Ако дойде ВМРО-ДПМНЕ, ще разберем какво значи проблем със Скопие

Николай Кръстев, журналист и бивш кореспондент на БНР в Белград пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Ако дойде ВМРО-ДПМНЕ, ще разберем какво значи проблем със Скопие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво? Трябва да трепериме ли?

Една нация се формира най-много в рамките на 3 поколения. Ако през това време на тези хора им се набива в главите че са сатронавти от планетатата МАКЕ-МАКЕ, че са първите хора на земята, че те са изяли диозаврите, че са построили пирамидите, построили са континентите и океаните на земята. Те с сгордос ще наричт себе си Македонци и да са бълагари за тях ще е обидно. Оставете ги на мира в тяхната тиха лудост.

А самото заглавие е обидно за България. Това заплаха ли е или недоразумение

Какво ни интересуват тия македонски зомбита??? Защо им се обръща внимание??? Някакво объркано население, комуто внушават че са потомци на марсианци, Тутанкамон.........

Като дойде ВМРО-ДМНЕ на власт макета ще си имат проблем. Защо трябва да ги мислим тези идиоти. Да си избират който си искат и да поврът още 10-тина години в собствен сос, та да им дойде акъла. То нали има една приказка, за акъла и мензиса - Ако не ти дойде на време, въобще не го чакай.

Не виждате ли , че при тях всяко движение е ГРЕШНО !!!

Няма значение, кой е на власт в Скопие момче, бил си кореспондент в Белград много години, ако не го знаеш, не ти е чиста работата. Има значение , кой е на власт в Бълград и Москва. Дълбоката държава там е комунистическа , още сръбска управлявана, от Големият брат Москва. Те не желаят да направят нещо базистно а именно вписване на българите, като част, от народа в РСМ. Не желаят защото първо не са демократична държава и второ, ще се окаже, че българите са мнозинство. Нещо за което се лъже и лъже вече 70 години. Едните са комунисти Пендаровски а другите са фашаги, тия около Мицковски и оня избягал при Орбан Груевски.

стига с тоя битов скандал 1 миндила е албанец 2 в началото бил някакъв помощник сега стана секретар 3 замесен е с наркотици.

Жалък си, като Пендаровски, гледам го по новините, как се гърчи, да ни обяснява, че случая бил политизиран. Мъчат се да извъртат, да лъжат и мажат, но има свидетели и Прокурора на Охрид е постановил, че има агресия , от омраза, към българите. Това не е първи а последния случай там, Самата държава провежда процес на геноцид над българите. Б-я трябва да съди държавата РСМ не този и онзи, който срещу малко пари и закрила би направил всичко.

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

сърбите нямат общо те са си такива винаги тяхните чавета учат безплатно имат привилеги подариха им танкове веднага ги продадоха получаваха помощи продадоха ги Горди Гърци 23 г ги спираха и никой не посмя да ги натиска,,,всичко е заради козяк..

Голяма грешка. Сърбите са, които създадоха еничарсния корпус.

Освен козяк и кремъл, главно кремъл, козяк не са съвсем наясно, защото комуникират с хранени хора на сорос, а те им говорят това което те искат да чуят. Бг

Глупиии,, а нас е добре Мицкоски да стане премиер. Така ЕС ще види колко са далече от неговите изисквания и близо до Белград и Москва. И колко сме прави в София.

Тоя цайс със чело като обувалка сигурно щото е бил много читав журналист са го засилили чак в Белград(където явно го играе сръбски агент). Изказва някво мнение ама накрая сеедно нищо не е казал. Ами той професор Вучков бог да го прости правеше по смислени изречения. Бил завършил СУ ама май по-скоро е завършил “университета”на Божинката

Питали сме вашите хора какво готвят и повече от 6-7 манджи не се сещат. Не повярвахме и решихме да проверим. От много зор да плюят по съседите са си оставили кухнята с 20 манджи на кръст . Честно по-бедна от македонската национална кухня няма в цяла Европа.

