Уволниха шефа на АЕЦ ”Козлодуй”, наследява го зам.-министър

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“. Това стана, след като с решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг от днес е освободен изпълнителният директор на централата Александър Николов.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха шефа на АЕЦ ”Козлодуй”, наследява го зам.-министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ШЕФ И СТАВА НЕПРОФЕСИОНАЛИСТ, МАКАР ЧЕ ПО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ ПАК БЯХА ПАРТИЙНИ НАЗНАЧЕНИЯ, ХОРАТА БЯХА УЧИЛИ ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА. ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ НА ГЕРБ Е ВЪРХА НА БЕЗОБРАЗИЕТО /ИЛИ ДЪНОТО НА БЛАТОТО, КАКТО СИ ИЗБЕРЕТЕ/.

По-добре е да спрат и АЕЦ Козлодуй докато не е станала белята. Новият директор май се провали като зам-министър, та сега му търсят топло местнце. Но това едва ли е топлото място. Тук провала може да е фатален за всички . Япония спря Аецовете, скоро и Франция ще ги спира...

СУПЕР Това е правилния човек. Много ме кефят ГЕРБ - "ковачница на кадри", както се изрази уважаемата Председател на Народното Събрание. Всъщност това е израз от съвсем друго време. Как не можахме да да станем хора цели 20 години. То явно 75% от нацията са комунисти по убеждание.

тиквеника е най-добрия ядрен специалист.

Ж.Желев много добре е описал по какво се познават фашагите: СРАСТВАНЕ НА ПРАТИЙНИЯ И ДЪРЖАВЕН АПАРАТ ТОТАЛНА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТА НА "НАЙ-УМНАТА ТИКВА" ТЕРОР СРЕЩУ ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ

Тутманик с кисело млеко, и така сека сутрин до окончателната победа .....

За 3 години не свикнахте ли да живеете в Мизерия,да ви Унижават непрекъснато,да ви управляват Отрепки-кариеристи, децата ви ужасени да Бягат от България ???? Свикнахте ли?? Е,Пак си изберете ГЕРБ и Борисов ,поне винаги ше ви държат в Напрежение !Яко а ?

Унищожаването продължава. След като унищожиха един перфектен проект като АЕЦ Белене сега искат да унищожат и АЕЦ Козлодуй. Уродлик и Костов не искат американските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 да имат конкуренция при положение че ни продават тока на тройна цена.

МОЖЕ ДА НЕ ЗНАЕ, НО ПО ВАЖНОТО Е ДА Е ВЕРЕН. Партиите са злият гений на България

До вчера бях твърдо за развиване на атомна енергетика в България. С този "мениджър", апропо доскоро продавал банички на софийски детски заведения, мисля, че най добре ще е от днес да започнем изключването на реакторите. Поне докато в Козлодуй са останали инженери, които ще могат да ги спрат

Се някоя от дипломите му истинска пък и има опит в продажбите на цели тави с банички и тутманици.

С това назначение вече се преминаха всички граници! Това партийно и полицейско същество, с красив диалект ще управлява АЕЦ? Отвсякъде изтрещяхте, Гербери! Опомнете се!

А бе, лумпен такъв, да не би да сме циганска държава или превзета такава от емигранти от черна Африка, та обявяваш държавата България за "Не бяла". Държавата ни си е бяла, но ни натрапват отвън удобни за тях продажници за управници, без да се усещаме, които ни създават усещане, и то основателно, че сме по-безправни от едновремешните черни роби!

Един винпром излезе вече от АЕЦ с Костадинов за 3 и4 блок,сега е време и за Николов да има.

Тоя като го вкарвате в Командна зала за да му я покажете, да го предупредите да не пипа нищо :)

Винаги верен на Партията и Вожда!!! Това е поведението на този човек с вид на партиен секретар, а назначението му е благодарност за верността. Такова безумно бързо позициониране е плод на страх от изборите догодина и търсене на добри позиции за верните на ББ хора. Обществените поръчки в централата все пак трябва да се дадат на "наши" хора. Нищо старо не е забравено- партийните кадри, а не професионалистите ще управляват икономиката на държавата докато БКП, т.е. ГЕРБ са на власт.

Малоумна и нагла работа. Тия искат да ни спретнат нов ЧЕРНОБИЛ!!!

Сега има огромна опастност от атомната ни централа. Може ли човек без висше образование в областта на ядрената-физика, без никакъв опит в това направление да оглави атомна електроцентрала. Тези от ГЕРБ съвсем откачиха, стига с тези политически назначения. Явно предишният директор не е играл безропотно по свирката на ББ, дано Бог и съдбата ни пазят!!!

Министъра с ресор енергетика- икономист, зам. министър - икономист, шеф на БЕХ- икономист, шефа на НЕК - икономист, шефа на АЕЦ - икономист, ПОРТИЕРА - ЕНЕРГЕТИК !!!!

