Дефекти в АЕЦ объркаха пазара на ток

Аварията на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" не представлява опасност за здравето на хората и за енергийната система, заяви министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Обратно в новината

Коментари - Дефекти в АЕЦ объркаха пазара на ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

техниката в неуки раце е страшна сила .да не говорим за ядрената техника сделана след бутилка водка рано сутрин .атомен реактор + бутилка водка е равно на самоубиство.

защо тези които най-малко разбират се изказват най-категорично???

Докато умниците си коментират глупости за руската техника, руснаците ще построят още няколко АЕЦ в Прибалтика (нищо, че уже се мразят с балтийците), в Словакия (нищо, че не ги обичат там) и в Турция (нищо, че се конкурират за природния газ). А ние ще си стоим тук с мърморенето за "опасните" реактори .... т д в е м...ата продажни политици, или както е казал поета - всичките са маскари ...

не е ли останала някоя стара тръба от 1984 сигурно са същите

3 и 4 блок в Козлодуй могат да се пуснат по спешност, нали така? Тъкмо няма да спираме износчето..., а и докато произведат новите щанги... А, Трайчо?

истината е че дефектите са вследствие на ползваното рециклирано гориво плащано от нас - мунчовците по цени на редовно гориво

Няма връзка между този дефект и рециклирано ядрено гориво - поне не техническа връзка. То е като връзка между бензина и спирачките на колата - нищо общо технически! Що се отнася до рециклираното ядрено гориво, това е въпрос на друга далавера, мнооооого по-голяма. Вероятно захранила партийни каси на няколко партии и дълбоки частни джобове! Толкова голяма далавера, че се наложи един физик с много стаж и познания в тази област да напусне България от страх за живота си. Иначе заинтересованите кръгове продължават да твърдят, че такова нещо няма, че този физик се е пообъркал... и събраха от 9 кладенеца вода - все нескопосани "доказателства". Никой обаче не се нае да го съди за клевета или за изнасяне на информация! ЗАЩО??? Медиите също мълчат! Явно далаверата е мноооого голяма!!!

такова животно "рециклирано ядрено гориво" НЯМА!!

Дойдохме си на думата. Сега Надето, Костовчето и прочие слуги да докарат ток с дисаги от Европейския съюз. Йест сър! Нали така беше Кунева?

Що у ваше село така ли си го карате тока с дисаги . Ясно и ти си от Сиришник .

Бързо пускайте вятърните и слънчеви централи да се компенсира Козлодуй.

По технически причини ядрената енергия няма алтернатива. Всички "други" енергии се свеждат до тази енергия. Енергетиците и електоратът могат още да се чудят дали да използват тази енергия или да.

Ама тук някои драскат без никаква представа от енергетика! За незнаещите да поясня- реакторите в Козлодуй и тези в Чернобил нямат нищо, ама нищо общо. Реакторите в Козлодуй се оказаха, че са от най-добрия тип реактори. Правете разлика, не говоря за проект, а за типа на реакторите. В момента енергетиката на Франция е базирана на същия тип реактори. Англичаните ще строят същия тип реактори /те имат само един такъв в момента, останалите им реактори са други, по-близки до Чернобил/. В момента руснаците правят износ на същия тип блокове - реактори в комплект с турбини и генератори. Изобщо техниката си е добра. Западните не са по-добри или по-лоши. Въпроса е до подписаните договори, гаранциите и цените. Основната далавера е да се подпише договор за много пари, защото парите са държавни. После се вземат комисиони или се набутват разни "консултанти" - фирми за изписване на пари. Ето така в най-общи линии се ограбва цялата държава. При сегашното положение в Козлодуй, шефовете ще си загубят премиите. А става въпрос за премии от 30-40 000 лева и повече за предсрочно пускане. Иначе останалите хора, работниците и изпълнителните инженери не получават почти нищо от горе освен заплатата си и малка премия, която изобщо не е съразмерима с тези на шефовете.

Че как да нямат общо? Правени са от некадърни руснаци.

Има една малка разлика в тези реактори и западните обаче . Тея в Казладуй са сделкани с теслата в СССР от някой пиян та залян руснак .

Централата в ТЕЦ - 1 която не може да започне и няма да заработи не е ли правена от вашите американски некадърници. Тази централа ще остане като паметник за да знаят малоумниците като вас какво правят братята американци.

