Андрей Райчев пред Dir.bg: Покрай паметника пак повеждаме война с миналото - тя е без изход

Ако партията на Борисов е втора, почти сигурно е, че ще имаме правителство. Ако е първа, ще е много по-трудно, защото "Продължаваме промяната" няма да ги подкрепи, прогнозира анализаторът

Обратно в новината

Коментари - Андрей Райчев пред Dir.bg: Покрай паметника пак повеждаме война с миналото - тя е без изход | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде и тоя почна да лъже че По ще са първи. Да,ама не. Няма да стане.

Путин ЗАПОЧНА войната! Но Украйна ще я приключи! С помощта на цивилизования свят! Така на времето двама изроди започнаха ЗАЕДНО Втората Световна Война - Хитлер и Сталин и човечеството победи фашизма и нацизма и ги обяви за престъпни, но не направи същото с “по-големия им брат - комунизма, който се оказа още по-унищожителен, по-пагубен и устойчив, по-човеконенавистнически дори от фашизма! И сега плаща висока цена за тези ненаучени исторически уроци!!! След тази война и комунизмът ще бъде забранен в церия свят и обявен - както фашизмът и расизмът - за престъпна човеконенавистническа идеология, неизбежно водеща до репресии и геноцид! Респективно са бъдат забранени и комунистическите символи - както фашистките и расистките! А това трябваше да стане още преди много години, преди десетилетия!

Путин ЗАПОЧНА войната! Но Украйна ще я приключи! С помощта на цивилизования свят! Така на времето двама изроди започнаха ЗАЕДНО Втората Световна Война - Хитлер и Сталин и човечеството победи фашизма и нацизма и ги обяви за престъпни, но не направи същото с “по-големия им брат - комунизма, който се оказа още по-унищожителен, по-пагубен и устойчив, по-човеконенавистнически дори от фашизма! И сега плаща висока цена за тези ненаучени исторически уроци!!! След тази война и комунизмът ще бъде забранен в церия свят и обявен - както фашизмът и расизмът - за престъпна човеконенавистническа идеология, неизбежно водеща до репресии и геноцид! Респективно са бъдат забранени и комунистическите символи - както фашистките и расистките! А това трябваше да стане още преди много години, преди десетилетия!

Дирчета , не ми показвайте тоз с мозък на гълъб от ;ГАЛЪБ;

Когато хорарта, които са подържали престъпния комунистически режим, бъдат публично низвергнати и оставени на минимални пенсии, тогава ще е дощло Освобождението на България от комунизма.

Миналото не може да се промени, но настоящето може. Паметникът на съветската армия няма място в съвремието. Най-малкото защото чрез него е променена историята. Променена е от българските комунисти по нареждане на СССР. България не е воювала във втората световна, въпреки че е била съюзник на Германия. След настъплението на съветската армия завладяна от нея, а след това поделена от великите сили в полза на СССР. Именно защото е била съюзник на Германия. Така че не може да съществува паметник на армия завоевателка, дори и историята да е изопъчена. По тази логика трябва да издигнем паметник и на съюзните войски, затова че са бомбардирали София.

А паметника на американските летци има ли място на територията на БГ и защо е тук паметника на тези който бомбандираха и убиваха беззащитни жени ,деца и старци през 1843год..

През1943г

Сега ще имаш възможност да воюваш рамо до рамо с новия съюзник.Успех.

Ами че то има паметник на английските летци бомбардирали София.

И Райчев и МОЧА на сметището, на историята.

Копеленца не търкайте изявите

Скъпи ми Джордж ! Явно малко си учил или не си чел достатъчно . 1.в България е имало монархофашистки режим. 2.никой не ни е копирал тъй като в България никога не имало руски бази с армия. 3.г-н Чърчил е искал на картата да няма България. и ... 4.защо не вземете да махнете паметника на американските летци бомбички София .

Не пипайте историята безродни и нагли мерзавци !

Коя история? Истинската или измислената и наложена за истинска.

Дърт козел може и без твоето мнение ставаш банален

му шибна две крошета на кривогледата гнида андрей райчев и ще му ИЗПРАВЯ погледа (замалко).

