Коментари - Арх. Мирянов: Сградата "Златен век" ще я има, независимо дали с тази или нова заверка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наглярче, много ти се иска, ама няма да те огрее. Няма го вече банкянския гибон, дето ви крепеше, така че свиквай с реалността!

Като оставим настрана има ли действащо разрешително или не Златен век изглежда нелепо спрямо околните сгради. Кой е разрешил навремето да се строи такава сграда точно там, това е въпросът. Данъчна ревизия на него и близки роднини. Както се казва, следвай парите.....

Но са нужни 10 минути за да я сринеш. Къде ви беше акъла като подкупвахте политици с апартаменти и то толкова явно и безпардонно? Мислехте, че няма да се отрази на репутацията ви и общественото мнение ли? Уж интелигентни хора, пък правят малоумни грешки. Съвсем отделен е въпросът с какъв акъл се строи подобна сграда без нужната инфраструктура за нея.

Странно е как някой е толкова сигурен, че това, което е решил да построи ще го построи въпреки нарушенията и изтеклия срок на разрешителното?Някак на циничен егоцентризъм бие или просто на предишен опит от безнаказаност на неправомерни действия!

"въпреки нарушенията " - съдиите казват, че нарушения няма... " изтеклия срок на разрешителното" - изслючително спорно, съдиите на първа инстанция в прав текст казват, че не е... абе...

то и аз недолюбвам артекс, ама тарикатите са си изпипали законово нещата. приказките, че сградата не е за това място може и да се вярни, но какво от това? имат си разрешение.. спират ги по много тъп начин - разрешението изтекло през 2020 г. а предишното спиране, неправилно според съда, е през 2019 г. значи докато са се съдили - разрешението изтекло! тези в днск са идиоти!!!

Глупав сельо. Не е участвал в обществени поръчки, участвал е в корупционни поръчки: я златни кюлчета, я евро, я някое апартаментче за депутатче. Сельо.

Стига с тези инвеститори - имал пари и искал да ги умножи. По важна е държавата и народа какво иска

НАГЛЕЦ!

Този помияр ще бъде поставен на мястото му. И нито сградата Златен век, нито Артекс ще съществуват след 2 г. Сградата ще бъде съборена.

Много ми е чудно - при положение, че и в момента цялата улица между тая сграда и Маринела, от църквата до Хепи е фрашкана с паркирани автомобили (както и малката между Златния век и Черни Връх), то къде ще паркират бъдещите наематели и собственици на апартаменти и офиси на сградата, дето ще се извисява 10 етажа над хотела срещу нея ? Защото и съседните малки улички са без свободни места. Не вярвам подземния паркинг (имат такъв, нали?) да може да поеме дори 1/5 от бъдещите автомобили.

Оди пеш, бе! Оди пеш!

Ooo не Мирянов, няма да я има бъди сигурен. Строежа ще бъде замразен за неопределено време и вие ще идете по дяволите, за което много се надявам.

другия век

Има ли определени парко места за 30 етажна сграда поне трябва половин метро паркин ако всеки селтак е с по две коли?

много питаш ти

В никакъв случай повече от 21-етажа, колкото са на хотела до строежа. Който е разрешил повече етажи следва да стане кандидат на правосъдната система в България.

Не разбрах, за вас нормално ли е да продължавате строежа с изтекли документи и контролния орган да ви е виновен, че не допуска това?

Тук виновни са политици и тези,които са направили всичко,че тази сграда да я има,а сега я спират. Ако са искали да няма такава висока сграда там е могло още в началото да спрат строителството,а те я спират наполовина построена,това го няма никъде в света! Защо не спряха сградата в самото начало? Сега я спират по политически причини,игрички,циркове без да ги интересува,че инвеститора ще фалира,а всеки друг след това ще се откаже да инвестира в България! Цял Лозенец показа,че тази сграда трябва да се построи и дори не ходеше на организираните протести от Мая Галева срещу сградата! На протеста на Галевата имаше нейните хора от Изсерисебг и Мутри вън и това е,никой не подкрепи протеста и! Сега прости ми народе ще платиш и разноските за построяването на сградата от собствения си джоб,игричките на алчните политици горе са в ущърб на народа и само може да направят така,че Артекс да построи сградата си без да даде и един лев повече от собствените си пари...

