Коментари - В АЕЦ ”Козлодуй” имало място за реактора за ”Белене” | Днес.dir.bg

В АЕЦ ”Козлодуй” имало място за реактора за ”Белене”

Произведеният реактор за АЕЦ "Белене" може да заработи в "Козлодуй", въпросът е за колко време може да стане това, заяви по БНТ Александър Николов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

Обратно в новината

Коментари - В АЕЦ ”Козлодуй” имало място за реактора за ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Тази зима консумацията на ел.енергия стигна почти 8000МГВТ.Производството при включени безаварийно ,всички мощности, пак толкова.А какво ще стане след 6 а след 12 години. Правителството вече три години буквално ги пропиля.единствената нова мощност са 80 те МГВТ от язовир Цанков камък-анатемосан като язовир-комунист.

Ние сме енергийно зависими от Русия /СССР/,вече 60 години .Защо до сега нямаше проблем ,а сега се появи такъв? Сини ,гербери и Уорлик в един глас плачат ,че ни е необходима енергийна независимост.Защо в Далечният изток китайци и японци прекарват руски тръбопроводи на хиляди километри ,а ние които сме на един.......място умираме от страх за енергийната си независимост. С какво руските енергийни доставки са по несигурни от иранските ,кувейтските ,либийските, или смятат да ни доставят петрол от Тексас или газ от Аляска.Стига с тия дивотии. Няма нищо по нормално от това най близките до енргодоставчиците ,да са по големи потребители.

Гъзолизците на американски задници от ГЕРБ предават интересите на България, като се отказват от проекти със страгетическо значение, които НАЙ-МАЛКОТО ще са винаги коз в ръцете ни при каквато и да е политика. Разбира се, американските им господари им забраниха да правят каквито и да е проекти, които могат да доведат до това България да има някаква позиция и частична независимост, енергийна и дори военна (един АЕЦ си е пасивно оръжие) и нашите продажници веднага застават в поза "слуш".

Господин Николов е технолог, професионалист, един от малкото, които коментират темата. Нека той отговори какво ще правим през тези 12-13 години, които той, с лека ръка определя като срок? И, г-н Николов, все пак реакторът не е тенджера, че да я преместиш от едения, на другия котлон на печката. Съжалявам за елементарния пример, ама и Вие май ни подценявате с подобни изявления.

Не става ясно дали Николов одобрява това преместване. Все пак той обръща внимание, че проекта ще се забави с до 6 години. Това което не казва, защото не е икономист, обаче е колко по-скъпо ще струва. Със сигурност цената на тоя блок ще бъде колкото цената на двата блока в Белене. Т.е. за същите пари вместо два получаваме един блок с 6 години закъснение.

НЕ! Цената ще е по-ниска заради вече съществуващи и действащи обекти. Въпроса опира до българската организация и до това, дали ще се договорим добре с руснаците. Ако пишман бизнесмени и политици продължават да въртят далавери, не очаквайте добри резултати! Ако горе посочените ги няма, то и проекта Белене ще е на сметка.

Супер ! А ЦУМ -Топлофикация...

Да престанат да въртят и сучат!Ясно е, че Хилъри дойде за да им забрани строежа на Белене! Ясно е, че вече са решили да съсипят проекта! Ясно е, че не са се разбрали още в кой джоб да сложат милиардите,които трябва да се откраднат! Едно никога не им е било ясно : че въпреки желаната от американските им господари циганизация на България, на Балканите все още има български народ и той ще им потърси сметка за всичко!!!

... всички "разбиращи" говорят, че реакторът, предназначен за Белене, може да бъде монтиран на нова площадка в Козлодуй. Каква ще бъде цената, тук вече се говори за нова площадка, в която ще се вложат такива пари, които вече са вложени в Белене и 6,3 милиарда за два блока, едва ли ще са стигнат за един в Козлодуй!

Това само глупак може да го говори. Колко години са нужни за одобрение на площадката и документите а? При готова, одобрена площадка, документи и всичко е АБСОЛЮТНО престъпление да се съсипе Белене. Ама сигурно Борисов мисли, че хората не знаят кой е виновен за съсипването на Кремиковци и че няма да потърсят сметка?

