Академик Божидар Палюшев: Наближава времето за Второто пришествие

Ученият за първи път въвежда "хипотезата за съществуването на Бога" като научно обоснована хипотеза, а не като религиозна идея

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът е абсолютно прав! Само хора, които не са чели Библията, могат да си плещят глупости. Лично го познавам. Има една приказка, че "който последен се смее, най-добре се смее..."

Дрън - Дрън, получих главоболие от прекомерно философстване по темата. Бог е нелогичен.

Ефесяни 2:4,5 4. Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, 5. даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени), Не е логично вместо вечно унищожение заради бунта на грешния човек срещу Бога да умре Царя на Небето, за да има втори шанс грешника да живее живота на Христос.

12.12.2012 оп ама то минало :)

За всекиго по нещо... абе, ае да участват, та да не мрънкат и да нема обидени! И те така...

Изумително е, че може да има все още хора, които да ни баламосват сякаш сме пълни идиоти. И го направили академик, понеже е бил в Москва. Баба Ванга говори едни неща и той просто ги повтаря и ние трябва да четем като ученички за религиозните му дръзновения. Оше повече, че през цялото Средновековие учените само наличието и славата на Бог доказват. И на драго сърце изгарят на клада всеки, който се усъмни в техните постижения, защото самите те знаят, че са последни дупки на кавала. Средновековните знания унищожаваха всеки порив за развитие и това тъмно време днес ни се представя с нова светлина. Безумие! И то с ясната уговорка, че днес повече от всякога сме запознати със Светото писание и прекрасно знаем, че Бог не се нуждае от доказване. Знаем, че премного пророци ще се появят да лъжат хората и този е още един от тях. Колко ли са тъпи англичаните, които му посещават лекции не е ясно, но че университетът е станал руско гнездо за средновековно изназадване вече избива тъпомера.

През средновековието повечето църковни служители не са били истински вярващи. Библиятя не са я четяли, няма ли са правото да я четат, само такива с голям чин. Църквата тогава е търгувала с власта си за пари и показност. Хората са умирали от нямане на знание, правилното знание за Бога. Реформата в църквата идва от Мартин Лутер който прочита, че човек се спасява чрез вяра и изповед. Ако човек няма страх от Бога може да прави каквито си иска гадости. Докажи ми противното.

Е ми затова протестантите правят всички гадости, защото ги учат, че ако вярват силно в някакъв бог , то той ще им прости всичко! РЕЛИГИИТЕ СА ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ! (ПАРТИИТЕ-СЪЩО)!

Този "академик" ми е преподавал в ЮЗУ! Той е за психиатрия, кой глупак му дава трибуна за изява?

Мозъците на хората в България са достатъчно объркани за да им се пробутват налудничавите бълнувания и на такива. То не бяха екстрасенси, то не бяха гадатели и врачки, то не бяха телесеанси на Кашпировски, то не бяха Нострадамуси, то не бяха чудеса... Истината е една - работа и здрави, устойчиви житейски принципи, базирани на традициите, опита и природните закони. Всичко друго е умозабълбукване!

Букурещ. Москава. Задунайка. ...та И Лондан. ФизикаЯдрена. Политология. Философия. Въпроси отн. Защо Бе Задължителен Брексит ?

търсих в ЛСЕ за Палющев: Zero results for: Palyushev

> Българският учен Божидар Палюшев намери разрешение на енергийната криза, > предаде БТА. Той и негови колеги създали устройство, която извлича енергия > от вакуум. Палюшев ще оповести откритието си на конференцията "Енергетика и > опазване на околната среда". > > Изобретението било с размери на куфарче, обяснява изследователят. Ако човек > пуснел през единия му отвор вода с температура 8 градуса, от другия отвор > течността излизала затоплена до 130 градуса.

> > Устройството вече работи като парно в детска градина на Благоевград, в > промишлено предприятие в Плевен и в хотел в курорта Боровец, твърди Палюшев. > > Ученият е участвал в секцията "Математическо моделиране на мисленето". Нейни > членове са били политиците Желю Желев и Ахмед Доган, допълва агенцията. > > В момента Палюшев живее във Великобритания. Той е чел лекции в “London > School of Economics”. >

Гледах блога на акадамика - няма и дума за енергията от куфарчето, явно батериите са свършили!

А ако пуснеш със 7 или 9 градуса нищо ли не става?

