Застреляха демонстрант срещу горенето на Корана

Демонстрант бе застрелян при протест в Афганистан срещу намерението на американския пастор Тери Джоунс да гори Корана на 11 септември.

Обратно в новината

Коментари - Застреляха демонстрант срещу горенето на Корана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очаквам Тери Джоунс да издаде книга, а после да бъде направен филм. Заслужава си парите.

Има интересна статия на Вашингтон пост-"On Faith: The notorious Pastor Terry Jones". На моето мнение лично-пасва.

Относно същността на исляма. - Да се направи обществено проучване сред най-широки слоеве от населението и различните религиозни групи, включващо два въпроса: 1/ Имате ли в дома си рел. книга, различна от тази на вашето вероизповедание. Напр. християнин притежава Корана, а мюсюлманин Св. Библия. 2/ Да се посочи пример, при който ислямски храм (джамия) е насилствено превърнат в църква (защото обратното е било повсеместна практика). Проблемът на мюсюлманите е, че много добре си дават с/ка за несъстоятелните си претенции и същността на религията си (от там и ненадминатото им лицемерие , с което се опитват да прикрият и да сподавят мъчителното съзнание, че са аутсайдери в един съвременен свят. Оттам е и омразата им, вдъхновяваща безумните актове на тероризъм. Тези хора не ценят и не уважават човека и човешкия живот. Как е възможно тогава да съжителстваш мирно и да се доверяваш на такива хора?!

Горенето на Корана е простотия и безмислица както и горенето на Библията или друго свещенно писание.Междувременно искам да кажа (а то е и исторически факт) че именно католическата цурква е участвала ж изгарянето на клада на хора които са притежавали БИБЛИЯ времето на инквизицията.

Не всеки мюсюлманин е терорист, но всеки терорист е мюсюлманин! Това са думи на арабски журналист.

Зависи какво разбираш под понятието терорист. Чувал ли си за Червените бригади, ЕТА, ИРА и доста други? Явно не си или си забравил.

Ха-ха. Представител на една църква взела най-много жертви в човешката история (кръстоносни походи, инквизиция, т.н.т) ще гори свещенната книга на друга такава, която тя определя за терористична.

Само, че разликата между едното и другото е 7 века!!! Това, разбира се, не оправдава Инквизицията, но от друга страна не означава, че сега трябва да се взривява, заради миналото. А друг е въпросът, че ислямът нищо чудно и да е наваксвал в броя на жертвите с колите бомби и самолетите, свалени над невинно цивилно население. Ислямския фондаментализъм е един от най-коварните бичове и сериозни заплахи за днешното време.

Свещени книги са се горели, ще се горят и в бъдеще. Било то коран, евангелие и прочие. Защото малоумни и ограничени хора има много - от всички религии. ВЪПРОСЪТ тук е- защо е тази ПУБЛИЧНОСТ на този МАЛОУМЕН случай. Да не би да е първия? Или единствения? Така че няма защо да се караме, упрекваме и прочие. Трябва да вдигнем глави по-нагоре и да видим откъде пада мърсотията...

Я ми кажете, защо в немюсюлманските държави човек може да си купи Корана в превод на родния му език, но Светата Библия няма как да си я купят мюсюлманите в техните страни, защото не се предлага. Или поне аз не съм я срещал, а съм бил във всички арабски страни и съм обикалял книжарниците просто от любопитство. Няма по-лицемерна и фалшива религиозна догма от исляма.

Не е съвсем така. Например в Малайзия, която е мюсюлманска страна, в хотелската стая има коран, библия и свещената книга на индусите.

Малайзия е светска държава и е мулти - относно етносите и относно религиите там.

Никой няма възможност такава подпомагаща война да продължава дълго.Развитите държави даваха много ,хиляди милиарди в стоки,обучение,административни удлуги по световната харта за демократичен мер,за да работят и поддържат живота си всички останали без да крадат,паразитират,или убиват когато са гладни,но това изчерпа ресурсите ... Така ,че е добре ислямистите да седнат мирно да учат и работят. Корана разказва за пропока Мохамед ,който е с някакво развитие и пари в допир д християнството,но след това започват войните им на мюсюлманите с оправданието да ядат ,защото свършили парите -е,нека милионите неработещи и никога не работили мюсюлмани и чюсюлманки също започнат да изпълняват задълженията си и към обществото с данъци и осигуровки,с безспорно полезен по клитериите и производителен труд,за да не става както е в притчата

Ще ми е интересно да чуя нещо добро излязло от всичката тази религия. Аз се сещам само за кръвопролития, но пък си им трябва на силните на деня, за да продължават да си контролират стадата. Добре, че ние българите сме си яко атеисти.

