"Активни потребители": Водата превзема сиренето (в 26 изследвани евтини марки)

Колкото по-малко мляко се използва за направата на 1 кг сирене, толкова по-голяма е печалбата на производителя

Обратно в новината

Коментари - "Активни потребители": Водата превзема сиренето (в 26 изследвани евтини марки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

скоро ще предлагат сирене в бутилки.

производителите ще кажат че държат сиренето в сурватката за това е мокро - и ФАКТ ще е че нито един не ще бъде наказан така че да не произвежда гадости никога повече!!!!!

А БАБХ, пак спи. Една от причините да сме на първо място по смъртност в света е ниското качество на храните.

Водата на сиренето му е най-малкия проблем. Дали вътре има истинско мляко и колко палмова мазнина е добавена е по-интересно.

По-добре вода, отколкото палмова мазнина. Дано поне водата/суроватката е без "екстри".

Не спи - ама за тази заплата и не рботи .Но пък не напуска - защото ще трябва да започне да работи .

трябва да проверят и сирената в Кауфланд, Била и Лидл

Ами нали веригите продаваха повече западни продукти с по-лошо качество. Искахме българско. И ква стана тя?

Ифан Костофф дет флези у парламента с пуловерчи и излези с кустум и 2 мильона ф КАТЕБЕТУ каа да идем БАНАНИ!!!

Белиииса , да си оближеш /измиеш/ пръстите. Най-противната реклама на оная, облщената дъртофела.

Така ни уверяват.Пал.мазнина не се разгражда в организма,но за тях не е опасна. ЗАТОВА СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ,ОТ ЯДЕНЕ НА БОКЛУЦИ ХРАНИ ,НО НА ЦЕНИ ИЗДОКАРАНИ.ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ ПОНЕ 2 ДО 3ЛВ.аНА

А защо ги няма скъпите марки ? Поръчка на картела

Еж, народеее, Еж и псувай бойко през телевизора

Най-накрая да напишат и имената на марките!

Много вода слага в сиренето тая гад!

Повечето марки не съм ги чувал. Прави впечатление че са ударили главно Т-маркет и разни магазини в перник. Що не пишат за прасешките марки, за БРЕЙ и разни изстъпления на лидл

В Русе магазин Пауони няма ! Най-вероятно става въпрос за Пацони! От това изследване не става ясно търговеца ли е накиснал сиренето във вода , да увеличи теглото или мандрата е разредила млякото с вода за да увеличи печалбата?

Много важно! Днес всеки има свобода да прави каквито си иска марки. Щом слага вода ами да слага вода. Щом на клиентите им харесва да купуват вода, ами да я купуват! Да не би да е отровно сиренето? Впрочем това при възможно най-лошия сценарий, който е по-скоро чиста теория защото в производствения процес стриктно се следват стандартите, спазва се изискуема хигиена и крайният продукт отговаря на някакви производствени стандарти. Времената когато хигиенистките се къпеха във ваните с мляко в соцмандрата отдавна са вече далечен спомен

Господине, сиренето са коагулирани млечни белтъци, които във водата ги няма. Има ги само в млякото. Без мляко няма сирене, стига вече с тази партенка

... или за марка "Маджаров" например? Защото Маджаров си знае цената. Той и жена му правят сирена, кашкавали и сушени колбаси от качествени продукти, без да заобикалят норми, рецепти и правила. Затова са вече 20 години на пазара и са най-богатите производители,

За сиренето на "Наборь" не знам но за млякото им (3,6%) гарантирам, че има доста вода в него!

Аз може да съм облещена на рекламата, но постоянно съм на екран. И друго интересно. Тези реклами, които постоянно се въртят по телевизията, има ли контролен орган, който да провери какъв продукт се рекламира. Да провери качеството, количеството, съставките. Или каквото заяви рекламната агенция това пускат на телевизора и на пазара-рафта в магазина. Те така може и продукти с вложена миша отрова да ни рекламират, кой проверява какъв е продукта?

Години не купувам сирене от равтове и витрини, даже и за задушница. Защото знам, че са бавно действаща отрова. Напоследък същото се оказа и за киселото мляко. Не знам, защо се нарича сирене този бъркоч, без мляко с палмова мазнина, ензимно пресичане и кой знае какво още.

С този печалбарско-ганьовски манталитет никога няма да се оправим :(

Сега запомняте хубавичко червеничките и никога повече от тях. :) По-често трябва такива проучвания, за да може на гнусните печалбари да им се стъжни.

т.н. частна инициатива у нас не само не подобри качеството на хранителните продукти ,ами доведе до масово и неконтролируемо предлагане на вредни за здравето храни в целия им спектър !!?? И ЗО години властта търпи и се облажва чрез яка корупция от тровенето на хората с храни далеч от здравословните норми! Един вътрешен Чернобил!! Да ходиш в Одрин или Ниш за по евтини и КАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ!? Ето затова Борисов трябва да се съгласи и да хвърли оставка ,но не от свое име ,а от името на ВСИЧКИ управляващи след 89! Не се търпи вече!

Никога не купувайте от посочените марки, за да фалират мошениците мръсни. Наистина с този печалбарско-ганьовски манталитет никога няма да се оправим :( Ама тук е ролята на държавата да ги глоби много солено и да ги затвори даже. Или при повторен анализ на такива проценти вода, затваряне на предприятието. В срок до 5 години. Да ги видим тогава дали ще посмеят в следващите 5 години да минат 54% вода в сиренето. Контрол от държавата, глоби и наказания. Това е нужно. /също и към работодателите, не само към производителите, защото те са същите ганьовци, но това е друга тема/

Никоя от големите малки, например, Елена,Маджаров и пр. няма проверени. Не зная какво да си мисля. )))

Ти не четеш ли че почти всички са с повече вода. Само последното е под 54%, което е стандарта. Купувайте българското, нали !?