Г-н другарят Райчев лъже по комунистически -- като според марксистката диалектика извърта фактите както си иска. Всъщност няма никаква война с миналото, тъй като миналото не е комунистическа лъжа и мистификация. Защото бетонната грозотия не е никакъв паметник (нищо от ,,запаметено ти" не се е случило в реалността), а инструмент на злонамерена антибългарска пропаганда. Защото съветската армия не е освобождавала, а е окупирала България. Защото СССР обявява война на Царство България. Защото в Царство България не е имало никакъв фашистки/националсоциалистически режим. И защото българският народ няма как да е ,,признателен" на една чужда държава и окупационната ѝ армия затова, че го е освободила от свободата...

Не е ли време райчев да се оттегли в пенсия?

В същото време, в което конкуренцията затихва и тече тиха национализация на горите, и то в полза на мафията, монополи нарушават правата на човека, десните мълчат. Левите не забелязват повишаващата се пенсионна възраст, цени и други социални злини. Националистите защитават интересите на други държави. Да не ми е развален телевизора бе ?!

Документите и архивите недвусмислено - КРИТИ МНОГО СТАРАТЕЛНО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОТ НАРОДА - сочат, че ТОЧНО БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ, Българската Работническа Партия - Комунисти Е ПАРТИЯТА, КОЯТО НАЙ-СИЛНО Е ЖЕЛАЛА България ДА ВЛЕЗЕ В Тристранния Пакт!!! Тогава в техен позив - цитирам - се казва:”КАК С ДРУГАРЯ Хитлер и ДРУГАРЯ Сталин ТЕ ЩЕ СТРОЯТ НОВИЯ РЕД в Европа!!!!!!! Хайде сега коментирайте Теди ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ!!!!

И кои тогава са войнолюбците?!?

Този "гуру" на ЧК на БКП, който отдавна е милионер с повече от 40 фирми, който заедно с авера си Кънчо Стойчев - доказан измамник в социологически и политически аспект продължават да дават акъл на българите. Пълни измишльотини напудрени като като "анализи" са всъщност една манипулация на обективната политическа реалност. Всичките им слова са фалшиви, както и името "Галъп" за което решение на български съд за забрана за използването му. Абе пълно е такива мошеници.

политиците да чуят народа,че историята на България е такава,каквато е и не може всеки идиот дошъл на власт да я тълкува както му е изгодно..

Да, историята и АРХИВИТЕ и ФАКТИТЕ са точно такива, каквито са, проблемът е, че досега идиотите ги подменяха и се мъчат да продължават с измамата, лъжите и манипулациите си! На 9 септември България падна под руско - съветско робство, наложено с геноцид и репресии! И това е историческата истина!

Дядка, винаги си дрънкал като празна кофа - много шум за нищо! Аре глей си пенията и не са бъркай в работи, дето не са за теб!Да, война е пак, защото ти дърта червена подкрепо и твоите изкукуригали червени бабишкели не намерихте смелост да се извинте на народа за злосторствата от вашите комуняги, дето им станахте применици с ново име - ам сте си същите боклуци! Заровихте въглените и те от вре на врем припламват! Дъртак, изчезвай барабар с другите червени боклуци!

Днес всички червени кхмери и путински гъзолизци са на амбразурата. Това произведение на елитарната култура, трябваше да изчезне още 1990 г.

ами те боклуците от ПП, ГЕРБ и Дебъ нищо не могат а предложат като управленска програма на тоя изстрадал народ и затова се занимават с паметници.да ги еба в боклуците!

не си флигорна, кавал си!

А кои могат да предложат, че не разбрах? Когато критикуваш трябва и да дадеш решение.

Според мен трябва да демонтираме и паметника на САШКО, нали го знаете онзи руски паметни с човека върху коня? Има ли в Русия паметник на хан Аспарух? На Борис-1 или Борис-3 и цар Фердинанд? А на руския Сашко яхнал коня си има насред София.

Абе просто мОмче, записвай се веднага в ИДИЛ. Знайш ли как ги търсят боклуци като тебе?

Направо къртиш мивки!

