Антибиотиците ще се изписват и на хартиени рецепти до края на март 2024 г.

Лекарствата за диабет ще продължат да се изписват само с електронни рецепти

Обратно в новината

Коментари - Антибиотиците ще се изписват и на хартиени рецепти до края на март 2024 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Софармаци защо се пвавят още на ощипани и не приемат хартиените рецепти , само електронни ...???

В нормалните държави антибиотик може да си купиш от аптека само при представяне на редовна рецепта заедно с антибиограма, за да получиш наистина точно този антибиотик, който е доказано ефективен за инфекциозното заболяване. Антибиотик има ефект само срещу бактериални инфекции и никога срещу вирусни!!! А тук се предлагат и използват антибиотици по най-безумен начин и затова България е на първо място в Европа по антибиотик резистентност. Да не говорим за абсолютно неправомерното изписване на антибиотици от общопрактикувашите лекари, без всякакво изследване, и без необходимост, ако става дума само за чиста вирусна инфекция. У нас вече близо 1/3 от населението е с придобита резистентност срещу широкоизползваните антибиотици именно поради неправомерната им употреба, и неправилното прилагане. Това води до много сериозни проблеми и има случаи, при които е невъзможна правомерна терапия с достъпните антибиотици.

Като сте некадърни да направите нещо модерно и съвременно? От тъпи дърти комунделски идиоти нищо хубаво не можем да чакаме.

Айде кажете колко изнасяте за чужбина???? Да кажа ли на какви се правехте, когато обучавахте студентите???

подредили са са кат ламбени шишета на аптекарски рафт

В писмо до посолството, Денков призова САЩ да се намеси в казуса електронни рецепти и да изпрати хартия за хартиените рецепти..

За толкова години така и не измислиха нещо което да тръгне от първия път. Такива неудачници има само в Бг. Некомпетентни пъпеши крадливи.

оооо и то кви пъпеши кухи кухи. Едни хакерчета усвояват и отконяват евро кинти в чувалчета

Яко падна оборота на хапчената мафия!

Един софтуер не могат да оправят големите български IT-а! Като в Плевен ВИК, вече 3 месеца не могат да си оправят онлайн системата за самоотчитане! Толкова ли е трудно бе, некадърници!

Проблемът е, че дъртите и изкуфяли GP-a не могат да правят елементи неща на компютъра!

Ами намери си младо GP! Ама с такова отношение към лекарите от страна на пациентите няма да останат и дърти GP-та. Аз лично познавам поне 5 ОПЛ-та, които се отказаха от практиките си и сега кой мислиш страда? Със сигурност не са те, защото си работят на частно, с по-малко пациенти и по-малко главоболия. Когато отидете и поработите 1 година на 24 часов режим тогава ще давате съвети!

Тиквата рече че това не е съгласувано с тях и е измишльотина на Пълните Педераси

Явно гнусните проклети политически злобари и отрепки страшно мразят и ненавиждат българите. Първо пробваха да избият населението с отровни експериментални течности. После спряха достъпа на населението до жизнено-важни лекарства като антибиотици и анти-диабетни лекарства. Следващото, което искат да направят е да оставят населението и без ток. Като дръпнат шалтера на рафинерията ще оставят населението и без горива(бензин и дизел) и за капак ще оставят хората и без достъп до пари в брой. Тогава защо на някой му е притрябвало да стои в този скапан конц-лагер?! булгаристан = северна корея Ако обобщим - политиците се готвят да оставят тъповатите булгаристанци без достъп до лекарства, без достъп до горива, без достъп до ток и без достъп до пари в брой! Демек остават само едни скапани роби.

Аман от тези гратисни период. Един софтуер не могат да напишат като хората. Тия рецепти трябваше да са електронни преди 5 години. Ама все някой не разбрал, не можел да се нагласи. Палячовци.

аз как майката ви не изписах. Ама какво да ги правя живи са. да са живи и здрави. Дал бог добро там си застраховайте живота, че ако не е добро ще ви дъриж!

Първо викат - ще се разболеете - сложете си "ваксина" свободно без рецепта. После викат - не може да си купите лекарство свободно - трябва ви е-рецепта, ама каквото ви изпиша, това ще си купите, независимо, че е безбожно скъпо. Шири се търговия във висша форма и орязване правото ма свободен достъп до стоки и услуги, в залог е здравето на пациента!

