Коментари - Самолет на ”Аерофлот” кацна аварийно в Цюрих | dnes.dir.bg
назад

Самолет на ”Аерофлот” кацна аварийно в Цюрих

Самолет на "Аерофлот" от Цюрих за Москва се приземи в Цюрих, след като се върна обратно заради проблеми с двигателя.

Обратно в новината

Коментари - Самолет на ”Аерофлот” кацна аварийно в Цюрих | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОЖЕ И ДВИГАТЕЛЯ ДА ТИ СЕ ЗАПАЛИ, МЕЧО ;)

E стана ясно, че се натовари въглища, пък той самолета иска гориво, керосин!!! Грешка в следствие на употреба на алкохол над лимита на индивида!!! Сигурно в екипажа е имало някой от огнярите на Кузя!!!

Ето защо Аерофлот трябва да разчита на самолети собственно производство!

ми да разчита , бе...кой им пречи?:)

Лошото техническо обслужване и поддръжка не прощава на никое оборудване!!! Пък да си ползват руски самолети, но няма да ги пуснат в цивилизования свят, защото за счупени още при излизане от завода!!!

да е лошо техн.обслужване едва ли е по лошо от това на работещите талибани и афраораби в обслужването на запад.А собствени самолети те отдавна произвеждат макар и в по малки количества но за сметка на това доста от тях са продадени на чужди авиокомпании /например средномагистралният Сухой 100 суперджет, вече и големият авиолайнер МС-21/.

Тоя ужас не го пожелавам на никого.

Пиянството води до там и до още по лоши работи..

Пилот към пътниците. Имам две новини. Добрата е довечера за вас ще приказват всички....

Много драскачи които си мислят че са завършили пилотска академия.Какво ли ви се е случило в живота, че омразата ви е изяла отвътре? Дали е повреден руски или американски самолет това касае човешки съдби и живот.

loyola

пропагандата не прощава!

Много драскачи които си мислят че са завършили пилотска академия.Какво ли ви се е случило в живота, че омразата ви е изяла отвътре? Дали е повреден руски или американски самолет това касае човешки съдби и живот.

Само да знаете колко Боинги кацат аварийно всекидневно...Ама нали руски...новина е...

"доНбаски" бе урунгел!!! Нямаш ли Гугал поне да провериш.

Добре де- толкова може човекът, и той за едните центове ги пише тия. Коментарът му е свеж, развлекателен. Отработва колкото може.

Ами той керосинът е гориво за самолета, не за пиене. Руснаци...

Така става, стюардесите като спрат да сервират лусион.

Един Еърбъс се беше разбил защото командира дал на децата си да управляват самолета. За този няма да се учудя ако се окаже че е поддържан само в Русия от руснаци и с руски части.

Макар че не е по темата - руските слуги от Dir не казват нищо за многохилядното шествие в Москва в памет на убития от престъпния путински режим Немцов.Вероятно ръководството на този сайт е получило съответните инструкции от наскоро създадените Информационни войски на Русия.

Току що видях публикацията т 16ч и 33 мин.Коментарът ми обаче го написах в 15 ч.,но беше изтрит.

Саше тоя беше политик(също и курвар), който плюеше всичко руско за няколко долара повече. А за повече и майка си ще продаде. Така, че айде пополежка с векликите категории жертва, патриот, революционер, опозиционер и прочее алабализми! Не си струва просто, поне тоя!

Явно някой мужик е забравил лосиона в двигателя на самолета.

Aviation Safety Network е сайт,в който се регистрират всякакви авио инциденти.Сайта е пълен с такива. А защо г-н Насименто е избрал от всички инциденти да избере точно този,можете да си отговорите сами....

Руснаците и аз не мога да ги гледам, но мисля това не е повод да се пишат глупости.Все пак има едно ниво под което не бива да падаме ако имаме претенции за културни хора! Това е техника, за съжаление може да аварира и да откаже по всяко едно време, дори и най-надежната и колкото и добре да е подържана. Не пожелавам на никого да го изпита.