а накрая да не ви демонтират вас в пандиза

Лапалсъм на циганин и на савецки окопатор

Не се заблуждавайте. Никой няма да премести МОЧА. ДБ се вкараха сами в капана преди изборите, повдигайки въпроса за премахване на паметника. Не изключвам счупването на плочата да е организирано от БСП. Борисов, като стар хитрец, добре отигра топката в полза на БСП, съгласявайки се с преместването. Всичко това наля вода във воденицита на БСП и ги консолидира преди изборите. Просто Борисов им подаде тема, защото те нямат вече какво да предложат на неизмрелият още електорат. БСП, ГЕРБ и ДПС играят заедно срещу ППиДБ. Това е.

С паментника няма никакъв проблем . Просто го местят в музея при паметниците на Ленин и готово

Райчев не е важен. Важно е паметника на нашествениците да бъде преместен както подобава.Заблудените овце да ходят да му се кланят някъде по-далече. Желателно е в Сибир.

Райчев , не се прави на ударенс макър парцал. Много добре знаеш ,че изхода е лустрация на такива като тебе.

Имат по 2 голф - комплекса около Варна ( не точно този, а другите " лози" ) . Няма нужда от лустрация. Изпълняват поръчкови проучвания . Който им плати.

Руския копелдак райчеф отново се е насрал. Защо давате трибуна на този идиот- шизофреник?

Райчев, много перфидно, да не кажа долно, внушаваш, че ГЕРБ трябва да изгуби изборите, за да има устойчиво управление. Кой ти плаща този път?

Покрай комунистическите "елити" винаги е миришело на Тройной! Миризмата е натрапчива и характерна! По некой съображения "медийната пропаганда" периодично раздухва екземпляри от комунистическите елити! Миризмата е винаги една и съща: Тройной! Страха от задаване на въпроси също! КАк така стана, че сте по-по-най прави?!?! Как ви избраха между другите колаборанти? Колко струва да те изберат за "елит"? И пак да го "обслужите" медийно! Все пак бкп-демократични-социялисти или каквито се нарчат!

Този е дърта номенклатура и гъза му е червен. Плаче за прокурор, ама надали. Направили са си държава на олигархията и манипулират обществото. Живеят си живота.

разбрахме, че ще потрошите няколко милиона за да махнете паметника и за да обезобразите мястото където е бил и че ще продължавате да фалшифицирате историята на територията... не разбрахме как това ще подобри положението на оредяващите туземци и най-вече на нещастниците с 60 лева/месец или с много по-гогатите и над 70години с 247лв/месец? обяснете на разбриаем за туземците език!

как да обяснят като знаят само да четат лиШчета които им дават заедно с порцийката. Те нямат право да мислят и да се изказват...

Не те знам тия 60 лв на месец дали са ти възнаграждението за писане на коментари или нещо друго.

Ся ние изкомандвахме нашите гестаповчета български мекерета да разрушат паметника. Като им пълним гушките и те обичат нашия Хитлер. Снощи ги инструктирах да храчат по Захарова. Хайл!!

Защо Кремъл толкова неистово се праши от историческата истина?!?! Защо и до ден днешен крие откраднатите ни ТОНОВЕ български арфата - наша исконна БЪЛГАРСКА СОБСТВЕНОСТ!!! И защо никое българско правителство и президент не постави остро и ребром въпроса да ни върнат НАШИТЕ откраднати от тях архиви?!?!? КОЙ се бои от историческата истина?!? Каквато и да е тя…според някои!

Герб губи заради корупцията навсякъде в държавата Тецовете на Ковачки, Магницки, ограбения асфалт, Хемус, капитан Андреево и т.н Затова не им останаха пари да увеличат доходите на хората ПП увеличиха доходите Бъдете признателни и умни

хаха, доходите са увеличени с кредити, които ще трябва да се връщат. Това не са доходи, а заеми.

Капитан Андреево според Прост Киру са ИТН, бре. Ковачки и ограбения асфалт са "заслуга" на стани-ШЕф-овата банда, а чувалите от Хемус отишли при "градинаря" на Дамаджан. Баси отрепките шибани...

