15 ранени, 25 задържани при поредния протест

При протестите снощи срещу високите цени на електроенергията и монополите в столицата се стигна до тежки сблъсъци между полицията и част от протестиращите. 15 души бяха ранени, 25 - задържани, съобщи МВР.

Обратно в новината

Коментари - 15 ранени, 25 задържани при поредния протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте девойчета! Като сте излезли на протест, на опера ли мислехте че отивате? За какво храните цял живот полицията, като мрънкате, че си върши работата на края?

браво! добре организирано от бкп! проста нацia, затова е бедна и си останете такива!

1.Цените на тока и парното са само повода. Протестите са срещу обидно ниската цена на труда, респективно на човешкият живот в БГ. 2. Боя между протестиращи и полиция е изключителна глупост. Абсурно е, хора които са на един хал да се бият един друг, а истиските виновници да хихикат от страни и да броят ограбеното.

А сещаш ли се ,че този протест може би ще накаже не точно най голямите виновници за това дередже на народа и дори напротив- ще ги върне на власт!

да изчисти Авгиевите обори - България. То да бяха само ЕРП-тата с мед да ги намажем, както е рекъл народът, ама то навсякъде е така. И да падне това правителство, новото ще е същото. С протести няма да стане, но без тях съвсем прекалиха. Давайте да мислим за организация и мерки.

Мутрите си подадоха оставката.Властта трябва да е в ръцете на народа.

То ясно ,че протеста вече е яхнат от тъмните сили в държавата,които имат съвсем други намерения-най вероятно органицирано от атака и поръчано от БСП!

преговори, правителството да си изкара мандата, защото хаоса няма да доведе до нищо добро

Браво дядо ! Браво ! Говориш за деца които са на протеста и изразяват недоволството си. Докато ти седиш на задника и даваш акъл от вкъщи. Деца които утре поемат щафетата с данъци, сметки и всичко което засяга нас. Имат ПРАВО да не са съгласни с геноцида към българският народ. А такива като теб са "поредната тухла в стената"

Сбогом, Бойко, сбогом, Борисов, чупката ЦвЦв! НО ТРЯБВА ДА ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО КАТО ПИЯВИЦИ ИЗСМУКВАТ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА!

Това не са протести!Това е изблик на народна любов към "Гуруто Борисов" и партия ГЕРБ.

протестите не са само за "високите" цени на ел.енергията.Гражданите протестират за престъпният 23 годишен "преход", реализиран от сто годишната "лява" бкп. Борисов не изпълни нито едно изречение от преизборната си програма, която плямпаше по всички тв-та. Например фактор в цената на ел.ен.е и цанков камък, а най-голимият хидроинженер от ДС-доган не ев затвора. Така и останалите нагли крадци, цялата редица седяща в парламента и в момента. Протеста пак се обърна на политика. Началната позиция беше правилна-протест за смяна на системата в мажоритарна,100 души макс. парламент,пазар, а не монопол във всичко и държава на 21 век с действащи институции и съд, а не управляващи партии. Следващият колапс е здравеопазването

Абе Дядо,защо забравяш,че някога и ти си бил млад,че когато си искал пари да речем от родителите и те са ти казали нека първо да платим сметките,че да видим какво ще остане!В този ред на мисли искам да те светна,че тия младежи ,не плащат ток,но и те са засегнати от всичко това.Защото едно време ти след като си завършил там някакво си образование,то веднага си намерил работа,дори учениците от професионалните училища ходеха на практика и след завършване постъпваха веднага на работа веднага!