По-добре да съсипеш милиард, откоклото да се нагърбиш с 6, които няма от къде да се осигурят. За всичко това трябва да е мислено преди, но не е мислено, а е изпълняван див неосмислен сценарий. Комунистите са изроди, техните планове са винаги с един и същи резултат от десетилетия насам. Без изключение. Докато милват овцете по главичките, винаги са им остригвали вълната и са ги дояли до кръв. И така вече няколко пъти подред. Милите овчици все не се сещат какво става в края на управлението на всяко БСП правителство. Станишевото до последно тръбеше, че няма криза, но отново имаше. Те са престъпници. И разчитат на гласоподаватели глупаци.

Тия които наричаш комунисти, сега са най-върлите капиталисти. Очевидно и при комунизма и сега при капитализма тия хора са се уреждали, а ти си бил неудачник и тогава и сега. Приеми най-после, че ти си неудачника, който си оправдава накадърността с комунисти/фашисти и т.н.

с тия каци без дъно на общия гръб..И то все откъм един доставчик. А колко средства ще искат за закриването им?

Герб са предатели! Излъгаха ни. Искаме да си ходят! И БСП да преразгледа всичките им решения! Това е престъпление срещу народа ни!

А кой да преразгледа БСП и да вземе да го закрие. Ама те май Гоце и Серго сами ще го свършат това

Хахахаха - БСП да преразгледа! Кои са тия от БСП, да преразглеждат каквото и да било бе!?! ГЕРБ може в болшинството си да са потискащо некомпетентни, но по-добре те отколкото дебелооките, нагли и лъжливи шопари от БСП.

нагли и лъжливи са, вярно е! но по-добре нагли и лъжливи крадци на дребно, отколкото безхарактерната политика на борисов по отношение на енергетиката. от английската банка му казаха, че проекта е изгоден. аз съм възмутена от него. борисов май ще се окаже по-голям лъжец от бспарите :( угажда на щатите, но те никога няма да ни предложат аец :( това е ужасно, това е предателство... мъчно ми е за народа ни

И не само това, а също така и много добре подготвени кадри за управлението, както и всички необходими, изградени и действащи структури по обслужването и безопасността.

Това е единствения смислен вариант. Никаква нова АЕЦ при сегашното технологично положение. Реакторите, които имаме + този, ако се сложи в Козлодуй ще са ни предостатъчни за няколко десетилетия напред. Дотогава ще започнат да навлизат ториевите централи, които вече се строят в държави като Русия и Индия експериментално. Не ни трябва нов АЕЦ по остаряла и скъпа технология.

Това е много логично и от техническа и от финансова гледна точка! Ще изтъкна само един довод, при който Козлодуй е доста по-евтин вариант от Белене, а именно преносната инфраструктура. След спирането на 1-4 блок в Козлодуй останаха, подстанции и електропроводи към централата, които вече са изградени и свободни да поемат мощността от нов блок, след малки реконструкции. В Белене, няма изградени нито подстанция, нито електропроводи, което е изключително скъпо и сложно за узаконяване, като процедури за очуждение, огромни сервитутни зони и т.н. Макар и да съм енергетик и да трябва да се радвам и гордея с една нова ядрена централа, мога да кажа с чиста съвест, че Белене е една техническа недомислица и една пълна глупост във финансово отношение - направо си е далавера за някой!

Като не си енергетик защо си се писал като такъв? За да си помислят хората, че енергетиците са неграмотни като тебе? Ако вземеш да се замислиш малко по-дълбоко, вместо толкова повърхностно, сам ще разбереш защо местенето не Белене в Козлодуй не е алтернатива!

Май ти си неграмотен - човека е написал че Е енергетик!

Явно не си учил достатъчно и нямаш познания в енергетиката. Не се казва подстанция, а електроразпределителна уредба (ОРУ). Та тази ОРУ на блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй е предназначена за блокове с мощност 440 МВ и не може да издържи 1000 МВ. Така че тази ОРУ ще бъде демонтирана за скрап, което ще оскъпи, а няма да поевтини варианта за "преместване на Белене в Козлодуй.

Колеги, колеги, вижда се, че поназнайвате нещо, но не съвсем... Използвах думата "РЕКОНСТРУКЦИЯ". Иначе се вижда колко сте боси в технико-икономическо отношение и задълбахте в подстанцията. Знаете ли каква е цената на нов електропровод - е аз знам и е реконструкцията на стара подстанция е капка в морето в сравнение с електропровода. Господа - прокарал съм и съм узаконил повече линейна енергетична ифраструктура от всеки в България. Довиждане и да не отекчаваме аудиторията, кой колко разбира...

