Ципрас: Наш дълг е да искаме военни репарации от Германия

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че страната му има исторически дълг да поиска военни репарации от Германия.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас: Наш дълг е да искаме военни репарации от Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има да чакате дълго, дълго и завинаги. По-добре си стегнете коланите и да връщате стотиците излапани с лежачка милиарди.

по същата логика гърция трябва да плати на турция за щетите от воъната през 1922година, които са значително повече от това на хитлерова германия.

По същата тази логика България като поп им плащаше до 1980 г. репарации, благодарение на великото ни ръководство преди 9 Септември.Добре че Тито комуниста се отказа от репарациите. Така, че германците изкрътили тонове златни, еврейски зъби да плащат.... Далащат и световните колонизатори, начело със САЩ, крали и убивали по целия свят.

ФАЛИТ И ПОЧВАТ НА ЧИСТО А ЗАЕМИТЕ..КОЙТО ГИ Е ДАЛ ДА ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ...ЕВАЛА ВИЗАНТИЙЦИ.........

Гърчолята НЕ са никакви византийци. Византия е ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ. Столица - Константинопол.

Ела ре, Ципра :-))) Добре де, дори и да ви опростят милиардите задължения (все едно, че са репарации) оттук насетне как ще я карате като имате пари до другата седмица?

И аз искам България да поиска репарации от Османската империя за 500 години неплатено гостуване. Нещо повече. Да поискаме от Византийската империя същото за ония 200 години. Да си поискаме и от СССР за 45 години. Да си поискаме от Третия райх и за ония 5 години. Да бе. Що да не си поискаме? Ама кой ще ни даде?

Да, само че Византия, СССР и Османската империя не съществуват

Той и Третия райх не съществува...

Кир Ципрас, не че ще ме четеш тука, ама все ми се струва, че ваш дълг (на всите гърци) е да си седнете на трибуквието и да си плащате сметката. Как и по какъв начин вие си се разбирайте с кредиторите. То че не са го изяли всички гърци тоя дълг е ясно, ама е ясно и че като получател на заемите е посочена държавата Гърция, а не отделни хора. Ако си намерите кой е смукнал тия кинти (погледнете си политиците), измислете как да си ги вземете от тях. Ама да оревавате света как сте унижени....малко на смях ме избива

Каква лихварска олигархия бе? Ти наясна ли си че не може да произвеждаш БВП 100единици а да харчиш 179 единици!!Разликата за да живееш нормално от 79 единици я плащат МВФ и ЕЦБ!! Респективно най големия донор Германия!!Аман от малоумници!

По време на 2-рата Световна война Германия съсипа материално почти цяла европа, убитите само в Русия са около 22 милиона души - цяла една държава! След края на войната - планът Маршъл подпомага само Германия, на Русия нито лев! Мръсници недни! Гърция не трябва да им връща нищо, ние също трябва да се присъединим към тях! Стига са си разигравали коня!

Планът Маршал обхваща цяла Европа и е предложен на всички страни , вкл и на СССР. Сталин отказва , включително и за страните от соц. лагер. В резултат към края на 60-те год. зап.европа дръпва напред и няма стигане и до ден днешен - неприятно но факт . Малко трябва да се чете и после да се лъже.

Глупости! Пълна историческа неосведоменост!

Ми да бехме зели и ние 500 милиарда евро заем та сега да не ги връщаме. А ние с тия некви пършиви десетина милиарда къде сме тръгнали.

Както винаги Византийците пак плачат и бият тъпана и като нищо ще си получат исканото. Ами ния с нащият тъпан какво правиме!? Защо и той не се бие, защо послушно държавното ръководство изпълнява /в наведено положение/ всички без изключения искания на НАТО, ЕС и кой ли не друг. Къде е самочувствието ни, кой ни го защитава или пак ще гледаме отстрани със самосъжаление /а и с пръст в ..../ какво правят другите?! Жалко, много жалко, че тези от които зависи нещо да се подобри в страната ни бият тъпана само когато имат лична изгода.

Нека не се сравняваме с тези мошеници, защото ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ДУНДУРКА СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, тъй като НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ КРЕПИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ, а за нас БЪЛГАРИТЕ, на нея не и пука и при първа възможност ще ни зачеркне от картата.

Напълно си прав.

Следва Гърция, като наследница на Византийската империя, да поиска от нас и от Турция репарации, че сме им отнели големи територии:)

И прочее, България трябва да си прибере Македония, Западните покрайнини и Беломорието!

