Руският кораб чака помощ от австралийски ледоразбивач

Нови надежди за руския изследователски кораб, който от Коледа е блокиран от ледовете на Антарктида. Днес се очаква до него да достигне австралийски ледоразбивач, предаде БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Руският кораб чака помощ от австралийски ледоразбивач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Австралийския кораб също не може да пробие леда. Очаквам как цвилещите срещу руснаците и китайците сега ще цвилят и срещу австралийците - колко са прости, малоумни и т.н.

Swebus

Както писа един колега по-долу - в чалготеките не се пее за ледени полета от паков лед. Няма как да знаят какво е и защо и ледоразбивачите не могат да отидат до кораба.

""Академик Шокалски" се опита да повтори историческата експедиция в Антарктика отпреди век (1911-1914) на австралийския изследовател сър Дъглас Моусън. Учените извършват същите експерименти както по време на експедицията на Моусън." За 100 години нещата явно доста са се променили: Направили същата експедиция, същите експерименти, но резултатите като че ли няма да са същите. Дано поне всичко да завърши благополучно.

като гледам снимката, хората яко се кефят на екшъна :)) май не им е спешно да ги спасяват :)

вие русофилите пак приехте новината много лично. няма нищо унизително да изпаднеш в беда и да ти подадат ръка. това се нарича "човечност". не всички като вас мразят половината свят или злорадстват на чуждото нещастие.

с маъката природа шега не бива , да го евакуират с хеликоптери при да се е ядосала. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички тъпанари , писали по-долу май само те не са разбрали, че една от лошите последици на глобалното затопляне е точно нова ледникова епоха.

Нито една чалгарка не пее за този проблем. От къде да се информират хората?!

kakvo shte kazhete za globalnoto zatoplqne?

Водка щом има, друго не и трябва на пияната сволоч. Със студа са свикнали...

Така е защото на такива тикви като теб, всичко им се измерва с пиене!

Цитат от статията: "Учените извършват същите експерименти както по време на експедицията на Моусън". Да, за експериментите не знам точно регламента и дали се ползва старата от онова време техника и уреди, ама ВРЕМЕТО оттогава до днес се промени драстично и все повече регионални и световни катаклизми по време и по място станаха все по-чести явления, та затова имаме и проблем с безопасността на експериментаторите :(

Swebus

Проблем с безопасността няма. Проблем са глезотиите на богатите и лигави туристи, които искат да си бъдат в къщи за Нова година. Когато Моусън е бил на експедиция, той и екипажа му са знаели, че подобно нещо може да се случи и са били готови да изтърпят изолацията. Туристите не са и не искат - да им бяха пратили хеликотер да ги евакуира, вместо да мрънкат

боли ме ЙуХ-а ако ме разбирате правилно...

То за да те боли нещо, първо трябва да го имаш ...

На снимката се виждат весели хора на ледовете пред руския кораб. Май помощ не им трябва. Храна имат достатъчно. И хубава водка вероятно ... А тук някакви тъмни русофоби се ,,загрижили" ...

А между другото, френската база се нарича не "Дюмон д'Урвил", а "Дюмон д'Юрвил" (Dumont d'Urville) - с "ю", а не "у".

Станишев, 6 месеца ни лъга,че ще има пенсиониране при недостиг на стаж или възраст и накрая не си събра депутатите при гласуванета, само 50 човека. Сега започваш от по-далече и пак ще те изперзалят твоите хора.

Малии тези учени обърнаха резбата. Като почва експедицията заявяват, че ще изследват глобалното затопляне. Обаче в рамките на 5 дена леденото поле от 2 мили е нараснало на 13 мили и онези веднага заявили, че експедицията се провежда във връзка да необичайно образуване на големи маса лед на полюса. Дебелината на леда е 3-4 метра. Има други снимки с един пингвин който се чуди на кораба и хората. Вече има съмнения дали и австралийския ледоразбивач ще може да достигне до кораба.

Затопляне, само дето никой не казва, че от 8 години не само не се качват температурите, а даже леко спадат. Вижте - данни на NASA: link / wiki / File:GlobalTemperatureAnomaly .svg Само че "изследователите" се правят на разсеяни, изтърва ли се такъв бизнес - разходки насам натам, пресконференции, субсидии. Плашат хората и крият истината. Същия кьорфишек както за "озоновата дупка". Помни ли някой "озоновата дупка", какво стана с нея ? Безславно се самозатвори самичка.

Хамерикански кораб не може да доближи до Антарктида. Слаби са им корпусите. А и хамериканците са страхливи.

Ми за ко им е след като имат летище и целогодишна база точно на плюса.

Абе какъв полюс? Хамериканците ги мори студа на тяхна територия ...