Куфарче ?! ... от Онея около 1989-1992 ?! ....м'чи СамоЕдно уи уа ?

Още санкций на майчицата ти Русия ..маймуно мръсна

Академик казватш бил ???? Да пази Господ от такива академици....

КЪМ "АВАТАР" А, КОМУНИСТИТЕ РАЗСТРЕЛВАХА, ЧЕ НЯМАШ ВЯРА В КОМУНИЗМА...

КЪМ "АВАТАР" А, КОМУНИСТИТЕ РАЗСТРЕЛВАХА, ЧЕ НЯМАШ ВЯРА В КОМУНИЗМА...

Не ми изтривайте коментара! Вие сте по нещастни и от НЕГО! Само умствената му патология, твърдо произвежда "НЕГОВИЯТ БОГ"!

Потърсете Информация за Иван Бобулев! И изгледайте документалния филм - "Аз го видях"!

А бе ненормалнико , в кой Бог вярваше през 1972 година , когато защитавеше титли в Съветския съюз ?

А бе ненормалнико , в кой Бог вярваше през 1972 година , когато защитавеше титли в Съветския съюз ?

Новият Маркс, е нема що! На тези хора какво им става като отидат в Лондон, там някакви особени вибрации ли има или им промиват мозъците с нещо? Новата идеология за пролетариата, пардон прекариата е позабравеното християнството, хляб и пости и склонена глава на земята, вторачена в пая в рая!

Този изстрадало-смирен човечец, изтъкнато-талантлив учен и толерантно-глобализационен професор има известна доза право! Но само донякъде! Ако искаме наистина да опознаем себе си, света, Космоса и вечната вселенска енергия-взаимозависимост, трептяща като хармонична струна в душите ни, то ние трябва да се обърнем на югоизток! Трябва да поемем съживително-благодатните струи на най-мирната, най-почтената, най-смирената религия в света, която по един изцяло човешки, но в същото време грандиозно-божествен начин ни обяснява смисъла, съответните просперитети и тежнения на Мирозданието-Битие!!! Тази религия е консервативна, защото е консервирала в себе си като една какавидка в пашкулче всичко най-добро и общочовешко, нужно ни, за да бъдем достойни последователи на Бога или Аллаха. Тя е насочена срещу всякакви извращения, характерни за сегашната световна клоака-кенеф, в който се гърчим, заринати от духовни изпражнения и психически разстройства-диарии! Огледайте се какво става по света: Не може един президент на уж "велика империя" да скача злобничко върху високи токчета с жартиери, да си слага ботокс и силикон в лицето, да обяздва коне тигри и бели мечки, а в същото време брутално да подтиска народа си! Не може друг президент на уж друга "велика нация" да си боядисва косата в отвратително-просташки оранжев цвят, да мачка зверски чаршафи с една НЕамериканска, силиконово-преправена кукла с 2,3 грама пипе, да подарява в съкратени срокове извън закона американско гражданство на всичките ѝ смачкано-беззъби, балкански роднини-тъмни субекти до девето коляно, въргалящи се в допотопно-занемарени селца, паланки, махали и колиби, а в същото време да се гаври аморлно с бедните, страдащи, плачущи мигранти - преди всичко мексиканци и мюсюлмани - които в рамките на един километрично-ридаещ керван са се отправили към неговата "демократична" държава с цел обогатяването ѝ, развитието ѝ в икономическо, културно и демографско естество!!! Не може също една изцяло толерантно-хуманистична канцлерка на най-развитата европейска държава да върши стотици аллахоугодни дела, да приема достойни инженери, учители, лекари и агрономи в държавата си, да обединява, да гради дръзновено и гордо, а в същото време мерзки ксенофоби със съскащи езици, издути вратни вени и артерии по нагънатите си вратове, изкривено-сбръчкосани сурати от злоба да я оплюват долнопробно, брутално с фашизоидно-националистически и ултраксенофобично-хипернациоанлистически , жълто-зелени храчки на омразата. Не, не и не! Нека всички да се обърнем на югоизток в една изправено-солдатска редица да се поклоним чрез един могъщо-трансцедентален Метан пред Истинската и Вечна, Космическо-Вселенска религия. Поклон!

всичко е вярно, уродски времена, вече се чудя кое е вярно и кое не, кое е правилно, кое бяло и тн...

