Русия отхвърли US твърдения, че въоръжава талибаните

Русия отхвърли твърденията на командира на натовските сили в Афганистан, че подкрепя и дори доставя оръжие на талибаните.

Обратно в новината

Коментари - Русия отхвърли US твърдения, че въоръжава талибаните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нещо за обвиненията че някой ЦРУшници заливат света а афганистански хероин?

А кой залива с аргентински хероин? ))

Не си ли казват още? Шси кажат...

Аз се чудех: "От къде ми е познат този знак "! Има го върху опаковките на хероина които пристига в Холандия!

За "USAID" ли имаш впредвид?

Да!

Странното е, че оръжието е опаковано и на опаковките е изписано "USAID". Особенно добре се вижда този знак на палатките опънати във военно полевите лагери на талибаните!

ами нормално те комунягите с този съюз с туркия са наполовин мюсюлмани и скоро щели да приемат исляма...даже в нета пише,че путя е издал заповед всички момченца да се обрязват вече...тукшните червени лекенца сигурно и те ще ги последват...

НА ТЕЗИ АКО НЯКОЙ ИМ КАЖЕ, АБЕ ВИЕ РУСИЯ ЛИ СТЕ ??? ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ЩЕ КРЕЩЯТ, НЕ БЕ НЕ БЕ, НЕСМЕ, НИЕ СМЕ ДЖИБУТИ !!!

никогда никогда никогда не си признавай

русия дгд

Американците да им носят баклава .

Има ли нещо на планетата Земя , за което да не е виновна Русия ?

Като видиш автора на статията ти е ясно всичко.

Както гласи поговорката: "Никога не вярвай на нещо, преди Рашата да го е отрекла !"

бизнес, те как продаваха дажи и бат Рамбо изпратиха там стингъри им пробутаха.

Едно време САЩ финансираха и доставяха оръжие на муджахедините в Афганистан и така създадоха Осама бен Ладен, сега Русия помага на талибаните (децата на муджахедините) в борбата му с агресора. Как се обърнаха нещата само! САЩ заеха мястото на СССР не само като агресор в Афганистан, но и се превърна в новата ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!

Абе как ви се струва? Създадените и поддържани от сащ талибани, въоръжавани от Русия...! Пък и тези пушкала на снимката, не ми изглеждат много руски

Снимката е много точно поставена. И трите картечници са стари 7х62х54 ПК Пулемет "Калашников". Не мога да го сбъркам. Друг е въпроса от къде ги имат и от колко време.

Малка поправка Русия не е доставяла хеликоптери на афганистанската армия... Русия продаде хеликоптери на Пентагона, сделка която беше и причината Пентагона да се бори за отмяна на санкциите спрямо Росвооружение, защото американските военни решиха, въпреки жестокото лобиране в полза на американските производители, че за подържане боеспособността на афганистанската армия руските машини са най-удачния избор.

ЯЯЯ,а кво стана с ,,КОМАНДНА ВЕРИГА,,бе???по нешънъла...То толкова акъл ,усилия,пушкала ,корупция и няма и няма демокрация,пустата му и демокрация....

Америчка нападна Афганистан защото талибаните СПРЯХА и унищожиха производството на хероин...пазар за 10 милиарда долара тогава...УЖАС...Америка без наркотик.Всичко останало е следствие и добър театър....Само дето Русия Е ИЗВЪН СЦЕНАРИЯ и сега го преправят...

това ли делят? Ааа, ясно, аз пък си помислих, че е някаква борба между демонокрацията и празнославието.

ТАЛИБАНИТЕ са си америчко отроче,добре гледано,че даже и братовчедите му са подкрепяни!!!!А е съвсем естествено ДЕЦАТА да се ОЗЪБЯТ на таткото ......А Русия поначало си мрази ХУЛИГАНИТЕ ,та затова и ПОМАГА ТОЧНО НА Америка/тати бе,тати е все пак/....Ама то НЯМА ПРАВИЛА ,КОИТО ДА РЕГУЛИРАТ ЧОВЕШКАТА ШАШКЪНИЯ...

Доказателствата за връзките на Русия с талибаните са ... твърденията на талибаните :D :D :D Жалка подлога си ти и нищо повече. Запомни, че у когото американците и англичаните са си изтрили ботушите, бял ден не е видял. Историята за последните 500 години го показва изключително расноречиво.

от 1981г до сега единственият интерес на русия в Афганистан е хероина.Там е 10 пъти по-евтин от цената му в Европа.

САЩ се намесиха в Афганистан за да спасят маковите плантации за производство на хероин. Как мислиш се финансира ЦРУ нелегално? Хероин се произвежда в Афганистан, пакетира се в американската база в Косово и се дистрибутира в цяла Европа. На всички е ясно, че ЦРУ е основен доставчик на хероин за европейския пазар. САЩ се намесиха в Афганистан след като талибаните забраниха производството на хероин там и това беше счетено от САЩ за накърняване на националните интереси. Единственото което САЩ правят добре в Афганистан е да охраняват маковите плантации и производството на хероин!

