Живи спори от антракс разпратени по погрешка от военни

Военна лаборатория от щата Юта по погрешка е изпратила живи спори на антракс до частни лаборатории в девет американски щата и до военна база в Южна Корея.

Обратно в новината

Коментари - Живи спори от антракс разпратени по погрешка от военни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така ни заразяват като разнасят микробите,където искат да мърсуват.....по света

Абе не знам къде какви инциденти стават, но най- много се пише за САЩ. Другъде и да стават не се пише толкова. В САЩ, че са огормната маса от хора лумпени - да. Но не само там е така. Отделно пък дали винаги са били такива..

По погрешка да изпратиш Антракс и то на няколко места? Представям си застава някой терорист пред съда и казва, ама това бе по погрешка! ;) И до кой е трябвало да бъде изпратен Антракса?

Янките са най-миролюбивата нация! Сигурен съм, че това е бил най-безобидния антракс. Ако беше руски антракс, щеше да е един много лош антракс. Но от този се умира щастливо с янки дудъл на уста.

Какво толкова? Докато се занимавали с богоугодни изследвания, които са забранени за другите, леко сбъркали...Как ли щяха да нарекат тази грешчица, ако Щатите бяха получили живи антраксни спори - сигурно държавен тероризъм, но спете спокойно деца,това не ви засяга!

Все сме били убедени, че са тъпа нация, сбирнщайн, ама чак пък толкова!

Баси тъпаните..

Шило

Стават такива работи. Дано да няма и други грешки.

Писах ти +. Но за съжаление, ще има!

От шибаняците "Янки"/те не са американци, а сбирщина/, какво може да се очаква?

Крадецът вика"дръжте крадеца".Нали си спомняте кой "изпращал" писма с този прах из америка.Който го произвежда.

Да спомня ме си! Руски агенти. Само че ги хванаха.

Ти си руснак,работещ за путинската пропаганда,нали? Целта ти е да намразим западняците. Ах ти,палавнико! Разкрит си.

Сега започвам да разбирам да кой предизвика скандала с оръжията за масова поразяване на Садам Хюсеин и откъде е бил взет този бял прашец в епруветка,дето американците го показваха в ООН!Моето лично мнение-пощенските служби в САЩ!Ами те просто объркват пратките,както се вижда от случая!Колко му е да ударят един печат "от Ирак",вместо "за Ирак"!Подведоха и президента на САЩ,и държавния секретар,и международната общественост!

А, не е съвсем тъй... През 80 години на миналия век се оказа че нямало правила които да забраняват свободната продажба на неактивни спори из американската територия, и тогава Ирак си беше купил такива от няколко лаборатории в САЩ нещо което предизвика скандал и сенатско разследване. А за химическото оръжие историята е друга, по време на войната между Ирак и Иран САЩ доставят на Ирак къде 5000 снаряда с химически заряди и гаубици за използването им... Тъй че самите американците най-добре си знаят какво са дали, само дето имаха съмнения че Ирак е скрил част от подаръците за по-сетнешна употреба.

Проблема не е Антракс -а а дали е преработен за военни цели ... всяко лято Турция ни дарява с по малко антракс за ползване от домашните животни. Американците само да споделят и жив щам на Едра Шарка, че тогава става беля !

Колко сте неграмотни в дир.бг - няма такова в български език "по погрешка", а има "погрешно".

delly

Очевидно Вие не сте много по-грамотен. Как се пише: по погрешка, погрешка или по грешка? Правилно е да се пише по погрешка. В тази група бях попаднал по погрешка. Бразилската застрахователна компания Aviva Pl изпратила по погрешка имейл до 1300 служители, с който им съобщава, че са уволнени. Източник Речник на българския език. Т. 12. С., БАН, 2004, с. 788. kaksepishe.com

Не си прав, както и много други, като теб. Съществува дума погрешка и тя означава грешка по невнимание. Така че, по погрешка е правилно. Виж, имам "на предвид" е съвсем друга бира :)

Който няма какво да каже, се изживява като коректор нещо. Редакторче. Иначе е най-умния и най-начетения, ама все не се сеща какво да каже по темата. Защо да не се хване за някое "Ъ"?

