"Активни потребители": Водата превзема сиренето (в 26 изследвани евтини марки)

Колкото по-малко мляко се използва за направата на 1 кг сирене, толкова по-голяма е печалбата на производителя

Обратно в новината

Коментари - "Активни потребители": Водата превзема сиренето (в 26 изследвани евтини марки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сиренето марка "Пазарджик", което единствено покрива изискването и съдържа 50,7% вода, и себестойността му е около 4 лева, най-вероятно е продукт, сглобен................... .... И какво излиза,че повечето места за производство не са МАНДРИ ,ами АЛХИМИЧЕСКИ ЛАБОЛАТОРИИ. ........БАРЕМ ДА НАМЕРЯТ И формулата как от вода и палмова мазнина да става ЗЛАТО.

Значи ''изследвали'' ама видите ли това не засегнали какво въобще има в сиренето?????? Както винаги да потръбим за нещо си дето се знае за да напомним за себе си...

Нещо май имаше изисквания за проби преди пускане на пазара и за проверката преди да стига до търговския обект????? В България както винаги всякакъв боклук по търговските обекти и по някоя проверка за да се споменава името на някой дето получава заплата о рба на хората.. Алдомировци и Ракево се зареждат директно от производителя понеже да техни обекти така че нищо чудно и търговците бая да са спомогнали за ази вода...

активни потребители? кои са тези мошеници?? що проверяват сиренето в супермаркета и в кварталното магазинче, а не в мандрите? а иначе, човешкото тяло, дето не е правено в чех, мандра или завод, и си е от месо и кости съдържа 70 до 75% вода!

Активни потребители е организация, която се финансира от вън. Тяхната главна цел е да създаде условия за стоки от чужди компании, като сринат доверието у хората в българските продукти! Изобщо не вярвам на лъжливите им изследвания!

Само Маджаров не споменавайте! Маслото му е смес от маргарин и мандраджийско масло! Дори на вкус се познава, който има опит в това. Иначе цената е "европейска". Така че цена - качество е съмнителен критерий!

изберете българското- на милиционерчето зоров боклуците къде са-над 80%

Абе евтино, евтино. Дет се вика вода да е, ама да не е отрова.

В Бантустана ако няма далавера, нещо не е наред!

Дааааааа време е да патентоваме и "водно сирене без мяко"!

Сиренето е като всичко останало в държавата. Разводнено и без покритие! Кажете...кое не е разводнено и сведено до най ниската степен на качество, където дори не може да се говори за качество. Нима "политицте" и съдебната система не са силно разводнени с глупаци, малоумници и калинки? Нима бензина не ви е разводнен? Или в месото дето купувате може би не е на 50% вода? Кое ви е наред? Кажете? Кажете едно нещо което да не е силно разводнено в България? Освен домашните ви ракии дето правите по селата, всичко друго е СИЛНО разводнено....вие за сиренето сте се хванали! Казвал ви го и преди. Нема да се мъчите! Щом като ходите на почивка в чужбина щото мразите българският туризъм, щом като работите в чужбина щото ви плащат повече, щом като си пращате децата да учат в чужбина и яденето ви е разводнено, защото не затворите тая държава да не се мъчите?! Изглежда сте неспособни да си доставяте качеството на живот което смятате че заслужавете и го намирате в чужбина. Убеден съм че еврейте по свете ще съберат неколкостотин милиарда за да дадат по 100хл. на всеки българин да имигрира и да засели тази територия с палестинци. Така всички доволни..българите ще си купуват хубаво качествено сирене в Гърция, ще се пекат на плажовете по Турция/Гърция, ще учат в Англия и ще работят в Германия. Така всички доволни, и оставате в историята като спомогнали за решението на палестниксият проблем. Убеден съм че ще срещнете голяма подкрепа от страна на приятелска Турция и нейния лидер - баш авер на Бойко Тъпото.

така е и в россия

То хляб нямаме, те сирене... Направете нещо с този дунапрен, дето го продават.