Както паднаха други правителства - на Луканов, на Станишев, на Станишев, на Костов … Но разликата е, че сега мафията - кукловодите й не успяха да подготвят следващия си проект (Янев и Копейкин се стараят, но…не им се получава, нефелниците от НДСВ се опитват и те да влязат в нишата, но нямат никакъв шанс, защото хората и тях ги усетиха)

вчера летяха едни яйца по общината, ама всъщност ДъБъ/ПП/Тайфата на Баце сами си седнаха в тях. Навръх 80-годишнината от спасяването на българските евреи те решиха да прокарват демонтирането на паметника на армия освобождавала концлагери. Е колко трябва да умствено-ампутиран да го спретнеш това? Че им натискат от някъде копчето и те рипат, е ясно. Че грантовете са под заплаха- ясно. Че трябва да се направят чудеса от русофобия, защото иначе грантовете може съвсем да изчезнат- пак е ясно. Но освен личното достойнство, да жертваш заради единия слугинаж и малкото мозък, който може би е останал- е това вече страшно. И най-лошото е, че тези хора напират да нахълтат в правителството. Е това вече е заплаха за националната сигурност- чужди агенти, очевидно, ама отгоре на всичко и иди.ти и тук свършва смешното и започва страшното.

Нали ревахте че яйцата били скъпи а пенсионерите бедни. Откъде бедните пенсионери намериха пари за яйца за да ги хвърлят по сградата на общината-която между другото също е паметник.

Искра от Вгъзраждане. Мек,да се мъчи.

Само едно се питам - тези бедни нещастници, т.н. ляв електорат, дето ги спретнаха да пазят този паметник и да хвърлят яйца и цоя по сградата на общината … вижте ги, разгледайте ги добре! Та тези мизерни нещастници, дето си броят стотинките за да си купят дават или яйце, да преживеят някак си - те дават ли си сметка кои са и как живеят главатарите им?!? За милионите и живота на ВСЕКИ от лидерите им - Корнелия Нинова, Румен Петков, Румен Овчаров,…, “социолога” Андрей Райчев, Кънчо Стойчев,…. А и Борисов?!? И от къде, по-точно от кого са ги откраднали? Или са наистина много тежък случай, “Стокхолмски синдром” и групова психоза, като Хитлер, Сталин и Путин с привържениците си…

Дъ.еБъ, ПП, ГРОБ = ФАШАГИ

Между другото има една голяма ирония в целия този цирк на гневни неграмотни манипулирани и използвани “миролюбци”, хвърлящи яйца, камъни и боя по сграда обявена за исторически паметник, защото …протестирали в защита на паметниците?!?! - че въпросният паметник славослови един диктатор и изрод - Сталин с окупиралата му България Съветска армия на СССР, която вече … НЕ СЪЩЕСТВУВА:) И това става точно когато друг диктатор и изрод - последовател на Сталин - Путин “освобождава” друга държана, след което допи по признания в Москва а Русия воже да престане да съществува (в сегашния й вид)!

Днешна България е създадена и управлявана до днес от Съветската Армия Освободителка. За това Паметника го има и ще го има. А разните древни царе и Ханове, нямат нищо общо с нашата България! За това и паметник няма да имат. Както няма паметник на траките. Има само разкопки!

Няма такъв филм!

По тази безкрайно тъпа и абсолютно непопулярна и незащитима “логика” и Ревски а Ботев нямат нищо общо с днешна България, а дебил! И Кирил и Методи! Тогава при такива “българи” що Путин да не говори за “езика ни от македонските земи” и дори Македония да ни ебава! Оруел! “Черното е бяло”, “свободата е робство”!!! Да ви е.а майката тъпа, долна и продажна антибългарска, безпросветни безродници!

Паметникът в най-лошия случай ще бъде преместен на територията на Русия. Дано обаче територията на Русия да не се премести.

Русия ще се завърне за територията около паметника.

Точно това имах предвид, че територията на Русия може да се измести .

Може. Може и да се измести. Към Урал. :)

Полша къде бяха и къде се изместиха. И не са само те. Източна Прусия къде е днес?

И как пп губи ляв електорат, след като тези червени профани винаги гласуват за бсп или някое прокси тип атака, или израждане?!

ПП успяха да излъжат част от електората на БСП, че ще свалят крадливата мафиотска мутра Боко. Поне половината се полъгаха. Сега ПП ще го издуха много мощно. Ще се завърнат оттам откъдето дойдоха. В нищото.

