Коментари - Талибански главатар в Афганистан е убит с дрон | dnes.dir.bg

Коментари - Талибански главатар в Афганистан е убит с дрон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е един ликвидиран 10 нови сте дойдат тези виреят по 10-14 души в 1 семейство резултата пак същия

Виждам един от редките случаи на правилно изписано заглавие! "убит С дрон", а не както често се среща "убит ОТ дрон"! :) Дронът е инструмент, управляван от оператор. Нещо като хвърчаща пушка :) Човекът-оператор е този, който е дръпнал спусъка и е убил брадатковците.

Според руските медии ударът е нанесен от "безпилотник", т.е. може да не е обикновено дронче, е безпилотен самолет.

А ТАСС защо ли не съобщават чии е дрон-а..ха.ха.ха

Ако главатара е от тия дето ги убиват по 5 пъти и пак оживяват е нормално да са пестеливи на информация.

Скоро, като роботите започнат да убиват сами хората да не им се чудум - създават чудовища! "Трите закона на роботиката, които трябва да се вградят във всеки робот и гарантират безопасното му използване: "Роботът не може да нарани човешко същество или с бездействието си да позволи нараняването му. Роботът трябва да изпълнява заповедите, дадени му от човешко същество, освен ако това не противоречи на Първи закон. Роботът трябва да защитава собственото си съществуване, освен ако това не противоречи на Първи и Втори закон."

баце, ти правиш ли разлика между художествена измислица и програмиране? Нема как таз мисловна повръщня да се направи на програма. БОРОТИ УБИВАТ И ДНЕС. И ВЪРХОВНАТА АМБИЦИА НА ВОЕННИТЕ Е ДА ГИ НАПРАВИ ДА ИЗБИВАТ ВРАГЪ САМОСТОЯТЕЛНО И ДЕНОНОЩНО. Ти си тръгнал да ми цитираш книжки.....

Вълчанов

Разбира се, че може машината да се програмира съгласно тези "закони на роботиката"! Щом има определена поредица от действия, какъв е проблема? Автомобилът, компютърът, роботът и др.п. неща са просто машини и нищо повече от машини, действащи в определена последователност така, както са програмирани. Като пералната машина, например! :)

Не правиш разлика между робот и дрон. В робота има вложени алгоритми, позволяващи му да взема самостоятелни решения и да реагира на промени в средата. Дронът може единствено да изпълнява команди. Без оператор е просто ненужна железария.