Господинът е приел че ние имаме проблем с тях, а не те с нас! Объркал се е!

На тоя само като му видиш двата пръста чело и е ясно какво можеш да очакваш. Но няма страшно. Ще мине време, Македония ще бъде разделена между Сърбия, Гърция и България и ще се превърне в това, което винаги е била - географска и историческа област.

Не ние - ТЕ ще разберат!

Този специалист, кореспондент от Скопие и Белград трябва да знае, че който и да дойде на власт в Република Северна - няма значение! Шиптърите ще превземат там скоро и тогава северните макаци ще разберат какво е истински проблем!

Какво ни пука кой управлява тази пропаднала държава! Затваряме посолството и затваряме границата!

Избирайте да управляват руски кавали след това квичете

Николай Кръстев, журналист от БНТ и бивш кореспондент на БНР в Белград, би трябвало да знае, че : Няма разлика между двете формации. Така както няма разлика между Путин и Жириновски. Просто единия е по-креслив и казва нещата който Путин си мисли цинично в прав текст.

Днес е деня на Холокоста , ако не греша. Къде е Българският Холокост в Югославия, някой чувал ли е за него? Защо Б-я не запознае нашите приятели и неприятели с етническото прочистване на сърбските комунисти срещу българите живеещи в БЮРМ, част , от Югославия геноцид извършен в голяма степен след края на вСВ сиреч в мирно време, за Европа. Защо не се знае, за 30 000 убити без съд и присъда българи и 300 000 в Концлафгрите на Югославия, като "Голии оток."

https://www.yadvashem.org/holocaust/faqs.html Ето данните.

у нас дойде Възраждане на власт , ще видите как всички проблеми със Скопие ще изчезнат !

Дано дойде! Тогава може да им уврат кухите кратуни и да се усетят, колко са заблудени.

Едва ли!Да си чувал за македонец с увряла кратуна?

Е и какво като дойде ВМРО-ДПМНЕ,какво ще стане? Силните козове са у нас и ще ги цакаме докато им дойде акъла на тези дрисльовци.Те ако си мислят ,че някой ще се разправя с тях цяла вечност просто няма как да стане.

Да,да идват на власт и тогава вече Скопие също ще разбере колко голям проблем имат те самите и са кво България може да направи,което до момента избягва да прави....

абе , тъпанари, какво ВМРО, какво ДПМНЕ! в територията без истинско име и хора, които не знаят народноста си, скоро ще властват шиптъри и албанци!

Педераса Пендаровски е най виновен

Управляващите в РСМ поради комунистическият си генезис имат комплекс по отношение имената на Ванче Михайлов-Председател на ВМРО и Цар Борис живели по-едно и също време? За българите там, това са достойни българи прекарали страната ни и народа ни от двете страни на границата, през годините на ВСВ с възможно най-малко загуби! За политика няма да говоря, достатъчно е да се погледне, коя Държава в Европа и в света , колко жертви е дала. За обективният наблюдател най-важна е частта "загуби". България е на последно място със само 10 - 32 хил. убити, ранени и безследно изчезнали, за изненада на комунистите в Скопие 90% от загубите ни са срещу Хитлерова Германия, извода е само един Б-я е била неутрална до смъртта на цар Борис към края на 1943 г. и антифашистка през периода 9 сеп. 1944 9 май 1945 г. В графата убити евреи в Царство Б-я има една "О" нула, Несправедливо се обвинява Б-я най-вече, от комунистите, за депортираните евреи от администрираните територии в Гърция и Югославия. Там друг е Суверена и това е Х. Германия, за СС на Химлер евреите там са военна плячка, такава им е терминологията в документите. Защо е така: Германия води война срещу Гърция и Югославия и печели. Война в която Б-я не участва! Но за комунистическата пропаганда това няма значение, повтарят едно и също, били сме съюзници на Германия, значи сме фашисти. Тъкмо това, че сме били съюзници ни дава възможност да имаме свои Суверенитет и да спасим своите граждани, от еврейски произход. Евреите участват наравно с българите във войните, за национално Обединение, процента на загиналите евреи е същият, като загиналите българи. Това ги спасява, те са били едни, от нас!

