Анкара: САЩ рискуват окончателно да загубят Турция като съюзник

Заявлението е на говорителя на турския президент Ибрахим Калън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото повече мърдаш доставяш повече удоволствие на противника.

Колко е елементарен Ердоган, с извинение "черен турчин" толкова му е акъла и прозрението. Непрекъснато дрънка за кюрдска и Фейтулахска заплаха. Те са му врага. Толкова вижда човека, толкова разбира. Това за него е всичко и няма друго. Че, светът се развива и неговите дребни проблеми не интересуват света, кой да му каже? САЩ рискували да загубят Турция. Коя е Турция? Кой приоритет на САЩ е Турция? 80 милиона от който половината живеят в средновековието, сега и с управник диктатор. Може и на тях да им дойде времето като на Ирак.

Поредния опит за пррвраъ през санкции и гнет над народ. Тръмп унищожава световния ред (всъщност не ред, а план за геноцид), разпространяван чрез "глобализацията" на либерастите и 9те еврейски семейства държащи 90% от средствата в света. Тръмп е съветван от Кисинджър. Т.е. Следва разваляне на НАТО, ООН и ЕС тъй като те са маша на еврейския нов ред. Следва сближаване и балансиране с Русия, контрол над Европа тип разделяй и владей. Целта е Русия да бъде съюзник на САЩ за удържане на поднебесната империя - Китай. В пакета даден на Русия като знак ще влиза и влиянието над Източна Европа, без Вишеградската 4ка. Русия няма интерес и средства за Балканите, но Турция има и от сега готви отноше ията с Москва и културно обработва терена на бъдещите Истанбулски протекторати на балканите. А ся викайте за демокрация, евроатлантизъм, Аврупейски съмз, Козяк, НПО и т.н. - юруш!

Султане, като си седнал на Босфора, който е като горещ стол, ще си носиш последиците. Всеки ще гледа да те измести - Русия, САЩ, Китай, кюрдите, сирийците ... или да ти направи мръсно , за да паднеш от там. Не се оплаквай.

С МНОГОТО ЗВЕЗДИ НА ЗНАМЕТО ОТ БГ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

рика обича Турция прекалено от далеко. Ердоган не гио устройва подобна любов. Това, че не предадоха Гюлен на Турция, при положение че те го смятат виновник за атентата срещу Ердоган, беше погребалната песен на турско американските отношения.

рика обича Турция прекалено от далеко. Ердоган не гио устройва подобна любов. Това, че не предадоха Гюлен на Турция, при положение че те го смятат виновник за атентата срещу Ердоган, беше погребалната песен на турско американските отношения.

Privet ot ORİENTA.Prizovavam BILGARİYA İ DRUGİTE EVROPEYSKİ STRANİ VEDNAGA DA SKISAT DİPLOMATİÇESKİTE Sİ OTNOŞENİYA S U.S.A.

Смени доктора или дилъра

САЩ винаги са правили така, но завоалирано (за доброто на другите, за "ценностите"). Подло следваха интересите си докато разправят на ляво на десно че са помагали. Само дето хората им вярват. Сега просто Тръмп дойде и почна да си прокарва интересите открито и в случая Турция се усети, че може да се изкара добрия.

Privet ot Orienta! Krayno vreme e Yankite da razberat çe ne moje da si pravyat kakvoto si iskat na tozi svyat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hvırliha Atomna bomba v Hiroşima i Nagazaki/ Vodeha voyna v Yujen Vietnam/Ubiha hilyadi nevinni v A fganistan/Bombardiraha Belgrad/Obesiha SADDAM v sobstvennata mu strana/Linçuvaha Muamar KADAFİ sled izriçno narejdane ot HILARI KLINTON. İma desetki Amerikanski voenni bazi po tseliyat svyat.NEZABAVNO ORGANİZANTSİYATA NA OBEDİNENİTE NATSİİ DA VZEME REŞENİE ZA ZAKRİVANETO İM .NAŞATA PLANETA VEÇE NE MOJE DA TIRPİ TEZİ AMERİKANTSİ DA Sİ PRAVYAT KAKVOTO Sİ İSKAT.DA NE SE RAZPOREJDAT İ DA NE SE MANESVAT V NİKOYA STRANA PO SVETA.İNAÇE ŞTE STANE PO LOŞO İ OT KULİTE BLİZNATSİ.A MOJE Bİ ŞTE BIDE ZALİÇENA OT ZEMYATA SLED ATOMEN ATENTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