Е айде сега-друго си е заглавие-руски самолет аварира, гори .... и прочее. Ей ги отдолу следват 200 коментара на центаджиите за качеството на руските самолети, за лосиони, бояришници и прочее. Както се казва дай им тема на пуделите, и те ще плюят, колкото могат...

Руските пилоти са герои! Спасили са пасажерите си въпреки дефектите на европейският таралясник айрбъс.

На един загинал западен пилот се падат по 12 умрели руски. Никога не летя с Аерофлот или с руски екипажи.

Къде я прочете тази украинска статистика за пилотите ?

Всеки самолет в ръцете на руснаци става таралясник. Така че съм съгласен с теб и ти пиша плюс за коментара.

Трябва да се забрани руски самолети да летят над ЕС . Всички знаем че техните самолети са некачествени , всичко произведено в Русия е некачествено . Така поне гласи градската легенда .

Самолета не е руски.

Е то има ли изобщо руски пътнически самолети? Освен някоя антика като "куцото Ту".

Какво значение има- карай да вървят коментара и центовете!

Само дето самолетът е Еърбъс :)

Разбрал, не доразбрал важното е да плюеш по руснаците!Все пак, трябва да си зарабориш паричките,нали ?!

Нормално самолета е чисто ново еврогейска барака.

Хах, братята руснаци пак се олигвиха!

и......пак сакатлък! Аман!

А сега де? Последно в кой град се е приземил самолета? В Цюрих или в Клотен???

Летището е Цюрих. Или искаш да е в центъра на града. Просто е близо до село(град) Клотен.

вие сте болни мозъци ... не се присмиваите над чуждото нещастие ... всичко се връща ден по рано ден по късно ...

То проблема е, че съвременните летища не приемат савецките шедьоври... :)

Те отдавна летят изцяло на слънчеви батерии. Дори по време на слънчеви затъменния.....

И аз очаквам скоро да те изритат от гурбет командировката ти у мизерната ти кончина , и там да си се търкалаш като малак!

Абе тролчетата, кой е тая вечер на дежурство? Бате Боко го няма, няма работа в администрацията...Споко, германските фондации са щедри...знаете как е. Пари ще има, Цецо с тях си купи апартаменти, това онова. И за вас ще има ...

Ку-ку! Кукувица кука на зелена бука! Ку-ку!

По-точно казано: Защо Западна Европа и САЩ не допускат самолети руско производство да кацат на летищата им? Жокер - екология и безопасност при кацане,както и нивото на шум на двигателите са понятия без особено значение за ватенките.

Е, как да кацне руски самолет освен аварийно? Аерофлот да си инструктира пилотите да не хвърлят празните бутилки от Боярышник през прозореца!

И това го казват в страна дрто Цар Киро е основен играч на пазара, а Якорудското Менте е лукс

Без Паника

Цар Киро би бил херувимче на фона на руския керосинов пазар.

Самолета не е руски. Чети преди да пишеш,че няма да ти платят.

С тях няма нужда да се воюва. С достатъчно техника сами ще се избият. Самолета руски ли е или е счупен? Не и двете.

Аз па не знаех, че еърбъсите са руски, евала им.

Я се покажи на прозореца и подишай малко чист въздух че нещо много глупости взе да пишеш.

Полета от Цюрих до Москва е около 3 часа, а самолета е кръжал само час над летището за да изразходи горивото си и да кацне. Явно за да стигне до крайната си дестинация е щял да презареди във въздуха. Те руснаците грешка нямат, ама нашите преписвачи на статии явно пак са се объркали в превода.

Аз на негово място от СН повече НЕ ИЗЛИТАМ!

За правилно заключение трябва и акъл. Еърбъс А321 има максимална маса за излитане 93,5 тона и максимална маса за кацане 77,8 тона. И съшсем разбираемо - конструктивното натоварване на колесниците е много по-голямо при кацане. Ако при излитане е тежал 82, то е трябвало да изразходва 4-5 тона гориво, а не всичките 15 или 20, с които е зареден.

