Танев: Футболисти и актьори да борят агресията в училище

Агресията в училище се увеличава, заяви министърът на образованието и призова във възпитанието на учениците да се включат футболни звезди и актьори.

Обратно в новината

Коментари - Танев: Футболисти и актьори да борят агресията в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бих искала да подам оплакване от училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин, където децата на по-богатите родители бият нормалните деца! От самото училище не правят абсолютно нищо за да ограничат това поведение от страх да не загубят платежоспособните родители.

Най-ниско е нивото на агресия сред учениците в Смолян, а най-високо в София - ЗАЩО ЛИ ?

Тоя човек от снимката има някакви мъждиви спомени от ученическите си години от преди 50 лазарника.Няма си хал -хабер от състоянието на нещата. Ако влезе в училище да работи за един ден дори, ще избяга на 1-вия час. Разкази и сказки няма да свършат работа .Ножът е опрял о кокала .Сваляне на делегираните бюджети на МИГА. Глоби за хулиганско държание в час.Нови технологии в обучението (което го има.)Олекотяване на програмите и извънкласни дейности по интереси. Как от 25 г .нито един що -годе кадърен министър нямаше.За Да нчето имах надежда ,тя беше вътре в нещата,но- не би.Все ВЪЗДУХАРИ.

Тия "професионалисти" по-добре първо да преборят собствените си алкохолизъм,наркомании,некадърност,простотия и липса на елементарно образование и чак тогава да влязат при учениците.

И ако интелигентните ни футболисти не се справят - Вадете острието на Хайлайфа : Фолк певици , плеймейтки ( Ама те не знаели Англия на кое е столица - няма да им придиряме чак толкова ), убавици и секакви тем подобни !!! СТРАОТНО ....!!! Абе лесно ви е да манипулирате и умишленно да убоначвате поколения млади хора , Но запомнете че ще дойде ден в който '' Нашите така мили и обгрижвани ЕВРОроми '' ще тропнат и на вашата врата и ще влязат и във вашата вила и тогава ще разберете за какво'' сиреч иде реч '' !!!

е била цял живот в Инспектората по образование - до нея са стигали доста сигнали за агресия. Тя е човек, на когото трябва да се търси отговорност за това, че е допуснала (от бездействие) нещата да стигнат до тук (специално за София). Точно тя не може да бъде носител на реформи, защото е носител на всичко старо, гадно и некадърно. От нея и хората й идват тия тъпизми облечени в модерни думи и скрити зад пошлия напън за още власт и желанието да не си мръднат пръста. Просто нещата така си им харесват. Ако има разумна политика, с истинска ценностна система в образованието - точно такива хора ще изхвърчат първи.

Върнете най-нормалният и разбиращ министър на образованието - проф. Сергей Игнатов!

Където държавата волно или поради политическа коректност гони Господ от училищата и обществения живот, идва противника на душите ни. Единственото решение на този и много други проблеми е да се въведе незабавно задължително и само обучение по Християнско богословие в училищата и образование в Христовата вяра на всички хора. Само тогава държавите ще просперират.

Интересно защо най-проспериращите страни са атеистични (изключение САЩ, но там си имат свои особености), а най-зле от европейските са именно православните? Християнската митология трябва да се изучава, най-добре заедно с древногръцката митология в часовете по литература.

И това недоразумение още е министър!

А също плейметки, Ръбестия блок, Паричния съвет, Млади комунисти 1944, Коко Динев и всякакви подобни отрепки... Както беше казал един наш министър "Ега си държавата, щом аз съм вице премиер!"

Има няколко важви неща, които трябва да се направят в българското училище. Да се подобри материалната база и да бъдат организирани многобройни извънкласни дейности с различна насоченост, където децата да се включват по интереси - спорт, изкуства, научни направления и др. под. Учебното съдържание да бъде олекотено и сведено до най-същественото, а в подготовката на учениците да се акцентира върху приложния характер на знанията. Незабавно да се премахне системата на делегираните бюджети! Да бъде засилен контрола над поведението на учениците с оценки, от които да зависи преминаването в по-горен клас. Без дисциплина и респект няма резултати и от учебната работа. Да се криминализира грубото посегателство над учители. Без кардинални мерки и добро финансиране няма реформа!

Преди всичко да се спаси българското образованието от образованието на министъра...

ми като видя министъро и ставам агресивен, като го чуя също, и като го сънувам - пак )))

Щото все гледаме в Щатите, Танев, я хвърли един поглед на големия брат и кажи в кои щати има повече агресия, в тези в които в училищата е разрешено да се ползва Корпорал пънишмент, или в тези в които е забранено. Па и там всеки ученик си има досие с което кандидаства не само в следващата форма на образование а и за работа.

Танев, Танев, тикво проста - я си спомни когато си бил на техните години как беше - и как така тогава имаше желязна дисциплина в училищата, понятието "агресия" там беше нещо непознато (по-точно - много далеч от това, което наблюдаваме днес), имаше респект към учителите? А помниш ли защо - първа стъпка - шамарена фабрика; втора стъпка - намаляване на поведението (а с намалено поведение не можеш да преминеш в следващия клас/курс); трета стъпка - изключване, и прощавай, престижно училище (например)...а за най-ербапите - червено килимче към ТВУ! Разбира се, не твърдя, че тази система е била перфектна - но пък работеше!

Говориш на глух и сляп народ с управляващи назначени директно от Дявола , Човече !!!Иначе всичко което казваш е истина , но няма кой да те чуе - отдавна няма !!!!!