По повод на американски войници и техния флаг на някои полигони в България. Какъв е проблема ? Ама на времето нямало руски войници. Е, ама имаше толкова политически офицери, партийни секретари, че те сами изпълняваха техните нареждания. Някои може и да са харесвали съветските руснаци, някои не. Всички си мълчаха защото имаше лагери, имаше система за мачкане на свободните мисли. И днес с умиление ли се сещате за тези години ? Или след като се плаща защо да не плачем за миналото.

Schilo

Лъжеш. Имаше ЗКПЧ-та наистина, ама такова облъчване, като сега, нямаше. Малък си да коментираш тези неща

Не изричай определения, значението на които не познаваш. Лъжеш ти. За какво облъчване говориш ? Кой те облъчва теб самия и в какво ? Имаш право и свободно си изразяваш мислите без страх. Това ли е лъжата за която ми говориш ? Смешен човек си ти. Смешен и платен !

Няма защото нямаше интернет, социални мрежи, свобода на словото! Всичко беше слухтене, доносници, квартални, за един виц за Бай Тошо и те провикваха за обяснение!

...и Изобщо - Виждайки за ПореденПът на що мяза "коментарната" част и НапълноСъотвтстващата де-факто Нулева посещаемост/читаемост - КаквоОще ви трябва та да проумеете че Се провалихте, Дир.бг ?

като не ни харесват коментарите, провал за Дира. Ако в коментарите се лееха дитирамби колко велики са САЩ и ЕС, всичко щеше да е ОК :)))))))))

Неуместна&Неаргументирана "шега".

Ердоган в случая не говори празни приказки.Дали цялата му политика му е правилна или не това е друга тема.Но е факт че Турция присъства на срещата на БРИКС в ЮАР.И че това загатва в някаква степен други бъдещи намерения.

Вижте, Колега ...- очевидно Имате Пизнания/Експертиза ! - та хаНедейтеСеТакова с тез БРИКСети !

те от БРИКС дори не са го изслушали. Хората си имат други грижи.

...и да Си признаем - Реалността у Нас Днес, а И Наоколо - Доста наподобява тази ТочноПреди 1396та ... ТА ! - Ако Вси"наште" бъдат Оставени да си Разиграват КоняТроянски - ... А ?!

ако не бъдат оставени, какво ще стане? Ще получим братска помощ от Запад и ще видим кръстоносните пряпорци да се веят в сражение за България? Няма да стане. Никога не са ни подкрепяли, а вече ми се струва, че нямат и знамена с кръста. Погледнато обективно, помощ бихме могли да очакваме от север и североизток. Но пък не я заслужаваме. Така че, сами сме Дървен, по-зле и от 1396-та година.

Неточно. ...и Описателно : - Вие (примерно) сте Големият Оксидент/Америка...аз (примерно) СистематичноРедовно Ви Доя и Крада, че и С Вашите пари - Ви играя Всячески Мръсничката... - Е, ВиеЛично що Ще направите ?! ... И ! - щоСтава Ако&Когато ХораБългар(к)и Ви Помогнат да Изкорените тази Реалност ВеднъжЗавинаги ?!

Еееее иииииии?

Турция е това което е с всичките си безобразия блгодарение на Запада и най-вече на САЩ. За съжаление и въпреки разправиите това едва ли ще се промени.

ПреОбобщавате . Босфора - Отдавна Е КрайъгъленКамък. ... Е Очакваемо да Има толерантност към Моментно управляващите. ...и понеже Москава - ДосегаНикога НЕ е била ИмашаДуматаТам - Таип се Опитва да попритиснеГолемите, та белким стане НовАтатюрк...

...та Всъщност - я да се Върнем към Форсмажора ! : - при ОчевиднотоНапъчване на Анкара + Неналичието на Явно Сакване от ВоистинеГолемите ++ ПродължаващитеРазширяваващи-се Санкции срещу Кремъл +++ Очевидното Ползване на Тръмп/Овалния ЗА ПробивенЧук в ОтдавнаЗатегнали въпроси ++++ Продължаващото в Сирия +++++ НепосредственоПредстоящото в Иран И ! - Доказаният Факт че Навсякъде в Зулумите - Кремъл Има пръст ! => то в колкоЧаса предстои Разформироването в Русия ? ...било Само на Кремъл, било на Цялата-й територия.

