В първия си брой на немски Шарли Ебдо ”захапа” Меркел

Френският сатиричен седмичник "Шарли Ебдо” сложи карикатура на Ангела Меркел в първия си брой, отпечатан и на немски.

Обратно в новината

Коментари - В първия си брой на немски Шарли Ебдо ”захапа” Меркел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахаха.. Поздравления за Шарлитата! Под кората на пошлостта се крие най-фин сарказъм, Който не е за всеки. трабва си и малко (по-) знания. Но нима можете да отречете, че животът, който ни спускат "от горе", т.нар. системни политици, без да ни питат за нищо не е пошъл? но да се върнем на темата, преди да са ни изтрили демократите. все пак, фолксвагенът го наричаха костенурката (но не нинджа:-))), а костенурката се знае, че не може да спринтира, както черните шампиони на 100, двеста и маратонското бягане. :-))). в същност, ето това правят и фолксваген - малко се сменя дизайна, софтуера за манипулации и ето ти най-новия модел, определен от аде аце за "кола на годината" :-))). И кой лъже? :-)))

Хуморът и смехът по принцип отпускат, докарват добро настроение, но на някои представители на хомоцензурус им действа направо, като раз хлабително, че чак от ушите им прелива от злоба.. :-))) нищо чудно, че те са побратими с умерените главорези от всички земни кълбета... :-)))

Отделих цял час да разглеждам карикатурите на Ебдо, публикувани в нета. Гнусна история. Няма нищо смешно в тези рисунки. Има злоба, простащина, богохулство в изобилие. Тук таме има по някой проблясък, но това е по-скоро изключение, което потвърждава правилото. А какво точно означава Меркел, седнала на тоалетната чиния, с Шарли Ебдо в ръце?!?! Че от първия си брой списанието е станало любимото тоалетно четиво на баба Меркел? Не мисля.

цял час от работното време сте си отделили? не е достатъчно! корен от две знаеш ли колко е, а ватман? :-)))

Хм, някъкъв засмян сельо, разбирач на сарказъма, който не е за всеки... Че и надменен на всичкото отгоре. Знания трябвало. Я се скрий!

Хей дирници ,защо ми изтрихте коментара????Какво добро име има изкуфялата бръмтия Муркелица??????????????

А до Мечкел Боку на тоалетната

Само аз ли не виждам нищо смешно в карикутери на Шарли? Пошлост - има, простащина -има , хумор или сатира - няма. Още чакам карикатура за нападение на Шарли. Например: редакция на Шарли, размазани черва на застреляни "хумористи" и предсмертни думи на един от "хумористите" - "А казваха,че смях е здравословен"

следващият път, когато изригне поредният интроверт не се чудете за причните. винаги "крушката си им опашка". По- важното за "Шарли ебдо" е, че никога нямаше да ги чуем ако не ги бяха застреляли в редакцията им, защото ако не беше клишето им за "Моабет", даже ислямистите нямаше да се възпалят до толкова.

Аз сум върл соросоид и заставам на амбразурата за сестра ми меркел,занм че си отиваме скоро но ще драштим и хапим до последно ..чесна соросоидска дума

Вместо да и сменяте ауспуха, я излумбари по тиквата проста.

По принцип немската преса е изключително "стерилна" по отношение на политиката. Пише се внимателно, почти монотонно. Пълна скука. Във Франция е точно обратното - всичко се казва ясно и на висок глас. С всякакви средства, включително, разбира се, и карикатури. Сатиричните политически карикатури във Франция датират още от времето преди революцията. В Англия първите политически карикатури се публикуват масово още през 17-ти век! Германците може да са много напред в други области, но в политическата сатира имат още доста да наваксат.

МЕРКЕЛМОБИЛА от Ебдо, му треба турска Манивеллла .

До 21 век:не,не смятам нали живеем в едно голямо европейско семейство.Пък и не се вземай чак толкова на сериозно.

Тия номера с "гласност и перестройка", които идат да загатнат чувството за идващи промени (а те идват, но не са такива, квито си мислиме) сме ги имали вече. Тук си спомних за предаването "за един милярд" преди промените у нас, то даваше усещането за дискусия и кво стана после... Същия тятър е тоя шарли намси-къфси...

Фири

"Място за политически хумор и сатира има дори и в Германия:-)). А кога да чакаме първия брой на руски език??И в Русия има място за хумор и сатира:-))) " Принципно си прав но спомена за казаците в Париж останал например с думатио бистро от бъйстро е все още твърде пресен:)

Фири

Йебати безплатната реклама за френския парцал:)

Ама Канцлерката ,не е ли ве4е с ПАМПЕРС ,made in TURKEI .

