Замразяват проекта АЕЦ ”Белене”?

Премиерът Бойко Борисов каза, че се надява до четвъртък да бъде подписан мораториум за три месеца върху АЕЦ "Белене" за изчистване на технически подробности.

Обратно в новината

Коментари - Замразяват проекта АЕЦ ”Белене”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A нали преди 1 година се разбрахме за 6 миларда евро сега 8 ли станаха?2.000.000.000 евро не са кой знае кви пари за нас но тези братушки или се бъзикат с нас или тука има нещо гнило което взе да мирише много кофти.руският солдат е много хитър и този път е много близо до целта си. то нашата както върви скоро ще фалираме тотално,но на нас няма кой да ни даде и стотинка кредит щото ще ни изритат и от EC,която и без тва се разпада a нашите всичко знаещи са всеки ден пред камерите като холивудски звезди дават брифинг- как са наследили кофти положениеи че кризата не е само у нас и как от следващата година ще почнем да излизаме от кризата. безсрамници

Икономиката на страната, няма да издържи на това натоварване!

Ква ИКОНОМИКА, КВИ 5 ЛЕВА?

Град Белене е в 8-ма степен на сеизмичност, същата сеизмичност, като в сринатата от земетръс "Стражица". Белене е на 15км от Свищов, припомнете си трагедията в този град при "Вранчанското " земетресение. Още проф. Съльо Сачански, от Геофизичния институт на БАН, по бай тошово време спря безумието да се строи в сеизмична зона, льос и слаби земни пластове, атомна електроцентрала. По време на социализма АЕЦ Белене беше национален обект. Това значеше тлъсти заплати, ордени, медали и т.н. При партийните ръководители имаше и повишение в партийната ерархия, скъпи командировки, помпозни доклади, телевизионни репортажи, кьор-софри, въобще яко пълнене на гушите. Въпреки всичко това, Политбюро спря този национален обект. Проектът е изгоден единствено за лапачите-консултанти по АЕЦ Белене, дето са налапали близо 500 млн. за консултации, а на лице има една покрита със строителни опадъци площадка. ВВЕР-1000, макар и модернизиран и сертифициран си остава един анахронизъм от 70 те години на миналия век . Този тип реактор се спира за да се презареди.Те са остаряли още при създаването си като технология, но не е имало избор за нас. Реакторите по света отдавна са с непрекъснат цикъл на работа. Със същия успех може да закупим и парни локомотиви четвърто поколение.

Не, не Империалисте ще си закупиш ток от Франция, за да ви дойде акъла, а акъл ще си купиш от Ромъния. От тяхната АЕЦ ще копуваш ток, а като стане земетресение (да не дава господ), е голяма работа от Ромънската ще е не от наша. Като загубихме оръжейните си пазари и хората от Сопот, Карлово и др. си лягат гладни да не би да няма войни. Нашите съюзници-миротворците франзузите прочетохте ли колко танкове и самолети са продали на Кадафи и италианците също. А за американците, който си оправят финансовото положение с войни(със смърт на невинни хора) - не говоря въобше. Многооо сме прости и за това ни мачкат, ако поне малко се опънем ще ни уважават повече. Мисля, че ЕС за нас ще се окаже едно голямо дърво (дано не съм прав)

не на беля-не! руската мафия и неините боклуци-вън от българия!

предизвиканата катастрофа в японската атомна централа вхв вокушима, а така и в чернобил-един от основните проблеми е охлаждането на реакторите-- липсваше вхзможност да се вхзцтанови водоподаването, на основание на горното,трябва:1. реакторите да са под нивото на естествен водоизточник/голяма река,езеро, море или океан , за да се гарантира,поддаването на вода по гравитационен пхт! 2. атомните реактори да се поставят под земята и се вземат всички мерки от/ загробващи стоманобетонови конструкции,насипи и всички необходими изолационни слоеве--каквито са предвидени в опитният ядрен центхр в невада,кхдето се правят ядрените опити! в схщност ,ядреният реактор е една ядрена бомба и обезопасяването е както всеки ядрен опит---не отдавна/преди около 50 години/,се забраниха ядрените опити в атмосферата...... 3. ядреният реактор,трябва да бхде вхрху достатхчно дебела пясхчна подложка и да се носи от хидравлични колони..., стхпващи,на обща фундаментна плоча..., с цел намаляване на натоварванията,вхздежствията вхрху ядреният реактор,от земетрхсните колебания на земята...4. да се поработи по вхпроа с надежността и гхвкавостта на всички захранвщи врхзки... ии. за всички схществуващи ядрени централи,да се изградят гравитачни водопроводи,посигуряващи непрекхснсто водоподаване и охлавдане... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато това неграмотно провителство се изправя пред решаването на сложен проблем ще е по-добре да бъде заместено от паралелка 10 клас от математическата гимназия.Освен,че са по-образовани,децата и са по-умни.

Радиация във Фукушима 10 милн. пъти над нормата Ето ви заглавие от днешния дир.бг. Червените далавери и рубладжии заграбиха заводите ни, заграбиха земите ни! Сега искат да заграбят и живота ни! Нашия- и на идните поколения български! Вън от България, Рубладжийска измет!