Хлебопекарна е решението. Всеки ден пресен и вкусен хляб!

Себестойност на килограм сирене като вложени продукти е точно 3 лева. При цена на млякото 50 стотинки. И говоря за сирене правено от пълномаслено сурово мляко, което не е било изцедено преди това. Всичко друго е данъци, лицензи, разрешителни, подкупи и корупция. Точка по въпроса!

обикаляай ти по селата и изкупувай мляко по 50 ст. после си прави истинско сирене и ни го продавай по 3лв мумио :)

и ни кажи колко пари печелиш след това и дали си умрял от глад или си превзел някоя мандра :)

Гарантирано от Герб

гарантирано от майка ти :)))

Айде пак герб.

Ами нали са под тяхно опекунство институциите дето трябва да правят проверки по производителите.....

Също като :, - Приятелски огън - милосърдно убийство - добронамерено пребиване - дружески кютек - целомъдрено изнасилване - Хайли лайкли ( Highly likely !) - Проста кърджалийска П&тка , с Висок професионален интелект ( Айййй Кюю !!) ... с една дума - Каца мед с Лайна ... !!!!! ????????????

Не знам кво да ви кажа. Най евтината фета на остров Кипър дето съм сега е 7.50 евро за килограм или 15 лв (внос от Гърция). 99% от другите марки (местно производство) са значително по скъпи (започва от 9 евро нагоре) и няма по евтино от 7.50 на кг. Пакетирано е и не знам колко вода има. Разбирам че в България заплатите са по ниски и очаквате сиренето да е по евтино но еднакво качествено, обаче си предствям че съм производител на мляко в България и едната страна ми е гръцки купувач който предлага една цена а другата страна ми е български купувач, който ми предлага по ниска изкупвателна цена. Продавам на гърците а не на българите (при положение че се водя само и единствено от финансови подбуди). Не знам как сиренето ви може да е 5 евро и да е качествено. Дори 14 лева да е (7 евро) пак е трудно. Нормална фета, Додони или Ипиреос е към 20 евро на килограм. Не съм бил скоро в Гърция и възможно да има и по евтини марки, но и там сигурно качеството е друго или поне са постигнали "икономис оф скейл" и продават огромни количества което им позволява да свалят цената на килограм. Но като цяло, кило фета в пакет е 15-20 евро.

и какво искаш да кажеш с тази глупава изповед ? Ако гърците изкупуват Бг млекото за 1€ литъра -халал да им е и да продават фетата за 7.5€. Но! Щом кайнарите Бг мастници изкупуват Бг млякото за 0.5 лв. НЕ могат да ми продаватЕода за 7.50 лв килото ! Ясно ли ти е бе кътил неграмотен !!!

Абе. Нещастна жертва на образованието от 90те! Катил можеш да викаш на брадата си майка! На мене ще ми викаш Господин. Разбра ли ме!? Така, понеже си тъпо парче, нека пак опитам! Без да съм запознат с млечната промишленост в България, спекулирам че продавачите на мляко продават на тези които им платят повече..в този случай, гърците! Това което остане за българските производители дето са готови да платят по малко е сигруно силно разводнено мляко!!! По доброто го продават на гърците понеже плащат повече, а другото на българските производите - разводнено - за да си избият парите. Това е елементарна презумция (която, както вече признах, може да е само презумция) но знаейки хала и манталитета на малкото нещастници останали при Бойко, е най вероятно това което се случва.

Явно МОГАТ да ти продават каквото си искат,щом си балък да го купиш!

Ама наистина не ви разбирам бе хора! Вярно е, не съм от София, от малък провинциален град съм, от Русе съм, но дори около София има селца в които хората си отглеждат животни, правят си сирене, кашкавал, бутер, кисело мляко. Ние в квартала сме си направили кооперация 10-на човека и се редуваме - всяка седмица един от нас пътува до близко селце, сиренето е на 6 лева килограма, кашкавала на 12 лева. Дори част от кравите на бай Юмер ги познавам по имена. От години не съм купувал млечен продукт от магазин. Той си прави някой лев от нас, че не изхранва с данъците си безполезна държавна паплач, ние сме доволни, че ядем на поносими цени ИСТИНСКИ млечни продукти. Наистина не разбирам къде ви е проблема?! Сирене и кашкавал е това! Не са космиески совалки.

