Задържаха шофьор с 5.07 промила алкохол

Панагюрски полицаи задържаха шофьор с 5.07 промила концентрация на алкохол в издишания въздух, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха шофьор с 5.07 промила алкохол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е медицински феномен и кандидат за Гинес. Нормален човек нямаше да е жив с такава концентрация.

Цивилизованият подход изисква такива шофьори да попадат директно в ареста и от там в затвора, но не условно. Защото опасността, която създава пияният шофьор не никак условна, а напълно реална и то за всички които в този момент са били на тротоара и на пътя по продължение на движението на пияндурника.

От години е ясно че дрегера не мери алкохол в кръвта и че показанията са в пъти по-ниски, но журналята харесват големите цифри и кухите статии.

Е такова животно нЕма

Току-що направих справка. Рекордът на Гинес за алкохолно съдържание в кръвта (при която почерпеният е оцелял, разбира се) е 14.8 промила - на някакъв полски шофьор, измерена след катастрофа. В България стабилно вървим към подобряване на рекорда - ден през ден хващат все по-наквасени пияндета...

13.74 промила алкохол в кръвта толкова е имал мъж от град Нова Демба, който се намира в югоизточната част на Полша. Предишният рекорд за най-много промили държеше шофьор от Южна Африка, който имаше 16 промила алкохолно съдържание в кръвта си. Печалната статистика поставя Полша отново на картата с бебе, което се роди с 4.5 промила в кръвта. Не е ясно колко е изпила майката, чийто термин бил след две седмици.

Горкото бебе. Сигурно ще има умствени увреждания. На бременни трябва да се забрани да пият алкохол напълно. Ефекта е, че бебетата стават точно умствено изостанали.

Имаше на времето една възрожденска песен: "... Пустите Клисурци станали Московци, а Панагюрци-Донски казаци...." Та не знам като какъв се изживява човека! :-)))))

Този може да кандидатства за рекордите на Гинес.С толкова алкохол в кръвта слон умира.

Хванаха ме. Знаех си че не трябва да карам кола след като съм писал у форума тука.

човек да се чуди как този изобщо живее с толкова много кръв в алкохола си. докторите са прави, когато казват, че кръвта в алкохола може да те убие.

Шофьора като надул апарата пластмасата се стопила от спиртните пари. Обстановката била взривоопасна.

Още един горд патрЕот! Сигурно и е потомък на славни борци за "свобода"-:))))))

Задържали са бутилка ракия, не човек.

половин % бре, може ли да си жив с толко спирт, на 5 литра кръв да имаш 25 мл чист спирт да циркулира, баааамаммму, представям си 25мл инжекция колкава е ....

И да и не. Дрегера отчита алкохолното съдържание на излизащите пари, а не количеството в кръвта. За проби до 1,5 - 2 показва горе-долу точно (+-10%). От там нагоре - само кръвна проба.

25 милилитра алкохол се съдържа в 50 грама мастика. Не ми се вижда кой знае колко. Или сметките ти не са верни. по ми прилича количеството да е 250 милилитра, ама да не издребняваме. Навремето познавах човек, който пиеше литър мастика, 55, което отговаря на 550 мл. алкохол в кръвта му.

"пиянство на един народ" От малък българско момче вече знае, твърдо, една догма - "салатка-ракийка" - всяка вечер, когато има мач, когато има заплата, когато има... какво ли не като повод да ес напие като свиня )))

Един път пихме 3 дни почти без спиране и дрегер в заведение показа 6 и нещо...тоя колега бая дълго трябва да се е наливал :)

ако наистина е толкова пиян, тез полицаи най-вероятно са му спасили живота на човека... Не знам как се оцелява след такова препиване.

Не, че не е бил пиян, ама и доста са поработили над дрегера.