Добре и правилно написано... Не става дума за религия, а за вярата, която е в основата на човешкиият успех.

"Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини. " Послание на апостол Павел към римляните 1гл.:20-23стихове

Всъщност др. академик завоалирано ни подготвя за глобалните катаклизми, които с очакват. Вижте какво е времето! 20 гатрд. в началот она ноември.! Няма спомен за такова време, което вече продължава 2 мес. Времето в Италия също е показателно. Най-вероятното, коетo може да се очаква е смяната на полюсите (pole shift). Дано се отложи колкото се може повече. Наблчдавайте също така слънцето. Това не е същото, което познаваме. Или пък някакво друго глобално бедствие, твърде възможно и да бъде причинено.

прецесията или смяната на полюсите си е съвсем закономерно явление, случвало се е няколко пъти

Дано се отложи, но ако е по-дълго няма да има жив човек да посрещне Христос така както сме тръгнали...

Добре забелязваш. Глобалните катаклизми са един от белезите на последното време... Щеше да знаеш, ако беше прочел/а Светото Писание.

„Благословен Бог наш...“ О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове; Помните ли вица: Италиянеца на българина "Нашият управник е като-лик", българина отговаря "завиждам ви нашият е като-гъз" Е заради такива наши академици сравнени с умберто Еко например им завиждам на италиянците и на другите западняци минали ренесанса в развитието си" тъжно е някакси само с един Ботев да се опитваме да :((

на тоя хал сме именно от зачитане само на бога в сърцето и душата... Ако всеки вярваше в Небесния Бог и изпълняваше в вяра и любов писаното в Матей 7:12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците, Второто пришествие на Христос нямаше да се бави толкова.

Докато комунягите не върнат откаднатите куфарчета с доларите , които им раздадоха 90 - те години , не ги упаделат и не направят закон за лустрация за ДС ченгетата от компартията , Ннемма Да Се Опраиме !!!

ИМА ХИЛЕДИ СНИМКИ на далечни галактики ,сврьхнови ,квазери,неутрони звезди звездни куполи от телескопа ХЬБЬЛ .ИМА 2 МНОГО ИНТЕРЕСНИ снимки 1 е на гигантска мьглявина сбор от милиони звезди с огромни размери която прилича на ЧОВЕШКО ЛИЦЕ с рошава брада сурово гледащи очи и развени коси /досущ като изображение на БОГ САВОАТ ,и представата за АЛАХ / 2СНИМКА е пак на гигантски звезден куп с форма на ЯГУАРска / котешка глава/,сьщества с човешки тела и глави на ЛЬВ/КОТКИ има в ДРЕВНО ЕГИПЕТСКАТА КОСМОГОНИЯ и култа на богинята котка БАСТЕТ.В древни кабалистични книги кьдето има списьк с имената на ангели ,архангели,престоли,тронове,херувими,серафими има описани специфчини функции и задачи които те изпьлняват икак изглеждат .Древни равински текстове описват някои от серафимите като пламтящи шестокрили детски лица а други като човеци с ягуарски и львски глави

Звездите ми го говорят...

Айде че ми писна да ви чакам! И от тия разпищолените тук ми писна!

Преди много години го слушах "академика", тогава н.с., на един семинар, говореше малко смахнато и беше доста мърляв и нечист. По миналата година го засякох в София с една възпълна и раздърпана англичанка, палюшев отново приличаше на клошар. В България му биха дуспата, после написа няколко объркани книги за така наречената от него "физика на Бога" , доста тюрлю гювеч. Бил академик от някаква руска академия, само който не е решил, той не е станал такъв, знам поне 30 нашенски депутати които са академици на гръцки, малтийски, руски и пр. академии, но те поне си траят от кумова срама.

Второто пришествие, предтеча на Страшния съд, е вече тук. Тъкмо вие "учените" би трябвало да си давате с/ка, че вече нищо не се случва. Врмето е спряло, и причина и следствие се сливат в едно. Виртуалната реалност, в която живеем се разпада, и засега никой не може да каже какво да се прави, за да продължим по-нататък. Т.е. с/мата се нуждае от рестарт, а човечеството от нова "парадигма". К'во правите вие "учените" за решаване на проблема?!

А бе,Еньо?! Що не си завреш парадигмата у ,,джоба” да речем не си вържеш един камък на шията и да скочиш от някой висок мост ами предричаш края на света?

