Широка лъка успя - изгони младежите бежанци

Двете афганистански момчета, срещу които се вдигнаха на бунт жителите на Широка лъка, вече са изведени от Дома за деца, лишени от родителски грижи в селото.

Обратно в новината

Коментари - Широка лъка успя - изгони младежите бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си представя, че религиозни фундаменталисти и други крайно радикални екстремисти безчинстваха в България и представляваха реална опасност. Да си представя, че децата и жените ни бяха подложени на риск да бъдат превърнати в секс робини на някакви умствено ограничени джихадисти. Само това е напълно достатъчно, без да се замисля и за секунда, бих направил всичко възможно да изпратя колкото се може повече от тях при любимия им Аллах. С удоволствие ще ги пращам при така бленуваните от тях десетки девици в отвъдното. Никой и нищо няма да ме спре да избия колкото се може повече от тях, знаейки, че с всеки отнет от мен живот ще има един от тях по малко, който ще е заплаха за децата, за жените и бъдещето ни. Колкото и да мисля не мога да разбера всички тези мъже бежанци, които правят всичко възможно да стигнат до Европа зарязвайки близките, роднините си, страната си в ръцете на паразити които зверстват без никакви угризения в името на някаква криворазбрана религия. Нямат ли капа чест и съвест да избягат като именно те трябва да са тези които първи да грабнат оръжието и да защитят близките си, домът си, страна си. Да избягат жените и децата го разбирам, но при условие че 80 % от бежанците са млади мъже, ако мога изобщо да ги нарека мъже, това не го разбирам. Или явно целта им е друга!?

БРАВО !!! Паразитите-мигранти вън от България !!!!

той "Рамбо" го има в този филм 9 Рота ако си збелязал накрая като атакуват хълма и преди това като убиха Джаконта...

това са ДЕЦА, запомнете ДЕЦА - а цялата тази омраза и враждебност са продиктувани от предразсъдъци и простотия. Нищо човешко не е останало у вас, ако има господ ще ви накаже.

наи хубавото българско село.добри хора.

много обичам разни дебелоглави да слагат всички под един знаменател. ами ако са били единствените свестни афганистански младежи? И вие с пяна на уста сте ги обърнали към омразата? Нека ви тежи на съвестта ако тези двама чужденци станат главорези. А можеше да ги направите християни. Или искате да кажете, че само християните са склонни да си сменят религията?

Кой определи, че тези двамата са на 16 и 17 години, след като те са си унищожили предварително документите? От къде на къде нелегално пресичащи и газещи българска земя ще хрантутим ние?! Тия двамата са прекосили 7000 км. през огромен Иран, Ирак, Сирия, Турция с какви пари, как става тази работа? Престъпникът е престъпник от самото начало, независимо дали е на 17, 27, 57! И в Афганистан няма война, така че да ги депортират обратно веднага !!!

Кой определи, че тези двамата са на 16 и 17 години, след като те са си унищожили предварително документите? От къде на къде нелегално пресичащи и газещи българска земя ще хрантутим ние?! Тия двамата са прекосили 7000 км. през огромен Иран, Ирак, Сирия, Турция с какви пари, как става тази работа? Престъпникът е престъпник от самото начало, независимо дали е на 17, 27, 57! И в Афганистан няма война, така че да ги депортират обратно веднага !!!

нали не са християни

Браво. Селтаци.

А защо госпожата от Смолян не ги задържи там, а ги праща в Пловдив, защо в селища с помаци и турци не настаняват имигранти.

Браво на Хората от Широка Лъка. Не се спирайте пред никого и пред нищо. Не сте сами в изчистването на България от тези вредители .

Лежерен въпрос,кой им е платил пътуването на"клетите"малолетни "бежанци"?!

Всички малоумници (или просто не информирани), които умилително наричат младите афганистански джихадисти "деца", нека да гледат руския военен филм "Девета рота", който доста реалистично отразява войната на съветската армия именно в Афганистан. Там имаше една сцена, където няколко съветски (млади и неопитни) войника преследваха местни хора, които бяха стреляли по тях, и стигнаха до селото им. Там руснаците бяха твърде бдителни, защото знаеха, че отвсякъде ги дебне опасност. В един двор един от тях чу шум и рязко се обърна, за да види какво става. Видя едно 10-12-годишно момче пред вратата на къщата и се усмихна облекчено - това ли било? Обърна се с гръб и след секунда хлапето вдигна калашника и го разстреля в гръб. Малко по-късно боецът издъхна в ръцете на разплакания си боен другар. И никой да не си мисли, че това е художествена измислица. Та, такива ми ти деца-убийци са дошли у нас, драги техни слепи защитници!