ЗДРАВ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ СА ТЕЗИ ПАНАГЮРЦИ.ТЕ НА ТУРЧИНА НЕ СА ЦЕПИЛИ БАСМА ,ЧЕ НЯКАКВА СИ РАКИЯ ЛИ ЩЕ ИМ СЕ ОПРЕ.МЕЖДУ ДРУГОТО В ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗАКОНА РАЗРЕШАВА 0,8 ПРОМИЛА-ДВЕ АНГЛИЙСКИ БИРИ ИЛИ 4 БЪЛГАРСКИ.НЕ СЕ КАРА НА ФАРОВЕ ДЕНЕМ И С ЗИМНИ ГУМИ НА 30 ГРАДУСА КАКТО ЩЕ Е В ДРУГИ ДЕН ЗАЩОТО НЯМА МАЛОУМНИ ПОДАННИЦИ И ЗАКОНОТВОРЦИ ТАМ И КРАЛСТВОТО Е С НАЙ-МАЛКО КАТЕСТРОФИ И НАЙ-МАЛКО РАНЕНИ И НАЙ МАЛКО УБИТИ В ЦЕЛИЯ ЕВРОСЪЮЗ

изобщо не се кара със зимни гуми, но това е друга тема. За такова препиване трябва да му се забрани шофирането до края на живота на този уникат

ЗДРАВ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ СА ТЕЗИ ПАНАГЮРЦИ.ТЕ НА ТУРЧИНА НЕ СА ЦЕПИЛИ БАСМА ,ЧЕ НЯКАКВА СИ РАКИЯ ЛИ ЩЕ ИМ СЕ ОПРЕ.МЕЖДУ ДРУГОТО В ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗАКОНА РАЗРЕШАВА 0,8 ПРОМИЛА-ДВЕ АНГЛИЙСКИ БИРИ ИЛИ 4 БЪЛГАРСКИ.НЕ СЕ КАРА НА ФАРОВЕ ДЕНЕМ И С ЗИМНИ ГУМИ НА 30 ГРАДУСА КАКТО ЩЕ Е В ДРУГИ ДЕН ЗАЩОТО НЯМА МАЛОУМНИ ПОДАННИЦИ И ЗАКОНОТВОРЦИ ТАМ И КРАЛСТВОТО Е С НАЙ-МАЛКО КАТЕСТРОФИ И НАЙ-МАЛКО РАНЕНИ И НАЙ МАЛКО УБИТИ В ЦЕЛИЯ ЕВРОСЪЮЗ

Молодец !

да бъде порицан и публично е-ан

КАК Е ЖИВА ТАЯ ГАД!!??

Всички фолксвагени се шофират по-добре когато шофьора е почерпен обилно.В Перник управлявашите тези мпс-та не ги спират за проверка.:)

В селото ни има големи къркачи, то пак малко е отчело, срамота че не са оставили човека да си допие

Да се награди с орден Св.Св. Кирил и Методий - ракиена степен - за постижението :)

"На прибиране от работа той не успял да вземе завоя" - интересно какво ли работи?

Те тия там са ненормални. Съвсем нормално е да е с 5 промила.

Това се превърна в национална дисциплина. Някой накрая ще бие рекорда на Гинес!

кат пийш без да мезиш

5.07?!?!?! Как е жив тоя? Я направо в затвора, това си е камикадзе.

За такава концентрация и да караш кола се иска здрав,ама много здрав тренинг.

А някой знае ли колко е националния рекорд?

Luna0102

Я кажете на колко литъра ракия се равнява това (за един 80 кг. мъж), че така много не ми е ясно.

Зависи от организма. Не по-малко от 1.5 литра концентрат. Ама аз лично не вярвам човекът да се е ограничил само с толкова - добавил е и три-четири бири в опит да изтрезнее - няма да кара пиян, я!

Сигурно е казал на катаджиите, че е пил САМО 1-2 кентчета бира...

Този е за Гинес! Нямам пред вид бирата...

Не, този е за затвора.

Нямам обяснение на феномена, че във форумите всички сме примерни шофьори, а само в София за 20 дни са заловени 730 пияни шофьори.

Зад волана - пиян; когато изтрезнее - пред клавиатурата, защото писането е една идея по-сложно от шофирането.

клавиатура и пияни селски чичета.

Трагедия Падението на един народ продължава

Този сигурно са го събудили от волана , за да даде проба :)

това ще да е бил само Щерев.

Щерев дава постоянна положителна проба и на психоделици.

Няма как, ма мозъчната му дейност дава само права черта!

Ето ей такива навремето вдигнаха въстанието!

Искате да внушите, че пияни панагюрци са вдигнали въстание срещу петвековен поробител?! Българин ли сте? СРАМ.

Тия се надпреварват кой е най-издържлив ли??? Чудя се как изобщо се е мърдал с толкова алкохол.

jingiby

Панагюрски юнак. Вместо да е в алкохолна кома или труп, той кара автомобил...

Не панагюрски юнак, а донски казак

тъпак, прост, прост, прост и пропаднал