия срещу САЩ не е нещо на което САЩ може да издържи далеч от вкъщи.

Че си малък - малък си. Че си нежен - спор няма. Но демократ? Човече, та ти хвалиш най-тоталитарните режими, а това е точно толкова демокрация, колкото яйце от петел... И между другото - САЩ няма никакво намерение да води каквито и да е било военни действия на руска територия. Не така обаче стои въпросът с Китай. Вече са колонизирали големи части от Сибир и е само въпрос на време да си проведат референдуми по метода на Путин и да си ги присвоят. А от там до разполагане на армия и война е само една крачка...

Бръщолевиците които си изкаканизил, са като тези на комунистите едно време...Капитализма е лош, бедните селяни са най умни и достойни и ред други простотии които не издържат на логика. Налапал си се с някакви заучени фрази и без да се замислиш ги повтаряш. Някъде си чул че Китай бил окупирал Сибир и понеже идеята ти харесва, я повтаряш. А това не само че не е така, но и геостратегичски Китай не иска такова нещо. Най малкото защото на Китай му трява гръб срещу САЩ и този гръб е само Русия.

Големия многоцифрен, къв Синир бълнуваш!? Тъй де ама Китай строи бясно флот и самолетоносачи...и то не да прави десант в Сибир. Отделно от бъдещ мексикански ЛА, нагоре всичко постепенно се китаизира - Сан Франциско, Портланд, Сиатъл а Ванкувър направо да се прекръства на ВанКонг. Естествено Аляска ще трябва да бъде защитена от това... Тъй че вместо Китай в Сибир е по вероятно да видим и нова руско-китаиска граница вече и в Северна Америка...

Демократичния свят да се подкрепя и увеличава

Супер...ще имат и те чертежи на самолети за няколко милиарда като нас

Русия не е СССР. Нито по размер, нито по население нито по възможности. Няма как да ограее навсякъде и за всеки. Арменците бяха пожертвани за други руски интереси. Няма как хауса през 90те да не се отрази на Русия. Все пак това е държава която оня ден започна да се изправя на крака. Не е реално да се изисква да има възможностите на страна която не е преживяла такава катастрафоа само преди 20 години.

Никой не ги е жертвал - те си избраха страна... Със най-голямато американско посолство там...със забранените руски телевизии...със радостта от посещението на Пелоси... Влязоха в Евразииския съюз да получават газ на половин цена и държат руската база да ги пази от Турция... Във всичко друго водят откровено антируска политика а после реват за помощ!?

Не е така. Много елементарно и емоционално го гледаш. Русия ако можеше да задържи Армения и да парира турските напъни в региона, щеше да го направи ако можеше. Но изглежда, са имали нужда другаде и са използвали Армения като разменна монета с Турците. Може и това да е част от цената Турция да е що годе неутрална в Украйна и послушна в Сирия.

Щото на раша не им пука... Единственото важно от Армения е Зангезур - коридора разделящ Турция от азерите... Нищо повече...изолирана планининска бедна моноетническа републичка...никва ценност

И при отношенията с Турьия - военни Ц-400, търистически, промишлени...Аец строят, турските потоци а сега и хъб ще правят... Армения няма никакъв шанс...а и тя самата си рита здравния картон...мо проблемът е арменски...вчера Карабах...утре Ереван

Гаранцията за това че две исторически враждуващи страни - като Турция и Русия - ще си спазват договорките е обвързването с нещата които си споменал. Разглеждай ги като модерният еквивалент на едно време когато дъщерята на единият Цар се жени за сина на вражеският Цар за да се гарантира че двете страни ще си спазват обещанията.

Путкин се изсули Като мокра връв За къФ чеп им е съюз с фашистка роССия

Ми естествено...то не става да провеждаш антируска политика а после да чакаш от там помощ... първата работа на тамошния соросоид Пашинян беше да отиде в Брюксел да се оплаква от Турция...там му се изсмяха... После почна да се надява на американската и френската арменски диаспори а руснаците им гледаха сеира.. Накрая се намесиха и ги разтърваха ма тия не си взеха поука и продължават...и няма да има и Армения...скоро

Евтина путлерастка пропаганда. Дори не е санкционирана от руззкия пасол.

Хе...духач... потърси и прочети новини от тогава бе...беше преди 3,4 години и не е държавна тайна... Там ще намериш посещенията на Пашинян в Брюксел..исканията му да изключат Турция от НАТО... Възхваляването на диаспората..богата, партиотична и демократична и т.н.

Абе не разбрах в тоя съюз само Русия ли трябва да праща армия на помощ или и другите на Русия. А иначе са си прави арменците. Файла няма. Е Турция и Азерите ще се разширяват. Арменците си знаят.

Е то трябваше великата Раша само да скръцне със зъби и всички да се строят в 2 редици. Ама това вече дори и в тоя регион не се получава. Що ли..

Щото на раша не им пука... Единственото важно от Армения е Зангезур - коридора разделящ Турция от азерите... Нищо повече...изолирана планининска бедна моноетническа републичка...никва ценност

Арменците искат някой друг да се бие вместо тях

Никой не сака ,,братушките". Доста са фалшиви. Само приказки и хвалби. По им е лесно на руснаците да хвърлят бомби върху панелките и къщите на цивилното население.

Русия просто да се изтегли от Армения и Азербайджан и да остави турците да се оправят с арменците.

Защото руснаците са ненадеждни партньори

Ако се разкарат всички мурзилки от Армения, Турция е естествен съюзник на Армения.

Това някакъв неуспешен опит за шега ли е?

Казаха на руснаците че са импотентни пишки и не щат вече да имат отношение с тях . Реално и Беларусите го казоха но диктатора затегна хватката. Армения се обръща към нато . Киргистан също се откъсва но гледа към Китай. Казахстан също каза че не удобрява агресивната руска политика . От тук нататък външно политическия разпад между партньорите е ясен . Очаква се като следваща стъпка разпад и в самата Руска Федерация за който и запада и Китай и Япония чакат и потриват ръце за да грабнат от баницата

скоро в този съюз ще остане само Рашистан, защото всички други дето завършват на "стан" ще го напуснат, точно както Армения

Много сте лъзгави бе, дираджии. Наричайте го с истинското му име - руското НАТО. Което, като всичко руско, е пълно менте. Армения ще я дръпнат в истинското скоро. Чакат само главата на Путин да падне.

Ми не е НАТО. Държавите в НАТО никой не ги напада и има само един случай в който две страни от НАТО са имали конфликт. Конфликтът е разрешен с посредничеството на САЩ и има само 1 жертва.