Ей Моамет моамет, Както казваше Петко войвода-пишката расте ли , расте ли? Когато самолет изразходва горивото, той освен че използва количество, за да лети, останалото го изхвърля от резервоарите като аерозолна смес и остава безопасен минимум за да кацне, без да се взриви в пламъци...

и на тяхното РВД!

Добре е че не се е струполил таралясника.

"ТаралясникА" е гордостта на европейското самолетостроене, написано е в статията, бе, кьорчо!

ТУ-154 спряха ли ги вече от полети?Що купуват западни таралясници,а не свои,родние,руские?

вече е ход програма по производство на пътнически самолети и подмяна на целия им авиопарк.Не се съмнявам,че ще успеят.

Супер, че всичко е добре !!!Иначе, най много катастрофират самолети, управлявани от РУСНАЦИ !! ТЕЗИ САМО ДУЯТ ГАЩИ, Иначе са много зле, за съжаление !!!!

Няма как с пожар в двигателя да кръжиш за изразходване на гориво! Журналистчетата пак са съчинявали.

Казваш - не могат да спрат горивото към него и да карат на останалите? Явно обаче не е бил руски самольота. Руските определено не го могат. я да проверя в нет-а какъв е бил този самолет.

Г-н ..., могат да спрат всичко :-) За щастие в авиацията има правила и няма значение руски, американски и т.н. В България е пълно с прости хора, но по-лошото е, че го показват...

така.. специално за големия "пилот" разбирач. Самолета е Airbus A321, а на вебкамерата от летището се вижда пламъци от десния двигател. ама ти знаеш най-добре. на тебе ще вЕрваме.

Г-н ..., не претендирам да съм "разбирач", но претендирам да съм този, който не дай Боже, ще Ви спасявам гъза, ако се случи подобно нещо. Това, че има пламък за момент, може да се дължи на много причини, но не означава задължително пожар, както е в случая. При пожар се каца "as soon as possible". В случая проблемът е бил друг.

грешка. левия двигател pbs. twimg. com/media/C5mjO7GWcAARQLV.jpg:large

Не е ли по-резултатно да се търси, например, с това: "Incident: Aeroflot A321 at Zurich on Feb 26th 2017, engine stall"?

Ако пожарът е потушен и теглото на самолета е над допустимото за кацане се изразходва гориво,докато то не стане в рамките на ограниченията по тегло за кацане заложени от производителя. Поздрави!

Дори и да е потушен, да бръмчиш цял час с горял двигател не е много мъдро. Същият този производител е направил процедура, по която да кацнеш с тегло над максималното за кацане, именно за такива случаи. Поздрави!

...добре ,че всички са живи и здрави ...

Бе тия Ербъси не ги карат много... Стават ли за нещо? :-)

Mи боклучави са, но другарите от Аерофлот, Аир Корио и други подобни "бананови" авиокомпании ги бръмчат, че нямат и толкова.

Слава на Господа, че всички са живи и здрави.

Къв Господ бе? Руснаците вярват в Путин. Ще кажеш - "Слава Путину, че всички са живи!"

Я некоя мурзилка да каже пачему "Аерофлот" не лети с безаналоговите савецки самолети???

По-добре някоя кончитка (може и ти да си), да каже пачему тия руснаци го държат още тоя "Аерофлот" ...а не са го дали на някой евреин на цената на един апартамент!?

Защото си нямат Иван Костов за м инистър председател!

А ти що не летиш на български самолети, или с каруцата ти е по-удобно и привично? Тъпел ЧервеноФесов почему ше те изритат от Англия ? Я марш да чакаш каруцата с хляба!

Я гледай,аерофлот с еърбус дека са ту-тата и анчетата или добрите стари як-чета

Шумни били и не пасвали на евро-нормите за децибели.

Оказало се, че екипажа имал дълга почивка и успял да преполови горивото преди да излети самолета.