Класираха най-големите пиячи

На 23 място сме по консумация на чист алкохол според интерактивна карта, изготвена от британския сайт Vouchercloud.

Обратно в новината

Коментари - Класираха най-големите пиячи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е първо невярно, второ обидно и трето наздраве !

Трябва да включат и лосиони, одеколони и всякакви други употребявани за пиене препарати - тогава Русия няма как да загуби първото място! Британците не са коректни щом по нечестен начин са отнели първенството на най-, най-, най-първата във всяко отношение държава!

Еййй, такива сме пияници, че пропуснахме да си уредим първото място хахаха :)

Ей само се наливат от лакомия и нямат никаква естетическа наслада от пиенето. Онези, които изпитват естетическа наслада от алкохолните напитки знаят как да пият. Погледнете "баш пиячите"- по- нисши от животни. Дори животните бягат от спирта и изпитват отвращение, а ония наливат на екс, а после стоят като изтрещели с обезумели погледи. От жалки , по- жалки са. А в същото време си спомнете за божествените траки, които пиели виното толкова гъсто, че ставали силни и водели римските легиони. Траките са пеели и окрилени от божествена енергия стигали до върховна наслада. А в същото време на север са ручали грудки от ряпа.

Какво значи чист алкохол? Ако става въпрос за концентрат около 40 градуса, аз лично изпивам годишно над 100 литра (изключвам бирата, а вино не пия).

никва класация близо два пъти повече без да се имам за пияч не е вярна класацията

Щом източник е Световната здравна асоцияация, то всичко е ясно. Това е политическа организация, която изпълнява поръчки, основно пиарски за пласиране на американското влияни и продуктите на гармацевтичната мафия. Това е подигравка с читателите, защото данните са доста лъжливи. Дори по една проста причина: безспорният лидер финландците, дори ги няма в класацията. От тук всичко става ясно. Всички северни държави, които са в топ 5 липсват. Имаме фалшив материал.

Спомням си за друга "световна" организация. Кояято 2007 г когато започна фалшивата криза, изпрати емисари да обикалят съвсем същите източно европейски държави. И на всички обясни коолко са зле и как спешно трябвало да вземат от МВФ кредити. На нас ни предписаха 8 млрд. За по-малко от месец най-официално излезе на яве, че данните, които са предоставили са изцяло неверни. Дори не се извиниха. Нормално, за мошетата останалите сме гои, т.е. добитък. Особено източноевропейците. България, не само че не взе пари, но и тогава (Орешарски беше финансов министър) изплати и последните 2 млрд, които им дължахме. След което започна неистов натиск срещу нас. Не може така да живеем и да дишаме въздуха, без да сме взели кредити от тях и да им плащаме лихва. Румънците се прецакаха и взеха 19 млрд. След по-малко от година, МВФ започна с инструкциите: колко да намалели пенсиите, с колко да увеличат данъците, какво на кого да продават. Та така, за "световните" организации на мошетата и техните дела и рекет.

Както се знае в пРусия има над 25% мюсюлмани. Ако се махне техния разход който е нулев, то пРосия определено отива на първо място.

А по консумация на Бояришник,кой ли е на първо място...ха.ха.ха

А по течност за чистачки и ЯКОрудска РАКия кой ли ще е?

Класацията не е вярна поляците ги няма.

Както казват в ихтиманско: Пиенето не е за деца. Пият здрави и силни хора. Да пиеш е в основата физиологическа необходимост, свързана с количеството излишен кислород (свръх) в организма. Алкохолът и тютюнът отнемат този илишен (свръх) кислород, и процесът на това отнемане създава удоволствието от пиенето. Защо болен човек няма не изпитва влечение към алкохол и цигари?! Ами, защото ( на студентите по медицина четат ли им тази лекция?!) болестта отнема кислорода в организма (махмурлукът се свежда и означава именно това). Колкото до забраната на алкохол при муслимите, тя има за причина две неща: Човек, който пие, става "свободен" и труден за контрол (обратното на смисъла на думата "Ислям"), а самите муслими физически и психически не носят на алкохол стават много весели!

Руските алкаши са отстъпили на молдованците, заяото последно време са намалили алкохола и са увелчили препаратите и одеколоните.

Ами какви са молдованците, бе Гоше?! Изкараха старите българи измислени румънци. Кой има интерес непрекъснато да подценява и хули българите, премълчавайки и скривайки техния древен произход и принос в световната история! Ето на този въпрос трябва да отговори някое от безмислените студийни предавания на бълг. ТВ-та.