Руснаците какво точно правеха там?Доколкото си спомням им носеха свобода и просперитет,пък те отказваха.

Всъщност руснаците защитаваха светския режим в авганистан, виж снимки от началото на 70-те, ето този режим защитаваха. Е от филма Рамбо, може да видиш американците на чия страна бяха...

Заглавието в Офнюз е такова: Широка Лъка скочи срещу две сирачета само, защото са от Афганистан. Соросоидните медии квичат на умряло. Днеска ще са 20, утре ще са 200. Край на Толерастията

БРАВО!!!

ми че то по-добре е станало за тия мангасари пффффффффф от някво село ги изпратихте в хубав голям град хахахаха ужас я си ги метнете на един самолет и ги стоварете в афганистан

...какви младежи бе тези са заваршени главорези !

И защо? Провинили ли са се нещо или ей тъй, ....

Те си имат родина и е редно да се върнат там

браво хубаво село

Така, разбирам, че след като се мюсюлмани, значи са виновни до доказване на противното. При това всеки ден по няколко пъти. Не разбирам, защо аз съм лош, като третирам путинофилите и други патрЕоти по същия начин?

Недолюбваме ги от тая черга и то без скрупули. Както е речено- кръвта вода не става!

Какви младежи, какви деца? На 15 и 17г. тия вече ходят с ножове и режат глави в Сирия и Ирак. Добре, че се вдигна шум и хората си извоюваха своето. Как не им омръзна с тия приказки за интеграция? С циганите се провалиха, направиха българските училища като затвори за българчетата. Сега същият неработещ експеримент пробват с афганците. Вместо да ги държат по далече и под контрол, докато се отвори пролука да си ги върнат, от където са долазили.

Утре мангалите под мъдрото ръковоство на БСП коалиционния партньор Евророма като вземат да ви колат - така сърбите да ви връщат на границата! Никви бежанци!

Мангалите са под мъдрото ръководство на герб ,тъпунгер малоум,виж къде гласуваха най-много за вашата цецка

Странна държава! Шеф на социално подпомагане в район Сердика настанява тийнейджъри, почти пълнолетни с незнаен статут в дом за деца без родители в Широка Лъка. Губи ми се връзката. Може ли жокер от ДАНС!?

ПравилнО! Европедалите да си ги взимат! те ги каниха в гейсъюза, особено онова дърто бабе Шмеркел Хабиби Кукувицата!

одобрявам.. го храм на българщината е родопа

Етно нещо от преди месец: "Кървав морал: Убиха жена в Афганистан, отишла сама на пазар"

Потърсете в интернет на какво са способни афганистански "момчета" на възраст межу 15-17 години. Нега ви помогна - изнасилвания, запалване на бездомници, кражби, убийства, религиозни самоубийства и т.н.

Е сега наистина ще колят и бесят, защото вместо да ги научат на култура и бит - селяните се изявиха като пълни .... селяни!

Ами вземи си ги у дома, да ни демонстрираш как да се грижим за тях. Или не ти се иска. По-лесно на чужд гръб, особено ако и някоя соросоидална организация ти плаща за такива "мнения".

BREH,BREH GOLYAMA RABOTA SA SVIRŞİLİ,DNES SİVİLİZASYATA İMAT PRİYÜT ZA KUÇETA,ATE DVE DESA NESA MOGLİ DA İZHRANYAT İ SA İMAT ZA MÜSÜLMANİ.

Първо пиши на кирилица и второ си ги вземай при тебе, когато се смяташ за добър мюсюлманин!

Й

Влязло в Германия дете, без документи и придружител, заявило, че е на 16, изнасили и зверски уби момиче на 19, студентка по медицина, помагала в общежитие за "бежанци". "Детето" мигрант Анис Амри подпали училище в Италия, след което попиля Коледния базар в Берлин. Друго си носеше бомби в раницата на училище - късмет, че не успя. Ако имаше "селяни", които да кажат НЕ на тези деца сред тях, сега жертвите щяха да са живи и здрави. Вън и обратно! Имат си родители. не само когато са ги правили За да са така категорични жителите на едно от най-любимите ми български села, вероятно имат някакви основания. Хората могат да избират с кого да живеят, което и правят.

А, защо на тези "деца" трябва да им търсим място у нас? Те не са "бежанци" по приетият от танте Меркел критерий, да се товарят на самолет и обратно в Кабул или където е най-удобно. По евтино ще ни излезе. Змии в пазвата не искаме да отглеждаме и родопчани правилно са реагирали.

С родопчани шега не бива! Де да бяха всички в България такива...