НЕ ПОЛИТИЗИРАЙТЕ ПРОБЛЕМА. НАЙ -ПОСТРАДАВШИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ СА ИМЕННО МЛАДИТЕ ХОРА!!! ЗА ТЯХ НЯМА РОБОТА- РАЗБИРАЙ ДОСТОЙНА РАБОТА , С НОРМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ. ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ЗАВИСИМИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ, ОТ БЕЗПАРИЧИЕ ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИМАТ НОРМАЛНИ СЕМЕЙСТВА, А "СЪЖИТЕЛСТВО НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА", ТЕ НЕ МОГАТ ДА РОДЯТ И ОТГЛЕДАТ ТОЛКОВА ДЕЦА , КОЛКОТО ИСКАТ.. И ЗА ТОВА НАПУСНАХА И НАПУСКАТ РОДИНАТА СИ... УЧАТ И НАПУСКАТ... ДЕЦАТА НА ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ РАБОТЯТ НАВЪН - В САЩ, АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, КАНАДА...И НЕ МИЯТ ЧИНИИ - ТЕ СА ФИНАНСИСТИ В БАНКИ, ЛЕКАРИ, СТОМАТОЛОЗИ, ИНЖЕНЕРИ... ТЕЗИ МЛАДИ И ТАЛАНТЛИВИ ХОРА СА НУЖНИ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!! НИЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ЖИВОТА ДОБЪР ТУК НЕ САМО ЗА ШЕПА ОЛИГАРСИ, А ЗА МАСАТА , ЗА МЛАДИТЕ ХОРА...

Боже,прибери си версиите....Да видим дали БСП и ДПС ще тържествуват на изборите....Лусно се дадохме сега,но ИЗБОРИТЕ ПРЕДСТОЯТ!

1.Доходите на всеки са Три пъти по-ниски, защото от държавата са откраднати от БКП-ДС над 100 миляр по СХЕМА 1 - политическа власт на БКП да се травсформира в Икономическа и бедност за народа за носталгия по комунизъм 2.Сега има СХЕМА 2 на комуноидите - Референдум за Белене обречен, но мобилизация на комуноиди и Заблудени за протести УЖ за цени на тока, а с цел разруха на страната и подло завземане на Власта от крадци ... Проблема е в откраднатите ви доходи от КМУНОИДИТЕ...

Куманоиди са именно ГЕРБ-всеки един свързан с БКП или ДС.Точно толкова алчни и крадливи."Дистанцирали" се от БСП,с цел лична изгода

Алоо. Дядо ти какво си видял, къде беше по рано. Може би с насрани гащи. Протестът е такъв, това е война, а на война, като на война. Такива засранци като теб в къщи.

Долу Герб и мутрите.Вече са в историята.

Правилно, но помисли и за лакеите им. Ами полицаите и Цветанов, него къде да го заврем. Те са зависими и ще се пазят зад законите. 9ти септември за тях, без съд и присъда. Дано го прочете урода и много о о да си помисли.

Интересно ..нито един не видях да се изтъпанчи пред камерите,докато мята камъни или обръща кофите...но веднага цъфва като палките му надуят камбата за това...и се почва.,,Ама видяхте ли..ама разбрахте ли..вижте това ,вижте онова ,ох,ах ,ех.

Има ли полиция по света, която да бъде замервана с камъни, клони, бомбички и какво ли не и тя да си стои безучастна? И кои са тези които хварлят? Майките и децата,жени или възрастните? Не разбира, това са хора, с качулки, защо ли? Половината от тях с криминални изяви и познайници на полицията.Ами че за тях това са звездни мигове, те цял живот само за това мислят как да излеят омразта си към нормалното, към хората около тях които не приемат тяхната изродщина. Какво по сладко от това да хвърляш камъни по омразните ченгета...сбъдната мечта.И какво, полицията да стои и да чака на някой от хората които са на служба да му разбие главата камък хвърлен от боклука? Затова пък навсякъде се пише и говори-ранени на протеста, саморазправа, бла бла бла...точно тия дето хвърлят, първи си плюят на петите като стане напечено и го отнасят най обикновени минувачи.Но разбира се една кървясала беловаса глава е къде къде по интругуваща новина от колкото да се изтъкне факта, че видиш ли разни престъпници замерят полицията...

Видно е, че полицията не може или не иска да се справи с тая пасмина от двайсетина разбесняли се хлапетии... Или има заповеди да не се справя...? Все тая, никой не знае... Чудя се само защо не се хванат стотина яки мъжаги от протестиращите да натръшкат тия гаменчета и за краченце, вратленце или ръчичка да ги завлекат до полицаите...? Според мен хич не е трудно...