Не е само това! Тези боклуци на спират с ръжите си да плачат на чужди гробища! Ами като набиват опорката си, че ПП били реви,( а ГЕРБ на създадения от “левите” генерали със свидната БКП книжка бандит Борисов - десни), и че сега губели електората си - ами са видим та изборите (и с ТЕХНИТЕ измами и купени гласове) какъв ще е резултатът от изборите! И що за социолог е наистина този боклук Андрей Райчев!

Възхваляващия комунистическия следовател рашков трол, плюе срещу партийните книжки:)))) Ами доколкото си спомням радев също има партийна книжка. Обаче видната приватизаторка нинова всъщност няма.

“Ама що само ПП да губи левия електорат? Лично вождът на ПП ГРОБ и той се изказа, че е за махането на МОЧА…Пък и в СОС мнозинството не е на ПП, а на ПП ГРОБ. ПП даже го няма в СОС.” ==== Защото според това лайно и червен перач Райчев онзи престъпник Борисов бил много хитър, като се правил на луд и така ни таковал(т) на 200.

Нищо не е изгодно за гербаджилъка. Ще бъдат изтикани където им е мястото.

Ненормалника пак се показа

Не се заблуждавайте. Никой няма да премести МОЧА. ДБ се вкараха сами в капана преди изборите, повдигайки въпроса за премахване на паметника. Не изключвам счупването на плочата да е организирано от БСП. Борисов, като стар хитрец, добре отигра топката в полза на БСП, съгласявайки се с преместването. Всичко това наля вода във воденицита на БСП и ги консолидира преди изборите. Просто Борисов им подаде тема, защото те нямат вече какво да предложат на неизмрелият още електорат. БСП, ГЕРБ и ДПС играят заедно срещу ППиДБ. Това е.

Паметника е по предложение от ГЕРБ. Тъпи тролове.

Русия ни обявява за вражеска държава-ама ние сме си били развалили отношенията с русия.... Русия води активна пропаганда и саботира българската държава-ама ние сме си били развалили отношенията с русия. Русия заплашва България с ядрени ракети-ама ние сме си били развалили отношенията с русия...... Явно за вас ако не изпълняваш заповедите на русия, значи си си развалил отношенията с русия. И още нещо възрожденецо -при търговията с русия се намесиха допълнителни руски условия. Които вече не са в интерес на България. Давам ти пример като за прост човек като тебе. Ето аз съм съгласен да ти продам 40 литра гориво на цени от преди ковид кризата даже. Евтино нали на сметка си. Само че за да ти го продам ще отидеш на съседния строеж да обслужиш петима цигани. За тебе това не е проблем защото нали ще получиш евтино гориво?

е те точно тоя еврвийски малоумник ще ни обясни авата с халвата. питайте и другия кънчо, онуй лайно с 300-те фирми, всикчите незаконни

Я кажи другарю защо народна република България фалира два пъти и трети път 90-та година? А съветския съюз що фалира и се разпадна? Има ли сме да-всичката тая техника си я платихме с лихвите и отделяхме огромни средства за поддръжка на тая никому не нужна огромна армия. Какво ще кажеш сега да отделяме горе-долу 20% от брутния вътрешен продукт за да поддържаме същата армия????????? Това ли предлага бсп и възраждане? Колкото до така наречената комунистическа икономика:)))) Значи моето момче не е лошо да прочетеш архивите на бкп. Пък ако не ти се занимава с хиляди документи потърси една книга-Абсурдите на комунистическата икономика-май така се казва. Там са ти го дали в стилизиран вид със съответните документи от същите тия архиви. Там са ти написали кой завод колко милиона загуба е имал всяка година. Значи има ли сме огромния при ръст на население-от над 7 милиона 45-та година и семейства с по три-четири деца-девет милиона 89-та година при семейства с едно до две деца. И това при затворена държава, където нямаш право да напускаш територията. Смешен си хлапенце.

Абсолютно вярно! Разбираш ли златния век в БГ а след 50-та само аборти и келяви семейства където има въобще..... И о каква изненада то не било така само в БГ а по целия свят където е имало ЧЕРВЕНАТА МАРКСИСТКА ЧУМА!!!

Ало джендър педал, ти през 50-те ли си правил аборт? Ха ха ха.