Как не те мързя толково глупости да напишеш ,айде ако обичаш да не говориш от името на жителите на Лозенец..Аз живея там и ще се радвам тази сграда да не се построи...

Eстествено че ще я има, все пак Мирянов е кум на Панов и съда винаги ще е зад Артекс Артекс са основен спонсор на Дабългария и Христо

Неуверен изглежда талибанчето, май не са платили достатъчно по етажите на властта?

Много нагло г-архитект. Явно раздадените подкупи ви карат да се чувствате над законите

Тоя много нагъл --еманация на възхода на мутрите при буци. Нали е много набожен - нали знае за вавилонската кула .... Аз пък мисля, че тази сграда няма да я има

Колко е смешно! Същите тия дето сега плюят артекс, преди година и нещо плюеха ГЕРБ че видите ли са спряли строежа и щели да били оставени хората без това за което са си платили. Когато излезе решението на съда че заповедта за спиране е незаконна-същите ръкопляскаха и викаха ето вижте съдът раздаде справедливост. сега естествено обърнаха палачинката защото нашите са на власт:))))

Цецо не получи ли една солидна отстъпка за апартамента си с асансьора срещу "поправката Артекс"? Бойко не го ли разкара след това? Това не е корупция нали?

Ами явно ГЕРБ си вършат работата щом разкарват всеки който се издъни. за разлика от всички правителства на БСП за разлика от сегашното служебно правителство. И накрая-а съдебните състави колко са получили за да отменят заповедта за спиране а?

Тази безпринципност, която клати инвеститорите, от много близки до властта, до пълни врагове на следващата власт.... със сигурност е пагубна за икономиката на държавата и за това не е виновен никой инвеститор, а тези които слагаме на високи позиции и не им търсим отговорност. Артекс са сериозен инвеститор и няма спор в качеството на крайния продукт, но е редно сега като осъдят държавата за няколко милиона да се носи поименна отговорност от този който спира/пуска строежа едиснтвено по партиен сигнал!!!! Лесно се взимат решения като данъкоплатеца плаща!

век или шпек?!?

Няма ли да се потърси отговорност на НАГ за одобряването на това градоустройство? Какви 30 етажа на една малка улица?

Документално Артекс и всички подобни компании ВИНАГИ са чисти. Проблемът не е в Артекс в случая. Те са си оплели кошницата, там работят много способни хора, проблемът е за това КОЙ е издал разрешението за строеж. Аз подкрепям на 100% исканията на жителите на Лозенец против сградата, но за съжаление фирмата строител се е възползвала максимално добре от алчните политици, които срещу точната комисионна са дали право за строеж точно там. Сега единственото което може да се случи е ние като данъкоплатци да плащаме безумни неустойки на Артекс, за това че някога си, някой апаратчик - бил той Здравков, Фандъкова или друг е сложил подписа си с позволение за строеж. Естествено, ощетените сме ние....

То пък, вероятно резко случайно, от 10.11.2005 до 27.07.2009 год. кмет на София е един супергерой от Хераково, пардон от Банкя бил...

На мен ми е чудно, друго нещо. Този небостъргач, няма ли да задръсти още повече, задръстения булевард Черни връх? Новите собственици, колко часа ще им трябват, за да стигнат до жилищата си, гостите им къде ще паркират?

ами то май няма да е проблем - сградата има ограничен брой паркоместа и всички гости ще идват с метрото. По стара българска традиция и паркинг на велосипеди и тротинетки се съмнявам да са предвидили. Предполагам, че ще трябва народа да дари площада на Кръста да обслужва можелещите се в храма в Софииските висини.

Тя сградата може и да я има , но ще си остане като най-големият паметник на Балканския полуостров на незаконния строеж, наглост, корупция и безочие !