Schilo

Дървосекач, здраво те е напекло. Напръскай се с вода. Ще колабирал!

Пак изпуснаха шизофреника от Карлуково!

Дървен, това е отдавнашна мечта на една групичка хора. Несбъдната мечта. Соломончо Паси даже книга писа по тези въпроси. По принцип мечтите са безплатни, но тази групичка има навика да прави големи бели и да кара други да ги плащат. Хубавото е, че времената се менят. Не знам за Русия, но ми се струва, че за САЩ предстоят много интересни времена.

Вашият ЖивотинскоПървосигнален Антисемитизъм - Е "емблема" . ...и ИменноЗаради него се движите-вИнформацията кат слепОк. ------ Соломон е де-факто мАнЕчък спрямо Тези които Казват. ...отделно че И на него Още му дърпат ушите че НЕ се справи у Нас.

Време е калинките на пра-дяда ви Сорос да разберете, че САЩ водят съвсем различна политика с Доналд Тръмп и годината е 2018, а не 2010, или 2016 год. Тръмп го интересува Америка да е добре и да е лидер на света с цената на всичко друго , а саюзници не иска да има !

СлабаВата, тов. Барис... ...та я Кажете, Колега - в колко ВодещиДържави ВиеЛично "натворихте" Зулумища като командирован на Вси"наште" ? ...и Сте ли вече ОтрязанОтвсякъде (Без в задунайшката и мадаУашъ) да се движите с Истинската-Ви самоличност ?

Търся в гугъл преводача помощ, за да ти разбера глупостите които си написал, но без успех, ако някой те разчете нека ми напише.......

LeGrandTulup

Дървосекачът си е майстор по криптология. Така зашифрова написаното, че и сам трудно си го разбира.

Глей са, Бобчо... - сЕди Си кротко...папай Там квот ти Дават за командировъчни Вси"наште" за ИТ "поддръжката" на бекофиса на Дир.бг... Да Продължа ли да Изказвам профила-Ви ?

Ердоган просто е стигнал до горчивото откритие, което очаква в един или друг момент всеки, който смята Щатите за свой съюзник. Че Щатите са прекалени егоисти, за да бъдат смятани за надеждни партньори или съюзници. Опитайте да бъдете ортак с евреин, така ще ви изклати точно когато не очаквате, че свят ще ви се завие. Което ми напомня за излиянията на ББ пред американци как сме били техни верни партньори и сме спирали руските самолети и руските енергийни проекти. Завалията!

Ген. Колев Ви търси. Ген. Иван Колев. --> ЗнаетеЗащо.

Ердоган промени турската политика! Вие русофилите, не помните ли, когато ни плашехте с неоосманизма му!?!?!?!?! Откъде да помните, тъпаци, ако го няма в опорните точки, не съществува!!!

Брава,сега я загазихме.... От както се помня,а и когато служих все Турция ни бе потенциален ,,враг и противник"...Слава Богу отстоявахме благодарение ,че имахме Армия,зад нас бе СССР и Варшавският,а Турция си бе слаба икономика и само плацдарм на американците,дори танковете им бяха от ВСВ...М-48 ,,Абрахам" и ,,Леопард"... Днес нещата се обръщат,не в наша полза.... Турция е с развита икономика,а бившият и приятел САЩ...враг,който ние приемаме за наш приятел и съюзник,с бази у нас. Армия....нямаме СССР го няма....и което е по лошото....олицетворението му Русия сме обявили за наш враг.... Докато Ердоган и Путин си сърбат каавето заедно докато се пазарят за СС-400... За кой ли път сме на неправилната страна ??!!

Пацо (Pazzo) на Езика на Мафията (Хеле пък задунайшката !) --> значи МенталноБолен. Неизлечимо. ВинагиВършещ Ужасности. ...ерго - Бесът.

Поредният тролски експерт! И трите танка са въведени на въоръжение след ВСВ!

