Почитаме Свети Антоний Велики

Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден.

Обратно в новината

Коментари - Почитаме Свети Антоний Велики | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смята се за Основател на християнското монашество. Той е и първият от т.нар. Пустинни отци.

На Антон-овци, Антоанет-и и..... На 20 години Св. Антоний е раздал, а не продал имуществото на богатите си родители и се усамотил.............. за да търси Божията Правда!? Това днес възможно ли е?.......????? Благочестиво да е името му на носителите му днес! И дано има и днес такива хора! Впрочем .... идва времето ! Времето на отегчението и отричането на материалното и стремежа към ДУХОВНОТО!!!! ИДВА ВРЕМЕТО! МНОГО, много затлъстя и се опорочи света! Даже за новонаселилите го, обгрижени с всякакви научно-технически, електронни и материални придобивки, заробили го с пошлост, а след това с депресията на незначимостта и излишността!

Самоубийствата. От чувство на обреченост, безнадеждност, незначимост, непроходимост и безизходица.... Безверие в ДОБРОТО, в СПРАВЕДЛИВОСТТА, в БОГА! ХОРА, НЕ ЗАГУБВАЙТЕ ВЯРАТА В БОГА! В ПЪТЯ! За 24 часа България загуби от самоубийства, чрез хвърляне от високи етажи трима души! Отчаяни! БОГ е казал, че за ВСИЧКО ИМА ИЗХОД! С ВЯРАТА НАПРЕД! НЕ се оставяйте на отчаянието! Колкото да установявате, че няма Държава и държавна грижа и Изход - НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ! НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА ЖИВОТА СИ-ДАР БОЖИЙ!

не наранявайте така близките си! Оставете им шанса да живеят без скруполи и самообвинения! Те, като Вас - бедни, изпаднали в невъзможност, също имат нужда от човешко достойнство и изпълнен човешки дълг към ближните си! Нне им го причинявайте!

P.S. i napishete kraya na vica...ce taka nese razbira i ne e smeshno; ) -Aaa...znaci ISTORICESKI FILM

Да са живи и здрави всички с имената Антон, Антония и др.производни.Честит празник Антоновден! Мир и любов!

vasil

Св.Антоний е имал боговдъхновена мъдрост и побеждава в диспута арианските учени книжовници,въпреки,че е бил неграмотен и знаел само родния си коптски(египетски)език.Водил е диспута с преводач. Бил е от малцината,удостоени с истинска пророческа дарба от Бога + дарбата,която единици са имали в историята да открива дали пророчеството е от Бога или от злите сили.Такива като него се молели тази дарба да им се отнеме,за да не изкушават други.