Коментари - НС: Стратегия за АЕЦ ”Белене” до 30 юни | dnes.dir.bg
назад

НС: Стратегия за АЕЦ ”Белене” до 30 юни

На обсъждането на бъдещето на българската ядрена енергетика в Народното събрание бе изслушана министър Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - НС: Стратегия за АЕЦ ”Белене” до 30 юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борбата сега явно е за големите комисионни. След ЧЕЗ, ако мине и тази далавера с АЕЦ на ББ и компания за наша сметка та да плащат и правнуците, ако има такива и България до тогава. Герб ще стиска властта финално и Летище София да подари на концесия за 30 години с няколко стотин милиона комисионна и след тях потоп. Ще се радват на милиардите си в швейцарски сметки, а нас кучета ни яли.

Абе хора , какво става ?Мина референдум, що ще правите ? Един съвет намерете парите на банка КТБ и изградете АЕЦ Белене с тях.

Какви вараинти? Има един единствен вариант: окончателно отпсиване + спасяване на каквото може. Търсене на сметка на Чобан-Овчаров и компания "енергетици" движели аферата.

Тез реактори кой ни ги набута,виновен има ли,каруцата пред коня,мебелите преди къщата?Някакъв мошеник,Р.Овч. и никаква отговорност не му се търси.Абе каква нова ядрена АЕЦ от тук нататък,не виждате ли какво става в развитите иновативни държави!Закриват ядрени централи,насочват се към екологично чисто производство.В Германия се произвеждат автомобили зареждани с водород,има и колонки по бензиностанциите.Непрекъснато се разработва производство на енергия от водород,в смисъл поевтиняване на процеса.А тук ръсене с милиарди за нова АЕЦ и куп допълнителни зависимости,отработено гориво, и риск от сеизмичност.Ай бягайте,да се преустроят реакторите за друг вид гориво или за Козлудуй в крайна сметка.

Абе тия от правителството са като тъкачки-многомашиннички... Работят на много фронтове, а нито един не са завършили в полза на хората. До вчера целта им беше да популяризират провинциалната Гинка. Горката вместо да се радва, че я дават по телевизора и премиер и парламент и обръщат внимание, стоеше тъпо, въртеше очи и се чудеше къде се намира, Добре че бяха адвокатите - ама те си чакат хонорарите.

Никакви итерконектори, никаква диверсификация, никакъв мазут! Ще си топлите задниците само на ток! Потребление "на max"! Оборот да става! Зер, за какво съм ви я пуснал Гинка в ЕРП-то - пари да прави. Щото голЕмия заем от джоб ли да го изплащам!? Па ако до юни си намеря ортак за "Белене", може след време КЕВР да замрази цената на тока...

Добрев, какво стана с "гьола" Белене? Или шменти-капели дрънкането на Остап Бойко свърши работа по набирането на лумпен електорат на по-минал етап и сега "ни лук яли, ни лук мирисали", обръщате плочата.

Досега ни набутаха за 3 милиарда, понеже осъдени и виновни няма, решиха , че могат да ни набутат с още 20 милиарда с рехаваци цитати от бизнес плана на просяците от БАН, според който имало макар и малка статистическа вероятност проекта да е печеливш. Трябва да си идиот или садист или български политик, което е и двете плюс крадец за да заробиш народа по такъв проект с 12 милиарда долара., който е и опасен на всичко отгоре. Абе идиоти, индустриална Германия , която нараства с два -три милиона души годишно, затвори всичките си ядрени централи, вие искате да заробите изчезващите според вас самите българи с непоносими задължения по безмислен и нерантабилен и опасен проект. После се чудите що изчезваме. Ами преди да изчезнем ви чака невиждана сеч за възмездие.Тоя път шега и компромис няма да има , ще ви намерим и на вилите ви в Швейцария и ще ви приложим квото сме учили в учебниците да правим с предателите за целите ви родове.

Изграждането на 2000 мегавата мощност в АЕЦ = 10 милиарда евро, а инсталирането на фотоволтаици със същата мощност би струвало 400 милиона евро. Народе????

народе цената на киловата ?

Ами фотоволтаика е в пъти по -евтин на киловат.

сигурност за сделката с ЧЕЗ,сега и АЕЦ"БЕЛЕНЕ"постоянно тръбят и кудкудакат от БСП,наследницата на БКП.Ами нали бащите и дядовците на младата кариеристична кохорта около Курнито,не само продадоха националната сигурност на чужда държава,даже искаха да продадат цялата държава и българската идентичност.Стига с това червено лицемерие.Където искат да пипнат и омърсят,всичко се връща върху червените циментови глави.Най-малко БСП може да говори за национална сигурност,щото продадоха или съвместно обират народа със най-големите и мощни руско-български фирми.