Всичко в сградата е законно обаче ще остане паметник за корупция и така нататък. Нещо по-умно не можете ли да измислите??

Младият Мирянов на вид е симпатичен човек. Просто явно средата го е възпитала в неправилен манталитет на незачитане на другите хора. Показателно за манталитета му е как друсаха хоро в рилско езеро по време на голям духовен празник на Бялото братство. Сградата е същата демонстрация — ние сме над околните нищожества и ще им се..м върху главите, ще ги затрупаме… Иииии съответно, до време върви, после нещата се променят.

Колкото и да се пънете колкото и коментари да блъскате фактите са следните. Светът постанови окончателно че първата заповед за спиране на строежа е била незаконна. Първата заповед за спиране на строежа е заради изтекло разрешително. Сега се прави копи пейст и се пуска нова заповед. Идентична със старата. Дали съдът ще се произнесе по различен начин при едни и същи обстоятелства при едни и същи документи??? И второ-дали тоя път от артекс няма да заведат дело за неустойки и да го спечелят??? Пък вие си пишете тонове коментарчета които нямат нищо общо с фактите и реалността.

http://www.sac.government.bg/news/bg/2021514-2 Върховният административен съд остави в сила решението от 06.11.2020 г. на Административен съд – София град по административно дело № 6376/2020 г. С решението на първоинстанционния съд беше отменено спирането от ДНСК на строежа на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“. Административно дело № 13327 от 2020 г. беше образувано пред ВАС по две касационни жалби, подадени от Директор на Дирекция „Правна“ при ДНСК и по протест от зам.-градски прокурор на Софийска градска прокуратура. Фактите и правните изводи, посочени в заповедта, са установени по делото посредством множеството събрани писмени доказателства, както и чрез трите съдебно-технически експертизи, приети от двата съдебни състава на АССГ, разглеждали спора по същество. При така установените факти, правилен се явява крайният извод на първостепенния съд за материална незаконосъобразност на заповедта. Относно първия строеж „административна сграда“, спрян от Директора на ДНСК, е установено по безспорен начин, че констатираните отклонения от проекта не са съществени по смисъла на чл. 154, ал. 2, т. 5 ЗУТ, а именно : Не е променена строителната конструкция на сградата "и" не е променен вида на конструктивните елементи "и/или" натоварнията в сградата, които условия следва да са кумулативно изпълнени съгласно приложимата норма. Що се отнася до липсата на обезопасителна мрежа на строежа и шпакловка в подземните три нива, както се каза по-горе, в оспорената заповед липсват мотиви, като освен това посоченото за тях правно основание по чл. 169, ал. 1, т. 3 ЗУТ не попада в хипотезата на чл. 154, ал. 2, т. 5 ЗУТ. Относно втория строеж, предмет на заповедта, така наречения „изкоп/насип с дълбочина около 15 метра“ е установено, че същият е бил засипан от възложителя няколко дни преди издаване на заповедта. Следователно, в тази част процесната заповед се явява издадена в нарушение на чл. 224, ал. 5 ЗУТ. Касационната инстанция приема, че не са били допуснати нарушения на съдопроизводствените правила от категорията на съществените, въпреки обратните твърдения в касационните жалби. Поради това решението на първоинстанционният съд трябва да бъде оставено в сила като валидно, допустимо и правилно. „Настоящата съдебна инстанция не установи допуснати от съдебния състав нарушения на съдопроизводствените правила от категорията на съществените, въпреки обратните твърдения в касационните жалби. С оглед предмета на правния спор, правилно е разпределена доказателствената тежест и са дадени конкретни указания на страните в този смисъл; проведени са редица открити съдебни заседания, в хода на които съдът мотивирано се е произнесъл по доказателствените искания; спазени са указанията на първата касационна инстанция; приетите доказателства са допустими и са относими; обсъдени са от съда, който е постановил мотивиран съдебен акт“, пише в решението на ВАС, което е окончателно. Тук нещо за разрешителни и срокове не се говори, пише че някой е изкопал 15 метра незаконен изкоп в центърана София и всички удобно са си затваряли очите. Пише, че една фирма си променя стройтелните плановете без съгласуване...

