Аварии в 2 белгийски АЕЦ за ден

Странен шум и издигане на облак пушек са наблюдавали днес предиобед жителите на района около атомната централа "Тианж" в Белгия, съобщи медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Аварии в 2 белгийски АЕЦ за ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не на АЕЦ "Белене". НИЩО не би оправдало строителството и.

Какви технологии?!!! Това са недомислици, възникнали по метода на пробите и грешките. Явно, ресурсът на АЕЦ-овете изтича и сега е моментът грешките да се появят с пълна сила. И то точно по това време.

НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ПРИЗОВКИТЕ ВАЛЯТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА? ХАЙ ТЕК НАЦИИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ ЦЕНАТА. ПРИПОМНЕТЕ СИ ПРИТЧАТА ЗА ВАВИЛОНСКАТА КУЛА!

Какъв ли вой би се надигнал от медий,държавници,ако АЕЦ бяха руски!?

Воят щеше да е неописуем! Западняците ни затвориха без никакви технически експертизи и аргументи 4 реактора,а си представям ако имаше и най-малкият повод!

Сега къде са великите специалисти да ни обяснят подробно защо, аджеба, стават цели две аварии за един ден в Белгия, с техните супер-пупер надеждни технологии, и като нямат руски реактори, и като са такива видни евроинженери всичките и т.н. ...

тези викачи също така мълчаха когато на 11 ноември в САЩ станали 3 аварии в един ден. Ами как нали американска радиация тя не е опасна - нещо като манна небесна.

Когато в нашите новини се появи съобщение за някоя авария в чужд АЕЦ, обикновено положението е било доста по-сериозно отколкото се представя. Доел 1 и Доел 2 са строени в началото на 70-те години в Белгия и сигурността им е доста спорна. В Германия, от 17 ядрени реактора, след аварията във Фукушима, вече са спрени 13, т.е. в момента работят само 4. С тези 4 работещи реактора напълно се покриват нуждите от ток.

Ванче, Ванче - 4 реактора да захранят Германия. Ти не си в ред, честно :D Просто внасят, да речем от Франция, която има 54 реактора ;)

Чудя се нужно ли е, при всяка изгоряла крушка на територията на някой АЕЦ журналистите да всяват шаш и паника сред населението. И децата знаят, че умрелите от ТЕЦ-ове са стотици пъти повече от умрелите от АЕЦ.

Ами не знам аз за изгорелите крушки - ама снимката към новината показва някъква ЯКО експлоадирала крушка ...

А да ти направи впечатление , че снимката е от японската "Фукушима" ? Или и ти чул-недочул бързаш да кажеш нещо ?

Аман от глупави хора по тия земи. Ти какво помисли, че някои от Дир-а е прескочил до Белгия да снима изгорялата крушка.

Тия австрийци много се впечатляват от шума на изпускане на налягане бре. Прелитащ самолет бла бла.

ма моля ви съ...при бледите педлачета и там аваряи ма тъй ни може да бъде щото не може да бъде те само знаят да учат ...кви аварии тва Станимшев го е измислил предизборно...хи хи

АКО ИЗБИВАНЕТО НА БАЛАНСИТЕ Е АВАРИЯ, Това СТАВА ПО ПЕТ ПЪТИ НА ДЕН И СЛЕДВА ДА СИ КУПЯ СВЕЩИ И ДА НЕ ЧЕТА ТЪПИТЕ ВИ МАНИПУЛАТИВНИ СОБЩЕНИЯ.

Могат да си построят водородни централи и пак ще имат евтин и екологичен ток на корем. Ние да му мислим колко фотоволтаични централи трябва да направим или като станем на тясно да измислим както става винаги някакво друго решение, нова технология непозната досега на света :).

Много точно попадение. И това ще стане някога, но още не е дошло времето на: "И на нашата улица слънцето ще изгрее".

Ей, ти си цар, щом си променил физичните закони и имаш евтин водород! Ще им ги построиш, ще те засипят с мангизи! Умник си ми ти....

съвсем скоро ще се подменят от Факторите КАРДИНАЛНО... и в най - близко време. Благодарение на точно такава промяна ще се даде възможност за изява на български изобретатели. Който изпитва съмнение към написаното, нека потърси в "замунда", филми за Никола Тесла, за да се увери във възножстта за подобна перспектива.

Е, ти изби рибата...те хората вече измислиха какевтино да извличат водород от урината, ти за цената му говориш...

АЕЦ пак ще им трябват. Нали трябва да захранват инсталациите за добив на водород?

на бас, че АЕЦ "Белене" ИЗОБЩО няма да бъде построена, както и 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Всичко което се случва е театър, с кофти сценарий и посредствени артисти. Единствено комисионните са реални и ще са в ущърб на жизнения стандарт на обикновените хорица в следващите 1 - 2 години. След това ще се разбере, кой е кум, кой сват и на булката брат. Цялата свинщина от последните 22 години ще бъде изхвърлена на бунището на историята и затворена на място с "рае" и "каре". Дори Темида ще остане безучастна в края на времената, защото ще се окаже че от край време си е била обикновена продажна жена, а не богиня.

Хитър си ти, знаеш на какво да заложиш! Защото от двадесет години нищо не се строи, а само се руши построеното от нас и бащите ни - мръсните комунисти. Е, не отчитам моловете и къщите на престъпниците, ама става дума за общественото строителство.