А руснаците, като стане напечено, все някой друг викат на помощ, още повече, ако е на другия край на света. 1. До Курск се наложи да слизат норвежки водолази. 2. Курск го извади холандска платформа. 3. Сега чакат на австралийски, френски и какви ли не други съдове да ги спасят. Айде злобни комунета, започвайте с минусите и тъпите оправдания и коментари :))))))))

Ала бала ... Май на тебе нещо ти е напечено ...

Ако и австралийците се провалят ще има ли цвилене и рев колко били смотани? Както се цвили и реве по адрес на руснаците и китайците ?

нещо много са весели тия корабокрушенци,май не им пука много много ,че са сред ледовете.

Стана тя каквато стана... учЕните, изследващи глобалното затопляне и топенето на полярния лед се оказаха заклещени... точно в полярния лед! Молодци! Сега ще има да чакат да се стопи леда... хахаха :)))

При това през лятото. И слънце греене 23:58 часа в денонощието

много е вазно да казат истината какво има под кораба.кораба макар строен в финландия не е много лош.добре че е преправян от братята руси.

Под кораба винаги има вода освен ако не е в сух док.

Pod koraba ima moshtno magnitno pole i oshte neshto..

Вместо да се снимат само така, да си направят няколко ганг-банг серийки - със сигурност ще са после на върха на порно класациите - секс на полюса!

Китайския ледоразбивач "Снежният дракон" има английско име XUE LONG всъщност е строен в Украйна. На него има един хеликоптер. Аурора Аустралис пък в търбуха и палубата има място за 3 хеликоптера. Друг е въпроса колко има в момента. Идеята е всичките да ги евакуират от Изследователския на двата ледоразбивача.

Aurora Australis ship webcam

Не ги мислете руснаците. Не е проблем да излязат от ледовете.Друга .........е причината. Надали ще се разбере някога.

Прав си. Когато някой бедства, не се снима с усмивка пред кораба за спомен.

Тия бедстват като Гърците. Леда не е обхванал кораба. Кораба от време на време си върти перката и руля, идеята е да не замръзнат. Пред кораба има 6 мили ледено поле от другата страна е китайския. Имат гориво за топлене и храна. Смятат там да карат Нова Година. А да видим сега колко в Бг ще изкарат на топло и нахранени на Нова Година.

Това са руски богаташи на екскурзия, тъпанар, какви коне пак спирате?

Чyryниц

Екипажът е руски, западняци са пасажерите.

Там, където плават руски кораби, хамерикански кораб въобще не може да припари. Хамериканските кораби започват да замръзват още край бреговете на САЩ.

Руснаците са молодцы, само те могат да замръзват където си искат! След поллитра даже се вкоченяват! Само дето отдавна няма истински руснаци! Чингиз хан отдавна ги е изтребил и претопил! Добре, че им е оставил старобългарския като основен език!

Какви татари те гонят в ледовете на Антарктида. Съвсем си изкукал ... Татарстан е република на Руската федерация. А там татари няма.

прав си бе човек, само не разбрах ти сам ли си написа всичките плюсове? просто не ми се вярва че има толкова елементарни хора по форумите. за твоя информация руснаците не са богове или по-силни от природата. знам че е шокираща новина, но уви...бе те не са заседнали, само се правели, можели да разбият леда, ама не искали. счупихте глупомерите с коментарите по тази новина.

да извикат баи добри от казанлак да направят дупка в леда да го мушне баи добри мек и като му стане ще разчупи леда.маитап няма по тридесет врабчета му кацат на ледоразбивача едно до друго тридесети парвото на един крак.балансира с крилата.

Цветана да си яде онова що се не яде!

Руснаците за пореден път доказват пълната си некадърност и некомпетентност и чакат някой друг да им свърши работата.

цВЕТИ. ТИ СИ ПРАЗНОГЛАВКА.

Ми не само са си поръчали гориво което в момента идва. Аурора Аустралис също е в Антарктика на 1000мили западно и върши други работи там. В момента е на път към Академик. В понеделник всички новини ще гръмнат, че акцията е минала успешно.

Да, да - затова от две години насам руснаците качват американците в Космоса :) Щото ония леко няма с кво да пратят човек до космическата станция. Поправка - Китай също има собствен кораб. Само САЩ нямат нищо в момента :) И така ще е още няколко години.

да, да, американците когато най-нямат - тогава руснаците най-имат. Много сме далече от САЩ и географски и всякак, та да можем изобщо да се обаждаме - цървули нещастни!

Цвети, на Русия половината свят се смее, но за съжаление промитите мозъци в някои нейни бивши сателити като България все още величаят тази деспотична и антихуманна държава, която в продължение на десетилетия умори собствените си граждани. От гледна точка на технологии и образование, аз за Харвард, МИТ и Станфорд съм чувала, но в майка Русия никой не се претрепва да ходи да учи или да работи...може би има защо!