Логично може да е от техническа гледна точка,ама от финансова е за новия" статегически "инвеститор,който ще получи дял от акциите на АЕЦ Козлодуй. От този момент нататък евтината енергия за България става мираж. Досега държавата като едноличен собственик можеше де провежда някаква политика и да храни няколко българи милионери/комисионери. След това България губи контрола над АЕЦ козлодуй като държавна икономическа единица и се сдобива с международна компания на територията на страната. Която, както е известно от настояшето ни,данъци плаща в минимален размер ,а печалбите се изтеглят от стратегическия инвеститорпод различни предлози със съдействието на държавни чиновници.

Това са пълни глупости. Отделните блокове може да са различна собственост. Глупости са и приказките на този експерт. "Сеизмична активност", която е изследвана в Козлодуй и да тръгваш да я търсиш отново трябва да си пълен кретен. Прощадките са избрани. Централата я има. Това е добавяне на блок. Проектите за белене се запазват. Изкопните работи и бетона се излива за година. Забавянето, ако има такова, ще е не повече от година, но пък ще се спести време и пари за мрежа. При желание за 3-4 години при готов реактор е възможно дори пускането на блока. Въпрос на желание.

И не само инфрастуктура има, но и подготвени хора има, което също е ключово! Не съм в енергетиката но съм в икономиката и ми е ясно че това е едиснтвения реален вариант ..и накрая или той ще стане, или нищо няма да стане. А че повече ток ще ни трябва - това е 100 % ясно! Парното народа се отказва и в големите градове на ток минава, а че вятърните и слъчеви централи нямат нужния капацитет също е ясно!

... Според него, за приключване на подготвителния процес са нужни между 3 и 6 години, а между 9 и 12 години... Нови 1-2 млрд за нова "дупка" в нарицателния за Европа Козлодуй! А дали ще ни пуснат да си го построим със "съхранявано" старо желязо, в което ще се превърне реактора? Днес правителството ни заседава в Анкара. Като имаме предвид загрижеността на българските правителства - включително и на сегашното, към енергийните и водни проблеми на Турция - ще вземат да договорят внос на ток от тяхната АЕЦ до Резово. А новият ни реактор - ще отиде за скрап и ще облажи Надинаджиите...... Няма само да им продаваме вагони от БДЖ-то я!

ИСКАХТЕ ГЕРБ ЕТО ВИ ГЕРБ. Спасението е в плана "СИДЕРОВ" в противовес на плана "РАН-ЪТ"

Белене се дъвче от края на 80-те години - Герб е на власт от 3 години - как точно разбра че тия 3 години са решаващите?

Ако не са решаващи то поне са удължаващи срока за пускане в действие на реактора...Тоава малко ли е след като всички казваме че "времето е пари"....

Сидеров е пълен малоумник ,А Герб си ги избрахме и на другите избори , пак така. Тогава Сидеорв ако не е в затвора , няма кои да си спомня за него

Едно е да се каже "МОЖЕ" да стане друго е да стане и съвсем различно е конкуренцията след 12 години .Който първи направи АЕЦ и сключи дългосрочни договори за износ с околните страни ще е в най изгодна позиция .А околните страни не спат като нас и не се боричкат по такива въпроси в страните си. Това че някой се учи на енергетика и политика на гърба на народа е меко казано непочтенно.

Наистина много меко го казваш - непочтено. Истинската дума е "престъпление". Вредата която тия некадърници ще нанесат на България само с този проект е десетки милиарди, а от пропуснати ползи - стотици милиарди. Вече видяхме в Украйна, че може властник, който е нанесъл икономически вреди на държавата, да влезе в затвора (Тимошенко). Мисля, че следващото правителство трябва да разгледа всички факти, да изчисли вредите от тия безхаберници и да ги прати да правят компания на Тимошенко.

Прав си! Съгласен съм с теб, че следващото правителство трябва да направи това, което сегашното не направи, а именно да вкара цялата червена енергийна олигархия в затвора. Тва Р. Овч, Гоце, Станишев, Доган и всичките знайни и незнайни крадци право у панделата и само тогава може да се започне отначало!