Основния проблем е в банковата мафия. Високите лихви и безобразията на чуждите банкери тежат на врата на българина. СЪБУДЕТЕ СЕ !!!

''Бооойко Борисов п-----с, п-----с '' е рефрен на агитката на ЦСКА, след като Борисов намери два спонсора на Левски.Чорбар съм и аз , но си признавам , че съм го слушал многократно на наши мачове. Снощи това нещо се чуваше до университета.

Забавляват се момчетата.

Борката подаде оставка!

Просто родителите,които разпознаха децата си в това меле да не се гордеят....липса на възпитание,на бэлгарска тордост....За мен това не е само липса на възпитание,това е липса на ОБРАЗОВАНИЕ...,но едно е ясно...правителството на Б.Борисов не е виновно за това...Къде са Костов,Станишев??????Зяшо Б-я не цени това,защо не го цени?

Давам ви пример с това,което стана в Пловдив в неделя.Когато протеста се върна пред Пощата започнаха прерикания между протестиращите.Аз бях в страни и пред мен имаше един капитан от полицията.Помолих го да се намесят,защото се виждаше,че нещата отиват към физически сблъсъци.Той най-спокойно ми каза:Имаме цивилни хора сред протестиращите,те ще се оправят.

БСП доказа едно...партията име по -скьпа от Бьлгария

Вкопчил се е във властта Бойко! Слушам го в момента в Парламента! Поредните му глупости-и шукер! Най-сетне си хвърли оставката

Ще плачете някой ден за Бойко и за здрава ръка.

половината ранени бяха пияни

Това е голата истина, а между тях локомотива Слабаков с димната мафия.

Точно такал Ники.

ТОЧНО ТАКА!!!! ТОВА Е ИСТИНАТА!!!

Във Варна полицаите са солидарни с протестиращите,а в другите градове защо не вземат пример от тях,защо не се присъединят кьм протестиращите?Апропо къде са военните в цялата тази история?Нека да се присъединят с нас!

Ами кои военни да дойдат.... те напуснаха, след предната реформа на Аньо. Пък и армията няма да може да напълни дори полувината стадион "Народна Армия"

В какъв смисъл да се присъединят? Да се включат в трошенето и паленето ли?

СЛЕД СНОЩНИТЕ СЪБИТИЯ, НЕ САМО ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЕРП-ТАТА И СТРУКТУРООПРЕДЕЛЯЩИТЕ ОТРАСЛИ / В НОРМАЛНИТЕ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ 25 % ОТ ИКИНОМИКАТА Е ДЪРЖАВНА/, НО И УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ЖАНДАРМЕРИСТИ , ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В ПРОТЕСТИТЕ. АКО ПО СЛУЖЕБНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ТЕ ТРЯБВА ДА ОПАЗВАТ ПОРЯДЪКА, ТО ТЕ НЕ БИВА ДА БИЯТ ПО ГЛАВИТЕ И ДА РИТАТ ПАДНАЛИТЕ ХОРА!!!!! СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОДА ПРЕМАХНЕ ТОВА РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ. И ЖАНДАРМЕРИСТИТЕ, ЧИЙТО ЗАПЛАТИ СЕ ОСИГУРЯВАТ ОТ ДАНЪЦИТЕ Т. Е. ОТ ОСКЪДНИЯ ЗАЛЪК НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ - ДА НЕ ЗАЕМАТ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВНА РАБОТА!!!!

Тракторе, успокой нервата, панделата те чака.

Жесток си, но неточен! Смяна на системата породила тези уродства! Не е имало предизвикателства а? Ами бронетранспортьорите те какво са, ами въоръжените и вчера какво са. Хора на оръжие при сваляне на власт всичко е позволено.

Никаква оставка на Борисов! Втори мандат за ГЕРБ. Народа да осъди БСП и ДПС с НЕвлизането им в следващият парламент.