"В графата убити евреи в Царство Б-я има една "О" нула, " И те ни се отблагодариха подобаващо! Няма злина , която да не е дошла от тях!

Да така е Евреите имат организация, която е уникална издирила са всички убити евреи и 99% от нацистите отговорни, за Холокоста, както те казват. Такъв Холокост има срещу българите живели в Югославия след ВСВ обаче. На тази малка територия БЮРМ са убити без съд и присъда 30 000 граждани, само защото са българи. Това се нарича етническо прочистване, такова направиха сърбите и с албанците в Сребреница, но то не може да се сравнява по мащаб с това срещу българите, при това десетилетия наред. В Концлагери са хвърлени и 300 000 българи, за различни периоди от време. Фашизъм на квадрат!

Има негодници, които за нищо друго не стават освен да разпалват конфликти и интриги с нулева полза зак обществото. Имат интерес да създават истерии и конфликти, да създават , не да решават проблеми, като спекулират с национални чувства за вътрешна употреба с една едничка цел да се доберат няколко негодника и машите им до власт с опция да вземат някоя друга рубла от международни фактори заинтересовани от разпалване на конфликти . Такива са двете МВРО и подобните в Скопие и София, които си прехвърлят топката през границата и замерят с лайна . Кой здравомислещ човек ще поставя на преден план в обществото промяна на историческото съзнание на съседите си. При това с най-неафекватнов метод като го атакуват на идентичност, като така само вкоравяват историческите им митове.

Виж сега Перо, облякъл си овча кожа, но си оставаш вълк. Има споразумение договор, между Б-я и РСМ, който вие не изпълнявате, Б-я признава наличието на ново самоопределение на у някой българи, може би болшинството, никой не знае, в тоталитарна (комунистическа, фашистка или национал-социалистическа) страна обективност не съществува. Проблема е че вие в Скопие не признавате, че тези нови македонци, имат дедовци и баби българи. както казва народа "Нека бъдат и марсиянци, ако желаят, но да не сменят имената на паметниците. Бил съм в Охрид там има изписан образа на Цар Борис Първи (9 век) изтрито е името Български и е написано Македонски. Перо македонци няма , от повече от 2000 години. Рим ги заличава, малкото останали жени и деца са депортирани в Рим. Подпишете Френското предложение, ако сакате во Европа, напишете истината в учебниците на децата, не бъдете сръбско пушечно месо! Войната съвсем не е далеко. Едно море ни дели.

Ами то освен да изкарват Българите на площада и да ги разтрелват или бесят, и всичко това директно по ТВ……….?!?!? Честно не виждам на къде по-зле може да стане. Но от друга страна виждам журналисти на хранилката , да ни обясняват че това сега е добре и да го приемем ,щото после ще става по-зле.

ДА ГИ БЛОКИРАТЕ ! ВИЕ НЕ ОТГОВОРИХТЕ РЕШИТЕЛНО СРЕЩУ КРАЖБАТА НА АЗБУКАТА ОТ БЛЯДОВЕТЕ , ТРЪГНАЛИ ДА СИ ИЗКАРВАТ НА МАКЕДОНЦИТЕ, СЪЗДАДЕНИ ОТ СЪЩИТЕ ТИЯ БЛЯДОВЕ , КОИТО НАСКОРО ДАЖЕ ИМ ПУСНАХА ФИЛМ В МАКЕДНОИЯ, ЧЕ АЗБУКАТА Е ТЯХНА ! ВСИЧКО ВИ ИДВА ОТ БЛЯДОВЕТЕ ! ВСИЧКО ! ОТ ТАЗИ МРЪСНА НЕДО-ИМПЕРСКА СГАН !

Намали агресията, и започни да пишеш градивни неща. Не казвам , че не си прав. Просто така с дебелия шрифт не става!

Дърпай шалтера и затваряй границата. Да си ебават майката македскс.

