Коментари - Американското изтегляне от Сирия: отровен подарък за Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя път турците може и да се осерат яко. Стискаме палци и чоплим семки. Ердоган не осатави нито един приятел на Турция по границите и, да видим резултата.

САЩ не искат да имат общо с Ердоган. Ще го оставят да се налудува. Може да стане по-лошо от свалянето на руския самолет. Но важно е заводите фолкваген в Турция да работят .

Въобще не вярвам на никакви американски приказки, има само един факт, който не може да се дискутира - САЩ оставят Турция да прави каквото сметне за необходимо.

курвенски историйки

Даже не я прочетох докрай статията, защото стойностните и цялостни анализи са на масата на Генералите от ЦРУ, ГРУ, МИ-6 и др. да не ги изброявам силни и обхватни разузнавания. За Турското МИТ съм с резерви. Но за себе си знам едно, докато Султан Ердоан (ер=мъжки; доан=сокол) е в добри отношения с Русия на първо място и се съобразява с техните интереси, със САЩ на второ и Иран и Китай на трето, ще има сигурно частични успехи. Но наруши ли този баланс, "Силната Турска Армия" ще яде не само кюрдски, но и колективен друг пердах. Ай, сполай Ви!

Как може в 21-ви век една държава БЕЗНАКАЗАНО да нахлува в друга държава и да извършва геноцид и клане над кюрдcкото наcеление, извършваща етничеcко прочиcтване??? Cega CАЩ и НАТО ще cринат ли Турция c маcови бомбандировки и въздушни удари и ще изправят ли Ероган пред cъда в Хага??? Както направиха c Коcово и Cърбия!!

Кюрдите били авангардът на международната коалиция... международната коалиция по-голям дерт ѝ беше да свали Асад, а покрай коалицията и кюрдите терористите бяха превзели 2/3 от Сирия. Отделно бегло споменатите ислямисти от западните държави, как става тая работа, никой не ти казва, братче... Ама дойдоха едни други и на ислямистите им стана тясна държавата. А Асад дето на няколко пъти му "оставаха няколко месеца", си е жив и здрав и все така на власт.

Дертът на международната коалиция, а ceга и на Ердоган, е да заграбят cирийcките петролни залежи. Ще тръгнат Caщ и иcлямиcтка Турция да харчат трилиони долари в името на демокрация, cвобода на кюрдите или нещо друго - да бе да!!

През цялата втора половина на 20-ти век Турция се управляваше от ... САЩ. После тръгнаха след Ердоган по "верния път" и взеха да не слушат. След като поредният преврат не сполучи, Щатите се заеха полека-лека да пързалят Ердоганя по надолнището. Лирата не спира да се обезценява, кризата се задълбочава. На скорошните избори опозицията спечели големите градове. Никоя държава не се крепи на селските гласове, дори да са мнозинство. Последният ход с изтеглянето наистина е хитър капан за комшията. Затъне ли там, турците още ще огладнеят и пак ще се предложат на големия отвъдокеански покровител..

И къде е Сирия е този процес влизат си излизат си все едно им е бащиния

Шило

Асад и той ще гледа шоу. Накрая, като истински горски, ще изгони всички.

Кой беше тоя?

Асад бе, дето целия Запад се пънеше че трябва да си ходи, ма дойде късака и запада се понаака, а Асад е жив и здравв и все така на власт, че и почти цяла Сирия си върна успешно.

Точно асад в момента има най-малко думата в сирия , сирия се поделя полека между руснаци , турци , кюрди и кой знае още кой ще се намеси. Повикаш ли външна сила да ти оправя бакиите в държавата седиш мирно и слушаш и изобщо не се обаждаш а когато се касае за 2 и повече сили на твоя територия (която дефакто вече не е твоя) тогава си тотално бита карта. С навлизането на ердоган в сирия нема има никакъв мир а напротив - ще се открият нови фронтове и войната ще започне отново с пълна сила.

Шило

Интересна работа..Уж янките и кюрдите са освободили териториите, които контролират от джихадистите, а в същото време допускат възраждането им? Да не би просто да са ги пуснали в отпуск до нова мобилизация?

Изтеглят се само от териториите в които няма петролни кладенци..

На коя статия да вярвам се питам???дали за ''изтеглянето'' или тази как краварите ''пазели'' небето над Сирия от турските смолети?????

Много глупости и неверни неща се изрекоха покрай войната в Сирия. Особено относно тюркието. Турция не е дори и регионална сила, да не говорим за световен фактор. Ново-Отоманските халюцинации за величие и необузданата арабска грандомания, особено за последните 10-15 години, има негативен ефект върху психиката на обикновеният прост и необразован турчин (болшенството от народа по фесландия). Опитите да се сплашват съседите на тюркието, не правят фесландия регионална сила, а създават врагове които само дебнат удобният момент да навредят на тюркието. Нахлуването в Сирия - когато няма сирийска армия да те посрещне, или Северен Ирак където няма иракска армия да те спре, не може бъде квалифицирано като "велики военни победи", нито са доказателство за способноста на турската армия. Завземането на близо %40 от остров Кипър, при положение че Кипър няма нито авиация, нито флот а само 35,000 армия от доброволци, е точно е толкова "достойна победа" колкото американската инвазия на Гренада през 1983г. Да не говорим че тюркието няма НИКАКВО икономическо или културно влияние в съседните й държави (с изключение на турските малцинства за което обаче тя полага огромни усилия и харчи много пари)! Турция получава голям дял от новините, поради простата причина че има войни в Ирак и Сирия, където са намесени Големите Играчи. Нямаше да чуете НИЩО за тюркието ако Ирак или Сирия бяха близко до Виетнам например. Оставете тази държава и спрете да се занимавате с нея. Това е хартийен тигър. Сложете цялата армия която имаме на турската граница, и си гледайте работа в България. Много малко (освен малцинствата) в България зависи от тюркието.

Ъхъ, то глупостта ходи по хората , не по животните. Те заводите/големите/ затова се строят в динамични икономики, а не в тези устойчиви фискално-хартиени тигри като бг.

Туркия е една треторазрядна иcлямcка територия! Руcия, Китай и Иран ще я оправят, няма cтрашно!

Янките отдавна не са фактор в Близкия изток. Разрешенията за намеса в региона, от няколко години ги издава В. В. Путин...

Разрешенията той ги издава, ама никой не ги спазва, хаха

Питай любителите на автора на "Валкирия" кой е фактор в Сирия.

Кюрдите така и не разбраха, че само Путин не лъже и не обещава без покритие. Жалко са хилядите млади кюрдски момчета и момичета, които загинаха в заблуда!

Путин не лъже?

Дай пример кога е излъгал да го е....

Ето ти пример - колко пъти обявяваха победа в Сирия, че аз им изгубих бройката?

Дефинирай какво разбираш под победа в Сирия.

Победа в Сирия е Асад на власт до окончателното изгонване на американците от територията и. Да обяснявам ли за Венецуела или сами ще се сетите. Само България е неспасяема.

Няма какво да дефинирам, другарю... всяка година, Путин обявява победа над джихадистите... и всяка година, войната продължава... за дефинициите са обърни към господарят си...