Ал Каида планира голямо настъпление в Сирия с 10 000 бойци

Сирийският клон на Ал Каида планира голямо настъпление в Сирия с близо 10 000 бойци, съобщи руски генерал.

Обратно в новината

Коментари - Ал Каида планира голямо настъпление в Сирия с 10 000 бойци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в Европа псевдо демократите, НПО-тата и псевдо хуманистите от Хелзинският комитет ни вкараха милиони нашественици! И естествено Европа вече дава кървави жертви! Добре, че в България има хора, като Динко и умни политици, като генерал Борисов, че за нас има шанс!

Ако новината идваше от САЩ, тука щеше да се представи така: САЩ разкриха .... Но понеще не е от САЩ, затова е някак безлично.

Що бе...? Американците са част от антиислямската коалиция и би трябвало да ударят тези 10 хиляди джихадисти.

Тези джихадисти са като насекомите. Убиваш един, а на тяхно място 10 се появяват. На Асад ще му трябва войска от 1 милион души за да може да охранява границите, населените места-градове и села, плюс борба срещу джихадистите. На практика това е невъзможно и за това не вярвам, че всичко ще приключи толкова лесно. На Сирия и трябва силна охрана на границите, за да затвори в коктейл тези боклуци и да ги избият до крак!!!

"бившото" сесесере бълват колкото щеш неграмотни и фанатизирани биячи, които за дребни парички са готови на всичко.

Що не идете всички путеноиди да охранявате Башар . Вземете си свински опашки да ви връзват и вазелин..ха.ха

Щерю, ти си много прост!

От къде 400 000 девици бе?!

От Русия....но не са девици..ха.ха

Голямо настъпление с ...10 000 бойци !?!? Какво му е голямото бе ! На 22.06.1941 ва Хитлер с 189 дивизии и над 3 млн войска нахлу в СССР...Да не говорим за големите битки и сражения през войната ,когато са се изправели па над милион войска само в една битка .. Аз не мога да разбера какво му е голямото , че не могат да се справят с няколко десетки хиляди побъркани чалми , които дори не разполагат с авиация и др. високотехнологични съвременни бойни средства ? Да ги мятат наред от Сирия до Афганистан и да се приключва !

Може грозно да звучи, но нека падат чалми. Колкото повече - толкова по-добре. Не ме интересува кой как и по какъв начин. Всеки, тръгнал с ятаган, Калашников или Бог знае още какво срещу беззащитни хора, убивайки ги в името на Аллах трябва да бъде пратен при Него да бъде съден. И изобщо не ме интересува дали САЩ или Русия, елиминация на всичко, което руши вековни паметници, само защото според тях Аллах не го кефят тези паметници. И всякаква паплач, екзекутираща професори по археология, защото не са им казали, къде са съкровищата на съответния град. Пак казвам, не ме интересува кой, как и с какви средства - ако ще и атомна бомба да им пуснат ако са се събрали на едно място. Лошото е, че винаги използват цивилни за жив щит, което е още една причина да бъдат елиминирани където и да ги срещнат. А само наивник може да вярва на приказките, че САЩ и Русия искат Асад да се махне. Защо? Той им е златна кокошка. Последният път когато нападнаха Саддам, който разполагаше с къде-къде по-страховита армия им трябваха 6 месеца. Ако САЩ решат да влязат с Асад е свършено за 2 месеца. Но играта е друга - в момента САЩ и Русия правят луди пари за доставка на оръжия на арабелите, като едните и другите си имат лагери и унищожават оръжията, които са продавали взаимно. Така военния комплекс произвежда както за държавите производителки, така и за купувачите, а всяка безмозъчна паплач, която е решила да вика Аллах Акбар бива изпепелена. Лошото е, че в патакламата загиват и достойни сирийци, защитавайки държавата си ...

Не е съвсем така. Русия и САЩ имат съвсем различни изгоди и позиции. За Русия такава война е разход, За САЩ, заради долара, винаги е печалба. Нямат ограничен бюджет, защото си печатат колкото си искат долари.