САЩ и Европа имаха сметка от Турция, като щит пред ислямизма на Близкия изток и комунизма на СССР, но елементарните номерца на Ердоган обезсмислят ползите! Турция е на път да приключи в пълна изолация! Врагове на Турция: Иран, САЩ, ЕС, Сирия, Ирак. Отделно, Ердоган и Путин са прекалено еднакви, за да са приятели за дълго. Като Сталин и Хитлер.

ооооооо педро,как е да бръснеш портрета на ботев във ввс,ти си враг на себе си щото си подлога пълзяща някога и сега

Не можеш ли да осъзнаеш, колко си ненормален??? Все повече ми заприличваш на хлебарка.

И тази статия и гневните критики на Ердоган към САЩ и по-специално към Тръмп, макар че избгава да го подчертава пораждат отново размишления за приемствеността в политиката на държавите, вкл. по отношение на истинските им ценности и стратегически интереси и кои са приятелите и съюзниците им и кои - враговете. Макар че Ердоган забравя и не го посочва, точно САЩ направиха Турция това, което е сега. САЩ създадоха на практика турската армия и въоръжението й най-силните в Европа, вкл. с базите си там и наливаха милиарди, по 5 милиарда долара на година, които спомогнаха за икономическия подем на Турция преди години! Сега ми е интересно дали и как оценяват и анализират политиката на управленията си във Вашингтон.

Абсолютно ! ...и Големите СА тезиИменно които Допускат ГолемитеГрешки. .....колкото отн. Турция - Навремето си позволихТук да попоспомена Щерка-му...та тея дни - Всички разбрахме отн. И-неговия Зет (ТруднаРабота е Човек да натакова Тъста. ...ама кат Успее - ...;-)

Тръмп иска дя ускори ТСВ.Това е видно отвсякъде.Може би причината е моментния финансов баланс на САЩ.Който може би не е толкова благоприятен за тях.И може би за това е тази решимост да се развали по най бързия начин стария свят.Във риска да се загуби окончателно Турция са пресметнати други ползи.Длъжни сме да отбележим все пак че риска е риск.Америка играе може би ва банк.Иска да разхвърля картите на различни страни като смята че е запазила най добрите козове за себе си.И евентуално чак тогава да удари Иран когато другите нямат козове в себе си.

Грешите. Тръмп - просто Е ВоистинеБизнес. ...а Днес - Ако&Когато Бизнесът Е ЦелевоСпиран - НЕ заговорватОръдията, а ВоистинеНайСтрашното - Финансите .

Възможно е аз да греша но Китай не греши.Той е ускорен към бъдеща хегемония.

Китай, Колега - Е Парекселанс С Оксидента&Америка ! Във Всичко.

Дали е Парекселанс не зная.Но е Пътя на коприната.

Е, то в "смисъла" на Вси"наште" - Коприна значи ЗнаетеКакво...;-) - Невиждани Машаби. ...които Ако се Впрегнат ЗА Напредък - ... (Това Е КитайДнес.)

Каквото и да прави Ердоган,ние като братя на турците трябва да подържаме! Скоро една тръба със руски газец ще пусне към нас!

Газът - Няма да Е Руски. ...което Допълва аргументацията на КаквоАко Въпросът (тук по-преди).

Schilo

Е какъв ще е?

Първо - Платете фактурата за консултинга, Колега. .. А ! - та Къде да Ви я Пратя ?

Уря !, тавариШити задунайшкие - радастЬ у вас чта ИскатеПак ДъСъ изОнодят Тандемично Кремъл&Анкара ! ...и ВечеСериозно ! : ако Приемем че Анкара се Опитва да се Пъчи, и то В-Симбиоза с Късака/Кремъл - при ДоказанитеРеалности у Нас + Очевидният ГрохотОтвсякъде ---> усещате ли Накъде Биха отишли Нещата у Нас ?!

ли си надрусано бе другарче дърварче

Турция използва Русия като ракета носител за да се отскубне от зависимостта от Америка. След като го постигне, ще бие шута на руснаците по същата схема, но ползвайки да кажем Китай. Накрая и Русия и САЩ ще загубят влияние и така 2-те християнски супер сили ще се матират взаимно. За кой ли път гледаме този сериал. Почва да омръзва вече.