ОбъркАли сте дестинацията, бе - до Северна Корея трябваше да ги пратите, умчовци;о)

Това е провокация.Тези живи спори са ДЕМОКРАТИЧНИ.Това значи,че и антракса е демократичен убиец,като създателите си.Този антракс убива само недемократични народи и хора.ЪХЪ.

Като им гледам жълтото куфарче и жълтите аксесоари по тях, що ли се сещам за дъжда оня ден и жълтите локви след него? Едно към едно са по цвят.

,,антраксът,, за мирни цели,,!!!-монсанто!!! плачеха за ,,бомбите-варели,, в сирия??? я вижте в ,,нет-ът,, ,кои и какви бомби пуска в иемен???

Вие нищо ен разбирате!!! Това е доставка по домовете:) Или тия от DHL са объркали нещо ;)

че скоро ще се обеззаразява Близкия изток.

Защо си мисля,че само са объркали адреса!?

Все от някъде трябва да се започне.

Вседнага световна антитерористична коалиция, против терористичната държава САЩ, която разработва биологични оръжия и ги тества полево под предлог за грешка. Русия и Китай, заедно с останалата част от света, която не иска да е живее в страх от диктата на обезумели кравари, да направи моркса и въздушна блокадата. Тайфуните да изплуват пред статуята на свободата и да призоват за незабавна капуталция на фашисткия банков режим на САЩ, който управлява чрез марионетните си президент и правителство. Незабавно омиротворителни войски на ООН да нахлуят в САЩ и да поставят под специален надзор всички военни обекти, за да бъдат иззети и унищожени всички оръжия за масово унищожение.

МЕЧТИИИИИ!

Че те Русия и Китай го разработват, в случая се ползва за разработка на тест за откриването му. Това е мъка за путлерастине, че вече по-трудно ще си пробутват антракса.

Моля дайте ми идея как да вкарам името на Путин в тази новина.Много ми е трудно.

безплатно по хамериканските домове!!!-Това трябва да е заглавието:)

Варианти много: 1. Путин е подменил пощенските пратки - той е играл ролята на пощальона с велосиопеда. 2. Путин е подкупил служителите на чЕстните лаборатории и те са сложили в пратките живи/активни спори, вместо неживи. 3. Путин е използвал последната разработка на института по биохимия към министерство на отбраната и дистанционно, докато спътник 4 от системата ГЛОНАС е прелитал на САЩ, е съживил спорите в пратките.

Ти го вкара с коментара ...

Направено в САЩ.

Няма ли най-после американците да си получат това, което заслужават! Само разнасят вирусите по света и ограбват народите и ги избиват. Да бъдат проклети во веки веков!

не се разквичиш толкова патетично пред хилядите емигранти които са там?

да е "прокудил" тези хиляди емигранти в Америка да идат? Те, какво търсят там? Майка си, баща си...Прав е "Лекар"! Ти защо омаловажаваш нарочните грешки на САЩ, като първопричината за глобалните проблеми и страданията на хората по света ги създават САЩ, които считат себе си за "Господари на новия световен ред"?! Хората по света искат Хляб и Мир, а не страдания!

А защо са им тия бактерии, казва ли някой ? Къде си ги съхраняват? Не вдяват ли, че цялсвят вече ги мрази? Нещастници, то ви се връща от време на време!

То и СПИНа се появи уж "случайно" от някоя краварска лаборатория.....Абе по света еболи меболи се появяват все уж случайно...Нямат нищо общо с тестовете на американската армия по пройзводство на биолигични оръжия...НАЛИ ТАКА?!

защо не се изкажеш за рицина използван от КГБ с някакво чадърче срещу Георги Марков?

Що си таковаш майката!

Дори ингилизите не можаха да докажат такова нещо. Всичко е само предположения.

