Талибани превзеха напълно град Кундуз

Талибаните обявиха, че са превзели напълно северния афганистански град Кундуз.

Обратно в новината

Коментари - Талибани превзеха напълно град Кундуз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що така бе нали САЩ ги умиротвориха и демократизираха?!?!?

"Бунтовниците издигнаха своето знаме, което е бяло на цвят". интересно, наистина.

Афганистан е поискал оръжие и помощ от Русия! Краварите да се измитат от там и всичко ще е наред! Скоро и там ще има мир!:)

Колкото при СССР имаше мир в Афганистан:)

Ми БАРАКУДАТА ще черпи с шоколадови бонбони! Толкова години ги подговят, въоръжават, споснорират и толерират тези убийци! САЩ-инска ДЕМОНОКРАЦИЯ!

туко така,явно Джон Рамбо се е завърнал в Афганистан да подаде едно рамо на старите бойни другари

Лошо,талибаните пак ще спрат производството на хероин,пак ще се наложи да бутаме кули и да нахлуваме,лошо...

Абе, че няма да го спрат, няма, ама тия идиоти талибаните ще искат не 10% да остават в Афганистан, а 60%, тогава с какво ще финансираме разни групи по света, а и нашата пенсия гори. Виж ги какви са алчни, а ние демокрация им носим, не като руснака.

Знаех си че вие руснаците сте замесени в бутането на кулите.

ами при нас няма да се вдигнат талибаните , ама е време и ния да се вдигнем

"Твърдолинейните ислямистки бунтовници" Колко нежно и завоалирано се изказват за едни терористи и главорези, но нали бяха наши, после не, сега май пак са.

мхахахххаааа....краварите победиха в афганистан..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имаше една песен на Пинк Флоид....

Пожелавам им кръстосан приятелски огън от други отдели на цру / мосад ! От сърце ;)))

това звучи като ефкото превзел центура на девня и освободил от квартал реката останалите мангусти.

Леле, отдолу се води спор Путин-Антипутин като Епъл-Самсунг. Мен ме кефят двамата общи работника на снимката. Приличат на имитатори Контра Страйк.

Където стъпят краварите трева не никне

Където стъпи кракът на миризливците с ватенки и всичко пропада.За кравар илу каубой се иска акъл.Размах.Пространство.И от това се правят микиарди долари и милиони тонове свръх продукция и свръх печалби.А пък миризливците с ватенки до скоро плащаха на Канада със злато у долари за да купят пшеница за хляб и водка.На алкохолизираното си и гладно население.Добре,че беше Горби и пияндето Елцин,че видяха малко свят и хубав живот.Но уви всичко свърши с окончателното, ,излизане от релсите" на новият им цар и господар.

Акъл се иска и да напишеш нещо смислено.Ако затова Ви плащат то това са пари на вятъра. Една лъжа повторена 100 пъти си е лъжа-не е истина!Не ми се коментира въобще написаното - пълна простотия!

Баси талибаните , баси офаньзивата утре ако са объркали компаса и погледнеш пристигнали у София.

САЩ им внесоха демокрация и хората си я ползват, както могат. От това страдаме ние - европейците, защото онези, които не могат да понесат демократичните промени, бягат към нас. Има ли още арабски държави за демократизиране, че да се подготвяме и за техните недемократизирали се граждани? За богатите петрола, за нас, бедните - бежанците.

Не братче,наред са африканските страни за демократизиране. Афроамериканците са оправени идва ред евроафриканците.

що ли имам спомен как един генерал ,медведев ,напуска афганистан начело на една непобедима армия красна, като наакан ? какво ли е правил там ?

Афганистан беше голямата грешка на руснаците, те я разбраха и повече не я повториха. За разлика от други, които така и не се научиха, че има места, където цивилизацията не е настъпила, а демокрацията е нещо нереално и неизпълнимо. И така обърнаха света с главата надолу. Сега страдаме заради тях, не заради руснаците.

Не начело, а последен и не медведев, а Громов! А ти си тежък случай и за фдоктора вече е късно да ти помогне! КАжи сега великата щатск аармия що неможа за 15 г. да направи нищо ?

Талибаните завзели някакъв хълм нам къде си, през есента щяло да вали, вълчицата Лупи я намерили и тинтири минтири - все "водещи новини". Не предстоят избори в България, няма бежански проблем, няма икономически теми.... един вид, отбиваме си номера в ДИР.