А дали е така ... тази мантра за печатането на долари е стара колкото света. Аз не съм много съгласен. Там по-скоро мошенгиите ги правят от ФЕД, с цел контрол на пазара, но това е една дъъълга тема. САЩ разчитат на мотото, че когато парите са в обръщение произвеждат още ... пари. Но другите държави не са будали и за да се произвеждат още долари трябва валутата да е в обръщение. Същото се отнася за рублата и за юана(който съвсем скоро стана конвертируем), например. Проблема на САЩ е, че държавите с които правят бизнес и от които са точили ресурси като нефт(ОПЕК) и трудова сила(Китай) за тези 50-ина години паразитиране от страна на САЩ натрупаха големи капитали в американска валута, и по-лошото е, че имат значителен дял в американския бизнес. Само арабелите имат около 10%, от които семейството на Бин Ладен държи 6%, друга тема ... както и да е. Та единственият начин тези пари да се изкарат от ръцете на чалмите е да бъдат провокирани за война. В една война трябва да има добри и лоши, трябва да има добро и лошо ченге - ерго САЩ и Русия. Всеки да си избира лагер. Ние си дюдюкаме, а те си правят и произвеждат пари.

днес от сирия са били изстреляни пет ракети, а турция е отговорила с артилерия .в турския район е имало 12 ранени , от които 4 тежко !

това руските войници в редиците на ИД ли го казват? Или ракетите са били изстреляни от малки деца от детската градина???? ех дедо не знам си кой си и още 100 профила .... хайде оправи си пунктуацията, че да не те ловя :)))

Тия Руски лайна докога ще ги публикува ДИР-а! Това са сили на опозицията воюващи срещу Асад.

Е, да де, то това е опозицията на Асад - ал кайда и идил, т.е. ЦРУ.

за 5 месеца бомбандировки не успяха веднъж да кажат колко ИД войници са убили. Сега обаче имат информация за 10 000 дето щели да нападат. Добре си прави сметка Кремъл колко военни е пратил да се бият на страната на ИД :))))

Само 10 000 "отпускари" и "бивши военни" ли е изпратил Путлер? В Украйна са много повече нищо не можа да направи.

САЩ СА СТРАХЛИВЦИ ЗА ДА ВЛЯЗАТ В ДИРЕКТЕН ВОЕНЕН СБЛЪСЪК,КОЙТО ДОБРЕ ЗНАЯТ,ЧЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ!!!НО ПОДЛОСТТА ИМ Е ПОСЛОВИЧНА ЗА ДА ПРИТИСКАТ МАРИОНЕТНИ СТРАНИ ДА ВЪВЛИЧАТ РУСИЯ В НЕЖЕЛАНИ ВОЙНИ!!!НО САЩ ДОРИ И ТАКА НЯМА ДА СЕ СПАСЯТ ОТ ФАЛИТА СИ!!! И ТАКА НЯМА ДА МОГАТ ДА СПАСЯТ!!!

Тъпофил, ти така разправяше и за Афганистан, за Садам и 1-но милионната му армия. После за Сърбия... ама навсякъде за месец беше работата. Сега ти падна 7 месеца да хвалиш Путлер.

Аха, това е тъпия пропагандатор, дето ни промива мозъците. И който под съседните статии усилено хвалеше Местан и новата му турска партийка. Вас, в пропагандата на американското посолство, да не ви подбират п конкурси за идиоти?