на това манипулаторите глобалисти му казват демокрация ,човек вече не може и да се лекува без разрешението на режима , скоро и за аспирин ще трябва да се молим за дигитално разрешение

Точно това е целта им - да те направят все по-зависим, все по-подчинен и безправен. По-старите знаят и помнят какво беше тоталитарно управление и тоталитарен строй, преди демокрацията, срещу който всички скачаха по площадите - сега същия този тоталитаризъм го върнаха, под фалшивата маска на глобализацията... Демокрация в изродения западен свят отдавна вече не съществува.... демокрацията в Западния свят процъфтя за съвсем кратко края на 80-те години, до края на 2010-та, и увяхна. Някои от нас са късметлии, че закачихме от това свободно време. Сами видяхте, че за отровните, смъртоносни ваксини рецепти не искаха...

Когато всички лекарства започнат да се изписват с електронни рецепти ще настане комфорт за лекарите и аптекарите но ще настане шаш и паника за пациентите които ще препускат от кабинет на кабинет за всяко дребно неразположение

Честно да Ви кажа ,никак не ми е комфортно.Аптекар съм .На ден се сблъсквам с десетки грешки,които трябва да се оправят по рецептите.Хората от селата виждат лекар на седмицата веднъж (ако изобщо го имат) и ми се молят да им отпусна антидиабетното ,което пият от три години ,но сега не могат да си го купят ,защото няма кой да им го изпише и аз няма как да го дам ,защото глобата ми е 15 000 за първо нарушение. Та дали ми е комфортно ?

искат да направят информационна система която да следи наличието на всички лекарства във всички аптеки :))))))). за това им трябв амазон :))))). това са милиони позиции. банките едва се справят. всички продадени лекарства могат да ги следят през касовите апарати. просто ... . какви глу па ци :)))))))

Ха-ха, Ако искате и на пергамент ги изписвайте, боклуци такива! Глупостите ви вече въобще не ме касаят! У дома сме се запасили с антибиотици за 10 години напред. Повече няма да стъпя при корумпираните, тъпи, некадърни джипита, да им се моля за всяко хапче! Духайте супата скапаняци !

зимайте антибиотици с шепи, много ще ви помогнат. Гаранция!

Значи с тези антибиотици се н....те. Лекарите ако искат ще дават, ако не няма. И пак ще има корупция, приятелство и ходотайство. Ще се молиш аантибиотик, ще чакаш пред кабинета , после ще ти каже джипито ще идеш при спецалист , той ще ти изпише. И така един цистит ще стане на пиелонефрит, докато започнев антинбиотика.

Това е най-голямата простотия ,която можаха да сътворят нашите управници.Не знам какъв хаос ще бъде ,когато всички отидат при лекарите за лекарства за кръвно,примерно. В Европа си вървят и хартиени ,и електронни рецепти.Само ние сме по католици и от папата.Преди две години изписваха всичко по телефона,а сега много се загрижиха за здравето на хората.

две години лекуваха по телефона и с ваксини дето не са 100% тествани, сега много се загрижиха някой да не пие някой антибиотик повече! Що хора умориха, явно не е изпълнен планът!

А ще има ли проследяване при лечение защо медикаментите не оказват желания ефект, т. е . менте лекарствата които се продават при нас и силно се различават от същите със същото име но продавани на западните пазари в пъти са по ефикасни.

Ей, влезнави в дебелите пластмасови глави, че предстои грипен сезон-

Вие сте пътници.

Бялата мафия победи. Поне за сега!

Фамацевте, вие не сте ли мафията!

Не е ли редно Министъра на Здравеопазването и Министъра на Електронното Управление да подадат Оставки за хаоса който предизвикаха ? Има и загинали и увредени Болни Хора .

Оставка, Менгеле!

аптекарски шишета

до който таблетките не са хартиени, няма проблем.

Не оставите ХОРАТА сами да се самоубият….

На вас от Клоуниадата да ви изпишат БЕЗПЛАТНИ лекарства!

Хахахаха Смешници- фурнаджийски лопати!