До журналистите: спрете да определяте протестите като "против цените на еленергията и монополите". Хорат въстават срещу статуквото, което 23 години ни обрича на деградация като нация ! Искаме смяна на системата, искаме смяна на изборния закон - мажоритарно гласуване ! Протестите са срещу всички политически сили !

казваш,протестите трябваше да бъдат пред "Позитано"20,оттам идат бедите и крадците!

Да, протестите са демократична форма на недоволство.ВСИЧКИ СМЕ ПОТЪРПЕВШИ ОТ ВИСОКИТЕ СМЕТКИ НА МОНОПОЛИСТИТЕ, но какво виждаме-едни протестират срещу високите сметки за ток, други срещу правителството, а трети срещу всичко, и ми изглеждат добре режисирани. Мисля, че има политически сили, които подклаждат това напрежение, за да ескалира, и това се вижда кои са- станишев и хората му. Протестират някакви младежи, но платилили са те една сметка? Настръхнали срещу всичко и всички,хвърлят камъни и бомбички срещу полицаите . Коя полиция ще допусне ТАЗИ АГРЕСИЯ ДА СЕ РАЗРАСТВА, А И НЕ Е НЕОБХОДИМО, ЗАЩОТО ЕДНА КРАЧКА ИМА ОТ ПРОТЕСТА ДО АНАРХИЯТА - ТОВА ЛИ ИСКАМЕ? нЕ.

Tassi имаме нужда от хора на улицата а не смехурковци по форумие. Докато ти ни доказваш колко семпъл е интелектати нас ни бият същите тези на които им плащаме заплатите. Излез с нас, не бъди зрител !

Господине,вие или не разбирате,или се правите,че не разбирате?Проблемите са комплексни,сметките за тока бяха само капката,която преля чашата.България изглеждаше повърхностно видимо спокойна,но от вътре тя вреше,кипеше и нямаше начин да не изригне като вулкан.

Така трябва да бъде- не се плашете, те няма с какво д ани спрат, затова се мъчат да ни набията, като си мислят, че ще замълчим... късно е! Няколко пукнати глави, но пък се замислете това какъв отзвук ще има- те в момента се наакват от страх, защото не са очаквали народа да се събуди и да ги помете.... боклука трябва да се измете и то трябва да се измете целия парламент, а не някоя партия, защото всички са от една партия майка- това е БКП! Трябва ни нова конституция, нов избирателен закон и тогава нещата лека-полека ще започнат да се подобряват. Не ги слушаите, че нямаме избор- винаги има избор, те нямат избор!

АБЕ СЕ НЕКОЙ ВИ ВИНОВЕН ! ГОЛЕМ МАЙТАП БЕШЕ СНОЩИ ОНЯ СЪС СТРОШЕНАТА (БОЯДИСАНА В ЧЕРВЕНО) ГЛАВА ПО бТИВИТО !!! И САМО КАК СЕ НАМАЗА ПО ЛИЦЕТО, СЛЕД ПОДАДЕН СИГНАЛ ОТ НЯКАКВА СИ бинатова !!! СЪЩИЯТ СЪС СТРОШЕНАТА, НО ВЕЧЕ БИНТОВАНА ГЛАВА БЕШЕ ТАЯ СУТРИН ПРИ АНИ ЦИЦИОЛОВА И ВИКТОРЧО. ЕМИ, АКО МУ Е СТРОШЕНА ГЛАВАТА - ТОЯ ТИКВЕНИК ТРЯБВА ДА Е НАЙ-МАЛКО У ПИРОГОВ !? СМЕШНИЦИ !!!

Смешник си ти и по-добре млъквай и не драскай простотии тука!!!

АБЕ ГОСТ, АКО МИ ПАДНЕШ - ТАКА ЧЕ ТЕ ГОСТИМ, ТА ДЪЛГО ВРЕМЕ ЧЕ МЕ ПОМНИШ !

Смешник си ти и по-добре млъквай и не драскай простотии тука!!!

Цялата работа с тези маскираните атакаджии почва да смърди. Яхнаха и този протест.