Педерофил! Тия Руски лайна докога ще ги повтаряш. САЩ със своите специални части участват по суша в операцията срещу Мосул - вторият град на ИД

110 алахакбари се събрали и руснаците се насраха, че чак и 10 000 им се привиждат

ВИЖДАЛ СИ ТИ ПАНИКА .... ... ПРИ НАС В АМЕРИКА КАТО СИ ЗАБРАВИ НЯКОЙ ЗАГУБЕНЯК РАНИЧКАТА НА АВТОГАРАТА НА ГРЕЙ ХАУНДС И БЛОКИРАТ ЦЕЛИЯ ГРАД , В НЕБЕТО ПОЧВАТ ДА КРЪЖАТ ХЕЛИКОПТЕРИ , А ПО УЛИЦИТЕ ПЛЪЗВАТ БТР-И :))

И КАТО СЕ СЪБУДИ МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ТИ ПРАВИ МАСАЖ С HAPPY END ?!

ВМЕСТО ДА СМЕ ПО КУБА НА ВАКАНЦИЯ , ЗАРАДИ ТЪПИТЕ ДЖИХАДИ РАБОТИМ ИЗВЪНАРЕДНО И ДАЖЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ .... АЛЧНИЯ СТАРИК ДЯДО МРАЗ ВЗИМА ПОРЪЧКИ ЗА ДЕВИЦИ НА ИШЛЕМЕ ОТ АЛЛАХ :))

Най-важното е - виолончелистите да са живи и здрави, че инак.....

Разликите между руските и американските бомби: - американските са пълни с джихадисти. Те затова и ги хвърлят в пясъците на пустинята, на меко да падат. Излизат от тях прясно обучените от ЦРУ умерени главорези, поотръскват се и са готови да превземат нови територии. Повече бомби = повече джихадисти. - руските са си нормални бомби, които пращат джихадистите при Аллах в такъв вид, че и той не може да ги разпознае.

каква е тази Ал КаИда. ??? Аз знам - Ал КаЙда .

Новата руска супертежка ракета Сармат ще замени страховитата СатанаРаботата по новата ракета Сармат, тежаща цели 100 т. вече е на финалната права. Според разчетите тя ще бъде въведена на въоръжение и ще замени страховитата Сатана през 2022 г., но може би и още по-рано Изгражданите в Русия шахти за новата свръхтежка 100-тонна Сармат е една от основните нови загадки на руския военно-промишлен комплекс. Ракетата ще замени RG 20B Воевода (по западната класификация Сатана).Воевода в момента е най-голямата и най-страшна стратегическа ракета, която въобще е била създавана. Тя тежи 210 тона и носи 10 ядрени бойни глави по 750 килотона всяка.Със своите характеристики Сатана е невъзприемчива към действието на всякакви електромагнитни импулси и може да стартира от шахтата даже след попадение в нея на ядрена бойна глава. Ракетата носи голям комплекс за преодоляване на противоракетна отбрана, в това число и на перспективната на САЩ. Може да достави до всяка точка на света 10 тона бойно тегло, 10 ядрени бойни блока с индивидуално насочване от мегатонен клас. Само една такава ракета е достатъчна, за да унищожи напълно целия Ню Йорк. Именно заради това на Запад беше наречена Сатана. Новата свръхтежка ракета Сармат ще бъде течногоривна. За разлика от твърдогоривните ракети, течногоривните имат най-висока производителност. Например в хода на ученията Стабилност-2008 морската ракета Синева установи световен рекорд по далечина на полета за ракета от този клас 11 500 километра. Новата сухопътна ракета Сармат ще бъде с тегло не повече от 110 тона, на нея ще има бойна част с няколко ядрени бойни глави с индивидуално насочване. Според някои данни това ще бъдат маневриращи хиперзвукови блокове, като онези, които вече са с най-новите руски стратегически ракети Топол-М, РС-24 Ярс и морската Булава.

Всичко хубаво, само едно е лошо - в УралВагонЗавод вече от 8 месеца не получават заплати и пукат от глад като молци от нафталин.

Напротив, получават, дори премии вземат. Нормално е в САЩ да не го знаете това. Там с инфото сте много зле, каквото ви кажат началниците да пишете. Отбор глупаци.