Има И-друг вариант, Колега... - при ТрадиционнитеУсторически ВзаимниШамари Анкара-Кремъл - КаквоАко с Тези (изберете думата) на Таип --- Се цели Тоталното Разкриване Дълбочината на КремълХибридите ?! ...поне в ЧерноМорския регион

Е тука има снимка на клетва от времето на комунизма: http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2253 Прочетете текста! Спрете с дрънкатето на лъжи и глупости!!!

тогава имаше АРМИЯ,а не сега като тебе пълзящи епилирани педерасчета

1. Научи значението на думата Армия. 2. Не знаеш нищо за мен. 3. Повече от очевидно е, че не пълзя за разлика от вас, дето още не можете да се изправите! 4. Не съм педераст, вас ви кефеше да размахвате цветенца пред партийните величия при манифестациите! Тези неща ви липсват!

е как не си педерас като само са това приказваш,явно ти липсват вевесарскте цветя които си поел със пълзящия си задник докато си бръснел портрета на Ботев,издаде се че си бил и помияр в казармата както сега си помияр за помия

Schilo

Виж, нека хората, които сме били в армията да говорим.

Е аз съм бил във ВВС, не в армията. Тъпак!

Я дай една такава снимка и на клетвата на Бацо!? Щото по ония години в Симеоново без такава клетва и червената книжка от БКП не приемаха, драги! А Бацо има и досие в ДС отгоре на това!

Нещата се развиват в посока и начин в който Русия иска те да се развиват! Търговска война между Република Турция и САЩ! Конфронтация между съюзници в НАТО! Русия играе тактически много правилно! Инфлационната спирала в която се намира Република Турция няма да бъде достатачна за свалянето на Ердоган! Република Турция ще бъде въвлечена в регионален военен конфликт при който ще бъде много трудно Република Турция да запази териториялната си цялост! Това ще бъде повод за отстраняването на Ердоган без външна намеса!Русия няма да бъде съгласна, но в същото това време няма да има нищо против!

Викаш .р .Турция не ще се опази .поне ще гътнем джамията в Истанбул па да направим една църква?

В Истанбул джамиите за 3000.

Schilo

Служих по времето на "социализма" . В Трета армия. Обиколих камара полигони за две години. Никъде не видях съветско знаме, а само българско. Никъде нямаше съветски войски. Офицери може и да е имало, но не и части. Днес минах покрай Ново село, Сливенско. Наравно с българското знаме се вреше и американския флаг. Не на НАТО, а на САЩ! Толкова ли си изгубихме достойнството, че извисяваме чужди символи, наравно с нашите?

Българите са предатели, ти това сега ли го разбра???

Schilo

Не са. Само шепа са предателите. Лошото е, че народът е потънал в проблеми, не вижда изход. Свикна да оцелява сам. От турско е останал този инстинкт

Грешиш. Ботев разбра това, когато се наложи да плаща с наполеони за няколко овце, с които да нахрани четата си. А руснаците, които спаха в окопите в открито поле под дъжда и снега 4 години, даже не бяха нахранени, когато дойдоха в България през 44-та. Добре, че имаше комунисти тогава, че тукашната територия не се изложи съвсем!!

Кой покани РККА в България през 1944? Или май те ни обявиха война? И ние да се радваме?

няма мое, няма твое! всичко е берое! кой симбол е твой, и кой е чужд? какво като има смболи? защо това ти е важно? вчера питах една колежка от хонг-конг, защо напусна ХК през 1997 ? и тя каза защото британците върнаха ХК на китай! представяш ли си?окупатора! връща,освобощава населението! а то бяга обратнопри окупатора !!! симболи ли ?

Schilo

Ами тогава няма смисъл и от държава, нали?

Не те знам къде си служил. Обаче, на всяко комсомолско или партийно събрание, във всеки партиен комитет, висеше знамето на СССР. Никой не е забравен, нищо не е забравено.

къде е виснало бе кюмур нещастен,имаше само бг флаг и портрет на бай тошо дето и сега ви е страх от него щото сте пикльовци

Schilo

Правилно си се нарекъл " избирателна памет" . Мога да ти пратя снимки от т.нар. "Димитровски" стаи. Ясно се вижда какво има

Червеното знаме се вееше и по всички манифестации, дечица.

Абсолютна лъжа !!!

