Адв. Койчева: Расте агресията и степента на жестокост при насилието над жени

Това поставя все по-големи предизвикателства пред нашата национална правна рамка

Обратно в новината

Коментари - Адв. Койчева: Расте агресията и степента на жестокост при насилието над жени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съдейки по безименият пръст на снимката, жената има доста ,,тестостерон,, над нормалното...???

Спрете с незаконното образуване на комитети, комисии, организации и пр. на базата на пол - женски. Тези коварни същества не са способни на нищо друго, освен на празнословие и да тормозят мъжете, докато ги уморят. това, разбира се не е насилие. Освен те са защитени от законите, както свещените крави в Индия. Мъже, събудете се, никой няма да ви даде равноправие, ако вие сами не си го извоювате. Проблемът е много сериозен, не го подценявайте.Макар и късно, спасявайте това, което все още може да се спаси

адв. Койчева, расте и ще продължава да расте. Просто е неизбежно. Въпросът е изначално доста сложен. Много фактори влияят на нарастването на насилието над КИФЛИ! Защо кифли ли? - ами елементарно е - просто като тръгнем от "ценностите" на чалга културата та стигнем до висшата еманципация, която по тези ширини е относително неприложима. В Бг-то повечето мъже сме си тъмни ревниви балкански субекти, каращи на принципа "моето си е мое, чуждото е общо" и като насетим, че и "моето" е станало общо става страшно. От друга страна народът го е казал "Докато кучката не вирне опашката, помиярите не я закачат". Вервайте ми доста "кучки са вирнали опашка" във фей-са, вайбър, и прочее социални мрежи ...! Надявам се ме разбрахте!

Да не би отново да поемате агитация за Истанбулската конвенция?

Те не са я спирали агитацията. Грантове, грантове, иначе нема хляб. :-)

стига ,,палмово масло,, от нпо- та в новините ,,ни,,....!!!

Джендърите отново тръгнаха в атака

Това включва ли незаконосъобразно заключване с белезници на жени и публичното им заклеймяване в центъра на София?

Разбира се че не включва, това е "законно", както и заключване с белезници на жени в спалнята също не се преследва от закона, но със "свински опашки" е опасно. :)

Как пък от темата за домашното насилие остана частта само за насилието над жени... а това над родители или деца, че и мъжете които ги е срам да се оплачат, изчезна от полезрението на медиите;)

Който иска да го защитават,да се самоопредели като жена.

все по брутално сме атакувани да се откажем от традиционните общочовешки ценности и да приемем истанбулската конвенция - всякакви опити да проявим самостоятелност се пресичат грубо и безочливо от западната хунта

Истамбулската конвенция няма да я бъде-не и у нас.А въпросните НПО-та да си намерят друга занимавка.

да си потърсят други начини за печелене на пари

Красиви девойки, отворете си сетивата, подбирайте си компаниите и се пазете сами. Нищо не може да помогне постфактум, нито жинвот в защитена къща, нито психолог ще ви върнат живота, такъв какъвто го искате. Аман от е в-ро лъ жи !

кастрирайки ,,правно,, мъжете и сочени за ,,враг,, на жените, едва ли те ще се почустват в повече ,,жени,,!!!

bullshit-изми.

Оххх, наближава юни... и пак се почва с Истанбулската конвенция и ползата от файдата;))) Адвокат Койчева, "националната ни правна рамка" е уредена в основния ни закон и там разлика между половете, включително и на тема агресия, няма! Няма разлика и в действителността - на агресия са подложени както жени, така и мъже - ей на вчера двама мъжОве се млатиха на едно кръстовище... Така че, адвокат Койчева, ако възпитанието и образованието са на лице и ако институциите си вършеха качествено работата там, където не са на лице...

Двама мъжове може да са се млатили на кръстовище, но е било заради спор за предимство, а не просто защото са мъжове.

Добре, друг пример - едни "големи" мъжове млатиха до смърт един не толкова голям мъж в един МОЛ. Това млатене за какво беше... и как ИК щеше да го защити ( лека му пръст на човека) от тъпоумието и агресията на онези добитъци?!

Въпрос на време е да гледаме кеч и между жени.. наживо. В училищата вече го правят. Само малко да порастнат... ще има бой и жена срещу жена, заради предимство.

3евзек

Има различни причини за насилие и ИК адресира една от тях, която е МАСОВА и в известна степен се влияе от превенция. Ако млатенето на възрастни хора до смърт в мола беше също толкова масово, вероятно щеше да породи съответната конвенция.

Значи трбва да се наказва ПЪРВО причинителя на това насилие! ОТВАРЯЙТЕ СИ КРАКАТА ПРЕД МЪЖЕТЕ СИ..........а не пред кой и да е само съпруга и да не е......... Години подред сексуален тормоз придружен с изкуствени скандали и крещяне унижени и т.н. приложен......... и накрая повечето господа не издържат и отговарят на провокацията и агресивната кръшкачка ТОЧНО КАКТО НА НЕЯ И ИЗНАСЯ!!!! Мъжете трябва да се борят за законово равенство и защита от секс тормоз и манипулаци + провокации :))))

Агресията поражда агресията и на тези срещу когото е насочена. Не случайно агресивните опити за насилствено налагане на ИК среща такъв отпор, същото се отнася и за отношението към джендърите с тяхното демонстративно поведение и гей парадите. Не очаквайте като ударите шамар по бузата на някого, той да се обърне за да го ударите и по другата страна.

Насилието се отнася и за двата пола. Защо НПО не се занимават с всички хора, а се фокусират да представят единствено жените като жертви и мъжете като насилници. И то влошаващи се по жестокостта си насилници.