Т ъ п Гербер :-)-

Какво затваряне на предприятието, това си е кражба и измама, при това застрашаваща здравето на всички хора. Трябва да се лежи ефективно за подобно нещо и то поне 10-20 години.

Най добре си правете домашно сирене. Купувате си от хора гледащи крави домашно краве мляко, сварявате си го вкъщи, капвате малко капки течна мая и до няколко часа тенджерата ви ще е станала сирене. СЪС 100% КРАВЕ МЛЯКО. БЕЗ НИТО ЕДИН ПРОЦЕНТ ВОДА. А само от мляко без никаква вода е хиляда пъти по полезно. А и ще ви излезе по евтино, не на последно място.

До Някой, съгласен съм. /Просто писах бързо/. Освен затваряне на предприятието и затвор за собственика. Може и условно да е, за да се научи, да си плати и да не повтаря повече същата грешка. Ще печелят те като подменят млякото с вода...тарикати и мошеници

Ама наистина не ви разбирам бе хора! Вярно е, не съм от София, от малък провинциален град съм, от Русе съм, но дори около София има селца в които хората си отглеждат животни, правят си сирене, кашкавал, бутер, кисело мляко. Ние в квартала сме си направили кооперация 10-на човека и се редуваме - всяка седмица един от нас пътува до близко селце, сиренето е на 6 лева килограма, кашкавала на 12 лева. Дори част от кравите на бай Юмер ги познавам по имена. От години не съм купувал млечен продукт от магазин. Той си прави някой лев от нас, че не изхранва с данъците си безполезна държавна паплач, ние сме доволни, че ядем на поносими цени ИСТИНСКИ млечни продукти. Наистина не разбирам къде ви е проблема?! Сирене и кашкавал е това! Не са космиески совалки.

Плюс да се изплаи обезщетение на всеки, който представи касова бележка за закупено такова.

Не знам кво да ви кажа. Най евтината фета на остров Кипър дето съм сега е 7.50 евро за килограм или 15 лв (внос от Гърция). 99% от другите марки (местно производство) са значително по скъпи (започва от 9 евро нагоре) и няма по евтино от 7.50 на кг. Пакетирано е и не знам колко вода има. Разбирам че в България заплатите са по ниски и очаквате сиренето да е по евтино но еднакво качествено, обаче си предствям че съм производител на мляко в България и едната страна ми е гръцки купувач който предлага една цена а другата страна ми е български купувач, който ми предлага по ниска изкупвателна цена. Продавам на гърците а не на българите (при положение че се водя само и единствено от финансови подбуди). Не знам как сиренето ви може да е 5 евро и да е качествено. Дори 14 лева да е (7 евро) пак е трудно. Нормална фета, Додони или Ипиреос е към 20 евро на килограм. Не съм бил скоро в Гърция и възможно да има и по евтини марки, но и там сигурно качеството е друго или поне са постигнали "икономис оф скейл" и продават огромни количества което им позволява да свалят цената на килограм. Но като цяло, кило фета в пакет е 15-20 евро.

Също като :, - Приятелски огън - милосърдно убийство - добронамерено пребиване - дружески кютек - целомъдрено изнасилване - Хайли лайкли ( Highly likely !) - Проста кърджалийска П&тка , с Висок професионален интелект ( Айййй Кюю !!) ... с една дума - Каца мед с Лайна ... !!!!! ????????????

Студент съм първа година в Русе и питам в квартална бакалия за краве масло. Продавачката се пули, пули и на свой ред ме пита: "Бутер ли търсите". Тогава аз се опулих. Викам "Не бе, краве масло". Та така 5 минути докато се разберем :)))

и какво искаш да кажеш с тази глупава изповед ? Ако гърците изкупуват Бг млекото за 1€ литъра -халал да им е и да продават фетата за 7.5€. Но! Щом кайнарите Бг мастници изкупуват Бг млякото за 0.5 лв. НЕ могат да ми продаватЕода за 7.50 лв килото ! Ясно ли ти е бе кътил неграмотен !!!

Гарантирано от Герб

Абе. Нещастна жертва на образованието от 90те! Катил можеш да викаш на брадата си майка! На мене ще ми викаш Господин. Разбра ли ме!? Така, понеже си тъпо парче, нека пак опитам! Без да съм запознат с млечната промишленост в България, спекулирам че продавачите на мляко продават на тези които им платят повече..в този случай, гърците! Това което остане за българските производители дето са готови да платят по малко е сигруно силно разводнено мляко!!! По доброто го продават на гърците понеже плащат повече, а другото на българските производите - разводнено - за да си избият парите. Това е елементарна презумция (която, както вече признах, може да е само презумция) но знаейки хала и манталитета на малкото нещастници останали при Бойко, е най вероятно това което се случва.

Себестойност на килограм сирене като вложени продукти е точно 3 лева. При цена на млякото 50 стотинки. И говоря за сирене правено от пълномаслено сурово мляко, което не е било изцедено преди това. Всичко друго е данъци, лицензи, разрешителни, подкупи и корупция. Точка по въпроса!

гарантирано от майка ти :)))

обикаляай ти по селата и изкупувай мляко по 50 ст. после си прави истинско сирене и ни го продавай по 3лв мумио :)

и ни кажи колко пари печелиш след това и дали си умрял от глад или си превзел някоя мандра :)

То хляб нямаме, те сирене... Направете нещо с този дунапрен, дето го продават.

Айде пак герб.

Хлебопекарна е решението. Всеки ден пресен и вкусен хляб!

че по вкусът им личи, че не са вода като останалите :)

Нали производителите трябва да плащат и такса спокойствие.