Не всекиму е дадено да знае. А незнанието и глупостта не са извинение. Ти от кои си?

Имам няколко въпроса: 1. Къде можем да се запознаем с доказателствата за съществуването на бог/богове? 2. В кое сериозно научно издание е публикувана хипотезата или научни статии от въпросният академик? 3. Защо въпросният Палюшев го няма нито в сайта на Р.А.Н., нито в сайта на London School of Economics? P.S. За алтернативно надарените напомням, че четене и цитиране на Библията не е научно изследване, а "чувствам го в сърцето си" не е научен аргумент.

Ако си влизал в църква, си видял иконите на светците. Можеш ли да дадеш обяснение на чудесата, които са правили? Начинът на живот, който са водили? Разучи живота на апостолите - захвърлят всичко, за да проповядват. Живеят в гонения и оскъдица до последно, мъчения. Според теб, бидейки нормални хора, биха ли захвърлили всичко, ако нямаха свидетелство? Ян Хус, Мартин Лутер, св. Иван Рилски и много други - според теб глупаци ли са били?!?!?

Май не сте прочели постскриптума. За да дам обяснения на чудесата на светците, първо трябва да се докаже, че това не са фантазии. Иначе ще трябва да обяснявам как в Star wars учителят Йода и Дарт Вейдър са владеели Силата, а Люк успява да унищожи Звездата на смъртта . Или как богът на вятъра Сусаноо успява да унищожи седемглавият дракон Ямата-но-Ороши, в чиято опашка намира прочутия си меч в японската митология. Подвиг не по-малко славен от този на свети Георги, ако питате мен.:) Преди няколко години една севернокорейска ученичка се удави спасявайки от наводнение портретите на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, смятала ги за свещени. Това трябва ли да го разглеждаме като подвиг в името на вярата и доказателство за божествеността на последните.:)

Не са били глупаци , а мошеници, малоумник!

1. Иконите са една от най-бруталните ереси, защото са драстично и систематично нарушение на най-строгата и най-категорична божа заповед. 2. Светци не съществуват. Не са правили чудеса. Йешуа също не е правил чудеса. Вероятността въобще да е съществувал някога подобен човек е 2-3%. 3. По съвременните морали критерии повечето апостоли и т. нар. светци биха били определени като изверги, садисти, мошеници, шарлатани и пр. подобни красоти. Най-кротките са били обикновени луди. И днес можеш да ги намериш във всяка лудница за по-тежки случаи. Вземи един такъв, върни го 1000 години назад, не го къпи половин година, остави го да се осере и опикае и го пусни да проповядва с пяна на уста! Готово - ей ти го поредния светец.

Замьлчи и НЕ богохулсваи еретично куче

Randall_Zwinge

Иска ви се, на религиозните комундета, ама ядец - ДГД и вие, и говняните ви божества. На умирачка сте.

Вие имате ли съвест? Усещали ли ли сте я? Предполагам да. Виждал ли сте я? Не сте! Има ли научини доказателства, че съвестта съществува.Няма. Само я усещате! И сега най- важното! Вие и аз и всички хора имаме право на избор. Да слушаме съвестта си или да не слушаме. Тя винаги ще е там. А ние винаги ще имаме право да я пренебрегнем, да я заглушим. Тя обаче ще ни говори нон стоп. Наш ще е изборът!

Това, което се опитвате да пробутвате се нарича argumentum ad ignorantiam (Аргумент от незнание) - логическа заблуда, който поддържа, че една пропозиция e или истина, или лъжа, само заради това, че не е доказано или е недоказано обратното. Аз не само Христос, но и Зевс, и Индра не съм виждал, но и тримата са описани в свещените книги, така че...:) Това, което наричате съвест, свободен избор и т.н. са наименования за част от висшата нервна дейност при човека. Зависят от наследственост, обучение, химия на мозъка... Например религиозните преживявания зависят от увреждане на темпоралните зони на мозъка. Лека стимулация и човек започва да чува гласове от горящи храсти, да вижда ангели. От темпорална епилепсия са страдали много религиозни хора - Достоевски, пророкът Мохамед и т.н.

прочети Псалом 19 Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му... прочети целия псалом. Науката потвърждава Писанието!

