Борисов: Спираме АЕЦ ”Белене”, реакторът отива в Козлодуй

На заседание на Министерски съвет днес взехме решение да прекратим проекта АЕЦ "Белене". Това заяви в парламента министър-председателят Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Спираме АЕЦ ”Белене”, реакторът отива в Козлодуй | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на двамата по 1% на следващите избори.

А аз се чудех защо Хилари Клинтън дойде у България... Заради разрив с Русия и спиране на атомната ни енергетика. Мръсно, долен номер...

Нито Козлудуй,нито Белене трябва да интересува българина,понеже АЕЦ произвежда ток за другите държави и което е най интересно,го продава на много по ниски цени от цената на тока в България.

Четем за лобисти и милиони, не Ви ли изглежда поведението на сините и Костов, чисто предателство, лобират за Шеврон-шистов газ, зелена енергия, Марица изток-2, все западни компании, не им стигна, че съсипаха държавата, а сега раздават и последното, което е останало от наша земя!Тези са за линч и съд!!!!!!

РЕАКТОРЪТ ОТИВА В КОЗЛУДУЙ,А БОЙКО В БЕЛЕНЕ!!!СПРАВЕДЛИВО НАЛИ????

Защото преди за разлика от сега се гледаха интересите на НАШАТА държава. Колко заводи се построиха, колко предприятия ? А сега колко са се построили бе бунак? Един завод за боклук не можем да построим. За жалост нацията остана от хора като теб - прости, без образование, пожарникари и ченгета, глупави до мозъка на костите си. Хора за които умните са некви бански старчета, където лекари бачкат за по 50 стотинки на ден, където учители биват тероризирани с ниски заплати.

Глупости пълни са това което говориш. Парични средства се разменят, ама се и получава стока в замяна. А това е атомна електроцентрала - и това е истинската цел. Защото след 20 години ти ще си дядка пред умиране, ама за нас младите е важно както ще стане тогава. А Козлодуй тогава ще спре окончателно. И тогава ток ще вземаме от румънци и всякава друга паплач. И за жалост няма да си жив за да ми плащаш стотици пъти по-дкъпия от сега ток. Разобличителя на разобличителя.

Абе разбирам да си тъп, да си малоумен, да си продажен, ама да си безумно нагъл и да лъжеш хората с глупости не мога да го разбера. Що за дебилно самовлюбеност трябва да имаш за да се мислиш за по-умен от хората. Това че си крал милиарди не значи,ч е си по-умен. Това означава, че в тази държава няма грам правосъдие!

ЯВНО СТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ НЕГРАМОТЕН - СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ В БАНКИТЕ СА 47 000 000 000 ЛВ. ЗАЩО НЕ ПОСЛЕДВАМЕ АМЕРИКАНСКИЯ ПРИМЕР И ДА ПУСНЕМ НА ПАЗАРА АКЦИИ ОТ АЕЦ-А. ДИВИДЕНТА, КОЙТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ТЯХЩЕ БЪДЕ МНОГО ДОБЪР. НО ТО НЕ БЯХО ПРАДНИ ПРИКАЗКИ, ПЛЮЕНЕ.... И БАЛКАНСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ.

ВЕЛИКИЯТ ВАЗОВ НАПИСА " КЪМ ПРОПАСТ". ..............БОЙКО НИ БУТНА В ПРОПАСТТА. А ТАМ НИ ЧАКА КАМЕННИЯТ ВЕК.

По добре в каменният век от колкото със сърп и чук под болшевишкият ботуш!И не цитирай великият Вазов,защото комунисти,като теб се опитаха преди време да го отрекат и забранят,помниш ли или може би не си бил роден,тогава?!

Карайте го реакторо у Банкя у дворо, после Министерскио савет експертно че го мислиме ...

1.Кой освен ББ каза ,че струва 20 милиарда? 2.Как сметна той тази цена? 3. Къде по света аналогичен проект струва толкова? 4. Какво каза английския консултант за този проект? 5.Като няма пари да построи Белене (където "къщата" е наполовина готова) от къде ще изкара ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ за 7 блок на Козлодуй , като там е гола поляна и трябва да започне от нищото? Реактора не екаравана да го паркираш на поляна.

Решението е малоумно. Много искам да знам когато спрат още някой от блоковете на АЕЦ Козлодуй какво ще правим.

Такова страшно активизиране на гербероидните блогъри и тотална цензура по всички медии, такава мобилизация на всякакъв вид еничари и дюпита не се е случвало дори на фалшифицираните избори есента. По радиа и телевизи непрестанно показват и слушаме най-големите българомразци задавени от лъжи и оглеждащи се като Тодор Живков на 10.09.1989. Дори журналистите по казионните медии са стъписани и се срамуват да слушат гьон суратлъка на децата на най-продажната прослойка от БКП - напр. псевдоуволненият прокурист на ЕОН министър Трайчо. ГЕРБ ИЗВЪРШВАТ ПОРЕДНОТО ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.