Студент съм първа година в Русе и питам в квартална бакалия за краве масло. Продавачката се пули, пули и на свой ред ме пита: "Бутер ли търсите". Тогава аз се опулих. Викам "Не бе, краве масло". Та така 5 минути докато се разберем :)))

Никоя от големите малки, например, Елена,Маджаров и пр. няма проверени. Не зная какво да си мисля. )))

че по вкусът им личи, че не са вода като останалите :)

Защото цел на това изследване са само евтините марки- да се види защо са евтинио. За мен най-добро българско сирене е Съединение на Костадинови. Пастир, Маджаров , Земенея, LB също са много добри. Най-доброто съотношение цена качество според мен e при LB. Не си струва да се правят експерименти с други марки.

Никога не купувайте от посочените марки, за да фалират мошениците мръсни. Наистина с този печалбарско-ганьовски манталитет никога няма да се оправим :( Ама тук е ролята на държавата да ги глоби много солено и да ги затвори даже. Или при повторен анализ на такива проценти вода, затваряне на предприятието. В срок до 5 години. Да ги видим тогава дали ще посмеят в следващите 5 години да минат 54% вода в сиренето. Контрол от държавата, глоби и наказания. Това е нужно. /също и към работодателите, не само към производителите, защото те са същите ганьовци, но това е друга тема/

Ти не четеш ли че почти всички са с повече вода. Само последното е под 54%, което е стандарта. Купувайте българското, нали !?

Какво затваряне на предприятието, това си е кражба и измама, при това застрашаваща здравето на всички хора. Трябва да се лежи ефективно за подобно нещо и то поне 10-20 години.

Плюс да се изплаи обезщетение на всеки, който представи касова бележка за закупено такова.

Най добре си правете домашно сирене. Купувате си от хора гледащи крави домашно краве мляко, сварявате си го вкъщи, капвате малко капки течна мая и до няколко часа тенджерата ви ще е станала сирене. СЪС 100% КРАВЕ МЛЯКО. БЕЗ НИТО ЕДИН ПРОЦЕНТ ВОДА. А само от мляко без никаква вода е хиляда пъти по полезно. А и ще ви излезе по евтино, не на последно място.

До Някой, съгласен съм. /Просто писах бързо/. Освен затваряне на предприятието и затвор за собственика. Може и условно да е, за да се научи, да си плати и да не повтаря повече същата грешка. Ще печелят те като подменят млякото с вода...тарикати и мошеници

Сега запомняте хубавичко червеничките и никога повече от тях. :) По-често трябва такива проучвания, за да може на гнусните печалбари да им се стъжни.

С този печалбарско-ганьовски манталитет никога няма да се оправим :(

Години не купувам сирене от равтове и витрини, даже и за задушница. Защото знам, че са бавно действаща отрова. Напоследък същото се оказа и за киселото мляко. Не знам, защо се нарича сирене този бъркоч, без мляко с палмова мазнина, ензимно пресичане и кой знае какво още.

т.н. частна инициатива у нас не само не подобри качеството на хранителните продукти ,ами доведе до масово и неконтролируемо предлагане на вредни за здравето храни в целия им спектър !!?? И ЗО години властта търпи и се облажва чрез яка корупция от тровенето на хората с храни далеч от здравословните норми! Един вътрешен Чернобил!! Да ходиш в Одрин или Ниш за по евтини и КАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ!? Ето затова Борисов трябва да се съгласи и да хвърли оставка ,но не от свое име ,а от името на ВСИЧКИ управляващи след 89! Не се търпи вече!

Нали производителите трябва да плащат и такса спокойствие.

За сиренето на "Наборь" не знам но за млякото им (3,6%) гарантирам, че има доста вода в него!

