Увеличението на пенсиите мина на първо четене: какво се залага в сметките

След няколко часа дебати депутатите одобриха актуализацията на бюджета на ДОО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да получавам реалната си пенсия, за която съм внасял осигуровки. Махнете тавана. Искаме си нашите пари. Не молим увеличение. Просто си искаме нашите пари, които всеки месец ни прибирате заради тавана.

Да няма повече таван на пенсиите.Знаем кой ги взема.Некадърмици като вас вашите бащи и майки и много рядко някой който е заслужил.И после изчислявате средната пенсия,като включвате незаслужения таван Да бъде премахнат моментално.Веднага!

Комунистическа уравниловка! Минималната пенсия - увеличение с 26,2 %. Максималната пенсия - увеличение с 33,3 %. Социалната пенсия за старост - увеличение с 45,3 %. А на всички останали - увеличение с 10 %!?! Ковид добавката на 1000 лв. пенсия е увеличение с 6 %, а на 500 лв. пенсия е увеличение с 12 %. Незабавно преизчисляване на всички пенсии за осигурителен стаж и възраст със средния осигурителен доход за 2021 г. и никакви други експерименти! Ще счупите пенсионната система! Всеки трябва да получава пенсия според това какво е внасял, като пенсионни осигуровки, а не според малоумните идеи на пишман политици!

38 години стаж в просветата и образованието. 500лева пенсия. Ще ми даде ли някой отговор.? Нои има ли достъп до въпроса ми?

Защо махнаха категориите в металургията?

Защо не се признават категориите за всички морски професии?

А за вдовишките пенсии защо нищо не се предвижда?

Тия пашкули защо не махнаха тавана на пенсиите?

42 години в металургията... или послъгваш доста или си бил от търтеите чантаджии, дето се разхождаха из министерствата, а цех и производство не бяха помирисвали даже. Тези дето бяха наистина в металургията, бачкаторите и инжинерно-техническия състав с мъка добутваха до 60 годишна възраст. Веднъж си цицал нереално високи доходи докато си работил, сега иискаш да продължаваш да цицаш. Аман от тарикати като теб, вие съсипахте държавата.

На първо четене се видя кои са народни представители и кои са представители на мафията.

На второ четене, Продължаваме Популизъма продадоха България и се опитват да ни купят не със собствените ни пари, а с национални дългове.

Ай ,че драгалевският циганин Костов който продаде Авиокомпания Балкан за един апартамент в Люлин, Кремиковци за 1 долар и т.н. едвам издържа горкият с 4030лв пенсия.

Кога ще взимаме реалните си Пенсии - 42 години в металургията , 2600 лева пенсия на база внесени осигуровки . Защо увеличават със закон , а не по формула , пенсии на хора с никакви осигуровки в НОИ ???Достойни Старини е термин за стар човек - Да си внасял пари в НОИ или да разчиташ на нещо друго ако не си . Въобще не ме интересуват тези Пенсионери с ниски Пенсии - аз съм плащал и си искам Сметката .

Мина, ама цирка тепърва предстои на второ четене и тогава ще става истинската веселба

Гласувалите за простаците ще ви намериме!Машините ни позволяват това!

"по назад във времето"????? Нямат доблест да кажат на хората до коя година ще се преизчисляват пенсиите????? Сега сме 2022 година, питам аз...2012 година къди е във времето????? Крият , мънкат и лйжат. Нито казват до коя година ще се осъвременяват пенсиите нито казват с осигурителния доход към коя година ще го правят.

Вместо да разделяте хората по категории- ИЗЯСНЕТЕ на КАКВО ОСНОВАНИЕ Банките В Д И Г НА Х А цените на "услугите" се с 5-9%????????? Нали работят с НАШИТЕ пари????

Ние сме узаконени крадци.Като имате пари и не знаете какво да ги правите,ще ви помогнем да останете без тях

Ако имате възможност веднага се прехвърлете парите от Частните Пенсионни Фондове в НОИ - тези пари се стопиха наполовина за 2 месеца - явно ще има фалити .

Увеличават пенсиите - ОК, чудесно! Проблемите са два: 1. Догодина няма да имат пари да ги плащат, те и сега нямат - взимат заеми 2. Инфлацията от 25% отдавна изяде още неслучилото се увеличение от 10% Смешници..

Благодарни сме на бсп, които бяха в основата на всички тези повишения за пенсионерите.

Да, именно това е идеята - БСП използва ПП да вдигне пенсиите, за да помогне на БСП. Когато ПП паднат, БСП ще ги обвини, че са вдигнали пенсиите, без да имат пари за това. Не за пръв път БСП правят този номер - на Бойко го изиграха също - Станишев вдигна пенсиите в последния ден преди да попаде оставка.

Един нагледен пример как се помпи инфлацията! Когато се раздават пари на калпак и стадото грухти от удоволствие....

Инфлацията,я помпа Путкин.

Не се развиваш в правилната посока...

Така е, нали на КАЛПАВИЯ @ все някой друг трябва да му е виновен, нали?

Ако спрем пенсиите,ще спре и инфлацията,а тъпанар.

Инфлацията я помпят тези, които вдигат цените в пъти, при увеличаване разходите с процент.

Гробарите са притеснени,че няма да могат да крадат парите от пенсиите

Много знаеш как с 50 лв пенсия ще напомпиш инфлацията.

Тавана на пенсиите,отдавна трябваше,да е премахнат.

все пак : нека се даде пример! Имаш към момента 1000 лв. пенсия и 60 лв. добавка , общо 1060 лв.общо ! Колко ще стане сега пенсията : 1100 + 60, т.е. 1160 общо или ще е 1100 лв., като в тях ще влизат и тия 60 от добавката КОВИД ???

10%плюс 60лева-добавка,толкова ще е увеличението.

Не е вярно - добавката отпада от следващия месец.

Да се осъвременят пенсиите. Старите пенсии и останаха, защото не бяха индексирани по швейцарското правило няколко години при боко.

Гладна кокошка просо сънува. Като не мине "Бюджета" и 6,1% няма да има за мене, като пенсионер.

С този песимизъм може да ти се присъни, че утре си умрял!