Ако България се откаже от Белене тя е заплашена от глоби, които значително ще надвишат загубите за Росатом в размер на 58 милиона евро. Това е цената на изпълнените вече подготвителни работи на площадката за строителството на централата. За тази сума през лятото на миналата година дъщерната на Росатом компания Атомстройекспорт подаде иск срещу НЕК в Международния арбитражен съд. Руската компания не планира да оттегля иска си, съобщи представител на Росатом.

7мата руска атомна бомба да се монтира в колибата на агент гоце в сирищник, таи като тои се натискаше наи много за нея, а и получи с гея тласти комисионни за това. да се заставят двамата червени шамано-тупани да я платят с получените пари от комисионните. бедня балгарски народ не е длажен да плаща за червените полюции на главатарите на червената мафя.

ИДИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ! САМО ТАМ ОБИЧАТ КОМУНДЕТА. И САМО ТАМ ОБИЧАТ ДА ПАСАТ.

Bravo.

Милярди - както казвате някъде на село в УСА.

Billion dollar baby - както се пее в една популярна американска песничка! Сиреч на американски милЯрд(милиард) е билион! А ти селска мутро почни да се ограмотяваш заедно с този joni (Johny) from USA.

б.б. предаде България, как си представя бъдещето той? Садене на картофи и отглеждане на щастливи кокошки? Вместо да имаме високо технологична централа и петролопровод, сега ще имем американски военни бази и много мангали.

ПРОСТИ СМЕТКИ: 10 МЛД. ДЕЛЕНО НА 2 000 МВТ=5 МЛН. ЕВРО НА МЕГАВАТ ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ! ОТДАВНА ЦЕНАТА И НА НАЙ-СКЪПИТЕ ВЪЗОБНОЯЕМИ МОЩНОСТИ (ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ) Е ДВА ПЪТИ ПО-НИСКА! А ТЕКУЩИТЕ РАЗХОДИ СА ДАЛЕЧ ПО-МАЛКИ. ПИТАМ ДЕБЕЛИТЕ КРАТУНИ: ЗА КАКЪВ ДЯВОЛ НИ Е ДА ПЛАЩАМЕ ТАЗИ ГЛУПОСТ? ДА ХВЪРЛЯМЕ ПАРИЧКИТЕ НА БЕДНИЯ НИ НАРОД В ПРОСТОТИИ КАТО "РАДОМИР-МЕТАЛ" (1 МИЛИАРД ДОЛАРА), "ДЕБЕЛТ"(1 МИЛИАРД ДОЛАРА) И Т.Н. ПАМЕТНИЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ГЛУПОСТ И ПРАХОСНИЧЕСТВО, ОТ КОИТО ГЛАДНИЯТ НАРОД НЕ ВИДЯ И ЛЕВ...

Аз кат гледам тази комунистическа глупост отдавна е построена по цял свят - електрификация на цялата страна плюс съветска власт. Няма причина сега зорлем да се връщаме назад и да се правим на маймуни. Освен това, да не забравяме, че във Вселената преобладават водородът и хелият и друга енергия, освен термоядрената, засега няма открита. От АЕЦ Белене можем и да се откажем, но от ядрената енергия - не. Четете класиците, мислете!

gos_tanev@

ТОВА КОМУНДЕТАТА СТЕ МНОГО ПРОСТИ ПАРЧЕТА, АМА ВСЕ АКЪЛ ДАВАТЕ... КАКВА ТЕРМОЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ ТЕ ГОНИ???? ТЕРМОЯДРЕНИЯ СИНТЕЗ НЕ Е ОВЛАДЯН ОЩЕ. САМО ПРИ ВЗРИВ НА ВОДОРОДНА БОМБА СИ ГО ВИЖДАЛ. А АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ РАБОТЯТ НА ЯДРЕН РАЗПАД НА ИЗОТОПИ НА УРАНА - УРАН 235... НЯМА ДА ИЗНАСЯМ ЛЕКЦИИ НА НЕВЕЖИ ЛУМПЕНИ КАТО ТЕБ... ОВЛАДЯВАНЕТО НА СИНТЕЗА ЩЕ ОТНЕМЕ ПОНЕ ОЩЕ 100 ГОДИНИ. И ЩЕ СТРУВА БЕЗУМНО СКЪПО В НАЧАЛОТО... А ИНАЧЕ БИ РЕШИЛО ЕНЕРГИЙНИТЕ ПОТРЕБНОСТИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО... ВПРОЧЕМ, НИЕ СИ ПОЛЗВАМЕ ТЕРМОЯДРЕНИЯ СИНТЕЗ - СЛЪНЦЕТО! С ЕДИН ПАНЕЛ НА ПОКРИВА СИ ВЗЕМАШ ПО МАЛКО. И НЯМА ДА ГРЪМНЕ.