Коментари - В АЕЦ ”Козлодуй” имало място за реактора за ”Белене” | Днес.dir.bg

В АЕЦ ”Козлодуй” имало място за реактора за ”Белене”

Произведеният реактор за АЕЦ "Белене" може да заработи в "Козлодуй", въпросът е за колко време може да стане това, заяви по БНТ Александър Николов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

Обратно в новината

Коментари - В АЕЦ ”Козлодуй” имало място за реактора за ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Тази зима консумацията на ел.енергия стигна почти 8000МГВТ.Производството при включени безаварийно ,всички мощности, пак толкова.А какво ще стане след 6 а след 12 години. Правителството вече три години буквално ги пропиля.единствената нова мощност са 80 те МГВТ от язовир Цанков камък-анатемосан като язовир-комунист.

Ние сме енергийно зависими от Русия /СССР/,вече 60 години .Защо до сега нямаше проблем ,а сега се появи такъв? Сини ,гербери и Уорлик в един глас плачат ,че ни е необходима енергийна независимост.Защо в Далечният изток китайци и японци прекарват руски тръбопроводи на хиляди километри ,а ние които сме на един.......място умираме от страх за енергийната си независимост. С какво руските енергийни доставки са по несигурни от иранските ,кувейтските ,либийските, или смятат да ни доставят петрол от Тексас или газ от Аляска.Стига с тия дивотии. Няма нищо по нормално от това най близките до енргодоставчиците ,да са по големи потребители.

Гъзолизците на американски задници от ГЕРБ предават интересите на България, като се отказват от проекти със страгетическо значение, които НАЙ-МАЛКОТО ще са винаги коз в ръцете ни при каквато и да е политика. Разбира се, американските им господари им забраниха да правят каквито и да е проекти, които могат да доведат до това България да има някаква позиция и частична независимост, енергийна и дори военна (един АЕЦ си е пасивно оръжие) и нашите продажници веднага застават в поза "слуш".

Господин Николов е технолог, професионалист, един от малкото, които коментират темата. Нека той отговори какво ще правим през тези 12-13 години, които той, с лека ръка определя като срок? И, г-н Николов, все пак реакторът не е тенджера, че да я преместиш от едения, на другия котлон на печката. Съжалявам за елементарния пример, ама и Вие май ни подценявате с подобни изявления.

Не става ясно дали Николов одобрява това преместване. Все пак той обръща внимание, че проекта ще се забави с до 6 години. Това което не казва, защото не е икономист, обаче е колко по-скъпо ще струва. Със сигурност цената на тоя блок ще бъде колкото цената на двата блока в Белене. Т.е. за същите пари вместо два получаваме един блок с 6 години закъснение.

НЕ! Цената ще е по-ниска заради вече съществуващи и действащи обекти. Въпроса опира до българската организация и до това, дали ще се договорим добре с руснаците. Ако пишман бизнесмени и политици продължават да въртят далавери, не очаквайте добри резултати! Ако горе посочените ги няма, то и проекта Белене ще е на сметка.

Супер ! А ЦУМ -Топлофикация...

Да престанат да въртят и сучат!Ясно е, че Хилъри дойде за да им забрани строежа на Белене! Ясно е, че вече са решили да съсипят проекта! Ясно е, че не са се разбрали още в кой джоб да сложат милиардите,които трябва да се откраднат! Едно никога не им е било ясно : че въпреки желаната от американските им господари циганизация на България, на Балканите все още има български народ и той ще им потърси сметка за всичко!!!

... всички "разбиращи" говорят, че реакторът, предназначен за Белене, може да бъде монтиран на нова площадка в Козлодуй. Каква ще бъде цената, тук вече се говори за нова площадка, в която ще се вложат такива пари, които вече са вложени в Белене и 6,3 милиарда за два блока, едва ли ще са стигнат за един в Козлодуй!

Това само глупак може да го говори. Колко години са нужни за одобрение на площадката и документите а? При готова, одобрена площадка, документи и всичко е АБСОЛЮТНО престъпление да се съсипе Белене. Ама сигурно Борисов мисли, че хората не знаят кой е виновен за съсипването на Кремиковци и че няма да потърсят сметка?