ЕС ще се разпадне от само себе си. Не е необходима външна намеса

Май много то се ще да се разпадне .....:)

И да иска човек, и да не иска, натам вървят нещата ...

Да, ще ми се. Изморих се от лъжи и грабежи. Искам нормален живот.

Нека не се сравняваме с тези мошеници защото ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ДУНДУРКА СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, тъй като НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ КРЕПИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ, а за нас БЪЛГАРИТЕ, на нея не и пука и при първа възможност ще ни зачеркне от картата.

Ами сега ? Ципрас здраво разбърка еврогейските карти от вътре. Ново предизвикателство за Меркел и Юнкер... На срещите се прегръща и целува с тях, но и сметките си знае

Тия само се чудят от кого какво да забършат, за да продължат да си живеят поработвайки от време на време. Знаете ли, че допреди няколко години ние изплащахме също репарации на мързеливците в доста големи размери /а уж сме били в добросъседски отношения/. И допреди няколко години имаха претенции и за голяма част от водите на Места като част от тези плащания, докато тук нямахме достатъчно вода в този район?

България трябва да иска репарации от САЩ и Веикобитания, дето са бомбардирали и разрушили София и други градове. И са убили хиляди мирни българи

Ти луд ли си бе? Ние им вдигнахме паметник.

..........Ципрас: Наш дълг е да искаме военни репарации от Германия....... ---- А наш дълг е да питаме Германия, Англия и САЩ и т.н., колко искат за да ни бомбардират и окупират и т.н. ---

Ами битката при Жабокряк например, дето толкова я възвеличават от бсп-то. Славна победа на партизаните над болни и ранени германски войници, пазени от шепа полицаи.

Айде Ципрасе, да те видим какво ще вземеш от Германия, че и наш дълг е да ти предявим сметката за репарации от византийското присъствие, по нашите земи, отпреди 1000 години. Ей мързеливци нещастни, докога ще се чудите, кой да ви дондурка и да ви бърше осраните задници? Да не ядосвате полковниците, че после, аман от гръцки полит-емигранти, по нашите земи...

Аз мисля на България направо да и върнат териториите който са взели , Германия и Турция да дадат и парички и сме готови На тоя май му изпаткал бушона - много ми прилича на нашия Волен

А бре кир Ципро,ми тя и Италия ви окупира ,ма от нея не искате и стинка?България също ви окупира,що не искате от нас и жабарите?Щото са същите голтаци кат вас,на босия цървулите не можеш открадна! Знае кир Ципро де е параляка,в Германия,ама на фрау меркел с тези номера трудно минават. От всички победители само вечните голтаци -руснаците,сърбите и гърците само реват за репарации на аванта! Що не искат репарации от Германия през 2015-Щатите,Франция и Великобритания? Ми така най лесно и през 4325г младите елини ще лежат на сенкя и ще искат репарации за 1944!

Щот сме си ги изплатили. Пенчо бре, чети.

Това ми прилича ,на приказката за оня циганин,дето откраднал агне от овчаря,щото прапрапрадядото на циганина ,дал на прапрапрадядото на овчаря цяла биволица навремето!

Прав си Ципрас и наш дълг е да поискаме репарации от Турция, а украинците от САЩ!

Българите нямаме морално право да гледаме гърците в очите по въпроси свързани с ВСВ. Първо, ние сме били фашистки съюзници,докато те са се съпротивлявали на демоничния Трети Райх. Второ, славната българска армия преди 9-и е била мобилизирана като окупационен корпус в полза на Райха,а част от нея е помагала на жандармерията и полицията в избиването на партизани-антифашисти.Трето, нас руснаците ни освобождават наготово от фашисткия ботуш /и после си плащаме за това/,докато гръцката армия впоследствие практически сама извършва това за страната си. Исканията на Ципрас са справедливи. Т.нар "помощи за Гърция" са наполовина обратно потънали в западните банки,т.е едни 150-160 милиарда искат да ги пишат на гърба на гръцкия народ,без той да ги е оползотворил в таверните;-).

От кого ни освободиха руснаците? От национал-социализма!!!Дрън дрън? "Освободиха" ни от нас българите? И сложиха да ни управляват, интер-русофили.

С участието си във войната,България елиминира загубите от несправедливия Ньойски договор,в този смисъл за нас войната е напълно справедлива.Лошото е ,че глупавите германци пак загубили...

Този дали знае, че сме 21 век? Той още живее в средата на миналия век. Когато раните от ВСВ са била пресни и Маркс е бил на мода. ;)

Скоро си помислих същото за един друг политик от източна Европа. Може би са се наговорили?