не си само ти служил там,аз бях в 12 мсп град елхово дето сега само камъни има,там се вееше бг флага и се налагаше терор на циганите от кеча макар да се водеха българи,а имаше по мое време няколко заблудени турчета,с тях какво ставаше,а на ново село през 91 водихме армейско със цялата трета армия,нямаше кьорав руснак,само БЪЛГАРИ,а сега разни джендъри и негри незнаещи какъв пол са дошли да усират бг земята,това се ДЪЛЖИ НА ВЕЛИКИТИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ОТ БСП И КОСТОВИТЕ ПОДЛОГИ КОИТО СЕ ОБЛАЖИХА ОТ ПРЕДАВАНЕТО НА АРМИЯТА НИ НА НЕГРАМОТНИТЕ ЧОВЕЦИ ОТ КРАВАРИЯ КОИТО ДОРИ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗЛИЧАТ ЕДНИ ОТ ДРУГИ И СЕ ГЪРМЯТ, АТИЯ НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ ОТ ГЕРБ САМО СЕ НАВЕЖДАТ ЗА БЕЗ ПАРИ,КОГАТО ИДЕХМЕ ПО ТРЕВОГА НА ДЕРВЕНТА ДЕТО СЕГА Е ТЪПАТА ОГРАДА ТУРЦИТЕ СЕ ШАШКАХА И ОБЯВЯВАХА ОРАНЖЕВ КОД ЗАРАДИ НАШТЕ КАШИЦИ,НО ТУРЦИТЕ ВСЕ ПАК ИЗЛЕЗНАХА ПО ЕРБАП ОТ НАШТЕ БОКЛУЦИ ПОЛИТИЦИ

Турската армия е втора в НАТО и по численост ,въоръжение и подготовка е колкото всички европейски взети заедно ,освен това турската армия подобно на нашата навремето има милионен подготвен резерв ,нещо което няма нито една натовска европейска армия ,всичките те са карикатури подобни на нашата "армия" ,освен това Турция удържа 3 милиона талибани които с радост биха се втурнали към Европа ,страшно недалновидно е да се развалят отношенията с Турция и зорлем да я набутват в орбитата на Русия и Китай.

Schilo

Натам отиват работите

Фетхуллахистка. Ха-ха-ха Направо плаках!

Тръмп е последователен в действията си, за разлика от изявленията, които прави. Сегашният глобален свят ще бъде разделен на отделни иконом. и валутни зони. Турция, подобно на ИРИ, централна Азия, Япония и бившата източна европа ще бъдат част от Евразийската/Руската зона. В тази посока Тръмп работи усилено. Интересите му съвпадат с тези на Москва в момента. Общ враг за тях са либералния икономически модел изграден през последните 30-тина години от финансистите и самите финансисти. Тръмп атакува и руши всички устои на които се основава глобалния либерален модел на финансистите - ФРС, СТО, МВФ, ЕС, НАТО... На път е да си осигури и победата на изборите през Ноември, с което ще си развърже ръцете и ще се развихри. А това означава крах за либералния финансов лагер, затова й така яростно го атакуват в момента, част от тази атака са и санкциите срещу Москва. Няма да е лесно, но смятам че дните на фининтерна са преброени, загубиха битката още през 2016г., когато Тръмп влезе в Белия дом...

Коментар на ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ: Зад привидната хаотичност, която се привижда само на либералстващите медии, има желязна логика. За да разберете тази логика, трябва да разберете чий представител е Тръмп. А той е представител на стари сили в нова форма в САЩ, които се отказват от така наречения глобалистки проект в досегашния му вид. Те наистина са си поставили за цел „Америка на първо място“, но не глобалистична Америка, лидер на някакви транснационални сили, а Америка като Америка – едноличен доминьон на света. Тръмп е представител на „добрата“ стара империалистическа Америка, каквото и да означава това. Тези сили нямат интерес от установеното статукво и произтичащите от него международни връзки, договори, баланси и свързани с тях икономически и военни зависимости. Става въпрос за сблъсък на далеч по-мощни сили, които само формално се свързват с името Тръмп или с клана Клинтън. Това са две различни тенденции в развитието на Америка, на световния капитализъм и на света като цяло. В международен план, ако забелязвате, се очертава странен тактически алианс между Тръмп и силите, които стоят зад него, от една страна и Бенямин Нетаняху и Владимир Путин.