По такъв важен въпрос като АЕЦ Белене трябва да има референдум. Вчера по Канал 1 в предаването Референдум беше направени допитване до зрителите и се оказа, че 75% от тях са за. Така че питайте народа. Той е суверена и той трябва да реши!

В АЕЦ Козлодуй е по правилно да се строй поради ред причини. Плюсовете са много повече от минусите. Там ще остава и отработеното ядрено гориво. Преди време ЕС доколкото си спомням изиска всяка АЕЦ да има хранилище за ядрени отпадъци, а то по тяхни разчети излиза 2,5-4 000 000 000 евра. По ли е добре да се строи в Белене, това е още едно обременяване на строителството. За сигурността да не говорим и то от всякакъв характер. Газова централа също е необходима на първо време. България може да си направи и турбините, ако завода за производството им все още е запазен. В него можеше да се правят едрогабаритни части и елементи. Имаше 6 такива завода в света, но за 22 години какво е станало не се знае..........

Колко ще струва електроенергията от газовата централа? И как ще я плащаме? Иначе всичко е ясно - монтираш ветрогенераторите на Запада и изкупуваш електроенергията на гарантирани цени, покриваш недостига м системата с ток от газовата централа - но каква ще е цената на тока?

Много силно замириса на шистов газ от Добруджа около тази газоцентрала в Белене. Май ни очакват полските събития около шистовия газ. Ако греша, Уорлик ще го отзоват от поста посланик в България.

Ети, аз не мога да повярвам, че има нормален българин, плащащ данъци, без компрометиращи интереси, да иска да плаща 20 млрд. за два съветски реактора, когато цялото ни свиващо се потребление е задоволено поне за 20 години напред. Едва ли "другарите" от БСП и "националистите" от Атака можеха да предложат по-умопомрачителна идея. Просто е против техните собствени интереси да спечелят поне един сравнително мислещ глас. А тия дето са пропилели 1 млрд. и половина за тоя проект, от НДСВ и всички свързани с тях, до Тройната, заслужават МНОГО по-голяма критика от всякакво харчене на Държавния резерв, което това правителство е направило. Поне ДПС си признаха, че е било глупост, което е хубаво.

Мда, толкова е задоволено че при стачките тая зима бехме на косъм от режим на тока...

Ето на...и последната надежда ни сринаха. След разгрома на машиностроене,селско стопанство и т. н.,доживяхме за се откажем и от енергетиката. ГОРКО НА СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ !

И съм с IQ146...

Е, аз съм със 164. И кво от това?

Да не би да ти е високо IQ - то? Аз съм изкарвал 196 просто така, на шега, и тия от IBM искаха моментално да ме вземат на работа при тях!

Ако Руската страна следи форума ги моля да не обръщат внимание на словоблудствата на Б.Борисов. Следващото правителство ще поправи антибългарските му грешки. До септември 2012.

БОРИСОВ за пореден път ДОКАЗА, ЧЕ Е НАЙ-ПРОДАЖНИЯ ПОЛИТИК, КОЙТО ПОГРЕБВА БЪЛГАРИЯ. ДОЛУ ГЕРБ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.

Ликувайте фарисеи, хвалете своя идол (полубог, полуидиот)! Така хвалехте и венцеславехте идола на СДС, когато "разгромяваше" комунетата, а всъщност разгроми България! И затова сега го ненавиждате и го хулите ежеминутно! Същото ще се случи и с "богоравния" поженкар след няколко години, но ще бъде твърде късно! Опомнете се докато е време!

Полуидиот и БЕЗРОДНИК е тоя, който не вижда ,че Бойко е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПАТРИОТ, КОЙТО Е ВИЖДАЛА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕДНИТЕ 70 години!!!

Крокодил

Мда, определено ББ работи на полза роду. На своя род обаче....

А сега кажи нещо по темата и си обърши пяната от устата ,че приличаш на бясно куче

Браво Бойко! Това червените лумпени да си изядат ушите от яд! Никакъв референдум не заслужава този прост народ, този гнил материал, който не може да напише едно изречение без правописна грешка на собствения си език. Тръгнали всички да дават мнение! Сто пъти ви се обясни, че Белене е безсмислен, популистки, задължаващ и нерентабилен проект. Да не говорим, че е рисковано, да не говорим, че ни обрича на руски терор!!! Още веднъж БРАВО БОЙКО!

Брей, откъде изпълзя ти? Мислех, си, че не са останали толкова празноглави папагали вече, но не би... Лика-прилика с кухия мутроген комуниста Борисов.