Откога мъжете ги бият, защото са мъже?

А, да. До сега жена, само защото е жена, не съм чувал някой да е удрял. Освен, може би, някой хомосексуален с пенис да мрази жените, не си го представям. Така че, и този бъзуърд може да си го приберете в анадолското сандъче... по принцип, боищата са били запазени ЗА мъжете. това иска тази боркиня на снимката - жените 1) да са емпаурнъти, демек да са като мъжете че и отгоре 2) за насилие да се говори само като някой удари шамар на жена си, 3) за това, че има пребити хора старци и старици, мъже и деца, не става въпрос. Такива ми ти работи.

3евзек

Нито едното. Но за сметка на това третия пол го кръстиха жаог. @женкар, сигурно до сега и жена, която само защото е жена, не си чувал някой да е изнасилвал, освен някой хомосексуален...

Просто расте процентът на жените, които вече не ги е страх да признаят, че са жертви на насилие. И защото има организации, които с еопитват д апомогнат, въпреки, че държавата и полицията не си вършат работата

Точно такива като Фондация "Български център за джендър изследвания" ли ще помогнат на жените жертви на насилие? Като си жертва на насилие нали знаеш "беж Лиске да бягаме".

друго е мимке. вече ходите САМО в циганските махали. А там, не стига че ги бият и това е норма, но и пишат каквото им кажат плащащите. "идвам да събера информация колко много ви бият" и е готово.

агресията се дължи на лошото образование и възпитание което се случва пследните десетилетия . едно занижаване което води до лоша комуникация и неразбиране между хората . интелигентните разговарят и решават проблема . държавата трябва да върне хората в училище а не в джунглата . да се построят училища а не нови затвори в които неуките да не знаят защо са попаднали и само да затъват още . светлината не развива мрак

Адвокат Койчева е права, ама йезуитски измъква полезното от целия контекст. Растат агресията и степента на жестокост при насилието над ВСИЧКИ БЪЛГАРИ - жени, мъже, деца, възрастни, всякакви. ВСИЧКИ!

Как няма да расте след като за стотина лева можеш да си извадиш медицинско ,че ти липсва дори крайник от корумпирани доктори,по съвета на адвокатите.Стига сте манипулирали хората с подобни статии.Това за някои /жени/ е вече бизнес!!!

Агресията и степента на жестокост расте при всички насилия. Всеки по-силен е по-агресивен и по-жесток към по-слабите. Ако караш някоя по-евтина кола, този с по-скъпата е агресивен към теб. Ако живееш някъде из някой квартал, този, който живее в затворен скъп комплекс е тотално аругантен към теб. Ако си дете и телефонът ти е по-евтин от този на другия, си обект на презрение. Всеки безскрупулен мошеник си мисли, че е нещо повече от тези, които живеят скромно от труда си, но имат морал.

И това се отнася не само до единия пол, но и до двата пола.

Факт, защо гъската на снимката не отчете и повишеното количество прегазени от жени в жиБове?

Нека попитаме адвокат Койчева - кой точно финансира Фондация "Български център за джендър изследвания" ??? Можем да се досетим, че това са едни хора от пъклени среди, които искат да ни поробват с Истамбулската конвенция!!!!

Да дефинираме какво е "жени" в Брюксел...после да мислим за националното приложение и "затрудненията" на националното законодателство...

Ако е вярно твърдението че "В днешно време е трудно да си мъж и много се отказаха", то тези отказалите се причисляват ли се към "жени"?

Проблемите ще се решат от организаторите на гей парада на 9 юни и от онези 240 Джендъри в парламента с приемането на ИК.

Има още хиляди въпроси. Обсъждайте си ги под съответните статии, те нямат нищо общо с въпроса. Прекалено сериозен е, за да се забавлявате с иронични подхвърляния.

"Адв. Койчева каза още, че у нас най-ефективно действа и се прилага законовата защита от домашно насилие." - А защо като се извика полиция, казват,че това са си семейни работи и те нямат право да се месят?Да се оправят сами.

Самло секс да няма насилие :)))

Джендър изследвания - без коментар, защото ще бъде изтрит!

Ех ако бяхме приели Истамбулската..... друго щеше да е.. Писна ми от публикации с тъпи прозрачни цели. Не сме идиоти въпреки, че ни мислите за такива и се опитвате да ни направите.

идее, трябва да се наложи, че от там на сетне да се отвори причина политиците да продължават да налагат върху обикновенните хора тормоз! ИДЕ НОВО РОБСТВО!

Не расте, а сега излезе на светло. Преди жертвите се криеха зад затворените врати и лъжеха, че са паднали. Сега чувстват, че могат да получат помощ, затова я търсят. За другото е така - насилиниците са видели това в собствения си дом, повечето са израснали в такива семейства, затова не допускайте децата ви да го приемат за нормално. Често срещано е - търпя заради децата, да имат баща. А всъщност им правите мечешка услуга и белезите остават за цял живот.

айде пак бащата. ти знаеш ли, че има - ама не са осветлени от пресата - сериозни изследвания. 95% от хората са били сериозно бити за пръв път от... майка си. над 90% от Недокладваното насилие над деца е било от страна на... жена в семейството! А?

Джендърите не мирясват ...

ше расте ами. живота става жесток. оцелеваното - трудно. и искате да има мър-мяу? нема кака да стане.

животът ,когато живееш само за себе си ,мразейки всички останали е лесен ,но не за дълго .не е за препоръчване на когото и да било .прочете за Бернар мадоф,който открадна около 30 МИЛИАРДА от разни богаташи .