Не за 3 месеца, а ЗАВИНАГИ ! Когато падне информационната завеса и най-накрая научим какво точно става във Фукушима, дано някои разберат, че "мирният" атом не прощава НА НИКОГО и да не си играят на "американци" и "руснаци".

НЕ НИ ТРЯБВА БЕЛЕНЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЕЧЕ ГОЛЯМА ИНДУСТРИЯ НЯМА И ДА ИМА.

НЕдрага ми Теди, коректно е да даваш мнение, когато живееш в България и си съпричастна с българските проблеми от близо. Стой си в Америка и давай акъл на американците, пък ако все пак дойдеш и живееш тук, тогава може и да не се съглася с доводите ти, но поне ще ги изслушам. Що се отнася до правописни грешки - явно ти имаш сериозни училищни пропуски за жалост... Не коментирам препинателни знаци и употреба на "И" вместо "Й". Подразних се от това, че пишеш името на Родината ни с малко "Б"... , без коментар... И още нещо за сведение на "отличничката" по литература - дума "матрял" не знам да има в българския език, вероятно имаш предвид МАТЕРИАЛ.

за радиацията граници няма! Дали ще бъде в Америка или в България, както виждате радиоактивни частици чак от Япония вече достигнаха до нас. Когато стана аварията в Чернобил, ние в България дочувахме нещичко. Трябваше съседката ни арменка да си дойде във Варна от гостуването си в Нюйорк, за да ни каже какво става до нас. А тя се върна, защото тука бяха най-близките й хора и искаше да бъде с тях. Германци и италианци, които вчера протестираха срещу АЕЦ не са по-прости от българските комуноиди, които досега ограбиха милиони, уж за консултантски услуги за Белене. Не мораториум, а ясно изразен отказ от АЕЦ в Белене!

Човек не и обръщай внимание!Нали знаеш израза,че за един човек по-добре да се говори каквото и да е и дори лошо,но е по-добре все пак от това да не те споменават грам.Та прекалено мн внимание и отделихме на безгласната буквичка. Само за едно не съм съгласен с теб.Аз също не съм в БГ.но всеки ден чета всичко за нея и разпитвам какво става там-всеки ден.По стечение на обстоятелствата съм там където съм,но има разлика между родоизменник като Тедка-простакеска и хора които милеят за БГ.

Вече на никого не вярвам. АЕЦ Белене трябва да бъде спряна веднъж завинаги. Стига сме се кланяли на руснаците! НЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!

Майната й на БСП,и на СДС, и на ГЕРБ, и на руснаците, и на американците. А без енергетика и ний сме за майната си... А ядрената е без конкуренция. Може да сме "за", може да сме "против", на фактите не им пука. Искате бъдеще? Ще строите ЯЕЦ! Толкоз.

Не на българо-руската енергийна мафия! АЕЦ Белене - в Сибир! Там и билгарските мафиоти, олигарси и червени боклуци! Те са си техни, руски!

Много си напорист бе!Ако ти нямаш нужда от ел.енергия-ходи в гората и си живей на тъмно. Остави мнозинството от хора да реши този въпрос-ти нямаш достатъчно капацитет

Мавров, може и да си прав! Всички ще се изнесем в Сибир, там поне ще има евтино електричество и ще е по- добре от тъмната България. Само помни, че АЕЦ ще има, но докато се пазарим като със селянките за яйцата на Женския пазар, цената и ще бъде двойна! Цялата ни Енергетика е в ръцете на чужди и наши олигарси, дали и те ще дойдат с нас в Сибир ?!

толкова си досадна и вулгарна, че не знам как ти публикуват коментарите! които са едни от най-тъпите и некомпетентни в този форум!

кой тва?!

И хоп от 4 станаха 8,после защо наричам комуноидите демагози.

АКО НЕ ЗАПОЧНЕ СТРОЕЖА БСП Е МЪРТВА,РУСНАЦИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ

ами чудесно, с един куршум-два заека.......

НЕ Е СМЕШНО И АБСУРДНО, РУСНАЦИТЕ ДА СТРОЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ, А АМЕРИКАНЦИТЕ С РАЗПОЛОЖЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВОЕННИ БАЗИ ДА ГИ ПАЗЯТ. Този филм с АЕЦ Белене няма да бъде прожектиран, докато янките са у нас. СМЕШНАТА ВОЙНА В ЛИБИЯ В КОЯТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТАРИКАТИ ВЛЕЗНАХА БЕЗ ДА ОСЪЗНАВАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ВДИГА С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ЦЕНАТА НА ЦЕНТРАЛАТА ПРОСТО ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ ПРЕДЛАГАТ ДА КОМПЕНСИРАТ НАМАЛЕНИТЕ ДОСТАВКИ ОТ ГОРИВА САМО ПОД УСЛОВИЕ, ЧЕ БЪДЕ ПРИЛОЖЕНА ФОРМУЛАТА ТРИ В ЕДНО (АЕЦ БЕЛЕНЕ, ЮЖЕН ПОТОК И БУРГАС - АЛЕКСАНДРОПОЛИС) На порникаря му се взема акъла незнаейки какво да прави с проблемните доставки на горива, които ще изстрелят инфлацията нагоре.