Гоше ако не си на 12, то по добре повече не си отваряй устата. Много ми харесва да чета мнения на хора "протестиращи" от вкъщи пред ТВ.

Герберът явно е цвете с халюциногени свойства като гледам коментарите на някои тук. Слабаков в директен ефир ви каза че жандармата е била наред и сцепила главите на хората, вие тук пак теории на конспирациите развивате.

Къф беше тоа Слабаков?

Такъв какъв ти никога няма да бъдеш - българин, гражданин и интелектуалец. Така си трай в кочинката да не те огрее народната любов.

Приятели, какво друго, освен БИЕНЕ с палките по главите можете да очаквате от човека, чиито основен корен в името е думата БОЙ?!!! Та Той е роден за Бой, така че жална ни майка! Обичайте си го, път Той ще Ви ограбва, лъже и най-вече БИЕ!

Айде, пак се почна с манипулациите в отразяването. Протестут не е срещу високите цени на тока и монополите ...вече не... а срещу правителството, видно от исканята на протестиращите...защо не сте го отразили вярно? Кой е източникът ви че пострадалите протестиращи са "от приятелски огън"? Бат бойко, дето с ебеше скрил в миша дупка и наблщдаваше през ключалката? И как го установихте това- по нараняванията, по оразказ на очевидци ли? Що не оставите хората да кажат как са наранени- видяхме го всички. Ба си медиите.

Боцо и Цецо май не обичат чак толкова много народеца, колкото се кълнат. Ако обича някой НЕ-КОМУНОИД да обясни защо плащаме от мизерните си доходи за НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА В СВЕТА полиция, която наблюдава с часове и позволява на вандали спокойно да чупят мизерното ни имущество, не ги арестува, въпреки че е елементарно да ги фотографира и намери, но в същото време пребива мирни граждани до тях!

а левон каде е това се питам-сега ще се появи тази хитра лисица и ще ни убеждава че даржaвата е дестабилизирана и трябва да си вдигне печалбата от плащащи работливи хорица!сега се крие тази мижитурка очакваики своя шанс да излезе по телевизията и да ядоса хорицата но очакваитего скоро тои няма да се бави

Слушах го този комисар,на който и името не искам да споменавам с неговите дежурни обяснения,които може да прочете и един разсилен с пъти по малка заплата от бюжета и има само един извод НЕКАДЪРНИК ОБЛЕЧЕН С ВЛАСТ.Погледнете снощи по Дудук ТВ на "Орлов мост" неговия заместник- изграден лъжец,какви ги разправяше - приятелски огън.ТЕЗИ С НАШИТЕ ДАНЪЦИ ГИ ХРАНИМ,ЗАТОВА !

и правилно си предложил. Че в неделя като се съберат 100 000 души, и ако се докопат до огнестрелнооръжие, ще стане страшно. Късемт е, че толкова малко българи са въоръжени и сме си толерантна нация.

Тракторе, успокой нервата, панделата те чака.

както се казва- со кротце, со благо и со малко кютек. правилна реакция на полицията, няма невинни в калабалъка.

ДДС за тока - 5% !

Енергийната мафия Р.Овч..Доган милионера, Трактора, Батко и братко, брадатия локомотив Слабаков и ресторантиорската мафия.. и още много незнайни и знайни мошеници.

ама какв станишев .БОРИСОВ БУДОВ Е на края на мандата си а пак ОПРАВДАНИЯ

Бойко Борисов и цялата герберастка клика в затвора!!!

Бедна ви е фантазията Станишев и Доган а ко вземете власта.

е ,кой ще да е полудял ,да им я даде пак.....

Аз съм противник на това да се рита паднал човек! Бойко Борисов е паднал (по лице) на земята! Но, като гледам наглостта с която показва пренебрежение към гласа на народа! Наглостта с която се опитва да ни манипулира с разни подставени "ГОСПОЖИ"! Способността му да избие собственият си народ с цел да запази властта! Започвам да се замислям: Трябва ли да се рита паднал?