Място за политически хумор и сатира има дори и в Германия:-)). А кога да чакаме първия брой на руски език??И в Русия има място за хумор и сатира:-)))

намирам повече идея и хумор в карикатура на Меркел в тоалетната да си бърше задника със шарли изданието и да кълне "шайзе понякога боли от тая демокрация - всеки кретен е свободен да се прави на интьелектуалец"

:-) Cool

чалга простотии. не само в България.

Ако бяха се сетили да сложат клекнали от двете и страни ББ и Цв.Ц като бодигардове грешка нямаше да имат.

хм ,това е работата на бг карикатуристи,не смяташ ли ?

"Ебдота" в чинията дебне. Как иначе, ще я "захапе"?

тази карикатура означава: добро утро г-жо меркел ние сме вече при вас чудя се дали преземяването на политиците е добра идея сигурно е от френското изкуство на комикси и карикатури помня като малък едни пифове бяха интересни за времето си

Hарисувана е обратно.

Тая "новина" би могла да означава доста неща... напр.: Меркел може би ще бъде сменена или ... германците да се готвят за нови атентати или ... просто поредната тъпня за отвличане вниманието на обществото.

Някъде въобще виждаш ли демокрация???? Тази дума е придобила друго значение.

Страх животец пази. Осрани нещастници.

ти сериозно ли?? ще излезеш публично с такива карикатури срещу ислямизма??

А ти, защо не се смееш, като гз на твойта баба като язди велосипеда

как да го направят ,след като ги изтрепаха ?!

За всяко престъпление в демокрацията си има и наказание и всеки си прави сметката дали да го направи по идеологически или политически причини!

И какво показва това? Че демокрацията е за културни хора, които знаят, че правата на всеки човек спират дотам, откъдето започват правата на другия човек.

"Стършел-а" от соца беше по забавен и професионален от това списанийце.

много странно си го спомняш... видял си карикатура на тошо мозъка в тоалетната ли???

Дълго живея, помня много.

мноо ти разбира главата на тебе !!! демокрацията е отживелица - отива си.

Хуморът им е просташки и цинчен, особено за жертвите на руския самолет над Синай! Но какво да се прави, това е демокрацията и всеки може да се изразява както си иска, включително и с автомат в редакцията!

"+1лайк" за автомата в редакцията :))) издателя трябва да благодари на терористите че превърнаха едно посредствено списание с дебелашки хумор ...световно известно посредствено списание с дебелашки хумор

самолетът не беше ли египетски? и автоматите в редакцията бяха израз на недемократичност на ислямизъм но пак доказвате че русофилите харесват повече ислямизма от свободата :) сигурно заради това русия са първи приятели с ислямистите от иран :)

Шарли Ебдо сложи Ангела Меркел на тоалетна чиния в първия си брой на немски Липсва само ибрика.

Тиквуне, много си прав, само простите ходят на нудистки плаж. А най-невероятното е, че съм виждал германки по голи цици на обикновен плаж!

"След кървавото нападение в редакцията на вестника, сега "Шерли Ебдо се прави на тайно място." Аха, значи ве пак ви е дошубяло след терора, иначе може да подскачате с лозунги "не на страха". А...и само да попитам будките дето ще се продава и те ли ще са скрити, или тях да ги бомнят няма проблем?

младене, а ти скрит ли ще си или да те бомбят на воля?

тва да не е гърнето на бабата на меркел дето неможала да стигне до него когато видяла рашките в берлин и се изходила на момента

Когато карикатурист направи карикатура на политик, имаме новина! Би трябвало да се очаква да направи политически анализ, например!

ЦЕНАТА НА ГЪРНЕТО, НА КОЕТО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ КЛЕЧИ БАБАТА :-)

светът ще се оправи когато това издание стъпи в русия саудитска арабия иран северна корея китай иначе е така и политиците ходят до тоалетната изданието може да не е лицеприятно но е показател за свобода

пропусна... турция

ако трябва да изборя всички подобни държави... но приемам турция

дори е глуповато ...изданието..... и каквото и да ми разправяш стадото си има нужда от овчар а тея вълшебни думички "свобода" "демокрация" вършат само едно бунтуват стадото и резултата е един - сменя се овчарят със друг с различни методи с различни похвати с различна кожа отвън но в същността си отвътре е същият Аз не виждам къде е свободата на българите примерно на украинците примерно на либийците напрактика всички те реваха за "дееемокрацияяя" и очакваха свобода.....абе свободата е отговорност а шарли ебдо е кретенско вулгарно нахално и печалбарско издание което печели с дебелашки хумор от малоумници които искат да вярват че са забавни умни или интельегентни

Само сложи по някоя точка и запетайка.

изпусна България

Най-невероятното е, че самият президент на Франция, собственият им президент е мачкан от валяка Шарли, та кво остава за Мергел!