Май е време да събарят друг небостъргач американците, за да почнат пак някъде "миротворителна" мисия.... разбирайте- война за петрол и богатства на чужда държава.

Тъпичък си хане и за спор не ставаш.Само за бъзик.

Я хане ни светни с умопомрачителният си ум как за всичко на тоя свят е виновен Путин или някой друг руснак.Тия дето измислиха еднополовите бракове нямат нищо общо с каквато и да е гадост на белия свят.

Не го поставяйте под напрежение - той сам е рожба на еднополов брак :)

още една държава претърпяла американска демокрация.

Пу.ьо маринкин забрави ли 10 г война на СССР в Афганистан където макар и с 100 000 солдати се осраха????????

Дебил,никой не е победил руснаците в Афганистан.Може би и германците ги победиха като се изтеглиха.Горби ги прекара с перестройката.Но за сметка на това американските окупационни войски останаха в Германия,там са англичани,канадци и французи.

Ами съветцката, ,помощ" която всъщност разврати страната и докара талибаните на власт?

дебил.....кои саздаде талибаните...а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чети преди да пишеш, толкова ли е трудно?

нямало договорка за замяна крим срещо сирия-но явно има такава за авганистан ето я новината и то само ден след срещата на големите и талибаните изведнъж излязаха от пепелта

Много им се ще на троловете да не е така, но се получават все повече сигнали: US on the Ropes: China to Join Russian Military In Syria?

"Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит." Марк Твен.

Там, където американците са посяли демокрация, е поникнала гражданска война. Вече имаме 5-6 примера в арабски страни и близкия изток и около дузина примери в Латинска Америка.

Време е "демокрацията" да се завърне в кравария!

Явно някои хора не могат да живеят без да разпалват конфликти насам,натам?Това го правят заради Путин,защото в Сирия започна да въдворява ред.Китайците и Кадиров с неговата армия и те ,ще се включат,и точно затова ,за да отклонят войската на Кадиров,разпалват конфликта в Афганистан.Игра на котка и мишка,но страдат невинни хора.

Баси дръжавта с прашки ли я охраняват та това племе влезна да пали фитило.

но и една капка стига за да прелее чашата. Ако искаме да обърнем войната срещу ислямската вълна сега е моментът да се намесим! Да изпратим корабчето Храбрий (или както там се казваше) към Сирия и да сломим ислямистите!! Попътен вятър и дано този път не се счупи!

хахаха :) Дръзкий :) +

Талибаните освободили затворниците. Техните хора за тях, останалите апапи за нас. Тъй де, бягат хората от затвора, бежанци значи.

Особено в простотията ти.Ти го плюеш то мисли че роса го къпе.

тез наистина ме забавляват путин им взе сирия из под носа и сега пак се започна с авганистан-аман бе стига сте ровили че ще доиде руския ботуш и в авганистан и освен с петрола ще се свърши и с дрогата

Оправи си правописа. Пишеш кат0 комунист или подлогата на Путин - Атака!!!

ТОВА Е НИЩО! ТАЛИБАНСКИ БОЙЦИ СТИГНАХА У БАРЛИН, ЛОНДОНО И ПАРИЖ. ОЧЕКВАЙТЕ БОЕВЕ И ИСЛАМСКА ДЪРЖАВА ТАМ...............раята да тренире да казава аллах акбар с пререзано гърло

Кви талибани, кви 5 лева? В Афганистан заедно с НАТО въдворявахме ред и демокрация, та такава информация просто е невъзможно да се появи!

Американците нали бяха там, кво стана що пак има талибани, А?

15 години по-късно светът разбра, че американците са най-големите талибани!

А ние не сме ли там!?

Не, вие сте на 4-ти километър....

Забравил си, че истинското куче го подари на Путин един "велик" нашенски политик. Атака я остави на мира, че ще взема да гласувам за тях, макар досега да не съм го правил.

че тоя егрек вече не беше ли талибански, докога путлер ще раздава тия калашници на орките

Ами то е ясно- откогато на педали като теб им дадоха да пишат без да ги цензурират.

добре де като оставим настрана извращенията и геноцита какво точно искат талибаните и ид некой има ли виждане:)

Да се забавляват.

