Условни присъди за избягалите в Гърция турски офицери

Гръцкият съд постанови условна присъда за турските офицери, които потърсиха политическо убежище в страната след опита за преврат в Турция, съобщи Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Условни присъди за избягалите в Гърция турски офицери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям майтап за незаконно преминаване на границата условно а "мароканските скакалци" с питка и сол ;)

Щеше да е голям проблем ако наистина бяха кацнали тук. Щеше да е голямо чудене какво да ги правим. И да има сумати съвети. Вклучително питания до ЕС и САЩ.

Изобщо нямаше да има никакво чудене по въпроса , ония от хамериканското посолство само с 1 обаждане щяха да решат и отсекат какво ще е. Нашето послушание към тях се изразява в заставане мирно пред телефона и абсолютно потвърждаване на всички команди. Така че не мисли че някой би ни позволил да вземем решение по подобен прецедент , ще изпълняваме само послушно нечии заповеди.

Хеликоптерите са 3. Наш Бочко не ги е пуснал.

Сега е време, САЩ, Русия и Великобритания да започнат да бомбят, бомбардират Турция и да изгонят от там всички мюсюлмански Нашественици, заедно с Ердоган. В Саудитска Арабия и Индийския Океан има място за всички мюсюлмани убиици. Време е Турците да платят и за Баташкото калне и за клането на Арменците през 1915 г, за клането в Константинопол 1453г, и за всички други кланета.

Гърците НЯМА да ги Екстрадират. Те - турските пилоти Скоро сами ще се върнат. Без да се страхуват. А за семействата си - Сигурно и за тях са помислили. Добре, че не им е стигнало горивото. Че щяха да се срещнат с нещо подобно на "Ердоган без Чалма".

Гърците няма да ги предадат, за разлика от нашите боклуци.

Kalin

Да не са луди да кацнат в България с това дупе давско правителство което имаме което щеше на секундата да ги прати в Турция а там какво ги чака на всеки е ясно.

Глупаци. Ако бяха кацнали тука, щяха да подкупят тоя оня и вече щяха да са емигрирали за САЩ. А ние щяхме да сме си с проблемите с Турция. И точно защото са дупедавци всичките, но преди това са хиперкорумпирани.

До колкото знам независимо от тежестта на престъплението, не се екстрадира престъпник ако е застрашен от смърт(на присъда). Значи просто трябва да се бави топката докато халифът въстанови смъртната присъда.

не напразно България е родина на Ванга - всички сме екстрасенси, всички знаем кво ще стане, кога и дали ще бъдат върнати и от кого. Само се чудя като сме толкова далновидни, като всичко знаем що сме толкова бедни.

Какви екстрасенси, какви пет лева? Едно БГ- прозрение гласи, че на българина акъла му идва винаги "след това". Не "преди", както е при другите народи (е, някой от тях)

Примери: - Англичаните СЛЕД като гласуваха за Бекзит, започнаха да търсят "какво е ЕС" и т.н. - Германците и французите, които си поканиха бежанците, които СЛЕД това се оказа, че не можели да се интегрират в местните икономики. - Гърците, които теглили кредити, теглили, СЛЕД което се сетиха, че не могат да ги връщат. Има и още...

Щото толкова ни е акъла!

задържали ги защото минали незаконно в Гърция. Добра. А десетки хилядите мигранти, от които поне едно на сто са терористи - те не са минали незаконно а съвсем законно с паспорти и визи. А бе да ви ....майката гръцка.

искаш да задържат 200 хиляди, че и повече човека? !!!

Ей, неблагодарни гърци! Хората цял хеликоптер им подариха а те ще ги съдят...

ако бяха кацнали в бг., бб вече щеше да е в болница с високо кръвно

Едва ли - щеше да ги е върнал на турците преди ония даже да са разбрали, че тия са избягали.

Откровено казано, Турцие не заслужава да и бъдат върнати тези хора, нищо че по всеки нормален закон са виновни като минимум за дезертьорство. Но Турцие е пълна с терористи, които не ще да върне в Русия примерно. А, помне през 1989 руски пилот избяга с самолета си, и не го върнаха на руснаците. По тяхната си логика сега нямат право да искат своите си пилоти.

а семействата им?

Мила ми Венето... Такава е съдбата на революционера

Явно,ще го накарат сами да пожелаят ,да се върнат,иначе,ще го отнесат семействата им?!Освен междувременно и ,ако те не са духнали нанякъде?