Не е точно както си го написал. Не е "супертежка ракета", а е супер-хипер-мега-гига-ултра-свръх-яко-много-много-извънредно-най-по-най-дупер-тежка ракета.

Ти ли си се заел с ролята на циганката?

- новата свръхтежка 100-тонна Сармат - - Новата сухопътна ракета Сармат ще бъде с тегло не повече от 110 тона- бе т'ва 10 тона за нищо ги нямаш, сърми, тополи, урали.. сигурен съм че пишеш от американски телефон/компютър направен в китай, а не от пишеща машина Ковровец..

Да не забравяме, че първият персонален компютър се нарича Спутник и е създаден доста преди Епъл. Американските компютри малко поизчезнаха май. Всички ползваме китайски.

Kakто са групирани, пускайте СУ, след тях Ка-52 и накрая чеченската пехота.Може да завиете и към Турция на връщане...

Тоа е най добрия вариант

Ама това след изстрелването на ядрените ракети от Инджирлик ли ще бъде (да, има ядро в Инджирлик) или преди това?

Нема се пуашите, Путярата ще продаде 2-3 виолончела и ще финансира тотална бомбардировка на всички клозети в Сирия, та тия там да се изпозадушат, дееа.

Абе файда от тез коментари няма, ама виждам, че се пропуска нещо. А то е, че от вчера стари бараки Б52 са пребазирани в СА и имат готовност за бомбене. По различни Амер вестници има снимки на купища ръждясали бомби на пристанища. Значи ще работят по методиката на бомбения килим и то много скоро, къде ? - има си хора къде по разбират, те да кажат.

СЛЪНЧЕВ УДАР И ГИГАНТСКО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОЗОНОВИЯ СЛОЙ. иМА ДЕВИЦИТЕ ДА ЧАКААААТ... ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМ ПИСНЕ И ЩЕ НАТОРЯТ ПУСТИНЯТА, ДЕТО АЛЛАХ СЕ ПРИСЕДНАЛ С КАМИЛИТЕ, Т.Е. С ДЕВИЦИТЕ.

Нали повечето терористи бяха ликвидирани,а останалите панически избягаха?Тези от въздуха ли се появиха?Като влязат в Дамаск какво ли ще "обяснява" този тъпанар на снимката?

Не се прави на застрелян. Дай линк кога точно руснаците са казали, че са избили и изгонили всички. Ако не дадеш, значи си лъжец. Което си го знаем.

Не се появяват от въздуха,а влизат от Турция.Това не го знаят само тъпанарите като теб.

Русия е нсепособна да промени военното си поражение за Сирия ,независимо от пропиляните милиярди и човешки загуби!За това и Путин гузно започна изтеглянето от там!Руснаците пак ще платят ,за грандоманските имперски капризи на Путин и панамските му далавери!Жалко за тях!

...по някое време ще трябва да се събудиш в реалния свят :) подготви хапове! ;)

Хахаха, военно поражение ли. Е как го видя. Щото след като Русия се намеси, ИД изгуби около 30% от територията си в полза на Асад. Може би имаш проблеми с българския език, господин чужденецо.

А как така Асад не можа да си върне поне половината Сирия?Когато напуснаха Афганистан руснаците по същия начин обявиха победа.След няколко месеца талибаните влязоха в Кабул,а проруският президент беше публично обесен.Познай какво щe стане със сирийския.

Така като гледам, най-икономично ще бъде с касетъчни или обемно-детониращи боеприпаси.

Сирийският клон на Ал Каида планира голямо настъпление в Сирия с близо 10 000 бойци.Всеки момент се очаква да дойде Ердоган със знамето и да ги поведе към рая,където ги очакват72000 девици.

пратиме при Аллах Султан Пердоган!