Много важно! Днес всеки има свобода да прави каквито си иска марки. Щом слага вода ами да слага вода. Щом на клиентите им харесва да купуват вода, ами да я купуват! Да не би да е отровно сиренето? Впрочем това при възможно най-лошия сценарий, който е по-скоро чиста теория защото в производствения процес стриктно се следват стандартите, спазва се изискуема хигиена и крайният продукт отговаря на някакви производствени стандарти. Времената когато хигиенистките се къпеха във ваните с мляко в соцмандрата отдавна са вече далечен спомен

Т ъ п Гербер :-)-

в стремежа си да обсужиш господаря губиш себеуважението си! Губиш? А имал си го?

В Русе магазин Пауони няма ! Най-вероятно става въпрос за Пацони! От това изследване не става ясно търговеца ли е накиснал сиренето във вода , да увеличи теглото или мандрата е разредила млякото с вода за да увеличи печалбата?

Господине, сиренето са коагулирани млечни белтъци, които във водата ги няма. Има ги само в млякото. Без мляко няма сирене, стига вече с тази партенка

Повечето марки не съм ги чувал. Прави впечатление че са ударили главно Т-маркет и разни магазини в перник. Що не пишат за прасешките марки, за БРЕЙ и разни изстъпления на лидл

... или за марка "Маджаров" например? Защото Маджаров си знае цената. Той и жена му правят сирена, кашкавали и сушени колбаси от качествени продукти, без да заобикалят норми, рецепти и правила. Затова са вече 20 години на пазара и са най-богатите производители,

"ЗВЕЗДИТЕ МИ ГО ГОВОРЯТ'...........

Много вода слага в сиренето тая гад!

Най-накрая да напишат и имената на марките!

И пак от Активни потребители вчера правиха проверка и на бензините, но не написаха имената на бензиностанциите!

Еж, народеее, Еж и псувай бойко през телевизора

А защо ги няма скъпите марки ? Поръчка на картела

Белиииса , да си оближеш /измиеш/ пръстите. Най-противната реклама на оная, облщената дъртофела.

Аз може да съм облещена на рекламата, но постоянно съм на екран. И друго интересно. Тези реклами, които постоянно се въртят по телевизията, има ли контролен орган, който да провери какъв продукт се рекламира. Да провери качеството, количеството, съставките. Или каквото заяви рекламната агенция това пускат на телевизора и на пазара-рафта в магазина. Те така може и продукти с вложена миша отрова да ни рекламират, кой проверява какъв е продукта?

Ифан Костофф дет флези у парламента с пуловерчи и излези с кустум и 2 мильона ф КАТЕБЕТУ каа да идем БАНАНИ!!!

Ами нали веригите продаваха повече западни продукти с по-лошо качество. Искахме българско. И ква стана тя?

трябва да проверят и сирената в Кауфланд, Била и Лидл

Саяна има и в Била.

По-добре вода, отколкото палмова мазнина. Дано поне водата/суроватката е без "екстри".

Така ни уверяват.Пал.мазнина не се разгражда в организма,но за тях не е опасна. ЗАТОВА СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ,ОТ ЯДЕНЕ НА БОКЛУЦИ ХРАНИ ,НО НА ЦЕНИ ИЗДОКАРАНИ.ПРЕДИ ГОДИНИ БЕШЕ ПОНЕ 2 ДО 3ЛВ.аНА

Водата на сиренето му е най-малкия проблем. Дали вътре има истинско мляко и колко палмова мазнина е добавена е по-интересно.

А БАБХ, пак спи. Една от причините да сме на първо място по смъртност в света е ниското качество на храните.

Не спи - ама за тази заплата и не рботи .Но пък не напуска - защото ще трябва да започне да работи .

производителите ще кажат че държат сиренето в сурватката за това е мокро - и ФАКТ ще е че нито един не ще бъде наказан така че да не произвежда гадости никога повече!!!!!

скоро ще предлагат сирене в бутилки.