Криво седи, право съди млад кадия... Съдът вероятно е отчел чистото им съдебно минало в Гърция!!! По-правилното беше първата инстанция да ги осъди на затвор, за да ги пази, докато се реши въпроса за политическото убежище. В Турция тия ги чака сигурен разстрел. Престъплението спрямо законите в Турция е тежко и на всякъде по света е така когато военна техника е средство за бягство пред лицето на врага . Дезертьорство. Жална им майка ако ги върнат, и добрече са в Гърция а не в България. Баце щеше да ги върне от страх. Да ги видим гърците имат ли куража да откажат!

Всичко добре, но не съществува "лицето на врага" пред което те да бягат. Натам не четох, извини.

Не ми се вярва, че наистина са искали да кацнат тук. Прилича ми на някаква адвокатска постановка, за да се намеси името България. Ще видим в идните дни, какво ще излезе.

Турците първо трябва да ги осъдят задочно, а след това да искат екстрадация от гърците. Иначе.... Конвенцията на ООН за политическо убежище закриля бежанците. Гърците имат около 60 хил. бежанци, поискали политическо убежище в Гърция. За всички подходът трябва да е еднакъв. Могат да им откажат само ако са били осъдени за тежко неполитическо престъпление, или представляват опасност за националната сигурност на Гърция. Ако върнат тези 8 турци, ще нарушат Конвенцията, а ако не ги върнат.... ???? ..... Май всичко зависи от Американския съд - дали ще екстрадира оня ходжа от Пенсилвания, или ще приеме, че Конвенцията го закриля.

Не всички могат да минат под графа политическо убежище. Турция има избрано правителство на признати и законни избори. Никой не е оспорвал изборите там.

Да, но в турция властите публично се заканват да се разправят с тези хора чрез убийство. Цинично говорят, че няма нужда да ги хранят в затвора. Поради това най-вероятно ще им дадат убежище. Останалата паплач не е наполовина толкова застрашена.

Ако бяха стигнали до България-със сигурност нямаше да бъдат предадени.Такива генерали са голям коз-самите САЩ щяха тайно да ни наложат да ги задържим и да не ги предаваме.Тези генерали много лесно биха се превърнали и в "мъченици "с малко медиен шум.Те имат голяма цена и се съмнявам дали и Гърция ще ги предаде.Те са "златна кокошка".

Добре че са кацнали в Гърция а не тук. Нашите веднага щяха да ги предадат без какъвто и да било съд и прочие. И без друго така ни треперят мартинките какво ще стане в Турция. Ако беше жив прадядо вероятно нямаше да повярва че днешна България трепери от страх дори да не кихне някой циганин. А когато той е бил юноша сме били държава само от няколко десетки години. Какво да се прави както казват хората които умеят да правят пари...едни стават други не...такъв е живота.

Когато става въпрос за бягащи Османци( турци), трябва винаги да се сещаме за станалото по време на Османското Робство- Клането в Батак, клането в Константинопол, кланетата по други места в България, а и цяла Европа... Тия турци да ходят да бягат към Саудитска Арабия !!! В Еропа не са желани. А Гърция трябва да се сети как изгониха ВСИЧКИ Мюсюлмански Османци( турци) при Освобождението си. То и затова, до преди 10 години, изобщо нямаше Мюсюлмани в Гърция.

Не знам кой кого и как е гонил на времето ,но в Гърция има много селища на които името започва с"неа...". Когато попитахме гърците защо е така, ни отговориха ,че това са нови села на ПРОГОНЕНИ ОТ ТУРЦИТЕ ХОРА. "Неа " означавало "нов" Неа Потидия Неапол/в Италия=Новград/. И доста други. Може би гърците са имали за какво да си връщат.

Гърците нямат късмет -- горивото им е стигнало да достигнат летището. Сега ще си имат гляавоболия.

Това не го разбирам, защо са искали да избягат тук? Най-вероятно са разчитали на по-добра закрила от нашето правителство пред гръцкото. А това си е комплимент за нас. Веднъж някой да си постави за цел да избяга при нас. Явно вървим в правилната посока :)

murena

добре, че не са стигнали до България

Добре, че не са стигнали до България! Нашите дупедавци вече щяха да са ги предали на Ердоган.

Едва ли. Да не мислиш, че са се метнали в хеликоптера и газ към най-далечната страна до която могат да стигнат (в смисъл, горивото им свършило - та явно Гърция им е била по-близко)...

ЧИТАКА,ЩЕ СИ ИЗЯДЕ РЯЗАНИЯТ ОТ ЯД!