Под руска част явно всички разбират счупен Москвич ил нещо подобно. Чернобил да не е гръмнал щото реактора им е дялан с теслата! Накарай 10 годижно дете да кара автобус и кажи че автобуса е скапан. Със силата на атома шега не бива, в Козлодуй поне работят кадърни специалисти които си знаят работата за разлика от сополанковците от Чернобил!

Бая сръчни тез руснаци с таз тесла. Реактори дет вече 20 години работят, космически станции. Гледам днес и 5 спътника извели в орбита...

Откакто Борисов-Дянков са на власт персонала на АЕЦ е толкова демотивиран поради постоянно отрязване на парите.Имало криза - къде Ви е кризата бе господа Борисов-Дянков в Енергетиката,някъде да застоява ток?Да вземат та да си тръгнат вече та да си отдъхнат хората в тази изстрадала държава!Нали не ги е страх от избори а нека се пробват!

Не ни трябва Белене, не ни трябва Южен поток, не ни трябва Бургас - Алекс......, ще ни свети ГЕРБ и една дузина дървени философи специалисти по енергетика.

така си е! всеки си гледа интереса и джоба само,маи!

ЕХООООО Къде е АЕЦ Белене?!!!

ша замоля "траичето" да изясни кои точно " дефектирали елементи от системата за управление на защитата" има предвид. щот ток може и да има и да се работи по въпроса ама под плиска в софия, днес го отнмема за час и полвина

то не останаха кадри в БГ освен разни идиоти, зовещи се гербери. Останалите си плюха на петите

Че то има ли руско оборудване което да не дефектира.

Няма оборудване, което да не дефектира.Предпазния клапан заради, който се изляха милиони тонове нефт в Мексиканския залив не беше руски, нали.А ти просто си русофоб, защото ако не си, още по-лошо, глупав си.

Кажи на семейството на подводничарите от Курс, докато пияните руснаци се чудят дали изобщо да ги вадят те си загинаха за "ползу родину". Кажи на семействата на загиналите след профилактика в онзи ВЕЦ. Руска нефтена платформа не може да дефектира те нямат технология за подобни платформи. И лада нямат вече и телевизори най много някой чайник да направят. Някаква афганистанци и чеченци им се подиграват с армията. Чернобил май също беше руско недоразумение. Айде стига си се кланял на червената партия и погледни малко фактите.

Руска работа. Дано не гръмне.

Много си зле,а ние сме още по зле ,че Ви търпиме да управлявате.Честит режим на тока като си на тъмно, си мисли за управящите в момента комуняги и милиционери все хубави неща,защото много ще си мислят обратното ,ако само си мислят .Справка Виденовото управление!

Пак поръчвайте от тези кретени, който и болт немогат да издялкат.31дефектни части екстра, давайте и Беляне така.Нация която колело и телевизор неможе да зглобят АЕЦ ще творят.

ми т нали впробитите си цървули в Подгумер правиш втора Силиконова ков те бара...)))) тъпанар!

не знам дали някои си спомня чернобил. там същите тези защитни пръчки бяха дефектни и не можаха да спат ядрената реакция, реактора пегря и.......бум. едни и същи проблеми с идентични реактори

Абе чукондур първо прочети нещо повече после пиши кое е еднакво.

Идентична е глупоста ти с тази на баща ти, да те направи!

Трайков обяви, че проблемът може да е свързан с конструктивен дефект. - те уестингхауз нямат такива дефекти ....само тук е така...)))) де гиди мишок отрано и отдалече подлизва

Граждани ,считам ,че трябва да се запази пълно спокойствие - корабът потъва по установения график!

"Ние сме силни, можещи и знаещи" затова ще караме на свещи за да пазим "природата" която осрахме

това е само на4алото.

По думите на министъра засега се очертава, че проблемът може да е свързан с "конструктивен дефект". Не зная какъв е дефекта но със сигурност се очертава зимата на 1996-97 година. З атези които не я помнят - студена и гладна.