Къде е онзи които ни натискаше да сваляме ветото,какво казва по случая с пребития?Защо нямаме интервю с франсето уважаеми журналя?Май само местни пушилки правим.

Тоя нали е кореспондент в София на държавната фиромска новинарска агенция, като такъв той има финансова зависимост с бившата югорепублика, следователно губи моралното право да дава публично мнение по въпроса. Или поне медиите, които му дават трибуна трябва да обявяват, че става въпрос за фиромски пропагандист. Така както ютуб и гугъл обявяват.

Аве пичове, не ни интересуват Македония, нито Украйна, нито Русия, нито САЩ. Да мрат, квото искат да отавят. Някой ако го бият тамо да си дойде в България. Тук ще го бием по родно.

Too late,чада мои! Били са навремето българи тия. Сърбите са им промивали мозъците 45 години..Сега и те не знаят какво са.

Дано да дойдат!!!

Марионетка 2 е политическата власт в Скопие. Нейните конци се дърпат от марионетка 1 във Белград. Истинските кукловоди са основно Русия, и отчасти Западна Европа. И така - две столетия целенасочена политика, за да не бъде тази територия под българска юрисдикция, въпреки българското население там.

А може би това е решението - да дойде ВМРО-ДПНЕ на власт и да лъсне цялата сега "срамежливо" прикрита омраза и злоба. И у нас върви скептицизъм по отношение на ЕС. То не беше двуличие за Шенген, то не беше демагогия! Ще ги спирате заради нас, ще плащате луди пари, ама няма да строите огради и няма да стреляте. Демек наредете се един до друг всички презрени българи, гражданите втора класа на ЕС, в снега на границата и водете пунически войни с тояги, а ние ще ви гледаме, ще ви порицаваме за правата на човека, ще плещем за корупция и ще ви обясняваме как ви мътим водата, въпреки, че стоите далече надолу по течението. Грозно, гнусно и подло!

Поради простата причина че те искат от нас а не ние от тях.

СЕГА РАЗБИРАТЛИ ЗАЩО ПУТИН Е В УСРАЙНА ,,умнициии ''???????????

И какво постигна Путин в Украйна?

Проблемите с РСМ са абсолютно изкуствено създадени от нас. Това е поведението на дебелака от по горните класове в училище, който геройски тормози по малките. Прави го само защото са по малки. В Турция имаме много повече наши сънародници, даже родени у нас. Защо не се напъваме там да вдигаме "културни клубове" с имена като Христо Ботев или Васил Левски, примерно? И войнствено да се репчим на Ердоган, както го правим с макетата

Защото в Турция никой не ги бие, не ги обявява за фашисти. Закона мойто момче е за всички не само за българите . На юен по интересно ми е защо бъшгарите не съдят съраната си в европейския съд по правата на човека. А забравих, сигурно и ти подкрепяш Русия нали?

Проблема на България е че се управлява от руски кавали

Павче, добро утро бе. Недей се спотайва инкогнито, цъкайки минуси, напиши нещо умно да зяпнем като в том и джери. Знаем, че имаш потенциал, разкрий го, стига само вата, та вата :)

Проблемът с ВМРО-ДПМНЕ ще е повече за ЕС. Ние поне ще видим врага в лицето, а не както сега - тук-таме. Дойде ли на власт МуциЗаМустакис с идентичността им е свършено защото след 20 години албанците ще са повече от тях...

Сега разбрахте ли от първо лице защо Русия е в южна Русия.

Разбрахме че са страната на глупаците. Какъв точно проблем решиха руснаците за 1 година? Хиляди убити, градове на Донбас са в руини: Мариопол, Североденцк. Видя ли кадри от Соледар? Лунен пеизаж. Този пример ли да следваме? Работата с Македония е изтървана от преди 100 години.

Повече трябва да се страхуваме от собствените си политици и продажната им наклонност да слугуват на чужди интереси, водейки ни към унищожение. Докато ние не сме добре, другото е на заден план. Майната и на глобализацията.