Дадено е разрешение от съда за продължаване на строежа. съдът Дали ще даде разрешение при изтекло разрешително и нередовни документи? Това да си тъп лъжец не е лесно нали?

съдът отсъжда по въпрос , по който го питат! никой не е питал съда за Разрешителното

Сам си признаваш пълната некомпетентност. Отменена заповедта за спиране на строителството заради изтекло разрешително. Освен това юридически по времето на обжалването на тая заповед сокът на разрешителното не тече. Важи за абсолютно всякакви срокове-има ли съдебно дело, срокът спира да тече от началото на делото до края на съответното дело.

КОЙТО ЗАБЪРКА ЦЯЛАТА КАША ПОДМАМЕН ОТ ПАРИ И ВЛАСТ??? ЗАЩО ФАНДЪКОВА СЕ СКРИ И НЕ ДИША ДОРИ, ЗАЩО ЗДРАВКОВ НЕ ИЗЛЕЗНЕ С ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ???? ПРАВОТО НА АРТЕКСТ Е ДА ПОИСКА НОВО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ, ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ?????? ОСТАВКАТА НА ЗДРАВКОВ И ФАНДЪКОВА ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ДОБРЕ НА СОФИЯНЦИ!!!!

...принципите на правовата държава... - В правовите държави се изхожда от интереса на народа. В неправовите /като България/ се изхождат на този интерес.

Спазва правото на закона. Съдът се произнесе че артекс са спазили закона. А ти продължавай да разтягаш локуми.

Раздали апартаменти на депутати, които пък им гласували закон. Ебете си майката

Ще я има, за го има и Пламенчо. Момчето виси с кредити и продадени апартаменти за стотици милиони. Плмаенчо, паричките после нищо няма да струват от унищожената репутация, фамилното петно и съсипаното здраве. Недей бъди толкова алчно зинал за парички.

Което се получава в момента е увеличаване на неустойките които държавата ще плаща на артекс. За абсолютно същата заповед съдът се произнесе че е незаконна. Заповед едно към едно с тая с която сега пак спират строежа.

Ми не, не е.

И какво и е различното?

Това че съдът се произнесе по процедурата, (дали трябва да се спре докато се отсъди по същество), а не по самото съществото на въпроса (дали сградата има валидно разрешение за строеж) За съществото важи решението на ДНСК, демек няма разрешение за строеж. Ако се обжалва вече това решение в съда, тогава той ще трябва даотсъди и по същество (което още не се е случило).

Този на снимката не е Пламен Мирянов, може да е някой от неговите хора. Но наглостта на тази фирма не свършва. Решат ли че ще строят някъде, действат със всички непозволени средства. Кога ли ще се на мери някой честен магистрат, да ги изтипоса като му занесат куфарче с пари. А иначе пари имат защото въртят милиони на няколко богати българи една от тях е Богдана Карадочева.

Тази сграда е паметник на корумпираните Гербаджии с апартаментите на Цветанов,Цачева и Веждю....

Именно ГЕРБ спряха за първи път строежа. Ама защо да не излъже ме и да си направим норматива?

Развесели ме. Именно герб пробутаха поръчковата промяна в закона "Артекс". Само че са толкова некадърни юристи, че дори и това не можаха да направят като хората и в момента артексчии берат плодовете на тази некадърност.

Защо беше спрян тогава строежа бе сладур??? да не би някой от вашите протестъри да е бил в правителството на Борисов и да го е спрял строежа? Нов закон не важи за заварено положение глупаво хлапе. Ама понеже имате поръчки да пишете глупости и да лъжете затова се правиш на неразбиращ.

При заварено положение разрешителното на артекс изтича през 2017. Оттам и некадърниците като теб или юридическите калинки на герб се наденаха на собствената си некадърност. Така че се скрий платени троле. Не съди за другите по себе си.

