”Тошиба” предложи да строи АЕЦ в Турция

Японската компания "Тошиба" е предложила на Турция да участва в проекти по строителството на атомните електроцентрали в страната.

Обратно в новината

Коментари - ”Тошиба” предложи да строи АЕЦ в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Тиквошиба" заяви, че в България няма да строи нищо!

Hаближава края на господството на петрола и природният газ и започва началото на нова ера ,ерата на Tориумните реактори. Tурция и İндия са лидерите по запас на на зеленото и безопасно ядрено гориво Tориум. Prof. METİN ARIK (Boğaziçi Üniversitesi-İSTANBUL) и екипа му направиха преди 2 години първата стъпка с трудният технически процес на протонното ускорение с помоща na електоният пистолет за лазерно ускорение, този голям успех на Tурските учени е без помоща на западните учени.

Абе тя "Тошиба" ще им направи едни реактори , дето ту шибат , ту не шибат. Пък ако шибат , такава Фукуока могат да им нашибат, че халал да им са на гаджалите...

Като ние сме тъпи,то Турция ще се възползва от наща глупост и ще си обезпечи бъдещето в енергиен план!!!Те не са предвидили да купуват от нас скъпия ток произведен от ТЕЦ-ове!!!Този пре-скъп ток може само на овцедушен народ като нашия да го продават!!!

във всеки форум, а тук темата е стратегическа, ведната налазват дежурните боклуци с еднообразните мантри за русия, ушанки, водка и сибир. не разбрахте ли, келеши, че единственото от значение е националният интерес и макроикономиката. а статията да се препрати на куневица кривоуста

На мен ми е интересно друго. Колко ли пъти Турски самолети са влизали в нашето въздушно пространство през последната година? И това как да се разбира?

нула

Турските самолети нарушават гръцкото въздушно пространство редовно и много пъти нещата са отивали към въоръжен сблъсък. Сега се правят на ощипана мома.

При над 1000 нарушения над Гърция, защо мислиш, че се стараят да не влизат при нас? Да не би да им пука? А, това че никой не знае, дали не е заради нашите дупедавци? Те и за самовзривилия се не знаеха, за танковете също...

лешоядите почнаха да летят над тайгата.

Ердоган се напъва да възстанови границите на Османската империя посредством елементарен финансов рекет? Жалък е буквално. Не стават така тия работи.

Да не предлагат много, а да си произвеждат батерии :)

Като сложат един АЕЦ под Резово и една-две платформички над Резово, туризма в България ще стане безплатен.

или дори платен - ще плащаме на туристите да идват....

Турция се ориентира към строежа на НЯКОЛКО АЕЦ-а. А като си спомня тук какви диви страсти се вихриха срде соросоидите покрай проекта за Белене. Даже измислиха и "Беля? Не!". Затова пък колко овчедушно сключиха с американските Марици договори при които те винаги имат гарантирани печалби.

Ама за това имат право, но не по техните причини. Ние като народ нямаме нужда от потенциална ядрена/мръсна бомба в земетръсен район. Козлодуй е с нисък риск, Белене - не. А на вас, троловете, независимо от заеманата страна няма как да се има доверие - утре ви спуснат нова директива/сребърници и пак ще завъртите накъдето ви кажат. Правите го през цялото време.

Как риска в Козлодуй е нисък, а в Белене висок? В Белене се предвиждаха пак рекатори ВВЕР само, че от по ново поколение с повече защити. Все едно да кажеш, че мерцедес от 1975 г. е по надежден от мерцедес 2010 г. Много плоска пропаганда напоследък!

А кую, къде ще я строят до Резово ли?

Тошиба-Уестингхаус - 30% руска собственост. Приказката за свинските черва е валидна не само за България.