руснаците правят 30 милиарда годишно от нелегална търговия с хероин под покровителството на руските служби и така кърпят скъсания си бюджет.Те тровят и нашите деца

Истерична антируска кампания на всички фронтове.Русия въоръжава талибите през оръженийният пазар на посредниците-марсианци.Това,че чрез Сауди Арабия и директно през каналите на ЦРУ бяха въоръжени ИД и десетки паравоенни формирования в Сирия,е без значение. Това,че имало съмнения за руско участие в опита за убийство на Спипал с последващи агресивно-неадекватни"мерки",също е без значение. Злоба. Наскоро,2 USS подводници от клас"Вирджиния",на по 2.7 млрд.USD ,,заседнали в ледовете на Арктика.Руснаците им предложили буксир на помощ......

За коварната политика на САЩ в Авганистан има хиляди примери, като се почне с това, че те разбуниха пущуните срещу Бабрак Кармал, създадоха в Пакистан тил на муджахидините с военни бази, с складове, с центрове за обучение, с болници и подземни тунелни бази на Хек Матияр и други, като основен мотив им бе да запазят производството на ОПИУМ и осигурят пряк излаз на средноазиятският нефт до Индийският океан! Сега, когато не могат да се справят с чудовището ,у което сами създадоха им е нужен виновник и естествено ще е Путин! Независимо от пълната подкрепа, която им са оказва за осъществяване на дейността на американският контингент и международните им сателити от руска страна! И коридор и складови бази в Узбекистан и Таджикистан, които са в военен съюз с Русия, като бивши републики от СССР. Истината е, че в Авганистан САЩ нямат интерес да има стабилност и мир, а да има нарастващо производство на ОПИУМ! Да има дестабилизиращ фактор в Средният изток и да има проникване на басмачески банди и идеология в Киргизия, Казахстан, Туркмения, Таджикистан и Узбекистан! Да наложат там своя воля, както в Кувейт или СА! И така до времето, когато се надяват да могат да прокарат газопроводите и нефтопроводите до пакистанското крайбрежие!

Просто са се менкали, братле, не се набирай толкова. И се пише АФганистан.

Значи може американците да въоръжават ИД за да тероризира Сирия, а при аналогичния случай руснаците не може да въоръжават талибаните в Афганистан. Това се казва демокрация по американски. Гнусни американски плъхове. Пфу!

А може, може, всичко може, само да не се карат. Защо се карат?

Погледни,че и талибаните и главорезите от ИД са въоръжени с руски автомати картечници и гранатомети поне на снимките и видеоклиповете по които се показват.

А на тези автомати пише: Made in Bulgaria! И сме ги изнесли за Саудитска Арабия чрез американски посредници.

Руснаците винаги са подкрепяли всички режими които се противопоставят на САЩ независимо на кой континет се намират. Ние също като техни съюзници преди 10.11.1989г. подкрепяхме по тяхна заръка контрите в Никарагуа,наши кораби нарушаваха оръжейното ембарго на Либия и доставяхме оръжия и работна ръка на всички диктатури в Африка!

да пишеш с малки букви ника си? да не си болен? говориш за себе си, нали? "доставяхме оръжия и работна ръка"?

защото лъже- ето на, ако питате съветците, и те ще ви кажат същото- не сме ги въоръжавали, това е пълна лъжа. И ние всички ще им поверваме.

И американците подкрепят режима на Бойко Борисов, който се противопоставя на Русия, така че нищо ново под слънцето.

е собственост на руската държавна мафия. Затова 28 години българите сме на дъното. Роби.

Е добре де, ами така наречената "умерена опозиция" в Сирия, кой я въоръжава?Дали ни харесва или не, но Асад е на власт вследствие на проведени избори. Щом не ни изнася, ще речем, че изборите са "не легитимни" или "не демократични", все "демократични простотии. Обаче се получава,че всъщност се въоръжават хора, които се опитват да свалят законно правителство! Това как се нарича?

това е стар филм. нарица се "емпериите си отврастат на ударите". осте мойат пра-пра-пра-апр-..пп...ппп..прррр..ппрррррадйадо го е гледал и дазе го е снимал понийакога. обаце, като нйамате дйадофци емператори, нйама как да го знаете. да.

ч, ш, я на фонетичната кирилица, дразниш вече като се правиш на бебенце. нищо не ти се разбира - като на дървосекача.

Асад е на власт единствено, защото е син на баща си и преждевремената смърт на по големия си брат. Друга причина няма.

А Боко е на власт, защото продава България на американците. Няма друга причина.

А САЩ въоръжава ИДИЛ!

СЛАВА НА РУСИЯ !

изтрий го пак

естествено, че ще ги въоръжава- те са на южната й граница.Нали така падна СССР? И повече, от естествено, че ще отрича- кой би си признал за такова нещо? Все едно, РФ да е поставила правителство в Мексико, а САЩ да въоръжава местните антиправителствени партизани и да отрича, че го прави. Световната политика все повече става като за 80%-тна публика.

