Хибридните войни в Арктика

През март тази година се състоя заседание на Европарламента, на което беше гласувана резолюция, забраняваща на европейските страни да добиват нефт в Арктика.

Обратно в новината

Коментари - Хибридните войни в Арктика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очаква се в скоро време САЩ да внесат декларация в ООН в която ще осъдят незаконното анексиране на Гренландия от Дания. В нея ще бъдат описани подробно репресиите на Дания спрямо месните жители на Гренландия. След това група Конгресмени ще се изкажат остро срещу Норвегия, относно недемократичното разпределение на световните богатства. И ще заплашат с добри атомни бомби лошите норвежци.

след 50-100 години няма да има ни Русия, ни САЩ. За Норвегия не знам. Ако СЛУЧАЙНО светът просъществува до 2120, то и Норвегия ще оцелее.

РФ във всеки един момент може да анулира участието си в Конвенцията от 1997г.

Болката не е Норвегия, а че и по двете карти, и по прогнози за добив на въглеводороди, усаците са последни, а руснаците имат два и половина пъти повече от тях.

Болката не е Норвегия, а че и по двете карти, и по прогнози за добив на въглеводороди, усаците са последни, а руснаците имат два и половина пъти повече от тях.

НЕ НАЯДОХА СЕ БЕ . . . .

Аз

Кой това? Между другото... ти кола караш ли?

Руснаците са единствените, които имат арктически войски, флот и подходяща техника за усвояване на благата на този район. Границите на Русия на север зависят от това докъде се простират амбициите на руското ръководство. Западняците проспаха нещата- то само с цветни революции не става, на белите мечки не можеш да влияеш със статии на Дойче Веле .

тръгнах да пиша някаква обида по твой адрес, но после видях как сам си се кръстил и всичко се обезсмисли.

То соросоидите само в обидите сте силни!

Твой пост ми прилича на Ода за Русия!И в тапочният лъжливо-демагогски stil на Джагаров,Желю Бойчеф,Жабляноф и шефа на ,,нашия,, президент назначен от Москва Иво Христов! А иначе за моща на Русия е показателен факта,че вече съ изостанали много със технологиите!Главно с комуникациите!Руските сили колкото и да са големи са уязвими!И най важното на кого ще продава суровините си Русия щом се конфронтира с най големите консуматори на петрол и газ?Китай е също толкова зависим от Американският и Европейският падари!Й Русия е само една бензиностанция която е присвоена от Путин и компания!

Аз

Би могъл да бъдеш много прав. Само ако беше 1999... Ама не е. В момента военната ситуация е такава, че в евентуална конфронтация с Русия (а за това става въпрос), САЩ няма да разполагат нито с комуникации, нито с навигация, нито с флот. А от доста години вече не разполагат с авиация и ПВО. Никакви! Просто в тези области превъзходството на Русия пред САЩ и НАТО се изчислява на десетилетия и на поколения. Даже няма място за сравнения.

Русия продава на САЩ , а САЩ на Европа , демек на тебе :) И радвайки се на санкциите плащаш на Русия и САЩ ! Затова професор Иво Христов използва думата "дебили", защото е точна!

А бе Рандале ти наистина си бил ЗКПЧ и ся припечелваш с тролене за путопропагандата!Във комуникациите на земята и в близкия и далечен Космос американците са номер едно!Тези приказки за накакво руско превъзходство и руснаците разбират,че са лъжи!Никакви руски РЕБ ове нямат възможност да прекъсват комуникациите на НАТО и САЩ !А американците освен два модела пето поколение изтрабители имат и совалки роботи които обикалят кой знай защо около Земята по две-три години?!Руснаците не можаха да кацнат на Луната,да постройт отговор на F-117,да построят пето поколение самолет,да построят ефективна совалка,да построят самолети роботи,да построят ефективни самолетоносачи нито системи подобни на THAAD ,Иджис,патриот или (работещ)GPS!Въобще държавата Русия е превзета от групата на Путин която освен,че изнася богатства от Русия ами и води политика на противопоставяне на САЩ,Европа и почти целият свят

Абе,толкова години вече ни промиват мозъците че нефта аха-аха ще свърши и тогава -слънце,вятър и автомобили на батерии...пък то било зверско дърлене да се изтика Русия от арктеския нефт!!!

След някоя и друга година руснаците трябва да повдигнат въпроса и за Аляска!

Почти цяла Арктика ще бъде руска, другите нямат потенциал, за да усвояват ресурси там.

''ресурси'' имали рунаците :))) абе кратунчо червенушков - Русия спря няколко дълбоки находища за газ и нефт след санкциите и по-скоро ембаргото за високотехнологично оборудване за добив! Само 4 фирми можеха да доставят такова оборудване - 3 от САЩ и 1 от Норвегия! Русия я няма в списъка, тя беше потребител! За какви ''ресурси'' говориш по дяволите? Наред ли си с главата ?

За ресурсите на Арктика естествено, така си се възбудил, че не си успял да прочетеш коментара ми! :))

Какво ги интересува страни извън ЕС, какво ще реши ЕП. Той е към ЕС и си важи за него. Всички останали не ги касае. ЕС не е Европа и ЕП не е парламент на Европа. Например над 38% от територията на Европа е към Русия. От споменатите държави само Дания е в ЕС. Всички останали (Русия, САЩ, Канада, Норвегия) могат да напсуват ЕП и повече да не обръщат внимание на това. Реално Дания трябва да протестира в ЕП.

Елцин българския Костов

По-скоро българският Луканов. Костов беше момчето за поръчки на Луканов.

Аз

Еми.. Значи все пак костов...