Стига сте се връзвали на облъчването по медиите. Гърция я съсипаха, както съсипаха Испания, Италия, Португалия, Румъния...Тройката - ЕК, ЕЦБ и МВФ набутваха Гърция със заеми (принципа същия като на нашите "бързи кредити, но на друго ниво), докараха я до просешка тояга, или забравяте за квотите, за затваряне на производства. Ние сме на същия хал, набутват ни заеми, които няма как да изплащаме, след това ни купуват. Просто гърците се усетиха. ЕС казва кой колко да произвежда и да изнася.

А ка ядоха кифтета ни риваха.... еиииии... се другите виновни бе. Не и мързеливия гърчоля. Не ти ли идва на картуната че от тебе идват тези пари също..... ако рабитиш...

не се спори. Имаш правото да си тъп!

Ои от тези който се имат за наследнуци на руснаците: През средата на 10 век Византия се съюзява с Киевска Рус и България трябвало да воюва сама срещу двете държави. Русите съумяват да превземат столицата Преслав, с което България губи цялата източна част от териториите си. След това столицата е преместена и след 50-годишна война с Византия България започва да клони към неуспех.

Ама нали са ни "братя" руснаците.....

Браво на Ципрас! Дълг на бългрите е да подкрепят всеки, който се опълчва на световната лихварска олигархия.

Тати носи, мама меси. Ех как ми се иска да мисля само за купони и мадами, а някой друг да се грижи за мен. Да не се занимавам със сметки, ток, вода, ремонти а само да се чудя каква "джувка" да си сложа и къде да ида на море. Тия Гърци още я карат по старият начин и плачат на Европа и света че няма вече кой да ги "гледа"

ВРЕМЕ Е И БЪЛГАРИЯ ДА ПОИСКА ВОЕННИ РЕПАРАЦИИ ОТ ГЪРЦИЯ ЗА: БАЛКАНСКАТА ВОЙНА при която гърците нападат България в гръб и окупират Българските градове Драма, Кавала, Ксанти, Серес, Родопите и Источна Тракия и лишили България от излаз на море. ТАЗИ ГРЪЦКА ОКУПАЦИЯ СТРУВА МИЛИАРДИ НА БЪЛГАРИЯ! НАШ ДЪЛГ Е ДА ИСКАМЕ ВОЕННИ РЕПАРАЦИИ

Първо,репарации дължи нападащата но загубила държава.Второ Фердинанд обявява война на бившите ни съюзници а не обратното.И трето България губи тази война така че не знам какви репарации сънуваш.Добре би било ама няма как да стане.

ПЪРВО- България е съюзник на Третия Райх, НЕ защото България е антисимитска държава, а защото Германия ДАВА ГАРАНЦИИ ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ, което се и осъществява за кратко. В първите години на Втората Световна Война България запазва неутралитет, който дори е зачитан от Хитлер. Въпреки че Хитлер изисква от цар Борис да изпрати български войски в Русия, цар Борис и българското правителство отстояват позицията си и не изпращат Българи в Русия! Пред Сталинград загиват хиляди немски, италиански, румънски и унгарски войници, но нито един Български! ВТОРО- ПАРТИЗАНИТЕ СА ТЕРОРИСТИ които още от 1917 се борят с терористични методи за сваляне на Българското правителство и въвеждането на комунизма по съветски модел. Да си спомним за терористичния атентат през 1923 в Църквата Света Неделя, който е най-големия терористичен атентат до 11.09.2001. Лъжа и пропагандна е тезата, че Българите са приели комунистическата власт след 1944 с отворени обятия и радост. Свидетелство за това е Горянското движение, което възниква като спонтанна съпротива срещу съветизацията на България и срещу съпровождащия я комунистически терор и започва още през есента на 1944 година, когато Червената армия нахлува в нашата Родина. ТРЕТО- РУСНАЦИТЕ НЕ НИ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ НИКОГО! На 09 септември 1944г. е извършен преврат с помоща на една чужда армия, която сваля правителството на Константин Муравиев (БЗНС), съставено от народняци, демократи и десни земеделци, т.е. легалната опозиция на предишните правителства. A предишното българско правителство на Иван Багрянов е извадило страната от Тристранния пакт и е разоръжило 15 хиляди германски войници и офицери на българска територия

КАКЪВ ФЕРДИНАНД БЕ НЕГРАМОТЕН АНТИБЪЛГАРИНО? ФЕРДИНАНД АБДИКИРА ПРЕЗ 1908! БАЛКАНСКАТА ВОЙНА Е ПРЕЗ 1912-1913!