Навремето, гей демокрацията в США наричаше талибаните муджахидини и ги спонсорираше с по 5 милиарда на година, дори се хвалеха с това, в продължение на години го правеха...сега, въпреки че Русия осигурява въздушните коридори на НАТО и США за операции в Афганистан, и въпреки цялата подкрепа те сеят подобни обвинения... това деомкратичната мъка е тежка но за сметка на това умопомрачителна

Искаш да кажеш че с ракети ,,Стингър" на стойност 250 милиона$,които предоставиха на муджахидините нанесоха щети за 5 милиарда$ под формата на свалени самолети,хеликоптери и унищожени верижни машини и танкове!

А пък нас англосаксонските и семитски терористи преди ни обвиниха,че сме стреляли по папата,а пък после,че сме трепали деца чрез СПИН.

Пък по норвежкия интеренет показват само снимки на мацки по бански костюми от Дубай ама с такива гърди, че сигурно много мъже ще хванат първия самолет за там...

За жалост се повтаря тъжната история, че на около всеки 100 години цивилизования Запад стяга редиците и решава да нападне Русия. След като изяде шамарите се кротва и развива демокрацията в страни които не могат да се защитят. Проблемът е, че сега Путин няколко пъти обеща и то в нарочни интервюта, че война повече няма да се води на руска територия. Мислете за него какво искате но по този въпрос може да му се вярва.

хахахахахахахаха Идиоти! По-голяма глупост не бях чувал. хахахахахахаха кръгли идиоти!

Шило

Айде, натовци се ос.аха в Афганистан и пак друг им е виновен.

Вижте си съюзниците от Саудитска Арабия.От там идват парите. А колкото до оръжието, могат да го купуват и в Пакистан,Китай и всички други страни.

русия е против христянският свят

Факт е, че в момента и бившите муджахидини и всички останали афганистанци оценяват по съвсем различен начин присъствието на съветските войски в Афганистан. Шурави(така наричат руснаците) никога не са пристъпвали техните свещени правила, не са влизали въоръжени в магазин и са построили толкова, колкото американците не могат да разрушат за два пъти повече години. Афганистанците са горди племена и могат да преценят, кой враг трябва да почитат, и кой трябва да мразят.

глупости

"Афганистанците са горди племена и могат да преценят, кой враг трябва да почитат, и кой трябва да мразят. " това е направо поезия в полет...впечатлен съм.

За разлика от повечето русофилски настроени политици и висши духовници, Антим I отстоява неизменно българските национални интереси. Когато разбира, че руските империалистически интереси ги застрашават, той подкрепя либералите в лицето на Стефан Стамболов и Петко Каравелов, с които е и дългогодишен приятел. Вие ни освободихте от турците, чудя се, кой ще ни освободи от вaс?, попитал Антим I княз Дондуков през 1879 г. по време на банкет. Така избран за екзарх с разрешението на Високата порта и по внушение на руската дипломация той доказва на противниците си, че погрешно го смятат за безхарактерен, за руско мекере и за неумеещ да се ориентира в ходовете на ориенталския политически лабиринт.

ще си признае. хахахаха

Ами с вашите камъни по вашите глави! Гат вие го правите е добро и демократично, гат другите го правят е лошо. Нали?

Американските идиоти пак заскимтяха глупости... мислех, че англичаните са по-големи кретени в скимтенето, но уви.

Интересно, дали пък не си връщат за обратната ситуация в Сирия? Дори и да е така, го правят много по деликатно. Пък си имат и стара закачка от едно време, там за едни Стингър-и...

"Според него / Никълсън / има индикации, че Москва оказва на талибаните финансова подкрепа и дори им доставя оръжие." Всеки съди по себе си. Факт! "Американски командири, включително и Никълсън, вече няколко пъти през миналата година казваха, че Русия МОЖЕ БИ доставя оръжие на талибаните, макар че за това НЕ СА ПРЕДСТАВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА." Докога журналистите ще ни занимават с болни фантазии?!

остави ги тия лъжливи сащисани кравари-кажи сега тоя метлови дрон на газ или на бензин е? Оборудван ли е с 3 /Д камери?

Щатскостанските военни и политически некадърници за пореден път показват върхове от некомпетентност и тотална нефелност. След като 17 години не могат да се справят с няколко хиляди обучени от тях маймуни сега ПАК някой друг им е виновен. За кривата ракета и негодния пенис приказките някакси сами идват.

баба Яга е огледала талибанските окопи рано сабахлем и вече има информирано мнение по въпроса- друго си е да видиш нещата от стабилен дрон...

За талибаните не знам, но знам че САЩ купуват от Русия вертолети за мисията си в Афганистан, тъй като техните не вършат работа за условията там.

Кво пречи с едната ръка да продаваш вертолети на америката, а с другата- леки и тежки въоръжения за братята талибане? търговия ми, петрофф.бюджета трябва да се пълни, а парите не миришат.

Това по себе си ли го реши? Не че не го заслужават американците. Ако не се лъжа руснаците има какво да връщат на САЩ. Най-важното обаче е че пак всичко се основава на ОБОСНОВАНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ !!!

цастинците лазат най-нагло.ниама доказателства.записи ниама.ето, и емператорите на мокцва им го казват направо ф оците.