не щем аец, не щем ядрена енергетика,още по-малко пък руски боклуци, понимаеш?да си вземат боклуците и марш в сибир....аи сиктир нахалници такива руски....те го гонят от селото, те за попа питат.....и да, позна,аец беля-не!няма да стане, нема пара брато...

Димитър

Абе за Америка ли говориш,вече е страшно да те чете човек!Англ.не знаеш ли,че само висиш в БГ форум или там нямаш идея за какво говорят!?

да го дуеш

Tedi, като си против ядрените централи защо не протестираш против американските стари АЕЦ, напр. Three mile island (можеш ли да четеш по английски или си въздух под налягане? ИЛИ ТЕ ХВАЩА ШУБЕТО ДА НЕ ТЕ ОПАНДИЗЯТ или да ти прекратят нелегалният престой?!

за протестите в лондон няма ли да напишете нещо???? или още не са ви изпратили "правилната" информация?

Говоря за Теодора!!

Напоследък Мутрата е обогатила речника си с думата МОРАТОРИУМ. И след като научи, че има такава дума, започна да я пробутва за щяло и нещяло. Какъв Мораториум бе, умнико? Що не вземеш да обявиш колко стотин милиона бяха профукани покрай "проекта" Белене само от началото на управлението ти? Живота на колко-стотици и хиляди онкоболни и деца страдащи от тежки заболявания можеше да бъде спасен, ако мегакражбата Белене беше прекратена примерно преди една година? Всеки ден продължение на "проекта" струва на българския данъкоплатец стотици хиляди. И точно с толкова всеки ден се обогатява руско-българската ядреноенергийна мафия. Да сте чували, че другото чудовище на Българо-Съветската дружба - ЗТМ Радимир изработва оборудване за милиони за Белене - "проекта" който най-меко казано не се знае дали ще го бъде, със или без мораториум. Ако някой не знае какво е ЗТМ Радимир, мога да му обясня, бил съм там неведнъж... Прочитане на целия коментар по работа - гробище на допотопна безполезна съветска железария плюс скъпоструваща техника "второ направление", погребана покрай съветските боклуци. Ето това е "икономическата политика" на правителството на Мутрата. Един единствен мораториум би бил на място - Мораториум на червените мутри в управлението на държавата.

За да не използвам нецензурни думи ще напиша, че изложеното е проява на не дотам развит интелект и категорични пропуски в общата и необщата Ви култура, а също така и в липсата на каквото и да е домашно и всякакво друго възпитание...

Аз не разбирам ТЕБ какво те бърка,че даваш оценка на всяка тема! Говориш за българите и се обръщаш към тях/нас с ВИЕ-мн.ч. и НИЕ за американците.Ти си родоизменник,казал сам ти го!

давам мнение, защото съм с двоино гражданство,американско и българско-освен това, кои пък си ти да ми забраняваш къде да давам мнениие?

Димитър

Аз съм точно тоя който има мнение към отношението ти към булгарите драга!Ясно ли ме разбра?Пиша бавно защото трудно четеш и разбираш!! Това,че си подлъгала някъв американец да ти пъди мухите не те прави повече от никой в БГ и не само ти си на вън,само че селяците само се държът така като теб и парадират,не че са по-добре,просто им се иска да се вярва,че е така и ника ти го доказва.ТЕДИ УСА.Аз като съм в Авсрия да не се пиша Димитър-Авсрия или тоя който е в Германия или т.н. Ква си ти,каква стана.Осъзнай се и не бъди родоизменник,защото си оставила мн хора близки в БГ и плюеш и по тях.!!Сега разбра ли кой съм?

права е Tеди, маи родоизменник си ти, труми......

Димитър

Само се виж как знаеш кой коментар е за теб!Сбърках мястото на поста,но веднага се усети че е за теб.Комплексарка!А до Владов не разбирам с кое АЗ съм родоизменник,но глобално не ме интересува.

замразили белене, ама за три месеца......е, честно, това не е истина-/да се успокои народа,защото хората нададоха вои и твърдо не искат руската мафия в бг/....и после пак ще го строим.....боико, кажи колко комисионни ти бутнаха руснаците под масата-ти си по-голям продажник от гоце и сергеи взети накуп-баш нагъл комунист и руска подлога!боико, а откъде ще вземеш 11 милиарда да строиш централата?защото платежоспособния "матрял"се изнесе в чужбина, от циганите и пенсионерите ли ще ги вземеш?

Я вземи се чети американските новинарски сайтове и не ни давай акъл.

Аз не разбирам ТЕБ какво те бърка,че даваш оценка на всяка тема! Говориш за българите и се обръщаш към тях/нас с ВИЕ-мн.ч. и НИЕ за американците.Ти си родоизменник,казал сам ти го!

Теди теди, те в УСА май ви промиват мозъка с белина. Като ни сложат американците или французите един боден реактор ще цъфнем като Япония.