Може би братушките трябва да изпратят повечко Слънчопекчета към Сирия...Та да им попече повечко задниците на ИДИЛЦИТЕ обемнодетониращи слънчица от реактивните системи за залпови огън ТОС-1А Слънцепек:) И някоя друга ракетка от руските Ураганите и Смерчовете ще свърши работа:)

СОЛНЦЕПЕКА БИЕ НА 8 КМ ... А НАМИРАЩИТЕ СЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В СИРИЙСКАТА АРМИЯ РУСКИ РСЗО СМЕРЧ ДО 140 КМ. ПРИ ТОВА СМЕРЧА МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА КАСЕТЪЧНИ БОЕПРИПАСИ КОИТО ПРАВЯТ КИЛИМ :))) ... ЕДНОТО Е ДА ВАДИШ ПЛЪХОВЕТЕ ОТ ДУПКИТЕ - А СМЕРЧА ЗА МАСИРАНО НАТОРЯВАНЕ :))

Ми д се надяваме че руснаците и сирийската правителствена армия ще намерят добро приложение на всички системи РСЗО:)

Като са толкова велики братушките не можеше ли тези неща да ги свършат досега?И защо след свалянето на самолета им мрънкаха че нямало да воюват с Турция?

добре де , чалмите чаршафски от ал кайда се готвят за настъпление голямо ! а нашите братя от хизбула какво дремят , та не почват и те?

"Швейцария подкрепя усилията на Русия" Така си е - и в моите банки да изнасяха милиарди долари накрадени от джобовете на руснаците - и аз щях да подкрепям Русия с три ръце :) Прочее, лошо няма - жив и здрав да е Путин и евреите около него - страшно добра работа вършат, дано така продължат още много години, да не им е уруки, пу-пу-пу три пъти през рамо, амин, дай Боже.

направиха евреите около Обонго а?:) Заформиха няколко войнички, и сега на главата ни се изсипват милиони Джихади Джота от създадените от Краваристан ИДИЛ и Ал Кайда А?:)

Ооо, пич, пак лъжеш. Да те питам, ти професионален лъжец и измамник ли си или просто любител, на измамата. Евреите диво мразите Путин, защото всички ви изгони от Русия и ви спря достъпа до природните ресурси на Русия. Дори има министър и зам министър изгонени, заради укрито еврейство. Всичкото моше се маха, защото се знае, че те са действителния и истински враг. Не само на руснаците, на нас също.

Тъпунгер лъжлив си ти бе, смръдльо! Я ни подсети за гоненето на Ротенберг, Милер, дори самият Путлер е евреин

Изпепелени от слънцето!Дано се съберат повече на едно място!

.... 400 000 ДЕВИЦИ НЕ СА ШЕГА РАБОТА ДА СЕ КЛОНИРАТ - АЛЛАХ ДА НЕ Е ДЯДО МРАЗ С ДЖУДЖЕТАТА :))

тия вярват ли ,че някъде има на куп ч00 хиляди мурви чакащи ги :д

Острова е Дамански /така май се казваше/. Легендата гласи, че цяла Пехотна дивизия се е "изпарила", когато е нападнала граничен отряд на Руснаците - а на глед повода повече "политически" отколкото териториален. Так или иначе Нападащите си "подвиха опашката, като набито куче". Не мина време и бяха нападнати северните провинции на Виетнам. Е не войваха Руснаци, ами Руски Възпитаници и там една такава стана с тези дето нападаха ... Така говори близкото минало, а примери още от този сорт, колкото искаш..

Скоро ще стане ясно дали в САР има Искандер. 8 000 души на едно място - отлична площадна цел за Искандер.

РАШЪНИТЕ ЧАКАТ ЧАЛМО-ПАТКИТЕ НА ГЮМЕ :)) ... В КАНАДА ГЪСКИТЕ СА ЗАЩИТЕНИ , ОБАЧЕ КАТО ПОЧНАТ ДА МИГРИРАТ КЪМ АМЕРИКА ВСЯКА ГОДИНА ПАДА ЯКО КЛАНЕ :))

Швейцарците, разбраха, че Турция на Ердоган е живителната връзка на И.Д. без нея няма И.Д. Кога и Обама, ке разбере?