По-добре да съсипеш милиард, откоклото да се нагърбиш с 6, които няма от къде да се осигурят. За всичко това трябва да е мислено преди, но не е мислено, а е изпълняван див неосмислен сценарий. Комунистите са изроди, техните планове са винаги с един и същи резултат от десетилетия насам. Без изключение. Докато милват овцете по главичките, винаги са им остригвали вълната и са ги дояли до кръв. И така вече няколко пъти подред. Милите овчици все не се сещат какво става в края на управлението на всяко БСП правителство. Станишевото до последно тръбеше, че няма криза, но отново имаше. Те са престъпници. И разчитат на гласоподаватели глупаци.

Тия които наричаш комунисти, сега са най-върлите капиталисти. Очевидно и при комунизма и сега при капитализма тия хора са се уреждали, а ти си бил неудачник и тогава и сега. Приеми най-после, че ти си неудачника, който си оправдава накадърността с комунисти/фашисти и т.н.

с тия каци без дъно на общия гръб..И то все откъм един доставчик. А колко средства ще искат за закриването им?

Герб са предатели! Излъгаха ни. Искаме да си ходят! И БСП да преразгледа всичките им решения! Това е престъпление срещу народа ни!

А кой да преразгледа БСП и да вземе да го закрие. Ама те май Гоце и Серго сами ще го свършат това

Хахахаха - БСП да преразгледа! Кои са тия от БСП, да преразглеждат каквото и да било бе!?! ГЕРБ може в болшинството си да са потискащо некомпетентни, но по-добре те отколкото дебелооките, нагли и лъжливи шопари от БСП.

нагли и лъжливи са, вярно е! но по-добре нагли и лъжливи крадци на дребно, отколкото безхарактерната политика на борисов по отношение на енергетиката. от английската банка му казаха, че проекта е изгоден. аз съм възмутена от него. борисов май ще се окаже по-голям лъжец от бспарите :( угажда на щатите, но те никога няма да ни предложат аец :( това е ужасно, това е предателство... мъчно ми е за народа ни

И не само това, а също така и много добре подготвени кадри за управлението, както и всички необходими, изградени и действащи структури по обслужването и безопасността.

Това е единствения смислен вариант. Никаква нова АЕЦ при сегашното технологично положение. Реакторите, които имаме + този, ако се сложи в Козлодуй ще са ни предостатъчни за няколко десетилетия напред. Дотогава ще започнат да навлизат ториевите централи, които вече се строят в държави като Русия и Индия експериментално. Не ни трябва нов АЕЦ по остаряла и скъпа технология.

Това е много логично и от техническа и от финансова гледна точка! Ще изтъкна само един довод, при който Козлодуй е доста по-евтин вариант от Белене, а именно преносната инфраструктура. След спирането на 1-4 блок в Козлодуй останаха, подстанции и електропроводи към централата, които вече са изградени и свободни да поемат мощността от нов блок, след малки реконструкции. В Белене, няма изградени нито подстанция, нито електропроводи, което е изключително скъпо и сложно за узаконяване, като процедури за очуждение, огромни сервитутни зони и т.н. Макар и да съм енергетик и да трябва да се радвам и гордея с една нова ядрена централа, мога да кажа с чиста съвест, че Белене е една техническа недомислица и една пълна глупост във финансово отношение - направо си е далавера за някой!

Като не си енергетик защо си се писал като такъв? За да си помислят хората, че енергетиците са неграмотни като тебе? Ако вземеш да се замислиш малко по-дълбоко, вместо толкова повърхностно, сам ще разбереш защо местенето не Белене в Козлодуй не е алтернатива!

Май ти си неграмотен - човека е написал че Е енергетик!

Явно не си учил достатъчно и нямаш познания в енергетиката. Не се казва подстанция, а електроразпределителна уредба (ОРУ). Та тази ОРУ на блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй е предназначена за блокове с мощност 440 МВ и не може да издържи 1000 МВ. Така че тази ОРУ ще бъде демонтирана за скрап, което ще оскъпи, а няма да поевтини варианта за "преместване на Белене в Козлодуй.

Колеги, колеги, вижда се, че поназнайвате нещо, но не съвсем... Използвах думата "РЕКОНСТРУКЦИЯ". Иначе се вижда колко сте боси в технико-икономическо отношение и задълбахте в подстанцията. Знаете ли каква е цената на нов електропровод - е аз знам и е реконструкцията на стара подстанция е капка в морето в сравнение с електропровода. Господа - прокарал съм и съм узаконил повече линейна енергетична ифраструктура от всеки в България. Довиждане и да не отекчаваме аудиторията, кой колко разбира...