Нямам нищо против която и да било свещена книга. Но всеки да си пази свещеното у дома си. Извън дома да зачита всичко останало. И да не настоява да бъде зачитан той самият. Иначе да не излиза от дома. Досадна наглост, която се превръща в принцип на поведение. Хайде стига. Никаква търпимост не е наложителна на всяка цена.

Много точно.

Е вия кво си мислите. Че САЩ туку така ще се откажат от войната в Афганистан. Просто си търсят повода. Пастора е агент под прикритие имащ за цел да насъска мюсюлманите да хакнат отново САЩ и после САЩ като спасители на света да превземат Афганистан за да ни избавят от тероризма.... и от нефта :D

Както изявават по-горе, форумците са прави, че е по сценарий на правителството на Амирика, но да е по-ясно отново, този пастор е абсолютно прав и ми хареса негов плакат на английски , че "Исляма е от дявола" , абсолютно вярно и ако си малко християнин и си чел библията и ще видиш, че всички лоши сили в библията са доброто и позволено в корана. Но явно тази война е неизбежна във бъдеще и ще тръгне от мюсюлманите. Казах

А, да бе да, ислямът е от дявола. Ами тези, дето избиха стотици хиляди невинни в Ирак и Афганистан от рая ли са. Или може би онези, дето ходиха да превземат Йерусалим, тъй като им беше обещано, че ще им бъдат опростени греховете ако убият нехристиянин.

Кръстоносците може и да са нападнали Йерусалим, но те са се били с въоръжени и обучени войни в равна битка. Когато обаче мюсюлманите навлизат в Европа, те избиват милиони от обикновеното население само защото са били христяни. П.П. Цивилните, загинали общо в Ирак и Афганистан досега не наброяват повече от около хиляда души, което е по-малко от убитите годишно от режима на талибаните или този на Садам.

Друг е въпроса че мюсюлманите нямат нищо общо с събитията от 11 септември ама ходи обяснявай ..

Ами някой ходжа в Саудитска Арабия да изгори едно евангелие и ще са квит двете религии. А забравих, май в СА е забранено да се внасят евангелия. Е сигурно ще пуснат едно за ритуала.

поне кориците, вътре може и да се бели страниците :)

Кой е тоя да се осмелява да посегне на една свещена книга !!

Аз пък съм напълно съгласен с този пастор.Неможе вечно да търпим гаврите на мюсюлманите с останалите религиозни групи по света.Как може те да правят демонстрации,да горят флагове на други държави и да викат смърт на неверниците,а ние в отговор да се снишаваме и да не отвръщаме,защото можело да стане конфликт.Само така трябва да се действа.На шамара отговаряш с шамар,а не да си подлагаш и другата буза.

Като има глупаци да вярват, така ще е!

То Нострадамус го е казал какво ще стане и от каде ще тръгне!!!

Ми да изгорят и една библия за либерализъм или да речем икона ...

Тоя сега какво е задърпал дявола за опашката? Малко беше цялата тая тупурдия..? Малко ли хора измряха без време? Писна ми от изкуствено създадени поводи за гърмежи... Писна ми от взели се насериозно идиоти- американци, както и амбицирани, скопени от към мисъл и на нивото на едноклетъчен животински вид мюсюлмани...

Мда, едва ли ще се мине без касапница утре по света. Такава не би трябвало да се подклажда допълнително. Истина е, че само мюсюлманските фанатици в наши дни палят и взривават невинни по улици и площади и че това не трябва да се толерира, но една подобна проява от изперкал пастор ще накара още десетки или стотици малоумни, дрогирани и с промити мозаци отрепки да посегнат към експлозивите.

А от тероризъм не ти ли писна ???

Ето го очаквания сценарий!! Американците се изнесоха от Ирак и сега се чудят какво да направят. Сценарият е прекрасен: един пастор-малоумник е подкокоросан да гори корана + убит мюсюлманин = терор по света! Това означава, че Америка пак ще бъде световния стражар и ще валят милиарди за щатските дебелокожи и лъжливи бизнесмени ...

Прав си. Всичко е по сценария и под ръководството на The U.S.A.

Да, бе, да! Сигурно и глобалното затопляне и изчерпването на енергийните източници също е американски план

Никой не иска война и конфронтация, драги, но предразсъдъците са страшно нещо.