Така е! И само слепците отказват да видят реалността!

Донесоха ми най-новата руска електронна игра. Ну погоди събира от четири страни яйца в кошница. Много е яка. Супер хит била в кочината след новите санкции върху висосите технологии. Вие си играйте на плей стейшъни, глупави соросоиди. Нека ви е яд!

Муахахахаха

Schilo

Тъпо

Мисля, че вече са я прежалили като съюзник

а ние кога ще кажем на краварите да го духат,никога нали,защото сме дребни душици,не ти нинова,не ти тиква,ние сме си матрял,а тоя ердоганя колкото и да е противен сатрап си гледа интереса и си калти феса,а ние си клатим пропадналите политически игрички с бенчо дето си праи кво си сака,кога бе народе ще имаме сатрап като ердоганя бе,никога,винаги ще лижем низките пишки на още по низките политици

Така, като те гледам, най-много да ми разклатиш камбаните.

абе дъртия оти си не сложиш памперса да ти крепи трите мъда и да одиш за помията че нинова ти украдна пенсията

А-а, ще ги клатиш, ще ги клатиш, мойто момиче, кракацилче!

Бай бай янки од европа и Турция я:)

Те все още са на безвизов режим, за разлика от вас......муахаха.

То едни приятели.....откъдето и да ги погледнеш. То не е Грузия, Украйна, Македония, Черна гора......отскоро Гърция. На път са Казахстан, Беларус и Молдова. Абе въобще....умен мъж. Пардон полу-мъж!!!

Аууу, третополов гринго смята Вова за полумъж :)) Хиля се с глас :)))

Добре.....само се смей по тихичко, че да не пречиш на добричлия, танка, автомата, шило и другите безродни недоносчета да тролят. Ще вземат да объркат опорките :)))))

Schilo

Натовец, ако тръгнат да мобилизират резервистите, къде ще се скриеш?

Гледай си темата и не се меси тук. В тази днес е разпределен само обгорелия Ваня!

Много добри приятели още - Финландия, Полша, Унгария, Чехословакия, Румъния, Молдова, Литва, Латвия, Естония, Иран...ще ми свърши мастилото да изброя всички жертви на руско-съветската агресия.

Пука им на САШ! Не внасят турска стока!

Що слагат мита тогаз?? Ако не бяха турците, и фърчило 35 нямаше да го има. Турците никога не са били добри инженери, ама се оказаха по - добри от говедата.

Можеш ли сам да си отговориш на детинския въпрос?

Няма нужда да си отговарям, то се вижда с невъоръжено око.

Да превърнеш свой приятел във враг - това го може всеки. Но да направиш свой враг - приятел, това може само МНОГО УМЕН човек. Владимир Путин направи от свой враг - приятел, а говедата дружно направиха от свой приятел - враг. Няма какво да се коментира, Умен мъж е Вова, говедата са си говеда!

Когато си гладен, не ти е до приятелите...

Като си гладен, не ти е до приятелите, които като теб са гладни...

Анкара вече направи своя избор. След като опитите й за сближение с ЕС, този за възраждане на Османската империя и този за превръщането на Анкара в център за всички тюркоезични народи от централна азия претърпяха провал, то Турция се обърна към БРИКС и евразийския съюз!

Резултатът е видим, обменните бюра спряха работа!

Е, като спряха работа, животът спря ли?

Човече и ти си зомбиран от фининтерна! Дълбоко вярваш, че без долари, животът е невъзможен, познах нали?

Таваришчи, каква я мислехме, каква я насрахме!!!

Този път няма мърдане - след като задокеанската държава от третия свят фалира, успя и да се изпокара със всичките си съюзници, които вече й теглят майната открито. Всъщност, лошото за Кочината тепърва предстои. В чикаго вече се застрелват по 30 на нощ, щото гладните се озлобиха. Предстои гражданска война която ще разцепи Кочината от третия свят на Кочинки от четвъртия свят и масов глад под мостовете на пълните с дупки междущатски пътища.

Гаварит масква, силно във вашата празна глава !!!

Ххахахахаха, разчекна ли се от яд, соросопитек??

Тъжно ми е за теб!!!