Тоя съвсем изтрещя. Глупостта ходи хората а не по животните. Уникален пример.

тоя смешник защо не ходи да го каже това в Германия в очите на Меркел, а се прави на силен в селския си парламент. Ренци вече го застреля без думи като му подари вратовръзка, в Германия ако смее да отиде, ще му подарят чисто бельо.

Ако в ЕК все още няма сформиран екип, който да спешно да разработва процедура за принудително отстраняване на държави от еврозоната, ще се окаже, че Ципрас може наистина да си говори каквото му дойде.

Ципрата ходи по много тънак лед,може и да падне както говори такива приказки!!

Западняците убиват за значително по-малко,така е.

Сто процента работата върви към майдан . Почват да заменят по градовете си европейското знаме с тези на градовете си. Първи в Патра. Фашагите от европата няма да ги траят

Следващия път мислете с главите си като гласувате. Сега се спасявайте кой как намери, щото пари вече няма.

Правилно. Истински патриот. Писна ми да слушам колко велика била станала Германия въпреки разрушенията на ВСВ,при положение,че въпросната плаща много избирателно репарации /на евреите плаща в несвяст,разбира се-за какво, не е много ясно/ и се въздига с откраднатото от цяла Европа злато,срещу което и получават въпросните пари по плана Маршал. На немощните писъци във форума,предричащи падението на Гърция, ще кажа,че не само въпросната няма да се затрие икономически /въпреки готвените дестабилизационни мерки на редица страни срещу това правителство/, но и ще укрепне геополитически благодарение на съюза с Русия.Естествено,ако не направят "атински майдан" европейските шарлита...

Едно време когато българите косяха в ТКЗС с комбайни, гръкините косяха още със сърпове. Кога им почервеня г.за толкова незнам. Сега си плащат за "възхода". А пък аз изкупувам недоизплатени трактори и комбайни за 4 евроцента на килограм. Язо.

"Едно време" бяхме пред Гърция във всичко,но после рекохме "45 години възход ни стигат" и се демократизирахме. +1

Германия е изплатила репарациите на страните победителки и на окупираните такива, вкл. и на любимия ви СССР! Така че за какво става въпрос. Който не му стигат кинтите - давай да иска репарации ......

Ами не,дори Окупационния заем не им върнаха.Проверете.

zosha_@

да ровиш толкова дълбоко в историята, за неща които вече са преживяни и покрити с паяжините на историята ... е показателно за слаби нерви..

Вчера обидих колега, беше Преял с телеЖки прЖолки...

Тоя ненормалник и от нас ще вземе да иска репарарациите, които вече сме платили на Гърция. А от германците ще получи ........

ЕЙ , МАЛОУМЕН ГРЪК ... МАЛКО ЛИ МИЛИАРДИ ЕВРО ВИ ОПРОСТИ ГЕРМАНИЯ ???? И КАКВИ РЕПАРАЦИЙ , КАТО ГЪРЦИЯ Е БИЛА САМО НАБЛЮДАТЕЛ , А НЕ УЧАСТНИК В ВОЙНАТА ??? ПЪЛЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ГРЪЦКИ КРЕТЕН ...

Мислиш като с името си. Гръцката армия за твое сведение е освободила 75% от страната си.

България наема стройни гъркини за гледане на възрастни хора

Хубаво ше ги наемеме ама нема стройни

Все повече гърците заслужават да бъдат анексирани от македонците! Те ще ги оправят!

Радвам се, че Гърция потъва.

Пиян ромей...

Не. Говоря с ЦИФРИ. Политиците критикуват с общи фрази.

Ципрас иска валутен съюз с България! Проектосъюза предвижда българите да работят при гърците като ненормални, а гърците да смучат узо и да праскат сиртаки до зори! Проекта се проучва внимателно от Тиквата!

Изключая справедливия вопъл за националната ТВ, 'гениалните' идеи'на Узакис Ципурас са като тактиката на агресивен просяк пред таверна със социално силни. 'Левичарството = детска болест на комунизма ! ' би казал шеговито идолът му Ленин от фараонската си пирамида пред Кремъл ;-)

Да не поиска репарации и от България... Атака-ДПС са нашето наказание от СССР...

таз ципура за кой се мисли ми нали всичките пАРИ за гърчолята идват от Швабите бре (не знам колко милярда им дадоха до сега)....да спре узото и да се фаща за работа

Гърците може и крем карамел да поискат! Друг въпрос е дали някой ще им го даде!