В тази държава всичко върви от глупост на по- голяма глупост !!! И кои са тези '' интелигентни '' футболисти дето ще възпитават децата ??? До там ли я докарахме че футболистите да стават възпитатели ????!!!! Спасението е само едно : ТЕРМИНАЛ ДВЕ ЗА КЪДЕТО И ДА Е !!!!!!!!!!!!!!!!!

идиот като теб може да бъде издигнат само от РБ, така че недей да се разграничаваш, ясен си като бял ден. А идеята със сигурност е твоя, само олигофрен може да я измисли. Значи футболисти и актьори ще учат децата да не са агресивни, ами защо не и певци и шахматисти? Те да не са по-лоши? А чалгарските певици и певци не могат ли да вършат същата работа? Значи пак се издъни - не може да се дават предпочитания на едни творчески професии пред други. А учителите какво ще правят, в отпуска ли ще ги пускаш?

"...най-много случаи на насилие има в София. " Ами, естествено, че ще има в София, след като се напълни с цялата селска паплач!

Прав си - но пък комбинацията селска паплач плюс местните селяндури направо кърти миФки...

Какъвто е популярен футбола сред младжтта, след като затворят левски и ЦСКА до година две, децата ще гледат на него като на свиренето на гайда,нещо мнго готино но е от преди два века.

Този е дебил наистина. Просто думи нямам.

Не бе Танев, направете клубове, кръжоци както едно време, измислете ОСО към НАТО ако щете, и покажете на младежтта ,че освен таблет и лаптоп има други интересни неща, развржете кесията, направете едно добро в това министерстово ... Не да влачите малоумни чалгари по училищата.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА! А това ОСО към НАТО ме размя най чистосърдечно. :)

Ми виж ги, че МО си купуват радио управляеми самолетчета с каквито ние преди 30 години си играехме.

За пореден път потвърждение - в София живеят идиоти и раждат идиоти, истинските хора живеят на село и в малък град.

Т.е всички в София са били "истински хора" преди десет години? Съмняаам се! Още с идването си, са си ошашевени.

София стана милионен град благодарение на: - бачкаторите в Кремиковци; - подбора на ватмани; - партйни величия от БКП и техните отрочета; Това бяха начините да получиш жителство в София в периода 1950-1989

Танев, баце... он боя изгражда, не посещенията от футболерите - прати националния по бойно САМБО !

От Агенция '' Закрила на детето '' да прикрепят към всеки ученик по един психолог да му обяснява за правата и за европейската модерност.

"европейска модерност"? Откъде ви раждат главите подобни идиотщини?

Агресията в училище се увеличава, заяви министърът на образованието и призова във възпитанието на учениците да се включат футболни звезди и актьори. А защо да не включи и порно звезди. Словоблудствата , които излизат от устата на този (не)образователен министър са шокиращи.

Защото порно звездите ги изпратихме в Брюксел депутати, те за тва.

Основният проблем се дължи на криворазбраната демокрация, която съсипва цялата ни държава, в частност - училището. Подрастващият човек е много енергичен и непокорен, затова трябва умно да бъде направляван. На децата са нужни спортни площадки и културни занимания. Американските университети неслучайно са кампоси, където няма чалготеки и кръчми, а младежите активно се занимават със спорт и изкуства. Относно "звездите"? Кои точно има предвид г-н Министърът, че не се сещам.

"Танев: Футболисти и актьори да борят агресията в училище" Това са едни от на големите лекета бе тъпанар тъп. Баси тъпия министър.

Ми ти за кой си тогава за чалгарките ли, умнико.

Тва първо си е помислил твоя министър, ма Азис му е дошъл в повече.

Браво за идеята, предлагам да включим Юлян Вергов от актьорите и Насо Сираков ако може да се нарече футболист.

Юлиан Константинов... обърках се де...

Не е зле да се помисли и за случаите, в които учители налагат системен психически и морален тормоз върху учениците. Да не забравяме, че учителите са тези, които могат да съсипят бъдещето на един абитуриент, ако постъпват по чисто личен и отмъстителен начин за дадено изказано мнение от ученика, което не съответства на учителския възглед по даден въпрос или проблем.В много от случаите, за голямо съжаление, учителите са "даскали" с цялото негативно значение на тази дума. Училището, като институция, и учителите, като носители на знанието, трябва да се уважават и обичат от учениците. Но нека се замислим колко от днешните учители притежават тези качества. Не бива да се гледа едностранно на въпроса, а да се изследват и двете страни на проблема, който е много съществен и дълги години е пренебрегван, както от ръководството на МОН, което в последните 25 години е уникално недоразумение, така и от така наречената общественост, която включва всички нас.

"... много от случаите, за голямо съжаление, учителите са "даскали" с цялото негативно значение на тази дума." - ами заслужиха си го в годините!

Разбира се, че личността на учителя е от съществено значение. Но учителите са хора като всички други, със своите личностни качества. Професията не е от най-престижните, затова в нея остават или истински апостоли, посветили се на децата, или такива, които мислят, че "половин свободен" ден и дълга ваканция е нещо привлекателно. Нека не забравяме и това, че обучението и възпитанието имат две страни - семейство и училище. Ако се противопоставят - губи ученикът.

от футболните НИ " звезди"?? Ужас!!!!

Агресията в училищата се увеличава. Тя е отражение на увеличаващата се агресия в обществото - каквото повикало, такова се обадило!