Краварска и Еврейска собственост нали:)

Като се почувства силен: - арабина си взима втора жена, - турчина си строи къща, - американеца открива нов бизнес, - японеца засажда череша, - руснака започва война На Путин ВСИЧКИ ПРОЕКТИ, свързани с Турция, се провалиха ВСИЧКИ

Бомбардира : Болници Училища Детски градини Сватби Да не говориме как ограбва останалата част от света и ги убива с бомби и ракети!!!

Бай Ставри

Стар изтъркан виц от времето на комунизма: Защо в Народна Република България няма нищо по магазините, заплатите мизерни, а народът живее като в концлагер? Отговор: А в Америка защо бият техните си негри

... ти плащат ?!? Не казвай ,че не си платен трол - толкова показателно име и толкова тенденциозно изказване , не може да е спонтанно. Та - колкото ти плащат - толкова и струваш !!! Допускам - няколко цента - тоест под долар - струваш ти мижитурчо !!! !!! !!!

Pуснаците забравят че без Tурция Cири-ският проблем няма да се разреши . Eсад и неговото шиитско малцинство не са в състояние да управляват Cирия със сунитско население ,което е в мнозинство.Tурция винаги си има (B )и (C) планове за реализиране на енерги-ната си политика . Cъщо така се разбра че ракетният опит от Kаспи-ско море е пълно фиаско ,като някои са паднали на територията на иран.

Никой ен ти вярва на лъжите!! СНН да извадиха някакви доказателства а? Или ги изавадиха от гъза си ..Като новината че не КРАВАРСКИТЕ САМОЛЕЮТИ СА БОМБАРДИРАЛИ БОЛНИЦАТА В АФГАНИСТАН..АМИ ТОГАВА ЗАЩО Маймуняка се ИЗИНИ БРЕ!!!

мина времето на Османската иомперия ,когато Сирия беше част от нея. Сега Сирия е отделна светска държава и напъните на САЩ няма да променят това. Колкото по подскачат ,въртят и сучат толкова по вътре ще им е . Да приемат факта и да мирнат малко та да мирне света.

Всъщност, Уестингхауз Електрик-Нуклеър е на Тошиба Индъстриз и е пред фалит, въпреки "братската" помощ на "могъща" България с реконструкцията на АЕЦ-Козлодуй. Значи ще се опитат да компенсират загубите от Устингхауз. Ама дано да не направят АЕЦ като тази във Фукошима.

Уестинг хаус не са строили от миналия век и са загубили технологията. Техен блок може да строи само Китай.Още на времето гепи технологията законно. Като не искат Русия и искат АЕЦ да канят Китай. Все тая . Русия и Китай са един отбор.

Проблемът на Турция не е нарушението на въздушното пространство. Тук прозира много-много силен натиск, при това "аргументиран" /със съответните ефективни механизми/ от един голям брат.

Поне с батериите са добре!. ЗА АЕЦ не съм сигурен... Да продължават с батерии

За нас е най добре рдоган да се скара с Русия. Не че съм очаквал нещо друго.

Ааааааааааааа...жълтурчетата ще строят нова Фукошимка...Ма тоя път в Турция, а?! А няма нужда викам аз!!! Да си строят радиационните консерви в Джапанката!! Видяхме японсите техологи в действие! Радиацията продължава да изтича от Фукошима в в световния океан!!!!

във Фукушима се издъни американска технология.

Уестинг Хаус..Тия дето ще строят и тука А?!

Кое се издъни по-точно? Пулта за управление на земетресенията ли ?

Това е лъжа, само Колхозия може да строи атомни централи. Турците лъжат,всички лъжат ,само Кремъл казва истината.

и японци е могат и Франция може. Въпросът е кой за колко пари и за колко време пуска истински работещ блок. Сега турчолята ще си платят тройно и ще чакат двойно повече време. А икономиката им може ли да чака без ток и газ това време? А гориво от къде ще купуват? А с отработеното какво ще правят? Въпросите са много и не се решават като да си построиш кенеф, за да не дрискаш на воля като теб.