Георги Марков все още го броят за умрял от сърдечен удар, това което твърдите се появава в пресата няколко дена след като журналист от български произход работещ в радио Свободна Европа започва да твърди че е прострелян със сачма съдържаща рицин... но оцелял. Та чак на втората аутопсия пато-анатомите намират в трупа на Георги Марков това което не са открили при първия оглед, сиреч прословутата сачма. А чадъра е художествена измислица...

През 2007-ма така разнасяха ядрени ракети между базите в щатите и ги забравяха в бомбардировачите - без специалната охрана, която е нужна в такъв случай.

Пазеха ги, не можахме да наберем.

От такива лаборатории излизат всички зарази, гадни грипове и ебола.

В никакъв случай да не си мислите нещо нарочно. Това е случайно. Пак ви казвам случайно. Вярвайте ги тези неща, защото тези, дето не ги вярваме сме луди, нали знаете. Кое е по-добре - луди или заблудени овце? Тъй или иначе, накрая всички ще сме мъртви.

Терористичната декраДция не е изпратила нищо "случайно".Случайни ли са атентатите,превратите,масовите убийства?

Ужасяващо- пред нищо не се спират, за да симулират надмощие- дори и да избият собствения си народ. А си мислеха, някои, че в САЩ имало демокрация- да, ако диктатурата на капитала е демокрация?!

Съмнявам се, че е грешка. Просто експеримент. И защо се занимават с живите спори на тази опасна зараза?

чЕстни лаборатории?!?! дира - спите ли още?!

Вероятно са още честни като онази поетеса от Пловдив.

"Честните" лаборатории дори и да е имало някакъв шанс да се поразкрепостят, той вече е пропилян. Ако ми пратят спори от антракс по пощата стискам кълките в мъртвата хватка на застрелян лемур.

Глупаците ще затрият света, ОТНОВО. Писна ми от дебили.

При събития като това става видно кой ОРГАНИЗИРА И ПРОИЗВЕДЕ И ИЗПОЛЗВА ЧУМИТЕ НА 20-ТИ И 21-ВИ ВЕК - АНТАРКАС, ЕБОЛА, СПИН, ВСЯКАКВИ ВИДОВЕ ГРИПОВЕ И Т.Н. - ТОВА СА ФАШИСТКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ - ФАЩ !

Яаааа да проверим къде сме ние и къде сте вие,бързо контролно от учителя кравар.Що си мислех,че Саддам разработваше биооръжие според краварите?...или сега ще вземат да кажат краварите,че е конфискувано от Ирак.Сега ако има някой да припомни на краваизродите какво направиха в Ирак за няма нищо ама по начина по който кравапростаците действаха там ама нейсе,СЛАВИМ ВИ О ВЕЛИКИ ГОВЕДАРИ!

Как са могли да пропуснат Белия дом и да не уважат Обонго поне с една пратка?!?!

США не са подписали конвенцията за забрана на химични и бактериологични оръжия. Така че няма грешка на военните!

> ...по погрешка е изпратила живи спори на антракс до честни лаборатории... Честни, колко да са честни?!? Ще да е правописна грешка или много тънка ирония.

Какво се жалват? Първият етап от "усилията на американската армия да разработи полеви тест за идентифициране на биологични заплахи", в случая Антракс, се увенча с успех - тестът наистина е полеви.

Дявола като няма работа нали знаете какво какво прави!!! Горките деца!!!

Отдавна не бяхте ме плашили с антракса. Почти го бях забравила. Огромно благодарско на екипа на дир-а за прекрасната новина. Не трябва само с колене, бесене, изнасилване да са новините. Трябва да има за антаракс, ебола, птичи грип, свински грип, луда крава и т.н. Тези неща трябва да се припомнят на овцете. Иначе няма да са толкова зомбирани.

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ :))) АКО ИЗБУХНЕ ЕПИДЕМИЯ ОТ АНТРАКС В ЮЖНА КОРЕЯ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ Е СЕВЕРНА КОРЕЯ :))

Сбъркали били ,спорите не трябвало да бъдат живи.че така както се е получило направо са тествали в реални условия от това по до добре няма как да бъде.

по погрешка - до 50 големи града да чакаме ли - за "полеви тест" ???