Тук ИЗОБЩО не става дума за смисъл, а за много пари, които ние, данъкоплатците, трябваше да налеем в джобовете на енергийната мафия. И писъкът на ПЛАТЕНИТЕ ИМ ДРАСКАЧИ е напълно закономерен и ОЧАКВАН! Не знам защо се изненадвате - беше им отнета хапка от няколко милиарда...

Този бойкоблизец , мрази себе си после нормалните хора в държавата.Да замине на запад да работи като луд, дано му светне!!!

Dnes е един хубав ден за българската демокрация,дигнахме си гащите!

Не само не е верно, ами е точно обратното.

d4

Според премиер-министъра Б.Борисов.. - "ще се мъчим сами да си донаправим ядрения реактор от Белене и ще си го сложим в Козлодуй". Не мога да повярвам... Подходящ сюжет за А.Азимов, К.Кларк, Р.Бредбъри....или братя Стругацки...Хаоса в държавата е тотален!

Абе не е нужно да си икономист ама ако си овчар от БСП разбирам защо пускаш такива коментари. В момента харченето на пари и взимане на заем е изключително неизгодно...По време на криза не се взима заем, това и бебетата го знаят...Да не говорим че тука става въпрос за милиарди евро...България изплаща 10 милиарда долара вече 20 години и виж ти червените овчари ги бяха натресли на Българският народ още преди 1989 година...

Крокодил

Кои червени овчари? Тия, които сега са управляващи от ГРОБ ли? Или има и други червени овчари?

По-миналата година във САЩ при пускане в експоатация на НОВА ГАЗОВА централа ТЯ СЕ ВЗРИВИ и три четвърти от нея се изравниха със земята. ДАНО ТИКВАТА НЕ ВИКНЕ ХАМЕРИКАНЦИ ДА Я СТРОЯТ.

......оказа се безкрайно верен лозунгът от 2009 година: "Гласуваш за Борисов - избираш Костов!"

МОЖЕШЕ ДА СМЕ ИЗПЛУВАЛИ ОТ КРИЗАТА КАКТО СЛЕД ЖАН ВИДЕНИВ

Ако по-навреме и по-често се беше вслушвал в Иван Костов,сега щяхме да сме доста по-добре.

Баце Бойко ,от сърце целият народ те моли.. Построи им Аеца на червените мингянчета в градинката пред Позитано ,дано им поникне и трета ръка на задника,за да държат здраво червеното знаме на победата

Б.Борисов ,ще вземе милионите и милиардите на своите хора в това число и на Цветелина, ща внасяме газ от САЩ!!!!

Каквото и да правите ,каквото и да искате ,винаги печелят руснаците. Те ще ни дават газ за новата централа ние ще варим ракия с тази газ,а те спарите от нея ще ни купуват ракията.Ето това е имал в предвид Боко.

Руснака не кърка ракия ,а самогон...Разлика болшая,дорогой

Ясен си на всички - освен ракия,друго не знаеш. Сварила ти е мозъка.

Газовата централа ще работи с шистов газ!Сещайте се.

сериозно? !

За всичките ЛЪЖИ на борисов които пише тук ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ СКОРО. НА ТОЗИ индивид мястото му е в затвора както на ТИМОШЕНКО но ДОЖИВОТНО!

Такаава лихва за големи инвестиционни проекти с държавна гаранция от10-12% няма! Най-високата в кредити между държави може да достигне 8 %, но, за не особено големи пари. Такава лихва може да поиска някоя от търговките банки в България, само, ако правителството е лудо да вземе от нея! Всичко останало е с такава достоверност от приказките на Премиера Бойо Борисов!

БОРИСОВ ЛЪЖЕ. Лихвата е била 4,5 процента (за капитала предложен от Русия). НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ НА ТОЗИ ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ БОРИСОВ.

аиде докажи го де или Гоце така ти каза!

Павел и КГБ -пасват за съветници на Б.Борисов. Те и другите от ГЕРБ са скарани със здравия разум!!!!!

Нинче не ръси мозък , не се напъвай да не скъсаш мозъчен мускул. Пази си дупето да ти изкарва хляба и си трай!

Браво ,Бойко!Браво,Борисов!Поднасям ти извинението си,защото ,когато каза,че "тази централа ни е нужна",те обвиних в угодничество на Русия. Като специалист енергетик аргументи против АЕЦ Белене съм писал няколко пъти във форумите. Сега нека русофилските псета да вият до небесата от гняв и злоба.

Много жалко,че се отказваме от Белене.Голяма грешка...

ако сложим реактора в Козлодуй не е грешка. Ако не го сложим изобщо е ГОЛЯМА грешка!

Голямата метла да тръгне от парламента, мине през президента и се спре в министерски съвет.Това са предатели, поставени от чужди сили да унищожат държавата ни.