От къде на къде ще настаняват бежанци в селото? Какво общо има социално подпомагане с бежанците? От къде на къде ще подпомагаме социално тия престъпници? Всички бежанци вън от БГ! И всички които ни ги домъкнаха тука и сега им дават социални помощи да бъдат изгонени също, като национални предатели!

Браво на жителите на Широка Лъка ,това са герои в днешните продажни дни на псевдо-евро-гейски ценности.

Кво браво бе,че цял живот политиците ги грабят ли а те са им надупени? Тва не са герои а смешни пяници.

Репликите на педали не ни обиждат

Какви деца, те в Афганистан от 5-6 годишни почват да стрелят. Днес от Широка лъка а утре и от цяла България да се изхвърлят.

На ти си гледай вашите чеченци. Остави, руснако, България на нас!

ай сиктир бе, сега тука се настройва общественото мнение против Широка Лъка затова че не са искали Ахмед и Мехмед, дошли от майна си райна в България... и отделен въпрос колко са на 15 и 17, то ако ги питаш всичките все малолетни се изкарват. Какъв го дирят тука в България?? Кеф им Пакистан, кеф им Иран при братята си мусулмани, и после през цяла Турция минали ама не им харесало и там та се натресли тука!?? Я обратно в Турция веднага!

Преди Турция е Иран. Въпро са е защо Иран и Турция ги пропускат през тяхна територия.

Стига с това бежанци, това са нелегални имигранти. Да ги връщат откъдето са дошли.

Може ли някой да ми каже след толкова срещи между политиците ЗАЩО НЕ Е ЯСНО КАЗАНО, ЧЕ ДЪРЖАВИ КАТО АФГАНИСТАН, ИРАК И ДРУГИ, В КОИТО ИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ. ТЕ НЕ СА ВЪВ ВОЙНА. Тоест, от тези страни не се приемат хора като бежанци. Явно западните държави избягват яснота по този въпрос. Браво на българите от Широка Лъка- знаят как да се опазят, а не се правят на маскари като много други градове.

Едно вапросче имам към тия селянджъри. Ок изгонили некви си деца добре, но защо когато се вдигаме на протести да изринем олигархико-комунистическата мафия същите тия селяци си седят дома уютно. Тогава тия келеши излизат ли на протести?????? Скинари бият циганета и майки, а не бият циганските барони. Уж сме лъвове ама май сме лъвове само срещу по-слабите,а пред силните сме наведени мишки.....

Щот са комплексирани балкански еснафи, родени и умиращи в мизерия.

Имам 6 минуса от компютърни биячи биещи жените и децата си, псуващи на маса, но наван насрани, да не говорим пък видят ли мутра с голям и черен джип или някоя метреса и са по тихи от тревата.

Защото всичко се прави само в града-държава София. Изолирате цяла България, надувате се, взимате всичко за себе си. За вас цяла страната е провинция, а келепира трябва да е само при вас. Като се държите така винаги, ще сте сами по всяко време.

София не е България, но ние храним пенсионерите по цяла България. С нашите данъци осигуровки съществува всичко друго. Ние се вдигаме на протести срещу мутрите на който цялата провинция им слугува.Заради вас такива като Ценко Чоков дерибействат и идват по София да се правят на газари. Ние ви пращаме БАРЕТИ ПРОКУРОРИ да ви оправят бакиите защото всичко извън София е една АНАРХИЯ БЕЗАКОНИЕ в които парите властват.Така че бъди благодареннннннннннн

Г-н Патриот пише ви един селяк от района на Широка лъка.Тука винаги е било гнездо на ЛЪВОВЕ ела да се убедиш обаче да не избягаш като мишка.За съжаление нищо не знаеш за историята на тези села,и за хората който са живели в тях.За съжаление.

Значи "децата" могат да дойдат самички от Аганистан до тук и да се издържат и да оцелеят, да газят нелегално граници и изведнъж в България стават беззащитни дечица, които трябва някой да обгрижва и забавлява. Ясно е, че ти плащат, но я вкарай и малко мисъл.

еи, че си несъобразителен! ако "си седят у дома на уютно", значи нямат нужда да се надигат!

Деца нанайци. Това са хора от друга култура, имащи жените за добитък, по думите на полицията в София "всеки носещ нож поради културата им", имащи жените за безмозъчен добитък - накратко, хора някъде 3-4 века по-назад от нашата култура. Хората са ги изхвърлили - правилно! - защото знаят, че 1) никой няма да си даде труд да ги интегрира, нашите само прибират паричките от ЕС и не вършат нищо; 2) ако изнасилят/убият, ще се каже, че то, нали, да простим, такава култура са ...