Добре че беше министъра да отиде спешно до там та да разкрие каква е аварията. Иначе представяте ли си каква щеше да стане? майтап бе, министърът е юрист :)

ТРАЙЧЕ, Това, че тези 15 дни ще се превърнат в месеци е ясно като , че ще съмне. Откъде мамин Трайчо ще има ток, когато американските ви инвеститори от ТЕЦ-1 правят родилни мъки да пуснат централата си, но все не им се отдава. Няма и да успеят Трайче, както няма да сработят и "СТУДЕНИЯ РЕЗЕРВ" на ТЕЦ Варна и ТЕЦ Русе. Ако ме попиташ защо ще ти каже, че просто те нямат въглища!!!! Като капак на всичко е затварянето на Брикел. Сега Трайче задължително ви предричам Жанвиденова зима. На всичко отгоре малоумници такива изнесохте и зърното. Какво ще ядем след три месеца бе нещастници. Крайно време е докато е топло да преключваме с експеримента наложен ни от това пожарникарско правителство. Време е да го изпратим в историята.

Макар и да прозира определен политически подтекст определено си прав и споделям твоето мнение за некомпетентността на пожарникарското правителство. Само през последната седмица то сътвори толкова гафове, че сами трябва да се обесят, за да се спасят от гнева на хората през зимата.

Определящото за Борисов не е пожарникар, а "бивш" комунист.

бивши офицери проститутки и комунисти няма...

Интересно, кой ще обяват за виновен, за подобно осигуряване на толкова важна част от енергетиката ни - инженерите по подръжка или т.е. мениджъри, защото в крайна сметка, пропуснатите ползи са за всички ни!!!

Какво става с АЕЦ Белене?

Дано нищо да не стане.

За това ли вчера тока в ПЗ прекъсваше 3 пъти за по няколко секунди!!! Да не говорим, че от началото на годината вече към 20 пъти прекъсване са се насъбрали!!! Нали щеше да има обезщетения?

То е ясно, че ще се сменят всичките 61 елемента, дефекта не е от самия реактор, а от завода производител на тези елементи /щанги/. Въпроса е, как е подписан договора с руската фирма дето е доставила елементите? Какви гаранции има? Или просто няко се дореди да подписва договор без да разбира ,само да прибере комисионната?? Естествено е пропуснал за гаранциите!!! А технически проблеми възникват и ще възникват, именно затова са гаранциите в договорите. Покажете договорите за тези елементи! Покажете и договорите за доставка на ядрено гориво! Там също има интересни неща!

Това показва само, колко сме зависими от пияндетата руски и колко вредно е да се задълбочава тази зависимост със строенето на Белене...

Да, много умно твърдение. Като държава на седерасти-въздържатели, не е зле Белене да бъде построена от американски трезвеници - гениални ядрени инженери.

Ей, циркаджия, знаеш ли Великобритания какво решение взе тези дни? Да построи ДВАДЕСЕТ атомни реактора!!! Ама там няма хора разпродали ТЕЦ-ове на безценица на американски фирми, които да продават тока на тройна цена. Такива влизат в затвора!

Тъпан, АЕЦ могат да строят и французи и американци и канадци и японци. Съгласи се, ама наистина по-големи пияндета от руснаците няма. Ти точно каква руска техника ползваш, че си толкоз доволен от нея?

ЗНАЕШ ЛИ МАЛОУМНИКО, Не съм фен на руснаците, но не разбирам с какво са по различни от тях твоите братя американци. ЗНАЕШ ЛИ ОТКОЛКО ВРЕМЕ ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ЯНКИ ПРАВЯТ ОПИТИ ДА ЗАПУСНАТ ТЕЦ- 1 И ВСЕ НЕ УСПЯВАТ. Знаеш ли, че изобщо няма да могат да го пуснат защото са некадърници и несретници. Само, че ние живеещите в България ще трябва да платим не само първата копка на ТЕЦ-1 направена от лицето Овчаров, но и бутилката с шампанското която беше счупена. Не разглеждай нещата с понятията с които се работеше през 1990 година.

Слушай, още по-голям МАЛОУМНИКО. Ако беше ходил в Ню Йорк и в Москва, щеше да видиш каква е разликата. Ако отидеш пък в руско село извън Москва и кое да е селце в западна Европа, ще видиш още по-голяма разликата. Руснаците са генетично осакатена нация и ще им трябват години еволюционно развитие, за да наваксат. Сега отивай да хвърлиш ерма на прасетата, че да не останеш само на боб за Коледа.