От визитката - специалист по ДВГ, т.е. двигатели с вътрешно горене - не ми се иска да си представя какво следва от вътрешно горене в реактора на АЕЦ. А това с политическия мениджмънт от Летния университет в Страсбург направо ме уби - че те всички майки с малки деца имат по няколко летни университета от Южния парк например.

Е такова чудо не е имало - партиен функционер директор, при това изпълнителен на АЕЦ "Козлодуй". Герберастите явно са решили да прилапат де що има парички в държавата чрез обществени поръчки и търгове щом посегнаха и на Атомната. Дано не стане като Чернобил!

Е, това вече е пълно безумие! Некомпетентни, алчни, нагли - това е ясно. Но как не им проработи поне чувството за самосъхранение- не след дълго всички участници в този ужасен фарс ще ги съди народът (защото съдът е ялов, а собствената им съвест е закърняла отдавна).

Щом назначиха за директор на такова важно предприятие Партиино лоялен другар, без хал-хабер понятие от атомна енергетика, това означава, че за АЕЦ е дошло нареждане от ЕС и САЩ към Премиера да го закрива в предвиденият от договора за присъединяване към ЕС срок! Т.е. 2018 г.

Как може да се съмняваш в неговите способности като атомен инженер, спец. по удължаване ресурса на хилядниците, проектиране и изграждане на нови блокове, атомна безопасност и радиационна защита, доказан специалист.

Прав си, те от управляващата партия са "тесни специалисти" по всичко, затова благоденстваме и просперираме, че и животът ни се удължил при тяхното управление!

Един неразумен ход на правителството.

това майтап ли е ????

От онези майтапи ,на голо ду.пе.....

Точно това е пътя (непрофесионализма) към Чернобил и България тръгва по него, благодарение на ГЕРБ! Прочетете, и вижте - в Чернобилската АЕЦ шеф и бил топлотехник, но верен на партията (КПСС, в случая). Точно по негова инициатива се проведе и прословутия "експеримент", резултата ок който и до днес не можем да излекуваме... . Бг (респ. ГЕРБ - ББ) в момента заменя човек с образование "ядрена енергетика" с икономист (?или? машинен инженер, по някои данни). --------------- Дано не стигнем до края на този път!... .

Попитали един "можеш ли да командваш взвод, рота, полк" мога отговорил, а "можеш ли командваш армия, фронт" мога отговорил, но незнам дали последните в строя ще ме чуват.

Сега вече голямо крадене започва досега беха огризките.А В.Н.е като в една ТВ ре клама,а това за какво е.А с това подписваме договорите.

това сукалче има ли поне някакво техническо образование? аец не е менадзеря да я управлява "менидзар". нузно е спецялно инженерно или друго образование в точните науки, за да се повери толкова опасно предпрятие в тацете на един дилетант. едно е да даржиш папки на бюрото, друго е да даржиш живота на милиони хора в рацете си и да си невеж. ако грамне тази вехта руска бомба с балгаря е сваршено. това боко може ли да асимилира? ядрена централа не е министерство на здравеопазването на което се изредиха хора от кол и важе сас самниттелно образование и вазможности.

Ти Боко не го мисли! Той вече има американско гражданство. Ще бъде достатъчно далеч от взрива.

Другаря Валентин Николов се очертава като политкомисар-парашутист или нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено -)

юли

Шкембеджийниците в София се бият помежду си да си намерят майстор на шкембе с опит, което им гарантира някаква клиантела. А ВН ще управлява 41% от тока на БГ, той ще координира ли проекти или ще гарантира безаварийното и ефективно производство. Това е производствено предприятие не анкетна комисия или зала за пресконференции.

Много напористо момче, смятат го за най-подготвен в герберската група. А всъщност е карикатура на герберските управленчески умения. Дали има и подходящо професионално образование или си е поредната герберска шуробаджанащина? Страва страшно, герберите завзеха и атомната енергетика и смятат да приватизирват Козлодуй за себе си.

Мразим ГЕРБ и тъпаците и.

Според визитката му от сайта на икономическото министерство роденият през 1971 г. в Габрово Николов е завършил Техническия университет в София като магистър в областта на машиностроенето и двигателите с вътрешно горене. Той е и магистър по финансов мениджмънт, СА "Димитър Ценов" гр. Свищов. Специализирал е "Политически мениджмънт" в Летния университет в Страсбург и в Нов български университет. Притежава диплома за вътрешен одитор от MOODY International. Валентин Николов има дългогодишен опит в областта на мениджмънта, маркетинга и рекламата, пише в биографията му, без да се уточнява къде. Човек без никакво образование може само да почисти някой товарен вагон, докато университетски възпитаник може да открадне целия релсов път. Теодор Рузвелт най-глупавите не се поддават на обучение. Конфуций

Не видях някъде във визитката да пише енергетика...

Това явно е тежката артилерия! И агении като шефа си - за месец и половина изучи цялата енергетика. Явно ще маже филии това му е задачата. По неподготвен в Козлудуй никога не е имало, както и в цялата държава впрочем.

Моля всички здравомислещи и умни, учени и можещи хора в България, СПРЕТЕ ГИ!