Продължавате да не четете постскриптума.:) Науките отдавна се занимават с Писанието. Грешката на вярващите е, че все се врат с Библията си в природните науки, за които тя е безсмислица, на която никой не обръща внимание. Религиите и християнството с Библията представляват интерес за хуманитарните и социални науки - историята, социологията, психо-патологията.

Божидар Палюшев беше уволнен от Института за ядрени изследвания поради некадърност и мошеничество. Програмата, която той е "написал" и уж използвал за дисертацията си, се оказа неработеща, т.е. всичките му изчисления са просто измислени - т.н. стъкмистика. И не е никакъв академик, това е обида за истинските учени.

Струва ми се ,че този професор доста се е зареял между науките.Твърде малко знаем за света около нас а и още повече умишлено скриват от нас така че има твърде много място за Бог или поне за Висша сила.Апокалипсис със сигурност ще има но сегашните управляващи света с всички сили ни бутат към него.Трябва на всяка цена да се стабилизира броя на населението на света.Да се премине към смислено потребление и производство на колкото се може по-трайни стоки а не към бързо стигане на стоките до бунището.Не потребление за самото потребление и холивудски модел на живот а издигане на моралните ценности и скромно потребление.Човекът на бъдещето трябва всеки ден да си задава въпроса,,Мога ли и без това"Трябва с всички възможни средства да се ограничи броя на паразитното население.Не да се остава хаотично да се размножава а после да се оставя чрез бедност само да ограничава броя си-това е неморално и нерационално.Борба с всички средства против създаването на затъпяло консуматорско общество-по този път няма бъдеще за човечеството.

с човекоядци и червеи без вяра ,наследство от комунистическата паразитна вяра вилняла по тия земи .

Комунизъм няма от 30 години по нашите земи, троле. Днешните безверници са същите тези, които сутрин в метрото са забили поглед в цветните малки кутийки и цъкат ли цъкат ...

Този, че е луд - луд е. И че е академик не говори добре за академиците. Но в някои неща е прав.

Този яко го пере сачмата! Доказателство че мъдроста не се учи. Където и да е завършил, колкото и да е учел, изглежда това не му е помогнало да разсъждава правилно. Никой който има поне средно ниво на интелигенстност и е мислил дълго време по този въпрос, няма да си извади заключението което този Господин си е извадил и да говори по начина по който говори. Всеки "учен" които приема митологията на един народ - с качеството и на митологийте и на други народи - като достоверна информация, е много силно объркан!!!

Тъпак в в мисловна безисходица... Добре е сам да се принесе в жертва на Бога си... "Академик"...!

Науката, в този й вид, в който я познаваме, бележи началото си отпреди 450 год. Преди това хората са разчитали и пазели (особено в някои части на света) истинското изконно знание на човечеството. Неслучайно днешните техно-гурута и теоретици не могат да обяснят техно-постиженията на миналите цивилизации. Все още няма единно мнение как са построени пирамидите. Един руско-съветски учен (в ютюб) доказа/изрази основателно мнение с малък експеримент, че блоковете, от които е изградена Голямата пирамида на платото Гизжа, са отляти на място, както се отлива бетон за плоча днес, а не са влачени от... А един американски инжИнер доказа практически през 40-те год. на 20-ти в. (построявайки си мини замък) , че блоковете са били подреждани не чрез рампи, а чрез „звук”! Та тази наша съвременна наука, която иска да сведе всичко до мерки и теглилки (т.е. измерване) и експеримента (а е безпомощна да обясни квантовите явления!), всъщност служи по-скоро да скрива истинското знание, а не да го прави достояние на човечеството. Та този академик Палюшев е жертва тъкмо на тази наука. Един въпрос към него и събратята му: В крайна с/ка, Земята кръгла ли е (крушевидна), или пък е плоска?!

Минусчета, в Св. Библия е лазано, че истината ще ви направи свободни! Всякакви други усилия да се заобиколи тази притъча, или да се тълкува удобно, е обречена на неуспех! Дерзайте! Времето изтече...

Когато стигнал предела (на жизнения си път) човек започва да осъзнава мъчително, че е пропилял живота си в служба на заблуди и откровени неистини... В крайна с/ка всеки един ще си получи заслуженото и заработеното. Това се отнася и до Иисус Хр. Опитал се да отвори очите на хората, а те му сложили трънен венец.

