Актьор от театър "София" живее в сграда без ток и вода

След като завършва сградата, строителят така и не въвежда обекта в експлоатация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам артистите в България, както семейните с деца да имат каквито и да са привилегии или предимства пред останалите. Голяма работа, че този човек е артист и с две деца. След като сградата не е в експлоатация, тогава какво търсят там? Има съд и там да си решават проблемите.

tonk11

Аз не разбрах какво точно иска актьорчето и от кого?

защо не я вземе тази страна някой свестен и умен народ, който да се грижи за земята и за хората в нея, българите се оказаха толкова калпави и прости, че нямам думи!

Запечатването от ДНСК на незавършени ,но обитаеми сгради , е възможно само в една страна-членка на ЕС.Странното е ,че сметката се плаща от хора , които нямат отношение към строителството, а именно - купувачите на имоти в такава сграда.Парадоксалният ЗУТ не задължава строителите/инвеститори клас "А",Б" или както щете ги наричайте/ да завършат започналото строителство.Това е направено така нарочно , за да се защити "инвеститорския интерес" и да се увреди обществото.Ако не ви се вярва,нека да си отговорим на въпроса защо строителят строи до Акт 14 ,прехвърля на груб строеж жилищата и както в една песен "Дим да го няма" .Никой от контролните органи - община ,ДНСК не го спира в тези му желания

tonk11

Глупости! Обитаването на незавършени сгради е възможно само в една държава! А зут не може да задължи никой да завърши нещо! Както в случая твърди инвеститора, той няма пари и не може да завърши сградата! Какво според да направи зут? Пари ли да му даде или да му ги намери? За това има договори и съдилища ама те не са по зут!

Само в Бг , 28г.

Това ми напомня на двата блока в Малинова долина, приети с Акт 16, но без канализация - само на отходна яма. Открито е след години, при строеж на други блокове.

Защо актьорър е разрешил някой друг да взима заем да строи на баба му в имота? Аз ако имам имот без да имам пари да го развивам или аз взимам заем, или правя нищо, или го продавам за Х. Мога м продажбата да включа и един апартамент, който остава недовършен, но съм си взел парите за останалите. Щом другитя собственици искат да ги разкарат, явно се надяват да им събират наем за земята, но ако са я продали да са мислили срещу какво. Гледам и в Банско има такива сгради. Без ток и акт 16. Очевидно законите не са довършени за да обслужват нечий интерес. Този астьор е трябвало да си деди на баба си в къщата а не да се опитва с чужди пари -строител, банка, да лови балами и да печели. Намерил си е майстора. Т

tonk11

Я си седи в САЩ! Явно нищо не разбираш от това за което пишеш!

Документацията на сградата не е изчезнала заедно със строителя й. Едно копие от проекта й се намира в общината издала разрешението за строителство.

Запознати разказват, че процедурата при подобни казуси е дълга, сложна и понякога невъзможна. Затова не един и два нови блока в София се обитават незаконно За тези безобразия строителите би трябвало да влизат в затвора.

Няма как да стане. Видяхте ли как, за да защитят интерса на инвеститор се вдигнаха 100 полицаи. За да се защити интереса на хората никой не си мърда пръста.

А преди година господин Йордан Георгиев се опитваше да си продаде/пробута апартаментчето с уверението, че всеки момент всички документи ще са готови и АКТ15 и 16 са въпрос на време. Всичко е точно....

Много лошо ги е излъгал баровеца, та как може да му се даде кредит,върху чужда собственост, която вече е продал.?

Много лошо ги е излъгал баровеца, та как може да му се даде кредит,върху чужда собственост, която вече е продал.?

Вицът за казана с българите в Ада....

При желание и воля ,може да се довърши приемането на сградата и въведе в експлоатация.Банката след като отнема собственоста и я разпродава,без да се интересува от друго освен да си вземе парите,но я продава с изричното условие ,до акт14.Купувачите от нея,следва да имат това в предвид, а собствениците когато подписват договорите със строителя,да не мислят само за високия процент на обезщетение.Много често те са заблуждавани от адвокати които нямат понятие от такива сделки,но дават съвети за тях и ги подвеждат.Има тънкости които изискват консултант от възникване на намерението за даване на имота за стрлоителство,до края на строителството.Най често,да не кажа никога,това липсва и преди подписване се консултира с адвоката който е развел негов близък или спечелил дело за някоя нива. Колкото до документацията,строителя ако е лоялен пред собствениците чисто човешки следва да предостави документите за обекта,но в кметството има всички чертежи и актове до момента и могат да се изискат копия. И пак е въпрос на организация.Актьора много добре е знаел какво следва когато се е нанасялв сградата.Разбира се тежко е когато спрат да ти плащат наема но пак опираме до предварителните условия между собственици и строител.Ситуацията е патова,защото закона и наредбата не са предвидили решение при такива случаи,въпреки,че не са един или два и не са от вчера.

За жалост радостта от новия дом е вгорчена от този строител-мошеник, който освен че фалирал, бил с разклатено здраве. Оставил хората сами да се справят с бюрокрацията. Трябва да се променят закони за фалит и да не страдат хората от това.

Лили, четеш ли си материалите?! Щото имаш един пасаж пуснат два пъти. Аман от редакторите на Дира. И сто нови дизайна да си направите, съдържанието ви е същата боза. По-доблре си сменете редакторите и сложете грамотни.

давайте пари срещу апартамент в сграда с акт 16. Това ще мотивира строителите да работят по правилния начин. Не забравяйте, ние правим страната, в която живеем. С нашите изисквания, с нашите пари сме определящи за работата на всички.

съгласен съм с купувача,че трябва да се купува само след Акт 16,но чл.181 от ЗУТ дава възможност да се купува след Акт 14/т.нар. "Груб строеж"/, като понякога това е по-евтино и затова хората се хващат на тази въдица.Ако отпадне този текст - чл.181 от ЗУТ строителите/коректните и некоректните/ няма да имат право да продават по-рано и нещата ще се регулират от само себе си.Затова е добре да се осъзнае от Парламента това и да се отстрани проблема.

"Той изтегли заем от банка 1,2 млн. и изчезна - казва актьорът. - Банката му запорира останалата част, освен нашите обезщетения, и ги разпродаде на търг на останали собственици. Понеже той спря да ни плаща, ние бяхме принудени да се върнем тук, за да охраняваме, а и нямаше къде да отидем. Върнахме се в сградата, имаше строителен ток, имаше вода". След като завършва сградата, строителят така и не въвежда обекта в експлоатация. "Той изтегли заем от банка 1,2 млн. и изчезна - казва актьорът. - Банката му запорира останалата част, освен нашите обезщетения, и ги разпродаде на търг на останали собственици. Понеже той спря да ни плаща, ние бяхме принудени да се върнем тук, за да охраняваме, а и нямаше къде да отидем. Върнахме се в сградата, имаше строителен ток, имаше вода". С повтаряне по-интересно ли става?Или ви плащат на ред?

Щом иска, никой не може да го спре.