Самоубилата се правнучка на Яворов започнала диета след обида

Правнучката на Пейо Яворов - Василия Стоилова, която се самоуби заради анорексия, започнала диета след като я обидил съученик.

Обратно в новината

Коментари - Самоубилата се правнучка на Яворов започнала диета след обида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 12-13 години пеех в един хор, когато майката на Василия, баща й един симпатичен виетнамец и самото дете се заявиха като участници и съпричастни към изявите на нашия хор. Симпатично дете, още тогава слабичко и за мен като майка и лекар - с дискретни здравословни проблеми. Майката обаче- амбициозна, с изяви по медиите.... Децата винаги трябва да са приоритет и грижа, а не средство.... Бог да прости детето.

не разбрах как като не е можела да ходи е стигнала до прозореца и е скочила от него? и анорексията не е става от диети, свързана е с психическа травма нанесена от майката в детството на детето. но за това не се говори, обвиняват моделите и модата...

Бог да прости горкото момиче! Жалко е да си отиват млади умни деца по този начин А за родителите-възпитавайте си децата, за да не обиждат другите деца,една такава жестока обида остава за цял живот в съзнанието на чувствителният човек.А този съученик,които я е обиждал, е бил жестоко и гадно дете,каквито за съжаление възпитават някои хора. Момчетата често са жестоки към момичетата и точно най-комплексираните и злобни същества обиждат. Така че съболезнования за родителите и близките на това прекрасно момиче!

Бог да прости момичето!!! Светла й памет!!!

надявам се това момче което е обидил василя да се покае пред всемогастят наш бог, които прощава всички грехове, састото горко му ако не го направи, кравта на това момиче сте баде варху главата му за вечността.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Почивай в мир, мило момиче! И за да обясня на скъпите съфорумници, че анорексията не е класическо психично заболяване, а се придобива, ще дам пример с дъщеря си. Жизнено, весело дете, което започна работа във фирма, в която нямаше обедна почивка. Не знаех, че тя никога не обядва, а сутрин бързаше и нямаше време да закуси. Вечер се прибираше изморена и хващаше учебника, защото беше задочничка. Отслабваше пред очите ми, но не я виждах, защото всеки ден бяхме заедно. Една вечер се оплака, че й е тежко на стомаха. Беше изяла две бисквити. Тогава веднага разбрах какво й има, говорихме, на другия ден отидохме на психиатър. Изписаха й прозак и започнахме захранване с биберон. След 40 дни можеше да яде лека храна, а след три месеца всичко. Лекарят ни обясни, че се е случило от преумора и от липсата на време да се храни нормално. Сега детето е 60 килограма и никой не подозира какво е преживяло.

Бог да прости Василия!По написаното личи че има нормални хора между форумците.

Доста творци са си заминали от този свят неразбрани и наранени... Списъка е дълъг и ще става още по голям... Лека и пръст!

Бог да я прости! Още преди години се знаеше, че има този проблем, но по едно време се показваше по телевизията и ми се стори, че се е преборила.

Искрени съболезнования на близките на Василия! Жалко за поредния рано прекърен талант!

Така ще е, докато такива случки в училище се подминават и остават ненаказани. От това остават последици, понякога за цял живот, дори човек да не ги осъзнава. То и в другите страни е така, деца се самоубиват заради тормоз в училище, но в България е още по-зле, защото нито на родителите, нито на учителите им пука, а и учителите вече нямат авторитет.

Съболезнования на семейството! Гледах сутринта изповедта на Явора Стоилова по БТВ и се възхитих, че в този труден за нея момент се изправи за да предпази други деца да не тръгнат по пътя на дъщера й. Напълно съм съгласна с нея, че това е психическо заболяване и че лечението трябва да е от специалисти в тази област. Друг е въпросът дали от това гладуване в мозъка не настъпват необратими изменения?

Бог да прости Василия! Връстничка е на моята дъщеря и с Явора разхождахме количките в Докторската градина. Много ми е!

Жалко за момичето, жалко за този талант.....те тези хора по принцип не са този свят....с избуяваща чалга култура, толериране на грубиянщината и агресията зад разни демократични кухи принципи...! Лека й пръст!

Познавах Василия. Рисуваше вълшебно, беше нежна, чувствителна и ефирна като фея. Мир на праха й! Днес мога да мисля само за майка й. Дано да открие в себе си и в близките си достатъчно сили, за да устои на най-страшното - загубата на свидна рожба. Жалко, че големите таланти са толкова раними.

Горката, мир на праха й. Проблемът обаче според мен не е само в рекламите, десетки жени са кръгли, но не заболяват от аноркесия. Просто го отнасят по-чувствителните, а хората на изкуството често са много крехки и раними психически.

Трагедия. Жалко за талантливата млада жена. Ето докъде водят безумните напъни за отслабване на всяка цена и постоянните реклами на мършавите манекенки и на диетите и "чудодейните средства" за сваляне на килограми, а също и откачените нагласи в обществото ни. Лека й пръст, дано да е в по-добър свят. Това трябва да послужи за урок на други родители, момичета и дори момчета, които се побъркват, за да изглеждат "като манекенките" от гланцовите журнали, и си съсипват здравето. Толкова се е лекувала, и нищо не е постигнала - какво са правили тези "лекари"?! Има ли изобщо у нас психиатър, който сериозно и отговорно да се занимава с този проблем?! Май не.

Затова има член в НК за обида! Ако се прилагаха законите както трябва такива случаи щяха да са по-малко!

Журналисти-мършояди! Друг коментар за под "новината" нямам.

А аз имам - Василия стана изкупителна жертва на детската жестокост. Жестоки деца, възпитани от жестоки родители. Не правете опит да измествате темата.

Анорексичка, нелекувана качествено, това е починалата художничка.По принцип всеки ярък талант, самонаранявал се или завършил със самоубийство, е страдал от шизофрения - Ван Гог, например е бил шизофреник. И де става дума изобщо за наранена и крехка душа, а за "толерантно" нелекуване на телесното страдание.Ако е била отделена навреме от средата си, която я е довела до анорексия, включително и от семейната, щеше да е излекувана отдавна, а не докарана до суицидна депресия от физическото изтощение.

Жалко за талантливото момиче. Много ми е мъчно и се чувствам буквално потресена. Дълбоко съчуствам на Явора.

Тя се казваше Василия, родена 1983 г., мир на душата й! Майка й се казва Явора, една прелестна блондинка (1990 г.), баба й се казва Ганка, а дядо й бе художникът проф. Васил Стоилов. Съвпадението:Синът ми се казва Васил, роден 1984 г. Аз, баща му, се казвам Явор и съм кръстен на поета Яворов. Баща ми бе проф. д-р инж. Васил Стоилов, а баба ми се казва Ганка! Имах щастието да срещна веднаж г-жа Явора Стоилова и да се запозная с нея! Моите най-искрени съболезнования към нея и семейството й!