Боян Петров: Върхът ме държа сякаш вися на бесило

Върхът ме държа все едно вися на бесило. Слизането надолу беше по-опасно и напрегнато, през цялото време се питах дали ще оцелея или не.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Достатъчно се доказа! Време е да спреш! Докато ти е пресно, вземи пиши книги!

К2 мисля, че е вторият най висок. Бях чел, че всъщност третият е най труден за изкачване. Боян да е жив и здрав. Успех в начинанието 14 х 8000

Някой да е чул и една дума от него кой го финансира? Мълчи защото някак си е неудобно да каже, че харчи пари на данъкоплатците. В същото време майки изоставят децата си от немотия. За Боянчо може да има, а за тях не може. Нека е жив и здрав, но не за наша сметка.

Бояне, велик си. Направо извънземен е тоя човек...

боян нема да живее още дълго... ако я кара така с тея осемхилядници. не ги разбирам алпинистити. не ряазбирам нито една дейност застрашаваща живота по принцип! като умре човек, може да се рее из където му е кеф! междупланетно, ако ще? или пък междугалактично, ако ще? нема никви прегради... като си жив тук - пази си тялото о му се радвай, щото живота е кратък! нема смисъл да го съкращава човек допълнително с разни опасни за живота БЕЗМИСЛЕННИ действия...

Този човек е достоен за възхищение и подражание! Всяко изкачване е НАД предела на човешките възможности. И между другото Боян сам си осигурява спонсорите.

Жив и здрав да е човекът и адмирации за волята, но не мога да не се присъединя към питащите по-долу - откъде пари за тези експедиции. Честно ще е да каже, защото голяма част от българите едва свързват двата края (и не само,слава Богу не съм от тях и не се оплаквам), та камо ли да мислят за пътуване в чужбина и скъпи начинания като това и неминуемо си задават този въпрос

Едно качване на Еверест е 25-35000 долара. 9х30000 е повече от 400000 лева. Тоя бая билетчета от лотарията ще да е изтъркал.

Същото са питали и Меснер навремето. Ами прочетете му книгата на Петров, мисля,че там пише. Не му е лесно и на него с тая болест и катастрофите.

Първо: респект за бързото възстановяване от пътния инцидент. Свръхестествено е направо. Второ: респект за постиженията Трето: респект, ако се катери с осигурени от самия себе си спонсори, а не е намерил начин да си чеше крастата за сметка на народните пари.

Бъди здрав и все така устремен, Боян! Всяка твоя новина ме вдъхновява! Вълнувам се с теб! Сърдечно ти изпращам най-добрите си чувства!

Поне да беше упоменато и името на спонсора... Пардон, забравих, спонсор на такива "смели" начинания сме всички ние, които работим за по 400-500 лв. на месец.

Еми като си тъп/тъпа куха лейка не пиши глупости. То не е трудно като погледнеш снимка от изкачването му да разбереш кои са спонсорите. Те са си написали имената по екипировката. Ама то трябва и малко акъл

От къде взема пари? Със заплатата от природонаучния музей ли плаща за тези удоволствия? Няма смисъл да ми отговаряте!

Защо мислиш, че прави снимки като се изкачи - това е изискване на спонсорите. А, сега си отговори на тъпия въпрос ... (малък жокер - погледни снимките)

Кенеф,човека си има спонсори защото може нещо което ти не можеш,кенеф.

Браво Съни! Живот и здраве ти желая! Успех!

Така, така, продължавайте да харчите пари, за да се катерите по планините, Нямам думи! Докато някои се размотават по света (на чии разноски, сами си отговорете), други едвам изкарват месеца. Да не говорим за дечицата от домовете. Една дума описва най-точно ситуацията в нашата (псевдо)държава: СРАМ!

Намира познат милионер и го финансират.

На теб пък какво ти пречи и да не ги харчат на тебе няма да ги дадат тези пари! Не разбра ли, че никой не го интересува народа?!

Чакайте малко, ами когато президентите на България събират чрез смс-си пари за болни деца и приносът им е само президентския патронаж, тогава не ви ли е обидно? Хората, които могат сами да обзаведат една болница с кувьози, тръгнали да правят кампании? При това здравеопазването ни е под нулата отвсякъде. Тяхната работа беше не да правят кампании, а да оправят системата, че да не се нуждаят болните деца от нищо. Тогава си мълчите, гласове народни, нали? Имал спонсор човека, изкатерил се е. Нито от него зависи социалната политика, нито зависи здравеопазването. Да е жив и здрав да катери, викам аз! Поне един в тая държава да е щастлив, другите могат да пукнат от завист.

Никой не ти е виновен, че си неудачник. Айде у лево!

dimka

Продължава да бори планините! Успех и здраве.

Здраве и късмет му желая.

"Аз съм със счупен крак, глезен, ребра, ключица, лопатка, кости в главата, кръвоизливи множество травми на различни места. Изисква се време, за да стана отново активен НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ.

Нещо като Джеки Чан кажи-речи, той се е потрошвал повече и от Боян.

Страхотен алпинист и човек! Самият факт,че е изкачил "К-2" говори сам по себе си. Връх "К-2" е само с 300 метра по-нисък от Еверест,но е изкачен от три пъти по-малко хора. Всеки трети опитал се да изкачи "К-2" е заплатил с живота си. Това е върхът убиец!Той е в пъти по-труден за изкачване от Еверест.

К2 мисля, че е вторият най висок. Бях чел, че всъщност третият е най труден за изкачване. Боян да е жив и здрав. Успех в начинанието 14 х 8000

Даулагири не е лесен връх, особено южната му страна. Най-лесен осемхилядник се води Чо Ойю. Еверест никак не е за подценяване.

Уникален!

КОЙ ГО ФИНАНСИРА.ЗА ТОВА ТРЯБВАТ ДОСТА ПАРИ.

Велик си, Бояне! Що не се пробваш на един друг и бая по-нисък връх в Непал/Китай - Кайлас? Само 6666 м е висок, но досега не е покорен. От никого!

малее му. 6 км са НИЩО! язе ги изхождам за час некаде!

ujabg

Дреме ми!