Коминтерна напред с Гошо Тарабата забърка кашата с "македонската нация" и "македонската държава". Имаше идея за "балканска федерация", но нашите комунисти се дръпнаха. Така превърнаха сръбските комунисти във водеща сила. По-подробно: bg.wikipedia.org/wiki/Създаваненамакедонскатанация bg.wikipedia.org/wiki/РезолюцияпоМакедонскиявъпросиВМРО_(об.)

И как така Коминтерна, който е закрит през 1943 г, създава "македонската" нация: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB Да, Георги Димитров играе анти-национална и предателска роля в случая с Македония, и според руски историци той е отровен от Сталин, който иска да спре присъединяването на България към Югославия, понеже вижда, че сърбите не искат да са сателит на СССР. И както би трябвало да знаеш, през цялата Студена война Югославия е неутрална, така че СССР не е можел да се меси във нейните вътрешни или външни работи, така че "помакедончването" на българите в Македония е изцяло дело на югославските власти, т.е. на сърбите! Да, сега е политически коректно да се обвиняват Русия или комунистите за всичко, но в този случай това просто не е вярно!

И какво ако дойдело на власт ВМРО-ДПМНЕ?! Сегашните македонски власти да не би да са направили нещо полезно за България?! Те може да са про-американски или про-европейски, но определено не са про-български, така че не ние, а американците или западноевропейците би трябвало да се притесняват, ако сегашната македонска опозиция вземе властта! За нас даже може да е по добре, ако македонците прекратят отношенията си с нас, тогава можем да спрем да им подаваме ток и газ, да спретическите посещения там, и да спрем вноса на македонски стоки, които подбиват нашият пазар, а ако излязат и от НАТО, можем направо да ги обявим за враждебна държава, и да не се занимаваме повече с тези предатели и сръбски еничари!

Явно тази вечер нямаме среднощно обръщение от Зе, или новините не са за пред хора, и дирниците са решили да отворят втори фронт

Поп Кръстьо какво предлага - да се страхуваме? Да палим свещи сърбите да не дойдат на власт? Ние сме в ЕС, имаме достатъчно лостове да притиснем македонците и шиптърите, даже и да приемат българския език за официален. Но няма кой, само некадърни и неуки мишоци в управлението...

Тези не заслужават гордото име ВМРО. Предлагам да ги наричаме само ДПМНЕ ( съкратено от дупене на Сърби Я).

Повече от75% от живеещите в Северна Македония с майчин език български съзнават, че сме един народ и техния произход е български. /турците в България 700 години си говорят майчиния турски език/. Направиха се много грешки досега в отношенията ни, но от македонците само 1% до 3% ще се обявят, че не са македонци, а са българи /все едно да казваме, че не сме българи а сме европейци/. По този начин ако в конституцията им се запише българско малцинство това значи, че ние признаваме за българи само тези, които се отричат от това че са македонци, а са само българи. Тези които имат български паспорти /няма лошо/ са се писали българи и са с двойно гражданство. За всички българи в Македония които искат двойно гражданство да им се дава, защото как да каже в Македония аз не съм македонец /въпреки че бащите и дедите са българи от Македония/. Никой ли не предвиди, че имената цар Борис и Ванче Михаилов ще раздухат огъня. Сърбите само това чакат. * Правителството да излезе с декларация, че за българския народ ние сме с един майчин език /както българските турци от няколко века си говорят турски/ и всички "македонци" които го говорят майчиния си език са с Български корени и ние сме един народ. Да не се отрича определението на национални герои на Македония, самоопределили се че са българи. Ако тази декларация се признае от техното правителство да правят каквото искат. Хървати, черногорци и всички други се освободиха от сърбите, само македонците изпълняват комунистическите сръбски теории.

Реално гражданин на ЕС е пребит почти до смърт и реакцията на администрацията му граничи с оглушителнао мълчание ! Това показва какво ще направи ЕС ако бъдем нападнати от вражеска държава ! Плащайте членство изпълнявайте нарежданията Отгоре и Мрете !

Парите в България държат народа беден за да живеят добре.