Няма как германия да си спре ядрените централи с тая огромна индрустрия... това са глупости....нуждата от елекричество в бъдеще ще скочи в пъти.....въобще в световен мащаб...за сега само ядрените мощности са способни да покрият нуждите, относно изказавнията по долу срещу руската технология ще кажа , че 5-6 блок на козлодуй са едни от най-сигурните реактори в света, това не са реакторите от чернобилски тип ( макар тамошния инцидент да е следствие на нескопосан стрес тест ) в българия по принцип се проектира за 9-та по рихтер а за ядрена централа въобще изобщо са още по -строги изискванията, а за цунамита изобщо не може да става въпрос...!

Те българските медии като цяло скриха факта, че проблемът централата в Япония не беше земетресението, а цунамито, което последва. Естествено, така нареченият Бойко е твърде неграмотен човечец, за да знае това и говори наляво и надясно, последно четох как в Козлодуй се изцепил, те искал да си гледат добре работата, за да не станело, като в Япония. Е как ще стане като в Япония, бе милиционер прост, при положение, че няма от къде да дойдат такива вълни. Нивото на Дунав дори и да се вдигне, ще имат достатъчно време да спрат мощностите и да ги обезопасят... Ако изобщо знаят как.

аз от този простия милиционер съм доволен. Ти от Геи или от кого си по/доволен?Или Соколът е алтернатива?

Прочети доклада на "Тепко" - проб;ема си е точно от земетресението.

А изтриха ли моя коментар, питам аз?!? Хахахах, дир.бг, вие сте по-ниЗки от маларийният плазмодий... Отново ще поставя въпрос - защо нито една световна медия не "информира" за този проблем?!?!?!

инцидентът в Тианж е бил предизвикан от изпускането на нерадиоактивна пара от клапан за намаляване на налягането в зоната извън периметъра на ядрените реакции. МНОГО ШУМ ЗА НИЩО . Стига с тая паника и истерия, която се всява заради АЕЦ Белене.

Мразя БСП, комунистите и Русия, но истината е, че Белене трябва да се постори. По-добре е да е от западна държава, но ако няма навити - от Русия. Енергията е първото условие за икономическо развитие. Сега не харчим толкова ток, но и не произвеждаме нищо. не е ясно как ще е след 20 години. Белене може да е земетръсна зона, но там такова нещо като Япония никога няма да се случи, да не говорим, че АЕЦ Фукушима пострада от цунамито, а не от земетресението. Впрочем Турция ще строи АЕЦ до Одрин, който е еднакво близо до София, колкото и Белене, само, че Одрин е доста по сеизмична зона. Централата ще се изплати доста бързо и ще дава най-евтиния възможен ток.

Централата ще се изплати след поне 30 години и до тогава не се знае какви техногии ще има за производство на електроенергия. Със сегашния темп на спад на цените на възобновяемите източници и повишаване на ефективността може да се окаже доста неизгоднаинвестиция. Да не говорим че в цената на тока, която се изтъква като огромен пляс не се включват редица разходи свързани с отработеното ядрено гориво.

Как изчисли че ще се изплати след 30 години? Кажи формулата по която работи!

Махни 0-та от 30 и ще получиш максималния срок за изплащане на централата.

Доста по-бързо ще се изплати, а т.нар "възобновяеми източници" са доста по-вредни за природата. Вярно е, че като гръмне реактор става лошо, но един ВЕЦ скапва цяла една микросистема, с преграждането на реки, ветрогенераторите е*ават мамата на птиците и пчелите, а биогоривата отнемат от територии, които иначе биха се използвали за храни. Слънчевите батерии са ОК, ама не винаги имаш слънце, а и трябват територии с размерите на България, за да се произведе енергия, колкото от 2 реактора. Да не говорим колко скъпо е да се произведат и там колко енергия се губи и колко мръсно всъщност е това.

А бе,Грухчо,защо мериш разстоянията от АЕЦ-овете само до София? Според теб тя не е ли в България?

Нямам нищо против хората от другите градове, не ме разбирай погрешно. София, като най-голям град и столица е мястото, от което се мерят разстоянията и където са застрашени най-много хора при авария. Но ако искаш ще го кажа по друг начин. Одрин е по-близо до Бургас от Белене ;)

не пишете глупости ей, Германия никога не казвала че се отказва от ядрената енергетика,ще преразглеждат плана за удулжаване на живота на 7 от централите!!

Защо не се информираш преди да пишеш глупости? Германия се отказва от ядрената енергетика, мощностите от ядрените централи ще се заменят с енергия от възвръщаеми източници.

Първо ти се поинтересувай какво каза Меркел-първо ще проверят централите си а после ще решават дали и кои централи ще спрат.Аман от "информирани глупци"...Каквото и да се пише-новите технологии едва ли в скоро време ще позволят толкова евтин ток,като този от АЕЦ,да се произвежда.Всичко останало е "шменти капели"

за аец белене ,трябва да се строи и ще се строи... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НЕ ТРЯБВА да се строи, а дали ще се строи е друг въпрос ! България няма нужда от нова централа и то в земетръсна зона, плюс руска технолигия и кредити за 50 години напред, плюс не ясна цена на аец-а, плюс никакъв пазар на тока, абе май няма нищо хубаво в този аец. Ако питате комунистите сигурно ще кажат има има, е как да няма като се налапаха с милиони и сега им пари под краката. Ако не стане аец-а, тогава къде ще се криете мишоци от позитано, тогава да ви видим. НЕ НЕ и НЕ на Белене !

за какви мишоци от позитано говорим, след като Б.Б. стана яростен привърженик на АЕЦ-Белене. Това за какво ти говори.

Добре че сте 100-тина "реалисти" само.:))))

абсолютно неиздържани антиком антирус бръщолевения, и тъй като подозирам, че за вас всеки който не е антиком-антирус задължително е комунист ше ви кажа, че съм изключително аполитичен

Не знам дали си реалист, ама си доста тъп, да ме прощаваш!