абе да се забавляват да не се забавляват ама ген сека на иин току що каза че конфликта между сирия и въоръжената опозиция трябва да се решава в съда ни вопъл за тероризъм и ид та от къде духа ветера ми е въпросът:)

Тея ги води един нов талибански лидер, който прокара идеята първо да се разправят с неверниците, а после помежду си. За справка талибаните и ИД вече си стиснаха ръцете. Сега между тях са остатъците от НАТО и кюрдите. Тука е и голямата изненада Турция, в най-добрия вариант ще воюва няколко години преди да се излямизира окончателно и да падне, а в най-лошия директно ще се присъедини. Асад, руснаците и Египет ще окажат съпротива още известно време, но регионът е изгубен. Балканите са готови. Албания, Македония и България ще ни приемат за една нощ в Халифата, без преговорни глави, само отсечени. Що се касае Израел, злите езици твърдят, че за това се разчиства сега Украйна, за да намерят там втора родина. Все пак точно там е била тяхната държава - Хазарското царство, докато руснаците не им правят един референдум... Ето ви го Халифата и то в рамките на няколко години. През тези няколко години положението тук ще се влошава докато не стигнем до там след 20 часа да не смеем да излезем навън.

Много си черноглед, бе! Я пий една ракия и си пусни Бтв Комеди ;)

Що? Да не дават някой турски сериал? Имайте предвид, че това е лавинообразен процес, той само се засилва след всяка победа. Никой не ви го казва, но от цял свят мюсюлмани, цели семейства, се вливат в ИД, за да живеят по законите на Шериата. Да сте чули някой имам да осъди Шериата? Не, осъждат насилието и терора, но никой досега не се е изказал срещу това държавно устройство.

Викаш комунизма за 45 години не можахме да го построим, ама халифата за няколко ще го построим.

Чичо сам май иска такава демокрация и в Сирия. Радвайте се демократи!

Дир как се чувствувате след платения ви ПИР- ТЕ НЕ СА ИСЛЯМИСТИ те не искат АМЕРИКА да ги ограбва повече

Как Бардак Обама ще коментира развитието на Демокрацията в Афганистан?Явно, отново ще има проблем с контрола върху производството и реализацията на мак.

Ааа, Бар.ак ХУСЕИН Обама, дай де не се обиждаме.

Иначе САЩ изгърмя няколко трилиона в Афганистан от 2001-ва насам.

БРЦК

Не иначе - точно заради това !

афганистанската армия и по времето на наджибула и сега не става за нищо .....само като викат Аллаху акбар се получава нещо :(.....зле .....много зле ....сега като започнат едни бежанци и от кундуз да идват какво ще ги правим :(

По време на Руската инвазия в Афганистан руснаците дадоха 15 000 жертви ,а българските са 73

няма ли кож да изтреби тая паплач?

Путин отклони вниманието и хоп зайче...

малии трима дриплювци превзели некаква козя кошара и путлерсите се ......

А ти избяга от Курило и се издаде.

Колкото повече се джавкат Русия и Запада, толкова повече ще печелят външни сили..дали Ислямът, дали Китай..

Ислямът настъпва, хора. Това е фашизъмът на 21 век. Гответе се за отпор, че пак ще го срещаме при стените на Константинопол. Лошото е, че вече се напълнихме с фереджета и мургави типове, а те са Петата колона.

То да не би боят да е под стените на Виена, защото бай Ердоган си им е скрит привърженик.

Те цяла Европа превзеха, и ходят напред назад необезпокоявани, вие за Афганистан ревете. Между другото афганската армия и полиция в Кундуз бе обучавана от жалките и смешни германци..и резултатът е налице.

Е на това му се вика талибани а не кат нашите соросоиди за пари и майка си ще продадат

Направо за шепа жълти стотинки ...

Това е ПАТЕНТ на продажните русофили. Историята е пълна с примери,

Губернаторът да не е отклонил парите за заплати на контракторите, към собствени сметки?

не остайте тия талибанци на мира, от цецерето още са ги заяли, 30 години все талибани по новините, тея чукари и пещери как се превземат с дронове и самолети?

Те цецереро към 10 години ги заяждаха и накрая се изтеглиха. Афганистан е гробница на империи, ако не знаеш. Включая съветската.

Следват Мюнхен, Кьолн, Хамбург....

путлерчо да ходи да ги "ослободи"

Путлерчо сега е зает със плажовете на Сирия. Чакай да се освободи, дотогава апапите ще оправят достатъчно немкини, немците ще пропищат и като махнат Меркел и сложат някой истински немец, Президента Пути може и да е свободен и да приеме поканата на Берлин.