Знае той банана, ама много пара има налята от тоя петоъгълен уй у фесландия, та за това още си трае.

Когато Генерал от Ранга на Рудской коментира нещо, така Подробно и Детайлно, то "Нещото" едва ли ще се Случи. А защо няма да се случи? Отговори много и най-различни. Важното е ДА НЕ СЕ СЛУЧИ.

То е ясно какво ще стане - Корабите - Калибъра - Бой по чалмите! Само да звъннат на демократите, че да не стане някой сакатлък ;)

преди много години едни китайци нападнаха един остров в Далечния Изток на тогавашния СССР.....потърсете информация какво се случи с тях.

а ти провери чий е този остров сега ! даманский се казва острова !

разтягаха кварталните оф-агитатори.

Ами от тях нямаше кой да каже какво им се е случило

Руските медии лъжат като разпрани за срещите на техните лидери със западни дипломати.

се събрали накуп сега е момента за вакумни бомби или това дето изпарихте навремето китайците,а пясъка стана на стъкло

Глупости там е използван обикновена система РСЗО Град!! Нищо друго.

В най-"лошия" случай, сегашното "Буратино", току що е било създадено.

"Ние не сме съгласни във всичко, това е най-малкото, което може да се каже," но дискусия и диалог са възможни, позитивна и конструктивна, обобщи ръководителят на Федералния департамент на външните работи след срещата.

В швейцарските медии няма такива думи, че Швейцария подкрепяла Русия за каквото и да е. ДИР да спрат да препечатват руска пропаганда!! То е ясно че ТАСС лъжат. Какво да очакваме от една медия в тоталитарна държава??

Швейцареца не е казал нищо такова, а за Украйна е ясно кой е виновен!! Путин!!

"Русия и Швейцария имат интерес от сътрудничество..." швеицарските банки са винаги с отворени обятия за парите които руските политици & олигарси крадат от рускя народ!

Ал Каида или Даеш, все тая. Ясно е, че САЩ, НАТО, С.Арабия и пр. създатели и поддръжници на терористичните групировки и умерени и неумерени главорези няма да се спрат сами и ще продължават с терора и убийствата. Ясно е обаче, че в Сирия няма да им мине номерът и за разлика от Европа там може съвсем скоро да стане по-спокойно място за живеене. Да му мислят европейските ибрикчии, дето слугуват на Ердо и обонго! Ф'к ЕС! Hillary Clinton: 'We Created al-Qaeda'

И за руската свиня има Коледа

И какво става сега, Русия бие терористите, а Америка и Турция ги подкрепя и въоръжава, но много държави освен Швейцария ще си променят мнението за Русия!

AbuTalib

Щом като Швейцария търси мир в Русия, явно са се добрали до информация, че няма да им се размине при евентуален военен конфликт.Защо? Защото няколко бомби върху банките там и ---няма вече световни милиардери, ни милионери.

много ще е удобна тази атака на 10 000 души - ще бъдат "вычислени" и елиминирани на един път!

Правилно ! Всичките на едно място , да не ги гонят из пустинята.

Мълии, мЪлии! Они самолетете още не са излетеле, Вие изтепаате терористете. Абе руснЯците знаат ли, че требе да одат да ги тепат, или Вие че им кажете.

А, ти знаеш ли дали си нормален, или трЕба някой да ти каже!?

Удобно сте пропуснали в статията,че руския щаб казва,че терористите от Джебхат ан Нусра се въоръжават от т.нар умерена опозиция контролирана от САЩ. Дир, защо не информирате хората?

Що трябва да лъжат?

Защото трябва и да се яде...

Пишете глупости.Русите туи русите унуи.Руснаците изтъргуваха Асад и си тръгнаха.Останаха им сили само за охрана на двете бази.За какво се споразумяха с щатите предстои да разберем скоро.Асад е бита карта

Много точно си си поставил "ер малък"!!!?