На 17 и15 години са по-близо до възрастните отколкото до децата, особено в наше време.Тези дето се пишат много смели нека идат да замръкнат в някоя от близките махали на Широка лъка, където полицай не стъпва, пък тогава да ги питам колко са спали.Там е пълно с възрастни, да не кажа стари хора,които често са и сам-сами и "бежанци", бягащи неизвестно от къде, за къде и защо, са последното им желание.Пък и странно как сами "деца" минават граници?!

Не искаме да приютим две деца-имигранти, но това няма да върне в България милионите наши деца-емигранти. Не прави на другите това, което не искаш да направят на тебе!

напоследък в Германия и Австрия се правят специално рентгенови снимки на ръцете и ключиците на всички бежанци, които твърдят,че са непълнолетни. Това дойде след убийството на студентка във Фрайбург от афган, твърдял, че бил неяълнолетен още преди 4 години.

Този протест не е истински, а е дирижиран от хората на Путлер, които искат да противопоставят България на Европа! Истинските, спонтанни протести, като тези в Украйна, арабските страни, Румъния, като при нас през 1997-ма и 2013-та ще започнат някъде през май-юни, когато БСП-то вземе властта!

Иронизираш точно.

Жителите на ШИРОКА ЛЪКА се оказаха ТЕСНОГРЪДИ и опозориха името на великолепното си селище. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ ТАМ и ще призовя всички, които обичат Родопите да ме последват.

17 годишен афганистанец изнасили и уби момиче в Германия. Не ни трябват такива. Не са деца.

Ти май не си у ред!

Оказаха се БЪЛГАРИ, а не еврогъзолизци като теб

.....Pодопите не те обичат обаче !...има си исторически причини !...стои ci краи Bосфора и не се размечтаваи много !

Прав си приятелю, аз съм от родопите но се срамувам от Широка лъка , която се оказа тясна за две деца, много жалко.

Varvi kam Afganistan, tam shte te posreshnat...podobavashto!

ВЕЧЕ СЕ СБЪДВА ИДЕЯТА ТЕЗИ " НЕПРИДРУЖЕНИ" ДЕЦА "БЕЖАНЦИ" ДА СА "ТРОЯНСКИ КОН В ЕС! САМО ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА ОТЧИТАТ ОКОЛО 100 000 ТЕХНИ РОДНИНИ ПРИСТИГНАЛИ СЛЕД ТЯХ ЗА ДА СЕ СЪБЕРАТ! Е, ТОВА СИ Е ЖИВ ПОДЪЛ ПЛАН - ПУСКАТ "ДЕЧИЦАТА", ДЕТО МАЙ ОТ РАЖДАНЕ БОРАВЯТ С ОРЪЖИЕ, И ПОСЛЕ ГИ "ОТКРИВАТ4 НЯКЪДЕ В ЕВРОПА И ХОП- ПРИСТИГА ЦЯЛАТА РОДА ЗА ДА ТОЧИ СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ! МА И ТИЯ ЕВРОПЕЙЦИ ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ СТРЕСНАТ ВЕЧЕ - ТО БИВА ДА СИ НАИВЕН.....

Може и да са селяни но се справят по-добре от гражданите. На гражданина му дай форумно пространство да си изпуска парата.

Еми родопчаните винаги са били най-независимите и бунтовни българи. Запазили са силен ген, въпреки кланетата. А БХК - може да им осъдите оная работа с устичките си! ;)

БЪЛГ-АРИЯ НЕ Е МАЙМУНАРНИК!!!!!!!!

ще съдим кмета до дупка. Ако трябва ще изселим цялото село!

Ще осъдят на бай Миал цървулите. Има изоставени застави по границата, да им направят един пионерски лагер и да извикат афганистанският амбасадор да ги изхранва. Или да си ги върне в родината, там българските кашавари ще ги пазят да не прескочат до Европа пак.

Вас ще ви изселим, нещастници. В Афганистан - при "непридружените деца" да им се радвате в естествената им среда.

Моите почитания на прекрасните Българи от приказно красивото село Широка Лъка ! Само да напомня за милионен път на " журналистите " от дира : Бежанци в България НЯМА , мотаят се НЕЗАКОННО ПРЕМИНАЛИ държавната граница ислямски главорези ! Справка : Женевската конвенция . В афганистан война НЯМА ! Страната цъфти и връзва при усарската демонокрация :)))) А " клетите дечица " са редови талибани . Това са фактите !

Абсолютно си прав! Дори Меркел и Могерини се преоблякоха в движение и вече говорят за мигранти. Дир-а обаче, кой знае защо, държи темата да е бежанци.

Колко простаци има в България ! Нямат никаква Вяра в Доброто. Пълни идиоти и се гордеят с идиотизма- изгонили две деца.