Тръмп унищожава световния ред (всъщност не ред, а план за геноцид), разпространяван чрез "глобализацията" на либерастите и 9те еврейски семейства държащи 90% от среддтвата в света. Тръмп е съветван от Кисинджър. Следва разваляне на НАТО, ООН и ЕС тъй като те са маша на еврейския нов ред. Следва сближаване и балансиране с Русия, контрол над Европа тип разделяй и владей. Целта е Русия да бъде съюзник на САЩ за удържане на поднебесната империя - Китай. В пакета даден на Русия като знак за сближаване ще влиза и влиянието над Източна Европа, без Вишеградската 4ка. Русия няма интерес и стредства за Балканите, но Турция има и от сега готви отношенията с Москва, и културно обработва терена на бъдещите Истанбулски протекторати на балканите. А ся викайте за демокрация, евроатлантизъм, Аврупейски съмз, Козяк, НПО и т.н. - юруш!

А през това време, някъде в Лангли, Фирмата създава нов временнен отдел с бюджет от коло $5-$10 милиарда и 2 годишен срок в който тюркието трябва да мине през цветна, сезона или площадна революция и така да бъде отстранен поредният диктатор - станал вече неудобен - на държава от 3тият свят със сравнително силно излъчване но слаби основи.

Гледам " гордия европеец" който замърсява сайта. Тиквата свинска една умна мисъл не е написал.

Пак ли се изнерви бе, келеш?

В Кочината вече отново дъвчат каиша.....съвсем скоро у фесовете ще се присъединят към тях :))))

Каша дъвчат, ама говедата. От смляна метла. Има интернет, провери, преди да се разцепиш.

Мхм.....прав си. Няма нужда да гледам нета, питах на нинова и лавров децата. Потвърдиха! Пратили ги били да видят колко е лошо и като пукнат дъртите уроди, да се върнат на тяхно място и да ръководят дебили като тебе.

Говедата от фалиралата Кочина нямат никакви заслуги към турците, ама НИКАКВИ. Турците работят 20 пъти повече от говедата. И заслужено си спечелиха икономиката. Докато говедата просто извадиха късмет след Втора Световна война.

Хаха.....докъде стигнаха уродливите комунистически изчадия, да са за кочината и турция заедно :)))

Докъде стигнаха? Продължават да пишат истината. Не са мръднали и на йота.

Ооо...алкохолизираноно колхозниче от калининград, дето има мечта дори да е африкански бежанец, но все пак ЕВРОПЕЕЦ! Гордо звучи последното :) Няма как да мръднеш, нещастнико.....първо трябва за излезеш от землянката и да видиш Кочината, в която вегетираш :))))

Браво. Не само за този коментар - чета с удоволствие всеки път! Приятно е, че има мислещи хора и с желание да разпространяват поне малко светлина в нашия край станал тъмен като козяшки г.ъ.з

Турците се заиграха с руснаците и на двете държави паричната им единица е тоалетна хартия. Пък с БРИКС щяха да събарят еврото и долара. Такива катотеб сте толкова смешни, че чак жалки.

Ъхъ, и аз тъй си мисля - икономиката се спИчелва. И при 20 пъти повече работа къде са щурчетата в списъка на БВП ? И къде - говедарчетата, ммм..?

Турция е имало преди САЩ, ще я има и след САЩ!

На бас, че няма :)))

наядоха се, направиха си армия и държава въобще на американските пари, сега ритнаха кросното. може и да успеят, в момента ЦРУ и подобните агенции в САЩ са гола-вода - твърде много синекурни гейчета и лесбоси. Назначениеята на любовниците не са добра практика в дългосрочен аспект.

Леле ти сигурно не си виждал Турция и на снимка ! И с това хранене /даване смешни сте ! Никой на никого нищо не е дал, без да си е направил сметката колко повече може да измъкне !

не само вие сте на това мнение,много народи и страни скоро ще ритнат паплачта еврейска която командва в кравешкото котило,а светът не е само кравария а е шарен свят оцелял хиляди години без някой с еврейски акъл да му казва какво да яде,доста са държавите в които от древни времена са гонили евреите и сега пак са на върха,така че идиотите които държат тръмп на връзка скоро ще разберът че във света евреите с тяхната лакомия не са на почит