15 страни от НАТО ще изпратят още войници в Афганистан

Петнайсет страни от НАТО заявиха, че ще изпратят допълнителни войски в Афганистан. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - 15 страни от НАТО ще изпратят още войници в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ща пия с кеф по една ракия за всеки убит натовец ! Обичам такива новини !

Пращайте пушечно месо за чужди интереси балами..пращайте ,може господарите ви да ви подхвърлят некой оглозган кокал,толкова цена имате за тех колкото едно куче..кой знае какво ви обещават ако победите и подкрепяте "демокрацията" в окупирани страни

България - вън от НАТО !

...не думаите цели 15 страни били насаскани от Aмерика да пратят още воиски и да гинат за американски интереси ! похвално...я даи и ние да дадем своята дан в тази безсмислена за нас касапница !

...истината е ,че ние нямаме никаква работа в Aвганистан ! ние не сме вав воина с тази дарjaва нито пак имаме някакви интереси ,които да изискват наш военен контингент там ! за нещастие ние обаче членуваме в един шибан милитаристичен саюз в които ни е отредена ролята на пушечно месо !

Ако комунистът Обама не беше изтеглил войските, вече нямаше да има талибани, и афганците щяха да имат държава.

Там ще се защитават Евроантлантическите ценности и най-вече тия на САЩ, както и каналите за дрога.

Не е въпросът дали ще сме със щатите или с руснаците,дали ще се борим действително с ислямския тероризъм или ще марионетстваме на силните.Същността на въпроса е че ОТ АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ ДО СЕГА НИКОЙ,АМА НИКОЙ,НЕ Е ПОБЕДИЛ В АФГАНИСТАН И НЯМА ДА СМЕ И НИЕ ТЕЗИ Най-много отново да станем пушечно месо!!!

Шъ пратиме пак теляците с банята и готово!

само за сравнение, Колко е бюджетът на Българската армия? "Алиансът финансират и афганистанската армия с около 5 милиарда долара годишно. "

ТЪРСИМ СИ БЕЛЯТЯ.

Да изпратим! Ама 240 народни изедника, барабар с Бойко и Цецко войводи и цялата им свита дупелизци славни!!! Да изпратим!!!

Защо не пратят бг войници в селата и по циганските гета където има напрежение,а ги пращат по чужди държави,да помагат на чужди хора да трупат кинти?

Няма толкова много наличен състав от войници, който и да е екипиран за да ги пратят по всички населени места. Не знам дали ще се падне по войник на населено място.

Ама и още ли войници трябва да пращаме..... божеееее... ама то .. .то това значи, че генералния ни щаб ще се премести в Афганистан..... то други войници тук не останаха....

Навремето руснаците като си видяха резила се изтегли вкупом от Афганистан. Обаче НАТО иска втори път да настъпи мотиката.

чий го дирим в Афганистан? Там нямаме интереси. Интереси имат САЩ - да си пращат своята армия.

по най-бърз начин да облече осъдените за тежки престъпления във военни униформи, да ги натовари на "Спартана" и право в Афганистан завинаги!

Пратете ги в Асеновграднистан!

С две ръце съм "за". Мобилизирате мангустите от махалата в Асеновград и ги засилвате там, ако ще и за постоянно. Порцион - контифлюр и саламата кучешка радост, по веднъж на ден. И два пъти на водопой.

Да ги пратят на турската граница. Авганистанците са там

Авганистан? да не са искали да кажат Асеновград

Да ги пратят в Асеновград и в малките селца на България ,за да пазят народа си от мангалите ........

Трябва да пазят маковите полета. Да пратим още от нашите, имаме бюджет за да ги храним. Заплатите им да вдигаме, оръжие да им купуваме.

Откакто американците са там, производството на този особен, но важен за здравето продукт се е увеличил четирикратно

А бедняците от Исландия колко 2-3 човека пратиха ?

нас циганите тук ни бият и няма кой да ни защити, обаче пращаме войници в Афганистан да защитават чужди граждани и чужди интереси. Срамота бе, позор ?

От НАТО - вските държави се продава оръжие на ТАЛИБАНИТЕ , а после НАТО отива на война с/у тях ????

Какъв е ефекта от това присъствие ,какво прави НАТО там ...

Ефекта е положителен , ама само за САЩ . Останалите ''членки'' са за това , да теглят заеми за САЩ / уж НАТО/ .

Що бе? Там нали демокрацията победи и помощта на САЩ

А , циганин войник ходи ли ? Още от малки , вече са получили ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ . В такива европейски ''ценности'' , ги образоваха Бг-политиците НИ.

Нали трябва някой да ги гони към нас !

Интересно,че напоследък не сме давали жертви в Афганистан!

да! да! и пак да! не мове без назе в афганистан! как така?!?

Разбира се ! Та нали затова теглиме нови 200 милиона евро кредитче...

Ще потънат там, както всичките армии пратени в Афганистан до момента от 200 години насам

Бо Бо

Не е случайно, че НАТО 16 г. е затънало в Афганистан като хипопотам в блато! НАТО поддържа мисия в Афганистан (Resolute support), наброяваща 13 500 души. НАТО в лицето на САЩ финансира с 5 милиарда долара годишно Афганистан, което се изразява в продажба и дистрибуция на амеркинаско оръжие в Афганистан. Затова и талибаните, "действащи срещу властите на страната", си върнаха контрола върху почти половината от територията на Афганистан... за да могат САЩ да продължават да продават оръжието си и да всяват хаос и размирици в региона.

Абе това хубаво, ама кой им го плаща на американците това оръжие..?

Колко години е вече НАТО в Афганистан? Петнадесет? И какво??? Мислите ли, че хората не разбират какво се случва...?!

Във всяка държава, в която НАТО пратят войски нещата стават по-лоши.

Браво !Трябва да охраняват маковите полета в Афганистан да има какво да шмъркат еврогейците !?

Чакайте сега - нали НАТО беше организация за колективна отбрана. Като наблягам на думата "отбрана", се опитвам да се сетя за поне една отбранителна операция и не намирам такава. Всички действия досега са били нападателни. А тук даже не говорим за изпреварващ удар, а за откровена агресия.

стига, бе! че нали 'най-мощният военен съюз в света' още преди 15 години разби всичките талибани-малибани и превърна Афганистан в сияен факел на демокрацията? какви нови войски пък сега?

цело нато 16 г. е затънало в Афганистан като хипопотам в блато!

НАТО /САЩ/ там?

Пази производството на хероин. Основният път на този хероин минава през територията на България. А сега гатанката : Кой у нас е гарант на това безпроблемно преминаване ?

5 милиарда долара годишно и губиш 40% от територията на страната... Яки схеми за източване... Най-вероятно част от сумата отива и за самите талибани, защото без враг, няма как да се оправдават разходи

Много си прав. Сещам се за най - скъпата бензиностанция в целия свят - 45 милиона долара за две колонки в Афганистан = няколко готини вили на Бахамите или Бермудите. Но янките са специални и изключителни както каза лицето обама преди 3 г. Само че не сте !!!