Абсолютно изсмукана класация - кой колко пие трябва да се мери в еднакви условия - щото така излиза, че най-впиянчените скандинавци не пият, защото имали страшно високи цени на пиячката ! Да дойдат тия изследователи юли месец на Слънчев бряг и там да си направят целеви групи и реални изследвания!

Мен не са ме броили. Сметнах личното си потребление = 80л чист С2Н5ОН годишно.

Bах маа.му! Изложили сме се:)

Каква е тази сбъркана карта която са дали? На нея тъмно петно като океаните са България, а така и други региони като например Калининград/Кьонигсберг, ако не бъркам географията. И какво, само арабите пият малко алкохол ли? Така излиза от картата.

ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ПИРАТИТЕ!!!АКО ПИРАТИТЕ НА ОСТРОВА СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА АЛКОХОЛА,ТРЕЗВЕН ПИРАТ НЯМА ДА ОСТАНЕ!!!ЦЯЛАТА ИМ ДЪРЖАВА СЕ КРЕПИ НА ЛЪЖИ,ГРАБЕЖИ И МАНИПУЛАЦИИ!!!

Тия ебават ли се нещо с тия малоумни класации или..... Сега си сметнах на 4-5 дни по литър уиски, това прави над 75 литра на година. Това е само, което аз пия......какви 17литра, какви 5 леа бе....толкова си пия на месец. Баси...

аз пия по 0 литра на година

да се надяваме че барем си компенсираш с от дедевото млеко а и много дами го харесват като елексир като кулминация на удоволствието си

Благодарение ..на тъпотията...,ширеща се в парламента през паследните години.., станахме за ..резил...-23..място...!?Белким ,сега ,след като си поправиха грешката и върнаха свободния целогодишен режим на казаните..,си върнем челните ..позиции в това състезание и ..изпреварим ..и руснаците..!?

Ха ха ха ха ,че у дома само жената изпива по 50 литра ракия а моята не я броя имам едно буренце 100 литра ракийка и едно 250 литра винце ама едвам изкарвам до края на март месец.

Източноевропейските държави са първенци по простата причина,че е най-евтин и достъпен алкохола.В западноевропейските или е скъп или няма денонощни магазини за продажба на алкохол или и двете.Ограничени са невероятно много откъм всичко иначе само им дай малко свобода и ясно се вижда лятото като пристигнат по черноморието.

По новините съобщават, че България е на двадесет и трето място в света по количество употребяван алкохол. Семейство гледа новините и жената поглежда критично съпруга си, който тъкмо си налива поредната чашка с ракия. Той я поглежда навъсено й казва: Какво ме гледаш, правя каквото мога.. .

класацията не е вярна защото не са отчели както самагона така и домашната шлйоковица както и виното

да сме най-големи пиячи, отколкото да сме най-големи пе....си и извратеняци, като тези, дето са правили класацията.

'Извратенящината' често върви с висока интелигентност. За теб такава опасност няма.

Тва няма как да е вярно! Българите трябва да сме номер 1. Направих груба сметка за 2016-та: по 500мл. твърд алкохол на седмица съм пил, 48 седмици по 0,5 са си 24 литра за годината..., а аз съм средна работа. Значи има къде по-големи пиячи в България...

Тук говорят за чист алкохол, т.е. 100 градуса. Иначе казано, 1 литър чист алкохол се равнява на 2 литра и половина водка 40 градуса. Твърд алкохол не е равно на чист алкохол. Има разлика дали пиеш купешка водка, 60 градусова домашарка или медицински спирт.

Пълна измама е тази класация ,тя е правена по официалните данни за продаденият алкохол в търговската мрежа ,само че при нас има още толкова нелегално продаден и изпит ,както и стотиците тонове домашна ракия и вино които се произвеждат по села и градове ,така че първото място по изпит алкохол не ни мърда.

а включен ли е метиловият алкохол който изпиват ония изро..ди??

от федерацията организирала класацията по пиене обявиха, че руският отбор ще бъде дисквалифициран, защото състезателите били хванати да пият преди състезанието.

Бържи да се поправи тази класация!

Не може, народ, който пие бира, за да изтрезнее, за разлика от другите, които пият бира, за да се напият, да е толкова назад в класацията. Срамота !!!!