АЕЦ Белене е като парен локомотив и като технология и като реактори А като вземем предвид и земетръсния район, ЩЕ СТРОЯТ ЛИ ? Въпрос на раздадени и бъдещи комисионни.

Направете Акционерно дружество, всички онези, които желаят да си купят акции и след това да чакат да продават евтин ток с печалба, иначе е ново заробване ,затова ще сме бедни и ще ставаме все по-бедни, но пък за сметка на това прост народ. Този проект е икономически неизгоден, изгоден е за хората около ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ.

Нещо нали имаше референдум за Белене, кой иска да ни зароби още, сега ще видя как Южен оток станал турски, пък не четат , че ЕК е отказала на Турция входа и за Европа, може да излезе и да се ползва само за Турция, после питайте защо пенсиите, защо заплатите , защо сме толкова бедни, заащото винаги ни заробват с едни ШЛЕМОВЕ, а комисионери пълно в НС.

Кога най0сетне начело на това шибано министерство ще застане човек с подходящо за целта образование, а не калинки, теменужки и гинки. Ейй, това българският икономист дялан камък за всяка държавна служба. Енергетика - икономист, регионално развитие - икономист, отбрана - икономист, МВР - прави изключение социолог. Министър-председател - пожарникар. Аман, аман. Стига толкова.

Аз предлагам проектът Белене да се раздели на два отделни проекта: -Проект Белене Разходи - този е народният обект. Това е мястото където народът и държавата трябва да се 'напънат' и да родят мишка-та. В крайна сметка колкото и да са разходите и колкото разнообразни да са те - всичкото е в името на народа!!! -Проект Белене Приходи - тук е частта в която трябва да се намеси частният бизнес с неговата експертиза. Управлението и изграждането на огромни постижения в сектора е придружено с нечувано късогледство и необходимата невежество за да гарантира преизпълнение на поставените (скромни) задачи. Може би за да не губим част от тези средства в административни неуредици трябва да направим тази част от компанията със статут на необлагаемост от данъци. Така ще се избегнат част от ошфорките и Гинка може да се включи в още един 'национален проект'.

Що не напраят една голема кооперация и който има бол пари да даде и да праят Белене и после га го напраят да изнасят току и да пичелят

Убаво ама те искат да го прай държавата с нашити пари и после ния да сме задължени да им копуваме току

ГЕРБ подготвят още една Гинка и за АЕЦ Белене.

Най-малко Курни има право да критикува и говори за ЧЕЗ защото тя е част от статуковото, от големия грабеж наречен приватизация. Другите далавераджии като Костов, Софиянски поне са се покрили и си траят а тази няма чувство за мярка, хем омърляна до шията в лайна, хем на амбразурата първа и крадеца крещи с пълно гърло "дръжте крадеца"

Не им вярвайте на тези боклуци другарки и другари! Никаква АЕЦ няма да построят, а целият проблем е че ядрени реактори не е така просто да бъдат продадени на половин цена и да вземат комисионните! Това е цялата им мъка, как да се отърват от реакторите и оборудването и как да се налапат от тази далавера!

КРАДАТ, КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО, ЗАЩОТО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГЕРБ ЕДВА ЛИ В НС ЩЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ДЕПУТАТИ, ТА МАКАР И ПЛАТЕНИТЕ ИМ СОЦИАЛОГ. АГЕНЦИИ ДА ТВЪРДЯТ ДРУГО. НАГЛАСАТА НА НАРОДА Е ДРУГА И ГЕРБ ТОВА ГО ЗНАЕ. БОРИСОВ И ПЕ СЕ СДОБИЯТ И С АЕЦ-БЕЛЕНЕ, ВЪОБЩЕ ЩЕ СИ ПРИСВОЯТ ЕНЕРГЕТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ.

е кой бе, влашката ли циганка ще избере народа....вноооо си зле

Опа! Май и ГЕРБ узряха за идеята, че е по-добре да се краде наедро. Едно е да откраднеш 50 пъти по 1-10 милиона лв за някакви си ремонти, друго е да гушнеш 10-20% от 20 милиарда наведнъж!

Ха -ха . . .Айде да направим прогноза: Чез я "прибра" - Гинка; Белен ще я "прибере" - Димка, Бинка или Ценка

Министър в оставка = депутат в оставка = Правителство в оставка, гадове такива дето се клатите!

