Летни вируси върлуват и в съседните Гърция и Турция

Не си правете илюзията, че ако отидете на море в Гърция или Турция там не върлуват летни вируси, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Обратно в новината

Коментари - Летни вируси върлуват и в съседните Гърция и Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...е, те много пречиствателни станции са построени, парите изхарчени, ама...само на хартия! Виртуални, разбираш ли!

водата на чешмата и в морето е почти с еднакви съдържания - тия "българи" се не разбраха да не акат в морето

От 11 години ходя в Гърция на море. Никога нито аз нито децата ми са хващали там така наречените летни вируси. Преди това от посещения на българското море от Албена до Синеморец почти не е имало случай в който да не им хвана стомашния вирус преминаващ в ужасни болки в корема и тотална отпадналост при което поне 5 дена от 'почивката' са провалени. Този да не ми говори врели некипели за другите държави а да си свърши работата в държавата която му плаща заплатата.

Вирусите тип "Дришельо" само тука ги барвам. У Гърция съм нямал проблем.

Да не ми говорят врели некипели,защото бях с внучката си на море в Каварна и като всяко малко дете и тя вдигна висока температура.Отидохме на лекар.часът беше 21.00.Не случайно пиша часа.Лекарят я прегледа и се оказа че има някаква ангина и изписа лекарства.НО ЗА МОЕ ГОЛЯМО УЧУДВАНЕ И УЖАС ТОЙ НИ ПРЕДУПРЕДИ ЧЕ НЯМА ДЕЖУРНА АПТЕКА.НАЙ - БЛИЗКАТА БИЛА ВЪВ ВАРНА И ДОБРИЧ.ИМА НЯМА НА 70 КИЛОМЕТРА ОТ КАВАРНА.ПОРЕДНОТО БЕЗУМИЕ В ЗДРАВАЕОПАЗВАНЕТО.Така че да не ми говорят за вируси и тем подобни,а да погледнат на какво ниво ни е здравеопазването.Пълно безумие е да няма дежурна аптека в един все пак град.Като не можеш да накарш частника да работи ще осигуриш такава аптека в болницата.пълно безхаберие цари в здравеопазването ни ,това е самата истина.Така да си умират хората.

Пазя се от летните вируси като ходя в Гърция. Там досега не съм виждала някой да хваща около мен.

Оферта на български морски хотел: "Луксозни стаи - тоалетна с изглед към морето" В ресторанта със сметката, комплимент на заведението - ИМОДИУМ!

Не си правете илюзията, че главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев не е идиот. Една снимка говори повече от хиляди думи!

На теория може и да е вярно, но на практика са си пълни глупости! Нямаше случай да съм на море в БГ и някой от семейство ми /да не кажа всички/ да не изкара по един вирус! Имаше и температури, отпадналост, втрисане, разстройства .... красота! Така и с всички наши приятели. От 10 години ходя само в Гърция и до сега нямаме и един единствен случай на каквито и да било здравословни проблеми от този вид! Храним се навсякъде и с всичко, каквото ни харесва, и с най-вредното пържено! За мен истината за "летните вируси" на нашето море може да е само една - тотална липса на елементарна хигиена и правила в заведенията и замърсено с канализационни води море.

съвсем вярно е ,аз и семейството ми докато почивахме в БГ,вечно хващахме по някой вирус,даже една година със сина ми ни включваха на системи,защото се бяхме обезводнили.От 2010г ходим в Гърция или Турция по 2-3 в годината,НЯМА вируси,няма болки в стомаха от храната,това е ''гръцка криза''

Потвърждавам, и с нашето семейство е така.

Докторе, спазвай клетвата! Или си станал гейбераст? Или те принудиха? Не говори глупости! Българите, които са имали възможност практически са проверили. Не лъжи хората! А се хвани да свършиш нещо полезно. Осигурена ли е карантина за нашествениците от Азия и Африка? Не е. Сега в България ще има такива болести, които и възрастните лекари познават само от учебниците.

Кунчев: -Бийте си ваксини и ходете на море в България.

Това са демократични вируси. При соца нямаше такива вируси защото нямаше демокрация. Сега се уредихме всеки сезон вируси,а рекламните блокове по тв са аптеки.

Ваксините са по аптеките половин година преди да дойде вируса....И болестите са бизнес.

Мръсна пропаганда!!! Преди два дни се прибрах от Гърция, и макар, че обиколих повече от 18 курорта от Атина до Солун никъде не чух за подобни проблеми! Простотиите в скапаната ни държава явно никога няма да спрат!

"Голямата част от тях се предават преди всичко по фекално-орален път, което значи, че водещият механизъм е храна, вода, ръце или замърсени съдове." за разлика от България и за наше съжаление, гърците не си заустват клозетите на скалите в морето и въпреки, че нямат канализация има добре организирана септика!

"и се подбират източниците на хранене" И как да се подбират източниците, след като институциите допускат Антракс във въпросните източници? "Голямата част от тях се предават преди всичко по фекално-орален път" Който се нагълта с повече вода от морето, където се изливат повечето фекали на крайморските населени места, той ще е късметлията. "Водещото е да спазваме лична хигиена, измиване на ръцете, винаги след посещаване на тоалетна и преди ядене, особено, ако сме навън" Как да го обясниш това на хора, които никога не са си мили ръцете и идват от дълбокото село?

Само с бойкотиране на дадена услуга или продукт има шанс за подобрение. Няма как да се затрие бранша но може да се промени към по-добро ако се извадят правилните изводи. Ще избера българското когато качеството се върне

Ами...не върлуват! Не строят навсякъде мега-комплекси(ри), а вписват сгради безобидно в природата! Използват септични ями, не фекалната канализация на плажа, пък и както казах - нямат такива мега-хипер-комплекси, като примерно в Слънчев бряг! В магазините им - естествени храни, а при нас - само заместители с незнаен химичен състав и произход...

Да ама при нас вирусите тръгнаха от заведенията по черноморието. В същото време инспекторите пушат цигари

Да, но по френската ривиера няма.

То че и там има И вируси сигурно е така. Но нашето море има САМО вируси.

Ми сигурно има и в Гърция и в Турция и на Хаваите, ама аз що така само на наш'то море съм ги хващал, знам ли...

... И възпаление на ухото.