Меркел стана първият канцлер, посетил концлагера ”Дахау”

Ангела Меркел стана днес първият германски канцлер, посетил лагера на смъртта от Втората световна война "Дахау" като част от кампанията й да предупреждава за заплахата от крайната десница в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Меркел стана първият канцлер, посетил концлагера ”Дахау” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кухтер, за теб истина е това което казват по напълно зависимите медии.Явно се влияеш и от холивудските филми, но добре знаем кой владее Холивуд, същите другарчета.Първия крематориум за хора е създаден от техния най-велик цар Давид.Отвори Стария завет и чети!За ваше огорчение все повече и повече от младите хора проглеждат истината.Оня пичага каза: след 100 год. Ние пак сме тук.Сега е 2013 г., смятай до 2033 г. колко остават, не много.

прочетете романът Доброжелателните- противоречив и странен, но с много истини вътре. и не ви подтиква към противообществени прояви, както и моят скрит коментар, но здраве да е.

видяла..какво чака още... време е за 4 райх, че светът е полудял

когато и в България имаше трудови лагери имаше и държава

Е да де, ама в Германия и сега има държава, 68 години след като са закрили всичките лагери, пък у нас още няма. Що ли така?

щото в Германия живеят предимно германци, а територията наричана България се населява от племена разни безполезни

Какво накара човекът роден на австроунгарската граница с баща митничар да достигне до извода, че джуишите са разпаднали Австроунгарската държава и следва да бъдат преследвани?

Но да не забравяме и факта, че Адолф Айхман е евреин, както и много ръководни фигури, точно по "еврейския въпрос" !!!

Точно за Айхман няма сведения да е бил евреин. Това не означава обаче, че сред много нацисти е имало евреи или най-малкото полуевреи. Някои от тях са се издигнали до най-високи длъжности и чинове в йерархията, като Ерхард Милш (или Милх, не знам кое е правилно) например, който е станал фелдмаршал.

шикългрубер просто се опита да ги научи да си изкарват хляба с честен труд, а не с далавера и расови и верски връзки. не случайно им се носи лошата слава и се създават вицове за тях.

Как не ви е срам

Абе внимателно само да не вземете пак да отворите този лагер.

Защо ли евреите са изгонени от Испания? Дали още вярват в Тората. Не разбрах как душата се пречиства, като се пие детска кръв ?

"Не разбрах как душата се пречиства, като се пие детска кръв ? " Това клише между другото първи го измислят римляните - обаче по отношение на християните. Християните са били забранена секта, и за тях редовите римляни вярващи в старите богове са мислели, че пият кръв от прясно заклани деца.

Ъхъ .."имигрант" от еврейски произход.Не знам някога по някакъв начин бога на евреите Баал да е бил свързван с християните.Той е този ,който се е хранел с прясна кръв.Оттам идват и митовете.Пък може би не винаги са били митове? Все пак са му принасяли жертвоприношения в древността.

Абе г-н познавач, евреите не са пили детска кръв, това схващаш ли го? Няма как да са пили, това противоречи тотално на тяхната религия. Така че това са скалъпени клевети против тях. Истината е съвсем друга- изгонени са по съвсем други причини, свързани с властта на католицизма в Испания. И това си е много добре отработен похват на католическата църква и на инквизицията по онова време- да скалъпват и да измислят обвинения, за да унищожават неудобните за тях.

А защо не направи Меркел една комисия и да кажат в тези камери и пещи могат ли да се изгорят милиони евреи и цигани или пещите нямат този капацитет.Това е твърде любопитно.Евреите имаха време след войната да покажат на света,че Хитлер неслучайно се е занимавал с тях.

Ами помисли малко Гошо, фактите за милионите убити евреи съвсем не се отнасят САМО за един лагер. Разбира се, че само един лагер няма как да има такъв капацитет, но нали затова е имало доста повече лагери. А и една голяма част от избитите са били просто разстреляни и заровени- в Украйна, Беларус, Литва, Латвия, а също и в Унгария, и на други места. Всичко това, взето заедно (а не само един лагер), вече напълно има капацитета да унищожи няколко милиона евреи. Само че на някои това не им е удобно, и нарочно го пропускат, уж като доказателство, че не е имало холокост, и че избитите евреи са били съвсем малко.

Не се тревожете за България г-жо Меркел, у нас крайно десни партии.... няма, те подкрепят етническите партии ;)

Дахау не е бил лагер на смъртта,а трудов лагер!има огромна разлика.

Ами то за това са само около 40 000. Я стига си се правил на много "начетен"

В лагера Дахау постоянно се разработвали и усъвършенствали нови методи и форми на наказания и издевателства над затворниците. Провеждали се жестоки опити над хора, в това число и медицински опити. Провеждани са изследвания за методите и начините на контрол над човешкото поведение и съзнание. През периода от 1941 година до 1942 година само за една година са проведени над петстотин опита над затворници. link

Не е чак толкова огромна. В така наречените от теб "лагери на смъртта", които са били малко и в края на войната, са пращали предимно евреи за унищожаване и изгаряне в крематориуми. Това е резултат от така нареченото "Окончателно решение" на еврейския въпрос. Всички останали лагери са били трудови лагери - за роби които да работят за господарите си от "арийската раса", и впоследствие също да бъдат унищожени рано или късно. Дали от глад и тежък труд, дали от болести или от показни убийства с наказателна цел - няма значение. Резултатът е същия - смърт. Затова явно не са загинали всички а има и доста оцелели които да разкажат.

Но да не забравяме, че първите концлагери са направени от ингилизите по време на англо-бурската война, както и от османците по време на арменския геноцид!

Този жест на г-жа Меркел е исторически.Тои не е без прецедент. През 1970 г.един друг канцлер на ФРГ-Вили Бранд,при посещението си в Полша поднесе венец пред мемориала на холокоста във гетото на Варшава и отдаде почит на загиналите с поднасяне на внвц от цветя и с коленичене пред мемориала,непредвиден жест в протокола. Във ФРГ имаше и ододбрения и критики,но в света като цяло,този акт бе приет с голямо одобрение. Скоро след това Вили Бранд получи нобеловата награда за мир.... Възхищение и уважение за г-жа Меркел!

Кухтер, за теб истина е това което казват по напълно зависимите медии.Явно се влияеш и от холивудските филми, но добре знаем кой владее Холивуд, същите другарчета.Първия крематориум за хора е създаден от техния най-велик цар Давид.Отвори Стария завет и чети!За ваше огорчение все повече и повече от младите хора проглеждат истината.Оня пичага каза: след 100 год. Ние пак сме тук.Сега е 2013 г., смятай до 2033 г. колко остават, не много.

Пресложен материал Ви се е паднал, Авторе ! - Дано Не Ни трябват 93 години за да Проумеем какво сте Ни казали !