Дано се опомним от тази тема и не бъдем и ние изпълнители на Матей 13:14,15. На тях се изпълнява Исаевото пророчество, което казва: "С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите. Защото сърцето на тия люде е задебеляло И с ушите си тежко чуват, И очите си склопиха; Да не би да видят с очите си, И да чуят с ушите си, И да разберат със сърцето си, И да се обърнат, И Аз да ги изцеля". А да използваме взе още благодатното време. В крайна сметка Бог не иска кой знае колко от хората: Исая 1:16,17 Измийте се, очистете се, Отмахнете от очите Ми злото на делата си, Престанете да вършите зло, Научете се да струвате добро, Настоявайте за правосъдие, поправяйте угнетителя, Отсъждайте право на сирачето, застъпвайте се за вдовицата.

"Новата наука "Физика на Бога" е качествено нов подход в научните изследвания изобщо. В нея за първи път се въвежда "ХИПОТЕЗАТА за съществуването на Бога" не като религиозна идея, а като научно обоснована ХИПОТЕЗА." Хм, дойдохме си на думата - ХИПОТЕЗАТА. А научно обоснованата ХИПОТЕЗА трябва да се докаже ПРЕДИ да настъпи Второто пришествие. Писна ми от Апокалипсиси...Много хора тренират по въпроса за края на света...

По принцип това титулувано лице е право за "неверието" на българите, но неговите корени са малко по-други от това, което той иска да докаже. Толкова много книги се изписаха за историята, езика и пр. неща за българите, че въпросният академик проявява странно невежество в това отношение. Оставя впечатлението, че е един от онези, които са наети да хулят и принизяват всичко българско... но няма да се получи! Иначе ние наистина живеем във времената от края на епохата (Библията от преди 2 хил. год. – Страшния Съд), но твърде късно „академичната/обективна” наука се сети за това, и сега иска да не пропуска шоуто и си търси място на първите редове на представлението! Както казваше един познат: Човечеството продължава да живее, спейки с отворени очи и несъзнавайки, че онова, което върши, е без значение за утрешния ден. Пределът е достигнат. Предстои съдбовна промяна и пречистване на всичко – понасяне на последствията и изкупление на онова, което човек е сторил и живял досега.

То откак свят светува все се намират тарикати дето тръбят "Иде краят! Покайте се, харчете си парите, защото УТРЕ няма да има"

е Божи Дар за човечеството .

Този "гуро" е в ментално неравностойно положение...

Като си помисля че по-лоши хора не могат да ни управляват винаги виждам "индивиди" като тоя тука и се успокоявам на момента.

това ,че добре си избрал името си -отива ти !

СУпер щом и двамата сме спокойни.

Дано се лъжа ама..... Този човек е стоял август месец дълго време на слънце и след това са го сложили дълго време на течение. Дано се оправи човека, явно не е лош.

Много елементарно като изказване.Един друг блестящ английски физик , който си отиде ,казваше че няма бог.

Ако имаш предвид Стивън Хокинг, то той мислеше, че има Бог. Физиците винаги са смятали, че има Бог, но не става дума за религия, а за свръх сила, която организира Хаоса.

да ми прости ,но имам повече уважение към червеите отколкото към някои коментиращи с богохулене на бг език -тлъсти неверници и поклоници на юда .

намирисва на помаци..

Иначе, за по-развитите духовно не им трябва някой да им налага правила чрез Бог. Така да се каже, те носят Бог в сърцето и ума си.

Я да видим мярката и теглилката за "по-духовните"?

Като гледам обаче нивото народно, да, май си трябва религия. За да имат страх поне от Бог и да спазват някакви морални норми.

И най-интересното - тази наука потвърждава по убедителен начин верността на Християнското учение, на Библейските свидетелства и на християнската религия като цяло! Другарят Палюшев е пропуснал да уточни, че става въпрос за православните християни, начело с РПЦ, разбира се.

Според мен Богът е там, където Познанието/Науката/ все още не е достигнало. Колкото повече научаваме за явленията по неоспорим начин чрез научните методи, толкова по-малко ще коментираме има ли Бог или не. Бог е фикция, която замества Познанието. И пак казвам, бъдете добри и правете добри дела. Със или в името на Бог или не, няма значение. Правете го заради Човека. Бъдете Човеци, а не хора.

Само да добавя,че в библията пише: И господ създаде ЧОВЕКА.