НЯМА ДА ИМА ВОЙНИ В АРКТИКА :)) ЗАЩО ? РАШКИТЕ ИЗКОПАХА МАЛКАТА И ЕВТИНА МЕЖДУКОНТИНЕТАЛНА ЯДРЕНА РАКЕТА Курьер (Индекс ГРАУ комплекса/ракеты 15П159/15Ж59, RSS-40 (RSS-X-?), по классификации МО США SS-X-26 КОЯТО ПРЕДАТЕЛЯ ГОРБАЧОВ Я ЗАМРАЗИ ... САМО ЕДНА ГЛАВА , ОБАЧЕ ТЕЖИ 3-4 ПЪТИ ПО - МАЛКО ОТ ТОПОЛИТЕ И ЯРСОВЕТЕ И МОЖЕ ДА Я КАРАТ С КАМАЗ :)) 11 МЕТРА - 1.4 МЕТРА В ДИАМЕТЪР - 15 ТОНА :))

Както стана ясно след атаката с томахавки на американците в Сирия на руските ракети им пречи извивката на Земята за да засекат и свалят американски томахавки! И...два малки американски разрушителя унищожиха една авио база по рески образец за два часа!Така,че освен руснаците и американците имат ракети,пето поколение самолети,атомни подводници ,роботи самолетикаквито вие нямате и скоро няма и да имате както и самолетоносачи и освен другите превъзходства във близка и далечна околоземна орбита америкнците са абсолютен хегемон

Дрън-дрън. Всичките ракети С-400 и подобни ако са били там и активни, плюс американските Пейтриътите, плюс THAAD са за цели на средна и висока височина. Те на са за нисколетящи цели. За това има други оръжия. За засичане затова се слагат летящи обекти. Дори мислеха за балони, които да засичат отгоре. За подводници не говори, че макар и с няколко по-малко. Примерно руснаците имат 64-65, а америкнаците 72, то руските са по-големи. Като подводница Акула: дължина 173 м., широчина 23 м., водоизместимост максимум 48 000 тона. За примера футболно игрище е с дължина 102-105 метра по изискване на УЕФА. От Акулите имат 6 такива. Пак за примера тук писаха новина, че в Средиземно море идват 2 нови подводници Борей произведени предната година. Те са с водоизместимот 24 000 тона. Имат подводници с водоизместимост 18 200 тона - май два вида. Чак след това идва най-голямата американска подводница Охайо с 18 000 тона водоизместимост. Ако говорим за брой подводници, Северна Корея имала повече от САЩ и Русия, но те били мънички. Такива се ползват дори за трафик на наркотици. Много от оръжията са много по-нови на руснаците от американските. Като ядрените ракети. Там ако не бе договора за намляването им до еднаква бройка със САЩ, щяха да имат поне двоен арсенал, както са имали преди в СССР с десетилетия. А от двете активни ракети на САЩ Минутеман 3 е модел 1970г. с последно произведена 1978г. Реално са от преди ПРО-то. Другите са им заедно съ Великобритания Тридент 2 на подводници от 1990г. модел. От тогава руснаците имат Топол-М, Ярс, Синева, Лайнер, Булава, Баргузин и тази година трябва да тестват Сармат, която да замени досегашният номер 1 Сатана/Войвода. Да не говорим за ядрени торпеда тип Статус-6 с 100 мегатона тротилов еквивалент. Бомбата на Хирушима е 13 килотона тротилов еквивалент или около 7700 пъти по-слаба.

Аз

... и след тестовете на хиперзвуковите Циркони (ОСЕМ МАХА = 15 000 км/ч) в евентуален конфликт с Русия, САЩ остават без флот. Ама въобще - без нито един кораб.

Само не знам защо използват мъртва валута за мерна единица? Ако ги смятат в биткойни, след два месеца залежите на половина ще намалеят. Направо да им се чудиш за какво се борят.

направо в монголски тугрици, венецуелски боливари или руски рубли да ги смятат. Така всеки ден оценката на залежите ще е двойна.

Скоро ще садим и палми там)

Бандитите от Фашистка Америка трябва да внимават да не посегнат към руското парче от тортата ,че от под снега ще се покаже веднага някое чукча с калашник да ги гръмне ! Иначе за горката Норвегия ми е жал !

Поне укровете ще отдъхнат: бойните бронирани буряти ще заминат от Донбас да пазят арктика;)))

а ма па ще си папкаме майданския шоколад при липса на друго

Тя май Норвегия затуй не е технически член на ЕС, ако се не лъжа, но си плаща вноски и ползва общия пазар. Да ме поправи някой, ако греша.

Тая история с нечленството е стара: някога ЕС не беше толкова атрактивен, но старата Англия се натискаше за членство. За да не е сама, предложиха на още няколко малки страни. Само Норвегия отказа след референдум. Оттогава 2 поколения се смениха, ама пусти референдум не се обжалва...

Русия и да ги завладее тези територии няма технологиите да добива ,,тва там...изкопаемите!Единственият начин е коопериране със Западняци,Канадци,Американци или Китайци!Като знаем политиката на Путин на противопоставяне на Запада и Америка и че неговата ,,братвадържи ножа за банцата може да предположим,че Китай ще е най близкият ,,съкооператор,, на рускоте клептократи!И от това няма да излезе нищо добро за реският народ,но ще направи Китай още по могъщ и ще....видим после

нещо протестърите напоследък сте като куци коне,гладни и жадни

ХА, ХА, ХА! Русия и КИТАЙ разполагат с всички видове технологии за дълбочинно сондиране и извличане на нефт и газ! НЕГРАМОТНОСТА и невежеството в днешно време си е живо престъпление срещу личността!

"Само японците могат да направят руските изкопаеми полезни" - не са мои думи, а на руски сатирик.

а българските изкопаеми са в БАН, думите са на известен български производител на пици