Аааа, големо крадене шъ пада и от Белене. Стой, та гледай! И немя никакво значение за народеца, кой ще краде: Дали Боко, дали Курни, дали .... Все едни и същи, последователно. Ама акаъла ми не стига, кое билетче да взема на следващите избори. Щото и за Костов съм пускал, и за цяря, и за.... За Гинчето не съм вземал билетче. Там ще пробвам. Гадове ненаяли се!

доколкото зная преди време руснаците са предложили вариант те да я построят като не ни искат ни стотинка от нашия бюджет а с енергията да се излаща в бъдеще.Нашите не са се съгласили защото пак политика и гиополитика! Сега доколкото зная пак има инвеститорски интерес от китайци но нашите пак мишкуват що ве защото май пак има политика пък Баце изби рибата га каза че искал да го прави "глобалистичен" и той като неговите ментори глобалистите ей с каквито се събереш такъв ставаш ей и той започна да мисли глобалистично ха ха !!!

Абе тоя с увиснала джука къв го раздава.Цацкаров що не се занимава с него а.

По-добре да не пипат никакви закони а да заминават в отпуск,защото скоро ще бъдат изритани от там. Няма нужда от допълнителни блата и тресавища.Нужни са качествени и честни българи да започнат разчистване на батаците и възраждане на страната.Но откъде ще ги намерим :-( Досегашните партии да бъдат забранени ,бивши депутати -без право да работят там.

....Вариантите за АЕЦ Белене - до 30 юни........ ....Вариантите за новото правителство- до 30 март 2018год....

"...Държавата е дала досега над 3 млрд. лева и повече пари и гаранции не трябва да дава, заяви Добрев......" ..Държавата и интересите и ---не са Бою Симитлията, още по-малко корумпираното гьогверенче Делян Джуката!.... ..... Как бе, келешче , с образование от артколеж---твоя шеф ---за ЕДНА нощ намери 300мил.кинти за ЧЕЗ ? ...мама му стара, вие беквокалите---задминавате шефа си по тъпотия!:))))))

Шило

Да я предлагат на Гинка.

Някой разполага ли с време и желание да отрази лупингите на Бай Бойко от "гьол" до "геостратегически обект" за "Белене"?! Акъл море, Глва шамандура... ПП: Между другото, беше казал и, че нямало да умре спокоен, ако не построи "Белене" :)

Къде са реакторите за които платихме милярд и половина на руснаците?Няма ги!Явно даже не са си направили труда да ги изработят.Централа няма да има,но кражби на още милярди ще има,ако умния български народ не прогледне най-после!

Да знаете-;Общата кобила и кучетата не я ядат.;

Вариантът за Белене е ясен от близо 32 години. Пари за строеж няма. Купувачи на скъп ток няма. Другото са празни приказки.

кухарка си от всЕкъде.

а ти - мизерен селски бесепар.

Цена на тока от: АЕЦ 3 ст/кВч ТЕЦ 10 ст/кВч Американско-костови Марици 15 ст/кВч ВЕИ 25-50 ст/кВч Предлагам кухите костовисто-трайчовисти и сороската агентура да купуват ток само от ВЕИ и американски ТЕЦ, а нормалните българи да купуваме ток от АЕЦ.

Това, че токът от козлодуй е толкова, не значи че и от Белене ще е толкова. Ок. мераклиите събирайте помежду си 12 милиарда и стройте белене, после токът си е за вас.

Корнелий

Не е 3, ами е 5,5 стотинки. От изплатена централа. При това не се отделят от централата средства за погреба на радиоактивното гориво, ами се плаща от НЕК.

Батко,не можеш да смяташ. калкулирай и построяването на АЕЦ Козлодуй,закриването и и съхр. на горивата нататък. Ще подскажа само,че когато се строеше Козлодуй пенсиите на селяните бяха 21 лв.,заплата на инженер с данъците брутна 105 л. и то дълго след това. и финиширахме със заеми от 2 Вътр. продукта,които плащахме до скоро и още има дългове. НЕ ПЛЯМПАЙТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ............ Белене не става също.Тия игри ще закопат България както до сега и в бъдеще за 100 г. РУСКА МИЗЕРИЯ!

"До 30 юни..." Баце вече е обявил кастинг за "Гинка"...

АЕЦ Белене - технология и реактори от времето на парните локомотиви

АЕЦ Белене строи по най-модерната технология, призната в цял свят. В момента по тази технология се строят 30 блока АЕЦ навсякъде по света.

1000 мегаватови руски блокове вече не се строят никъде.

Нушето е като препикано мушкато, нищо не разбиа от енергетика.

Ногу жилязу там бе бате, не мое ли да я купим, цял живот ще носим с каруцата