Логично може да е от техническа гледна точка,ама от финансова е за новия" статегически "инвеститор,който ще получи дял от акциите на АЕЦ Козлодуй. От този момент нататък евтината енергия за България става мираж. Досега държавата като едноличен собственик можеше де провежда някаква политика и да храни няколко българи милионери/комисионери. След това България губи контрола над АЕЦ козлодуй като държавна икономическа единица и се сдобива с международна компания на територията на страната. Която, както е известно от настояшето ни,данъци плаща в минимален размер ,а печалбите се изтеглят от стратегическия инвеститорпод различни предлози със съдействието на държавни чиновници.

Това са пълни глупости. Отделните блокове може да са различна собственост. Глупости са и приказките на този експерт. "Сеизмична активност", която е изследвана в Козлодуй и да тръгваш да я търсиш отново трябва да си пълен кретен. Прощадките са избрани. Централата я има. Това е добавяне на блок. Проектите за белене се запазват. Изкопните работи и бетона се излива за година. Забавянето, ако има такова, ще е не повече от година, но пък ще се спести време и пари за мрежа. При желание за 3-4 години при готов реактор е възможно дори пускането на блока. Въпрос на желание.

И не само инфрастуктура има, но и подготвени хора има, което също е ключово! Не съм в енергетиката но съм в икономиката и ми е ясно че това е едиснтвения реален вариант ..и накрая или той ще стане, или нищо няма да стане. А че повече ток ще ни трябва - това е 100 % ясно! Парното народа се отказва и в големите градове на ток минава, а че вятърните и слъчеви централи нямат нужния капацитет също е ясно!

... Според него, за приключване на подготвителния процес са нужни между 3 и 6 години, а между 9 и 12 години... Нови 1-2 млрд за нова "дупка" в нарицателния за Европа Козлодуй! А дали ще ни пуснат да си го построим със "съхранявано" старо желязо, в което ще се превърне реактора? Днес правителството ни заседава в Анкара. Като имаме предвид загрижеността на българските правителства - включително и на сегашното, към енергийните и водни проблеми на Турция - ще вземат да договорят внос на ток от тяхната АЕЦ до Резово. А новият ни реактор - ще отиде за скрап и ще облажи Надинаджиите...... Няма само да им продаваме вагони от БДЖ-то я!

ИСКАХТЕ ГЕРБ ЕТО ВИ ГЕРБ. Спасението е в плана "СИДЕРОВ" в противовес на плана "РАН-ЪТ"

Белене се дъвче от края на 80-те години - Герб е на власт от 3 години - как точно разбра че тия 3 години са решаващите?

Ако не са решаващи то поне са удължаващи срока за пускане в действие на реактора...Тоава малко ли е след като всички казваме че "времето е пари"....

Сидеров е пълен малоумник ,А Герб си ги избрахме и на другите избори , пак така. Тогава Сидеорв ако не е в затвора , няма кои да си спомня за него

Едно е да се каже "МОЖЕ" да стане друго е да стане и съвсем различно е конкуренцията след 12 години .Който първи направи АЕЦ и сключи дългосрочни договори за износ с околните страни ще е в най изгодна позиция .А околните страни не спат като нас и не се боричкат по такива въпроси в страните си. Това че някой се учи на енергетика и политика на гърба на народа е меко казано непочтенно.

Наистина много меко го казваш - непочтено. Истинската дума е "престъпление". Вредата която тия некадърници ще нанесат на България само с този проект е десетки милиарди, а от пропуснати ползи - стотици милиарди. Вече видяхме в Украйна, че може властник, който е нанесъл икономически вреди на държавата, да влезе в затвора (Тимошенко). Мисля, че следващото правителство трябва да разгледа всички факти, да изчисли вредите от тия безхаберници и да ги прати да правят компания на Тимошенко.

Прав си! Съгласен съм с теб, че следващото правителство трябва да направи това, което сегашното не направи, а именно да вкара цялата червена енергийна олигархия в затвора. Тва Р. Овч, Гоце, Станишев, Доган и всичките знайни и незнайни крадци право у панделата и само тогава може да се започне отначало!