"Когато някой ти дава ракия, значи има ракия. Когато ти дава акъл, значи няма ракия." Народна мъдрост

Колеги, моля ви стегнете се! Каква е тази излагация - 23-то място?!!? Аз отивам да си сипя, направете го и вие! До година бронз, до две - злато. Напред!

само на мен ли ми се струва, че на картата сме море о.0

Само бивши соц-държави!!!Да сме живи и здрави!Тази Андора е като цирей в класацията!:)

СССР, машиностроителен завод, журналистка интервюира стругар седми разряд на работното му място: - Ако сте изпили една водка, можете ли да работите? - Мога. - Ако сте изпили две водки, можете ли да работите? - мога. - Ако сте изпили 3 водки можете ли да работите? - Както виждате - мога.

И тук сме така Ако не вярваш питай дядо

Не се косете , ние сме на първо място ,защото тук отчитат алкохола ,който се продава ,а този който сами си правим - никой не отчита. Повечето българи си правят и вино и ракия.Друг е въпроса , че ние носим на пиене и пием в компании , когато ни е весело , а не като много народи -сами , за да се напият.

За жалост руснаците ни бият. Във руската федерация повече от 30% са мюсулмани, а на тях корана им забранява алкохола. Ха сега преизчисли и ще видиш че манипулацията да им отнемат първенството е плоска!!!!

обидена съм. Значи Сърбия с 12,6 л преди Австралия, също с 12,6 л. А ние с 11,4 л на 23 място, пък УСА с 9 л на 18-то. Отново не ни уважават и ни подценяват, а президента ни уж е приятел с тях. Западна му и работа, толкова им са сметките.

Най-после да обявим, че сме запазили някакво ниво. При Бай Тошо бяхме на 24 място в света по качество на живот. При Бай Х. сме на 23 място по пиячка. Дори сме едно място напред.

Пак ни "отрязаха" и ни "туриха назад" в рекордите! След като британците са в брейк-екзит" статистиките им са неверни и тенденциозни.

Финландци и шведи ходят да се напиват в Русия през уикенда. Бързо и ефикасно.

Как може така да ни обидят!!! Ето, сега седя с Бай Мучо, и той е бесен, че не са се съобразили с него и с отбора му в Горно Надолнище - само при нас, казва Бай Мучо, на годишна база, пием повече от целия Люксембург, примерно. Но не си купуваме химията от магазина, а си произвеждаме наша ракия. Я, ела, виж в мазето - този казан е с 350 литра и аз си го изпивам за по-малко от година. Къде ще се мерят с мен онези, дето са в тази шибана класация! Обиждат ме. А съседа, Бай Хой, той е по-добър и от мен, неговото буре е 400 литра. Абе, пак ни прекараха тези статистици, стъкмистици, оставиха ни назад...

Пак се изложихме пред чужденците .......

егати пародийната класация,че то 12-14 литра твърд алколох /доказани -без бирите/- изпива само едно английско пианде за периода юли-август в Слънчев бряг.

Моля за внимание - не "твърд алкохол", а "чист алкохол". Т.е. ако изпиеш една бутилка водка, понеже тя е на 40% алкохол, ще си изпил "400мл" чист алкохол.

Това е измислена класация, как може Полша да не е челната тройка. Та тия пията като руснаци. А англичаните не са в челото защото пият само като са на почивка, останалото време са на сухо. Но определено англичанките слагат англичаните в малкия си джоб по пиячка, гларусите си от.бават пияни островитянки.

Излагаме се , ей, калпазани....Вземайте се в ръце....

Не е важно каква е консумацията, а дали съответният пияч се е освинил до незапомняне след консумация. Според тази класация - българи и сърби са на първите места. Най-много пият, но не да се освинят, а за удоволствие.

Как ги мерят тези литри-не знам. Не знам и защо няма класация,кой колко държи на пиене.Всъщност,пияческата биология на южняците,относно ензимите,усвояващи алкохола,е далеч по-добра от тази на шведовците,напр. А че се пие,пие се.

това е медийна класация поръчана и платена като соц.проучване.Обаче според класацията на Свет.здр.организация : 1.Латвия,2.Полша,3.Финландия,4.Люксембург,5.Швеция,Англия и Ирландия/заедно/, 6.Андора,7.Русия, 8.Чехия,9.Германия;10.Румъния/ 2015год./

е по-достоверната. Но неотчитането на домашното производство на вино и ракия при българина, до голяма степен изкривява истинската картина. В Швеция и Финландия има нещо като полусух режим, и е чудно от какво се изхожда в публикуваната статистика.