Пак провери моето момче. по време на принудително спиране заради административни действия както по времето на водене на дела не тече срокът на който и да е документ. Второ атекс са си подновили разрешителното. Така че някоя друга опорна точка измислете.

Мирянов събуди се, Държавна сигурност си отива. Защо не кажеш истината за решенето на съда : http://www.sac.government.bg/news/bg/2021514-2 съда не тълкува разрешителното за строеж? А къде са ви озеленяването и зелените площи или вие сте над закона?

Защо не кажеш какво са решили предишните два съдебни състава?? я да ми обясниш как се разрешава от съда строителство ако няма валидно разрешително???

Този тумор който наричат златен век е символ на корупцията в страната и няма място там. Не трябва да бъде довършен, трябва да бъде съборен. Златен век имахте по времето на герб.

ЗАЩО ГОВОРИ ЗА СИГНАЛ КЪМ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ? ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ СПАЗВАТ ЗАКОНА. А КОМПАНИЯТА "АРТЕКС" Е ВЕЧЕ КОМПАНИЯ С ЛОШ ИМИДЖ И НЕ Е ВАЖНО КАКВО СИ МИСЛЯТ.

Кой закон не са спазили артекс?

....ти се случват случки. Преди девет години исках да строя на собствения ми, наследствен терен.Чиновникът от общината, който издаваше разрешителни за строеж ми каза, че ако не му дам безвъзмездно един апартамент, няма да получа разрешително докато е жив. Чакам го да умре. Това е положението!

един познат не му даваха изпит със същата закана... е ... завърши след години

Щерката се омъжи в Германия и й дадох спестените пари да си кухи жилище там. Ние с жена ми ще си стареем в старата къща, но няма да им позволя да ми извиват ръцете.Затова бягат всички инвеститори.

Браво,желая успех на Артекс,трудно е в България да отстояваш професионализъм и да се стремиш да бъдеш сред най добрите,не обръщайте внимание на драскачи по сайтове и публични медии,те ви завиждат за тива ,че сте Артекс ,за това ,че сте различни и за това ,че сте отговорни към това ,което изграждате ,Бъдете Здрави ,Златен Век е прекрасен проект и ще го БЪДЕ.

Чудно защо на всичките престъпници като им вдигне някой мерника неизмерната опорка е, че им били завиждали. Хората им омръзна да живеят в беззаконие и да ги управляват корумпирани и некадърни калинки.

Когато са вложени толкова много пари, сградата трябва да се завърши. Който е имал взражения, да ги е правил преди издаване на разрешителното за строеж и започване на строежа. Другото е идиотизам е безззаконие

Само не разбрах частен асансьор за ЦуЦи и БуБи до църквата предвижда ли се? Тези са наясно, че са стъпили накриво като са се предоверили на това, че политическите им приятелчета ще векуват във властта и сега реват на умряло само като се сетят колко пари ще им струват тези заигравки.

Ще я има но с един етаж по ниска от сега! - и Вълканов да си го начука мръсен долен Мултигруп боклук!

Ех, този Пламенчо, не може още да проумее, че много такива като него, които си мислят, че ходят по водата, се удавиха.... Сега е по-добре да се смири лекичко и да бъде истински... мирянин, защото "неговите хора" във властта в момента се търкалят по нанадолнището...;-)

тая "мутра" го слушах с умиление - църква "на върха" щя ли да правят... едно време мутрите си правеха параклиси в ъгъла на двора, малко на външен нужник приличаха, ама то навици

To голяма самоцел да я има . Хубу ще я има ама с такова реноме няма кой да я ползва. Накрая ще ви нахлузят едно предписание сами да си я разрушите. Ще ревнете , че пари няма и общината с пари на народа ще трябва да я разрушава.

Сигурно сте в очакване на дойде следващато правителство на което да бутнете няколко апартамета за да ви издадат необходимите разрешителни. Дано да не се случат нещата и да се научите, че законите са за всички и трябва да се спазват !!!

Ще го има зер, като незавършен строеж.

Може и да я има Прекръстете я “ Другият Век” .. Ще и отива